• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antepli Olacak Gelin

yemek düskünkügü sıkı baglar ve ısrar ile o ilginç mebali boynuna sofra yerde bak allah hakki için otur vs vs ler unutulmaz canım memleketimin olmazsa olmazları ve yılan kelimesi de diyenleri duydum giyinmeyi severler kesinlikle birde dügüne giden gelinlerini kuyumcu dükkanı gibi gezdirmek var
hatta biz eşimle hemen sattık takıları kredi kapattık 1 aylık evliyken kv aradı dügün var bgun nerde kaldiniz dedi dolaşiyoruz dedik altınları tak abiyeni giy gel diye bende salaş severim spor ayakkabı gömlek pantolonla dolaşiyorduk eşim evde degiliz hem hoşlanmiyor peri öyle gezmeyi dedi bu arada düğün 36. göbek akrabanın sart mi gelmemiz biz gömlek pantolonlayiz dedi olmaz dedi hem altınlarıda sattık biz gelmeyelim dedi eşim ısrar etti dügüne 10 dakika kala öyle gittik evlerine bu sayede kurtulduk

yemek düskünkügü sıkı baglar ve ısrar ile o ilginç mebali boynuna sofra yerde bak allah hakki için otur vs vs ler unutulmaz canım memleketimin olmazsa olmazları ve yılan kelimesi de diyenleri duydum giyinmeyi severler kesinlikle birde dügüne giden gelinlerini kuyumcu dükkanı gibi gezdirmek var
hatta biz eşimle hemen sattık takıları kredi kapattık 1 aylık evliyken kv aradı dügün var bgun nerde kaldiniz dedi dolaşiyoruz dedik altınları tak abiyeni giy gel diye bende salaş severim spor ayakkabı gömlek pantolonla dolaşiyorduk eşim evde degiliz hem hoşlanmiyor peri öyle gezmeyi dedi bu arada düğün 36. göbek akrabanın sart mi gelmemiz biz gömlek pantolonlayiz dedi olmaz dedi hem altınlarıda sattık biz gelmeyelim dedi eşim ısrar etti dügüne 10 dakika kala öyle gittik evlerine bu sayede kurtulduk
Bakın benim gelinim. Gelinime neler taktık bakın :) En güzel benim gelin. :)

Umarım hep karşılıklı sever değer veririz, değer görürüz. Aile kavramı çok önemli.
Valla ben eşimin ailesinden yana memnunum. Ha içkiyi severler mi genelleme yapmak yalnış olur bu konuda. Ama ihtişam denirse evet genel anlamda öyleler lüks takılırlar. Dışarda süs püs dolaşırlar evleri incik boncuk doludur. Ama dediğim gibi herkesin tarzı farklıdır. Sevip seviliyorsan aşılmayacak sorun yoktur diye düşünüyorum. İnsan ilk senesinde her şekilde zorlanıyor açıkçası alışma süreci çok fena ama sonrasında taşlar yerine oturuyor. Bu hangi kültürden olursa olsun sonuçta farklı bir ailenin içine giriyorsun. Mesela ben dedikleri hiçbirşeyi yapmadım :D gelin görme dediler yok dedim, şenlik dediler ev düzülürken yok dedim. Tavır ve tatlı dille alakalı hiçte darılmadılar mesela :)

Valla ben eşimin ailesinden yana memnunum. Ha içkiyi severler mi genelleme yapmak yalnış olur bu konuda. Ama ihtişam denirse evet genel anlamda öyleler lüks takılırlar. Dışarda süs püs dolaşırlar evleri incik boncuk doludur. Ama dediğim gibi herkesin tarzı farklıdır. Sevip seviliyorsan aşılmayacak sorun yoktur diye düşünüyorum. İnsan ilk senesinde her şekilde zorlanıyor açıkçası alışma süreci çok fena ama sonrasında taşlar yerine oturuyor. Bu hangi kültürden olursa olsun sonuçta farklı bir ailenin içine giriyorsun. Mesela ben dedikleri hiçbirşeyi yapmadım :KK70: gelin görme dediler yok dedim, şenlik dediler ev düzülürken yok dedim. Tavır ve tatlı dille alakalı hiçte darılmadılar mesela :)

Herkes bana taviz verme kendinden. Kendini ezdirme, mesafe bırak diyor. Fakat ben sıcak kanlı olmakta fayda var diyorum. Biz zaten Antep'te yaşamayacağız. Kendini ezdirmemek ayrı bir konu tabiki. Ben hoşuma gidene tamam derim, gitmeyene de demem sanırım :D Gelin görme olayını hiç anlamıyorum :)

Hayır bunu kabul etmiyorum o bahsettiğiniz o kelimesi için adamı girtlaklarlar burda asla ama asla öyle birşey yok

Size denk gelmiş öyle hiç ne duydum ne gördüm küfürü normal göreni

Yaniliyorsam arkadaşlar düzeltsin

@pelin- antepliler küfürlü mu konusur sen hiç denk geldin mı
Kendi aralarında o ile başlayan bı küfürü kullanıp normal konusuyormus büyük çoğunluğu ... Daha doğrusu kendi aralarında küfürlü konuşmak normalmiş ...varmi boyle birşey
Iyide niye kiziyorsunuz ben hepsi mi dedim ? Anteplilerin hepsi boyle mi dedim. Burda ilce ismi vermeyecegim ama sizde kusura bakmayin konusuyorlar. Bana saldırmaya gerek yok. Kimseyi kotulemedm gordumu diydumu yazdim.
Kabul etmemeniz gercegi değiştirmez

Herkes bana taviz verme kendinden. Kendini ezdirme, mesafe bırak diyor. Fakat ben sıcak kanlı olmakta fayda var diyorum. Biz zaten Antep'te yaşamayacağız. Kendini ezdirmemek ayrı bir konu tabiki. Ben hoşuma gidene tamam derim, gitmeyene de demem sanırım :KK70: Gelin görme olayını hiç anlamıyorum :)
Ben gelin görme çeyiz serme ve kına yapmadim mesela

Çok ısrar etti kayınvalide boşa masraf ve yorgunluk istemiyorum dedim :)

Sizin ya da eşinizin nereli olduğu önemli değil.
Önemli olan insan olmanız,birbirinizin kültürüne,gelenek ve göreneklerine saygı duymanız.
Burada her gün onlarca konu açılıyor,dertler paylaşılıyor.
Sorun yaşayan insanlar sadece farklı kültürden olanlar değil ki.
Aynı yörenin,aynı kültürün insanları çoğu.
O yüzden kafanıza takmayın karşılıklı saygı ve hoşgörü varsa her şey hallolur.

Sizin ya da eşinizin nereli olduğu önemli değil.
Önemli olan insan olmanız,birbirinizin kültürüne,gelenek ve göreneklerine saygı duymanız.
Burada her gün onlarca konu açılıyor,dertler paylaşılıyor.
Sorun yaşayan insanlar sadece farklı kültürden olanlar değil ki.
Aynı yörenin,aynı kültürün insanları çoğu.
O yüzden kafanıza takmayın karşılıklı saygı ve hoşgörü varsa her şey hallolur.

Evet burada bir dert okumuştum. Kadının eşi evde yemek yemiyordu. Kadın tek başına yiyordu. Adam hep dışarıda yiyordu. Bunu hiç unutmuyorum. Okuduğumda çok üzülmüştüm.

Bir ornek verecegim. Anneannem ayni koyden iki gelin aldi evine. Bizim yemekler gibi degil deyip begenmeyip yemegini hala kendi yapar. Bakiniz ayni koy diyorum :D

Onemli olan anlayis baska bir sey degil...

Merhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?

bnm de baba antepkli anne karadenizden .. hiçte sıkıntı olmazz annem zaten pul biber yiyemeyen insanken suan acıları gömüyor yemeklerini de seviyor doğu insnaı sıcakkanlıdır.. yemekler mükemmell antepli olmak güzeldir :)
sadece sen evlendiğin adamın karakterine bak içer sıcar mı saygılı mı seviyor mu sadık mı bunlara bak yeter insan olsunn

Back