Antidepresan bırakma

Hamilelik planladığım için hata yapıp ilaçları bir anda kesmiştim, hayatımın en kötü dönemini yaşadım, deli gibiydim asla geçmeyecek sandım. Sakın kendi başınıza bırakmayı denemeyin, yavaş yavaş doktor kontrolünde bırakın. İlla bırakacağım diyorsanız bir süre dişinizi sıkacaksınız mecbur.

Sizde mi redepra kullanıyorsunuz
donem donem farklı ilaclar kullandim. Redepra da kullanmisligim var. Su an cymbalta kullaniyorum. Ilacimi ve dozunu duzenli görüştüğüm psikiyatrm ayarliyor. Bazen nervium ya da xanax takviyesi veriyor. Ama asla birakmiyorum. Birakmayi denedim ancak ilacsiz uyuyamiyorum. Beyin hücrelerim hizli iletiliyor. Bir ömür ilac kullanmak zorundayim ve bununla bir sorunum yok :)

Simdi hangi ilaci aldiginizi ve sebeplerinizi bilmiyorum o yüzden boş atıp tutmayayim. Kendim doktorun kontrolü altinda dozu azaltarak biraktim. Sizde baslama sebebiniz ilaci biraksaniz devam ediyorsa baska bir ilaca gecmeyi deneyebilirsiniz.gecmis olsun

donem donem farklı ilaclar kullandim. Redepra da kullanmisligim var. Su an cymbalta kullaniyorum. Ilacimi ve dozunu duzenli görüştüğüm psikiyatrm ayarliyor. Bazen nervium ya da xanax takviyesi veriyor. Ama asla birakmiyorum. Birakmayi denedim ancak ilacsiz uyuyamiyorum. Beyin hücrelerim hizli iletiliyor. Bir ömür ilac kullanmak zorundayim ve bununla bir sorunum yok :)
Stres yüzünden bir sürü sorun yaşamaktansa ilaç içmek çok daha mantıklı.. çocuk düşüncesi yüzünden ilacı bırakmaya çalışıyorum yoksa ömrü billah içerim hiç de umrumda olmazdı :))

Stres yüzünden bir sürü sorun yaşamaktansa ilaç içmek çok daha mantıklı.. çocuk düşüncesi yüzünden ilacı bırakmaya çalışıyorum yoksa ömrü billah içerim hiç de umrumda olmazdı :))
Ben dogum yapmadan once yine doktorumun kontrolunde bıraktım. Tamamen kandan temizlenmesi icin birrktiktan 40 gun kadar sonra bebek denemesine basladik esimle. Hamilelik sürecinde tms(transkraniyel magnetik stimülasyon) seanslari aldim. Uyku ve anksiyeye sorunum baya artmisti. Tms cok iyi geldi. Dogum yaptiktan sonra sütüm gelmedi zaten emziremiyordum geri ilaclara başladım. Ben liseden beri ayni doktora gidiyorum. Her surecte yonlendiriyor. Hamilelik istediginizi doktorunuza belirtirseniz sizi yonlendirecektir. :) hayirlisiyla olur insallah. Hamileyken tms dusunebilirsiniz. Bebege hiçbir zarari yok ve siz de kendinizi iyi hissedersiniz

Sizde mi redepra kullanıyorsunuz
Redepra benim aşık olduğum bir ilaçtır.
Onun sayesinde yeme, kilo ve uyku düzenim çözüldü.
Anksiyete ve panik bozukluktan midem bulanıyor, yemek yiyemiyordum.
Uyku düzenim de bozuktu, kabuslar görüyordum.
Çok kilo vermiştim, vitaminlerim dibe vurmuştu.
Onun yeri ayrıdır bende.

Hiç ağır ilaç kullanmadım, hep lustral tarzı öneriyorlardı ama artık bedene vurduysa işe yaramıyor. İşte hayatıma o girdi, tam bu dönemde.

Bu arada 3 sene önce bıraktım, zor da olmadı.
Görevini yaptı ve uyku, yeme düzenim hiç değişmedi. Şu an hiç kullandığım ilaç yok ama mutsuzluk ve sinirlilik var.
Bunun sebebi de bulunduğum ortam olduğu için, bence siz de bırakabilirsiniz.

Vitaminlerinize de baktırın muhakkak.

Depresyon kronik olmaz rainy. Omur boyu depresyon ilaci ile hic yasanmaz. Surekli bir seyleri kafana takiyorsun bunu yapma. Cik gez, spor yap, hic olmadi tempolu yuru hicbisiyin kalmaz.
Canim benim ergenlikten beri olan bir durum. Doktorlar tani soylemiyor zaten. Ben depresyon icin gittim

Doktorunuza sormadan bence bitkisel de olsa başka bir ilaç karıştırmayın. Antidepresanlar aniden kesilmez, doktorunuzun söylediği gibi azaltarak birakmalısınız. Siz önce yarıya indirmişsiniz ve anladığım kadarıyla yarım hap içerken bir sorun yoktu, onu da kesince sorun yaşamışsınız. Siz madem yarım hap kullanıyorken sorun yoktu siz yine yarım için. Bir kaç ay sonra baktınız kendinizi iyi hissediyorsunuz bir süre çeyrek hapa indirirsiniz ve öyle bırakmayı deneyebilirsiniz.

X