- 25 Ağustos 2014
- 20.323
- 48.123
- Konu Sahibi Sekerportakaliii
Başka bir psikiyatrla görüşün bence.Hayır kendim başladım uyuyamayınca soğuk soğuk terliyordum bide çok kötü hissediyordum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başka bir psikiyatrla görüşün bence.Hayır kendim başladım uyuyamayınca soğuk soğuk terliyordum bide çok kötü hissediyordum
Lütfen doktoruna danışmadan ne bırak ne başla canım. Gerçekten kendi başına yapma bunu. Bak ilaçların tetikleyiciliği fazladır. Hiç ummadığın belirtiler gösterebilirsin. Burdan kişiler belki yardım olsun diye şu dozla bırak şöyle yap diyor ama en doğrusunu doktorun söyleyecektir. Kriz geçirsen veya herhangi başka bir yan etki olsa burdan kimse sorumluluğu almayacaktır. Ve doktorun da ondan habersiz bu şekilde dozlarla oynadığın için seninle protokol yapmak istemeyebilir, seni takip etmek istemeyebilir canım.Hayır kendim başladım uyuyamayınca soğuk soğuk terliyordum bide çok kötü hissediyordum
Lütfen doktoruna danışmadan ne bırak ne başla canım. Gerçekten kendi başına yapma bunu. Bak ilaçların tetikleyiciliği fazladır. Hiç ummadığın belirtiler gösterebilirsin. Burdan kişiler belki yardım olsun diye şu dozla bırak şöyle yap diyor ama en doğrusunu doktorun söyleyecektir. Kriz geçirsen veya herhangi başka bir yan etki olsa burdan kimse sorumluluğu almayacaktır. Ve doktorun da ondan habersiz bu şekilde dozlarla oynadığın için seninle protokol yapmak istemeyebilir, seni takip etmek istemeyebilir canım.
Bende kullaniyorum bazi hastaliklar oyle kronik oluyorÇocuk düşünmesem ben devam ederdim. Ben de bir yıl kullandım bıraktım. Çocuk fikrim olduğu için kolay bırakmıştım. Motivasyonum vardı. Ama senin böyle bir maninin yoksa. Hiç kasma canım. Vakti geldiğinde doktorunun eşliğinde bırakacaksın elbet. Ne zaman bırakacağına odaklanma, tedavinin tamamlanmasına odaklan. Bende de uyku sorunu vardı.
Allah aşkınıza saçmalamayın. Böyle yorum yapacaksanız da hiç yapmayın. Karşınızda ilaç kullanan biri var, yorumlarınızın sonuçları kişi açısından tetikleyici olabilir.
3 yıldır antidepresan kullanıyorum doktora haziran ayında bırakmak istediğimi söyledim kırıp iç bi süre dedi sonra bakarız dedi 3 ay kırarak içtim sonra içmemeye başladım ama asla uyuyamadım sabah 6 oluyor ben uyuyamıyorum kalkıp içiyorum öyle uyuyorum baktım olmuyor tekrar tam içmeye başladım ben bu ilacı nasıl bırakıcam hiç uyuyamıyorum içmeyince uyku düzenleyen bir ilaç bu arada
İlacı neden bırakmak istiyorsun?
Kesinlikle kuzum. Buradan medet umma ne olur. Ben seni çok iyi anlıyorum. Tutunacak bir dal arıyorsun, biriileri seni bırakman için cesaretlendirsin istiyorsun ama bu işler öyle değil. Tanın da kolay bir tanı asla değil.. evet özeller pahalı ve evet devlet hastaneleri çok ilgili değil. Ama sen yine de kendin için, eşin varsa eşin için ve gelecekteki bebişiniz için bunu bir yatırım gibi düşün ilaç dozlarıyla çok oynarsan gerileme bile olabilir. Kafana göre asla arttırıp azaltma. Doktoruna sor canım aklındaki herşeyi. Bebek fikrinde de ciddiysen. Bu konudaki ciddiyetini göster. Dediğim gibi belki gebeyken kullanılabilecek ilaçlardan bahsedecektir sana. Daha fazla buralarda aklını bulandırma.Çok haklısınız gerçekten psikiyatri özel hastanede çok pahalanmış diye gitmek istemedim artık bir şey olmaz bırakayım dedim ama olmuyor psikotik belirtili ağır depresyon tanım vardı daha sonra orta depresyona döndü iyi hissediyordum kendimi ama bırakınca çok kötü oldum yoksunluk yaşadım bi süre daha devam etmeliyim o zaman
İlacın yan etkilerinde Prolaktin hormonu yükseltmesi var hormonlarımı alt üst etti ileride çocuk sahibi olmak istesem olamıcam belkide
Bu arada Prolaktin bende de bir ara yüksekti. İlaç vermişti doktorum ama ben o dönem bebek düşünmüyordum. İçmedim bile. Normale dönmüştü. Şimdi FSH değerim biraz yüksek ama doktorum yumurtlayıp çatlayabiliğim için onun önemsiz olduğunu söylüyor. Kız herşeye bir çare var gerçekten jinekoloğa da görünmeyi bi düşün kuzum belki içini ferahlatacak şeyler söyleyecektir sana.İlacın yan etkilerinde Prolaktin hormonu yükseltmesi var hormonlarımı alt üst etti ileride çocuk sahibi olmak istesem olamıcam belkide
Kesinlikle kuzum. Buradan medet umma ne olur. Ben seni çok iyi anlıyorum. Tutunacak bir dal arıyorsun, biriileri seni bırakman için cesaretlendirsin istiyorsun ama bu işler öyle değil. Tanın da kolay bir tanı asla değil.. evet özeller pahalı ve evet devlet hastaneleri çok ilgili değil. Ama sen yine de kendin için, eşin varsa eşin için ve gelecekteki bebişiniz için bunu bir yatırım gibi düşün ilaç dozlarıyla çok oynarsan gerileme bile olabilir. Kafana göre asla arttırıp azaltma. Doktoruna sor canım aklındaki herşeyi. Bebek fikrinde de ciddiysen. Bu konudaki ciddiyetini göster. Dediğim gibi belki gebeyken kullanılabilecek ilaçlardan bahsedecektir sana. Daha fazla buralarda aklını bulandırma.
Kuzenim de 3 4 senedir bipolar var sanırım.Oda doktoru bırakmıştır.Tekrarladi hastalığı.En azından bildiğim kadarıyla ilacın dozu düşüyor ama tamamen bırakılıyor mu bilmiyorum.3 yıldır antidepresan kullanıyorum doktora haziran ayında bırakmak istediğimi söyledim kırıp iç bi süre dedi sonra bakarız dedi 3 ay kırarak içtim sonra içmemeye başladım ama asla uyuyamadım sabah 6 oluyor ben uyuyamıyorum kalkıp içiyorum öyle uyuyorum baktım olmuyor tekrar tam içmeye başladım ben bu ilacı nasıl bırakıcam hiç uyuyamıyorum içmeyince uyku düzenleyen bir ilaç bu arada
İlaç remeron mu ?Hayır kendim başladım uyuyamayınca soğuk soğuk terliyordum bide çok kötü hissediyordum
Ben de 1 seneyi aşkındır redepra kullanıyorum sizle aynı durumdayız. 3-4 günde bir almaya çalışıyorum ama asla bırakamadım bırakmayı çok istiyorum. Prolaktini onun yükselttiğinden emin misinşz? Benimkni yükseltmediYok redepra
Ben de 1 seneyi aşkındır redepra kullanıyorum sizle aynı durumdayız. 3-4 günde bir almaya çalışıyorum ama asla bırakamadım bırakmayı çok istiyorum. Prolaktini onun yükselttiğinden emin misinşz? Benimkni yükseltmedi
Size şöyle diyeyim redeprayı bırakınca uyuyamamanız tamamen psikolojik yani yoksunluk etkisi. Doktorum bana 2 haftada normale dönersin diyor. Ama cesaret edemiyorum 4 gün içmedim mesela bu hafta. Gayet normal uyudum. Ama 4 günüb sonunda biraz kaygılanmaya başladım uyuyamıcam diyeBen zyzapin diye bir ilaç daha kullanıyorum o yükseltiyormuş ama uyku sorunu redepra yapıyor
Size şöyle diyeyim redeprayı bırakınca uyuyamamanız tamamen psikolojik yani yoksunluk etkisi. Doktorum bana 2 haftada normale dönersin diyor. Ama cesaret edemiyorum 4 gün içmedim mesela bu hafta. Gayet normal uyudum. Ama 4 günüb sonunda biraz kaygılanmaya başladım uyuyamıcam diye
Yok öyle düşünmeyin insanlar ne ağır ilaçları bırakıyor. Evet bizi biraz zorlayacak ama en fazla 3-4 gün uyuyamayız sonra mecburen uyuycaz diye düşünüyorum. Bırakmayı ben de çok istiyorum şuan 7.5 mg içiyorumBen bazen içiyor bazen içmiyordum bi süre o zaman uyuyabiliyordum ama tamamen bıraktığımda bi süre sonra hiç uyuyamamaya başladım sabah 5-6 oluyordu kalkıp içip uyuyordum sonra dedim bırakamıcam herhalde
Ayrıca bence önceliğiniz diğer ilacı bırakmak olsun hormonlarınızı o bozuyormuşBen bazen içiyor bazen içmiyordum bi süre o zaman uyuyabiliyordum ama tamamen bıraktığımda bi süre sonra hiç uyuyamamaya başladım sabah 5-6 oluyordu kalkıp içip uyuyordum sonra dedim bırakamıcam herhalde
Yok öyle düşünmeyin insanlar ne ağır ilaçları bırakıyor. Evet bizi biraz zorlayacak ama en fazla 3-4 gün uyuyamayız sonra mecburen uyuycaz diye düşünüyorum. Bırakmayı ben de çok istiyorum şuan 7.5 mg içiyorum