Antidepresan bırakma

Sekerportakaliii

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2023
845
482
3 yıldır antidepresan kullanıyorum doktora haziran ayında bırakmak istediğimi söyledim kırıp iç bi süre dedi sonra bakarız dedi 3 ay kırarak içtim sonra içmemeye başladım ama asla uyuyamadım sabah 6 oluyor ben uyuyamıyorum kalkıp içiyorum öyle uyuyorum baktım olmuyor tekrar tam içmeye başladım ben bu ilacı nasıl bırakıcam hiç uyuyamıyorum içmeyince uyku düzenleyen bir ilaç bu arada

Evet uyuyamıyorum uyusam bile derin uyuyamıyorum içmeyince
Kediotu kökü hapini doktorunuza danisip kullanabilirsiniz.
Stressli oldugum donemde uyuyamiyordum. Antidepresan denemeden once doktorum bunu onermisti. Faydasini gormustum.

Doktorunuz tekrar yarim hapa dusurebilir sizi

Önce 2 günde bir sonra 3 gün sonra haftada 1 içerek bırakmıştım.

Ben de biraktim ama kırıp bırak demedi doktor.Duzenli bir sekilde azaltarak bıraktırdı.atiyorum bir gün tam bir gün yarım işte 2 hafta böyle ,sonra şunu yap diye diye .bana birden yarima düşürmek fazla geldi açıkçası.

Melatonin hapı araştırdım bende kediotu kökü de yazıyordu hapta faydalı olur mu alsam
Ben denedim fayda gorunce anneme de tavsiye etmistim doktoruna sorup denedim diye. Oda memnun kalmisti.
Galiba Cay seklindede var. Fakat kokusu cok agir.
Recetesiz hap, eczaciya sorsanizda olur herhal

Kontrollü ve doktor eşliğinde bırakmaniz lazım adım adım olur bir anda kesmek zararlı, zaten vücut izin vermez.. yoksunluk krizi yaşarsınız.
Doktorunda ilaç bırakmaya pozitif bakması eşlik etmesi gerekli sizi takip etmeli.

Çocuk düşünmesem ben devam ederdim. Ben de bir yıl kullandım bıraktım. Çocuk fikrim olduğu için kolay bırakmıştım. Motivasyonum vardı. Ama senin böyle bir maninin yoksa. Hiç kasma canım. Vakti geldiğinde doktorunun eşliğinde bırakacaksın elbet. Ne zaman bırakacağına odaklanma, tedavinin tamamlanmasına odaklan. Bende de uyku sorunu vardı.

Omur boyu. 3 senedir birakamadiysan birakamazsin bence
Allah aşkınıza saçmalamayın. Böyle yorum yapacaksanız da hiç yapmayın. Karşınızda ilaç kullanan biri var, yorumlarınızın sonuçları kişi açısından tetikleyici olabilir.

Bende de ilaç Prolaktin hormonunu yükseltti hormonlarım alt üst oldu o yüzden bırakmak istiyorum ama doktor önemsemiyor bırakınca düzelir zaten hormonlar diyor

Yarim içince birsey olmuyorsa neden tam a geçtiniz? Bkr süre yarım içtikten sonra bu kes iki günde bir yarima geçecektiniz. 3 günde 1 yarım. Böyle azaltarak gidin

Bu tip ilaçları bırakınca yoksunluk dönemi oluyor, bi süre zorluyor ama zamanla normale dönüyorsunuz. Doktor kontrolünde mi başladınız yeniden?

Bende de ilaç Prolaktin hormonunu yükseltti hormonlarım alt üst oldu o yüzden bırakmak istiyorum ama doktor önemsemiyor bırakınca düzelir zaten hormonlar diyor
Evet benim doktorumda önce psikolojin iyi olacak ki iyi bir anne olabileceksin diye beni telkin ediyordu kuzum. Ben 6. Ayda bırakmaya çalışmıştım. Bebek düşünüyorum diye. Hayır demişti. Önce ruhun toparlanacak sonra bebek olacak demişti. Gerçekten de 1 sene sonra hazır hissetmiştim ve bırakabilmiştim. Sen 31 yaşındasın sanırım. Ben de 33 yaşındaydım. 34de bıraktım. Eğer doktorun Prolaktin normale döner diyorsa bir bildiği vardır. Ama şu da var Prolaktin ilaçla düzelebiliyor bildiğim kadarıyla. Onu çok dert etmiyor doktorlar. Daha çok yumurta kalitesine ve yumurta rezervine baktırman gerek. FSH ve amh değerleri önemli. Mesela amh değerin düşükse hemen bebek yap falan diyorlar. İstersen sen bi bu değerlerine baktır kuzum.... bir de şu da var, hamileler de belirli psikolojik ilaçları kullanabiliyor. Herşeyin bi çaresi var. Sonuçta şöyle düşün; bu ilaçları kullanırken de yanlışlıkla gebe kalan bir sürü insan var. Kar zarar ilişkisi kurup, en zararsız olabilecek ilaçlarla devam ediliyor gebeliklere. Tabiki herşeyin en iyisini en doğrusunu sana jinekoloğun ve psikiyatristin söyleyecektir. Psikiyatristine bunu sor istersen. Gebe kalsam ama uyku için olan ilaçlara devam edebilir miyim gibi. Belki diyecek ki şu ilaçla değiştiririz, gebe kalabilirsin diyecek. Veya bi jinekologdan görüş al canım.. ama bırakamıyorsan da kendini zorlama, daha bunun lohusalığı var, doğum öncesi depresyonu, doğum sonrası depresyonu var. Gerçekten psikolojinin görece sağlam olması gerekir. Önce ruhuna odaklan canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…