• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antepli Olacak Gelin

Ayy annem konuşuyor sandım ... Aynı şeyleri ondan duydum
Annemde aslen iç Anadolulu antebe gelin geldigimde oh be dedim diyor daha rahat etmiş

3 aylık evli geline, şükret oğlum seni boşamıyor, yaza kadar gebe kalmazsan babanın kapısına geri bırakırız diyen,
s...e gelmeyi biliyon da yemek yapmayı mı bilmiyon diyip kafasına vuran, bunu bütün ailenin kadınlarının içinde yapan bir adet halası var eşimin...
kayınvalidem çok çekmiş, hala çekiyor, ağzı var dili yok kadının,
yani aslında doğu, batı, kuzey, güney meselesi de değil, kültür meselesi bu...

3 aylık evli geline, şükret oğlum seni boşamıyor, yaza kadar gebe kalmazsan babanın kapısına geri bırakırız diyen,
s...e gelmeyi biliyon da yemek yapmayı mı bilmiyon diyip kafasına vuran, bunu bütün ailenin kadınlarının içinde yapan bir adet halası var eşimin...
Ayy... Tövbe ya ... Kötülükten eline ne gececekse...

Aynen çok doğru söylüyorsun

eşimin geniş ailesi için söylemek gerekirse,
kadına sadece doğuran ve hizmet eden bir "şey" olarak bakıyorlar,
çok konuşan, kahkaha atan, çok gezen kadın "yollu" onların gözünde,
haremlik selamlık oturuyorlar, ailedeki diğer kadınlarla konuşmuyor ve göz teması kurmuyorlar,
düzenli bir yeme ve sofra adapları yok, öğlen yemek pişirilip ocağın üstünde duruyor, akşama kadar acıkan ordan bir tabak koyup yiyor,sadece ana yemek, yanında salata, cacık vs yok,
zaten yemekleri %90 hamur ve bakliyat,
en zengini bile tatile gitmiyor, tek sosyal hayatları birbirlerinin evinde toplanmak
yeterli mi :)
not: eşimin anne babası farklılar, mesela 4 görümcem de üniversite mezunu, akrabaları arasında tek eğitimli kadınlar onlar, iki tanesinin de başı açık (benim ve eltimin de açık) o yüzden epey yadırganıyorlar.

Aile düzeni yok sanırım. Her aile farklı ya haklısınız.Bizim ailemiz de bundan farksız değil. Bir tek haremlik selamlık yok. Onun dışında hiç de modern değiller fakat okumuş her biri.
Erkek arkadaşımın ailesi de genelde okumuş ve modernler. Adetlerine de düşkünler aynı zamanda.

Ben o... diyeni duymadım. Küfür duydum ama :KK70: Onu bile sevmek için kullanıyorlardı. D...yiyim diyolar :KK70:
Koptum bu yorumuna aynen de öyle :D
Bende antene gelin geldim :)))
Bu kelimeleri ortalıkta söylemiyorlar ama kıxlar birbirine yılan felan derler :)
Sevdiklerinden aslında güzel bi kültür konuşmalar kelimeler komik :) seversin ya

Ye Allah'ını seversen ölümu gör ye Allah aşkına ye 1 kaşık ye :)

İnsanın yiyeceği varsa da... Aynen bunu söylemeyi unutmuşum bak konu sahibi

kardeşimin kayınvalidesi ölümü ye diyor :olamaz:
daha katmer aldırdım, kızım zaten sen zayıfsın kemiğin iri (bunu derken bileğimi tutmuş sallıyor) kokmuştur canın çeker, bir lokma da hızır lokması, allahın adını verdim bak :bicak::KK70:

Çok zor ya Allah sabır versin. Kadınların imtihanı daha zor bu dünyada.

Tabi orası öyle ama erkek arkadaşım senede bir gider evine. Ailesine düşkün fakat önce kendi işlerini düşünüyor. Ailesi ile çok yaşayamadığı için düşkün olduğunu düşünüyorum. Annesini özlüyor.

ama kim annesine düşkün değil ki?? bir de yılda bir gidiyorsa çok normal. tabi hastalık boyutunda olanları tenzih ediyorum. o boyutta sadece anneye değil eşine bile düşkün olmamalı insan.

daha katmer aldırdım, kızım zaten sen zayıfsın kemiğin iri (bunu derken bileğimi tutmuş sallıyor) kokmuştur canın çeker, bir lokma da hızır lokması, allahın adını verdim bak :bicak::KK70:
Mabali boynuna bak canın çekerse dolapda aç ye der daha mutfağa giderken arkasına baka baka :)

Koptum bu yorumuna aynen de öyle :KK70:
Bende antene gelin geldim :)))
Bu kelimeleri ortalıkta söylemiyorlar ama kıxlar birbirine yılan felan derler :)
Sevdiklerinden aslında güzel bi kültür konuşmalar kelimeler komik :) seversin ya

Evet çok komik. Erkek arkadaşım şiveli konuşuyor ama şivem yok diyor. Annemle konuşurken düzeltiyor. Benle konuşurken salıyor :D Severken kız senin Allahına gurban diyo :D D... yiyim lafını çok kullanıyor :D Komikler ya bile bile yapıyolar :D

Haha efsaneymiş kayınvalide ya :D

Evet çok komik. Erkek arkadaşım şiveli konuşuyor ama şivem yok diyor. Annemle konuşurken düzeltiyor. Benle konuşurken salıyor :KK70: Severken kız senin Allahına gurban diyo :KK70: D... yiyim lafını çok kullanıyor :KK70: Komikler ya bile bile yapıyolar :KK70:
Yemek olsun da ne olursa olsun

_ usta araba nasıl yeni aldım
+ Bu yenir mi ?

:)

sanırım kimse yazmamış ama, lüksü ihtişamı severler.
giyimi kuşamı önemser ve karşılarındaki kişilerde de dikkat ederler.
(hiç bohem bir antepli görmedim mesela)
antep insanı çalışkandır.
çok sıcak kanlıdır.bir göçmen veya bir karadenizli için zordur bu.
misafir ağırlarken bu farklar bariz görülür.
çok ısrarcıdırlar. yedirmeden asla göndermezler.
yalnız, bütün bunların yanında konuşmayı da pek sevdikleri için dedikoduyu da severler:)
işin şakası bir yana polemik olmasın, dedikodusuz memleket de yok zaten!

benim gözlemlerim bunlar...

alışana kadar kültür farklılığı zorlar. sen alışırsın da ailen için zor olur:)
görüşmezler olur biter.
isteme nişan faslını kısa tutmanızı tavsiye ederim.

asimile olmamış adetlerimizi hala devam ettiren boşnak kızlarımızdansan kesinlikle sorun olur, hele hele bayrampaşa yıldırımda oturup gaziantepe gitmeyi düşünüyorsan cesaretine hayran kalırım

yalnız, bütün bunların yanında konuşmayı da pek sevdikleri için dedikoduyu da severler:)

görüşmezler olur biter.
Doğru :)

Kendimizi bile bile zora sokmayı sevenler derneği üyeleri olarak bize bir alkış.
Ne buluyoruz kendimize denk olmayan insanda, herkes gitse kendi köyünden adetinden insan bulsa da burada kızcağızlar kültür farkı sorun olur mu diye kıvranmasa.
Ben ettim sen etme değil ben etmedim sen de etme pişman olmazsın diyeceğim.
Konu eti soğanı değil.
Her şey çok zor olur canım benim her şey, somurtkan anneni babanı mumla ararsın.
ay bence de öle etle kebapla olsa, ona kadar neler çıkar :)

bu arada bir arkadaşım antepli idi kesinlikle antepli bir erkekle evlenmem derdi, alkol ve ikinci eşe düşkünlüklerinden bahsederdi,hepsi aynı değildir tabi .

görüşmezler olur biter.

Yorum için çok teşekkür ederim. Nişanı kısa tutmak istiyorum ben de araya zaman girmesin istiyorum.
Dedikodu her yerde var evet :)
Ben de sıcak kanlıyımdır ama alışana kadar mesafeli oluyorum.

Back