• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antepli Olacak Gelin

Canim sorunda orda basliyor. Ben sama bir sey demem ki siz iyi olunlar falan diyor. Ama hayatinizla ilgili kararlara karismak isteniyor. Burda iş sevgilinde . kimsenin agzina bakmiyorsa sorun olmaz
Kimsenin ağzına bakmıyor aslında. İlk beni arıyor, ilk bana haber veriyor. Bir şey alacak olsa bana soruyor.

Super..olaylari dramatize etmeden ustesinden geliyorsun. Takintili birsekilde yasamiyorsun. Bu cok onemli bir ozellik..mutluluklar..
Aslında dramatize ediyorum fakat uzun sürmüyor. Dün açtığım konu gibi mesela... Bugün unuttum eskiye döndüm. Dün neyin kafasını yaşıyormuşum dedim. Ara ara geliyorlar bana yine de :D

Evlendiğimiz kişinin yöresine göre yemek yapmıyoruz ki ?
Bazen aynı yoreden insanlar evleniyor , erkek içine koyduğun kabuklu domatese bile laf eder. Ne yaparsan seçici olur .
Bazı insanlar için de yemek dert değildir.

Önemli olan sizin bu yakinliklara karşı nasıl tepki vereceğiniz , nasıl adapte olacaginizdir.
Biraz siz biraz o ödün vereceksiniz biraz o.

Karakterle alakali oldugu kadar memleketlede alakali inanin. Yerlesmis bi algi var bi duzen var. Misal bi o... Kelimesi benim memleketimde agza alinmaz. Ama esimin memleketinde konusma içinde o... Yapma derler bu da sadece ailesi degil akraba komsu farkli farkli orneklerini yasadim icin bu kadar net soyleyebiliyorum.
Onlara normal geliyor . yani yine soyluyorum kullanmayanlarda var ama %75 bu sekilde diyorum. Bu onlarin yapisi karakterik ozelliklten cikmis agiz aliskanli olmus
Hayır bunu kabul etmiyorum o bahsettiğiniz o kelimesi için adamı girtlaklarlar burda asla ama asla öyle birşey yok

Size denk gelmiş öyle hiç ne duydum ne gördüm küfürü normal göreni

Yaniliyorsam arkadaşlar düzeltsin

pelin- pelin- antepliler küfürlü mu konusur sen hiç denk geldin mı
Kendi aralarında o ile başlayan bı küfürü kullanıp normal konusuyormus büyük çoğunluğu ... Daha doğrusu kendi aralarında küfürlü konuşmak normalmiş ...varmi boyle birşey

Karakterle alakali oldugu kadar memleketlede alakali inanin. Yerlesmis bi algi var bi duzen var. Misal bi o... Kelimesi benim memleketimde agza alinmaz. Ama esimin memleketinde konusma içinde o... Yapma derler bu da sadece ailesi degil akraba komsu farkli farkli orneklerini yasadim icin bu kadar net soyleyebiliyorum.
Onlara normal geliyor . yani yine soyluyorum kullanmayanlarda var ama %75 bu sekilde diyorum. Bu onlarin yapisi karakterik ozelliklten cikmis agiz aliskanli olmus

Bizde küfürlü konuşan çok akraba var. Onlarda da varmış. Bizim akraba ilişkileri kopuk onlarda sıkı bağlar var. Biz ön yargılıyız,onlar değiller. Kültür farkı vardır,en basitinden düğün konusunda vardır. Biz çok adetlerimizi uygulamıyoruz. Artık sülaledeki herkes koptu adetlerinden. Onların adetlerinde çok çeyiz varmış. Bizde o kadar önem vermiyoruz.

Cat kapı gelmesi için uzuuun yıllar kaynaşmış olmak ve samimiyet gerektirir bizde hiç Cat kapı gelen yok o karakterle alakalı bence canım

Zaten başka şehirde oturacaklarmis
1 yillik evliyim daha 1 haftalik evliyken basladı çat kapılar canım benim ailemde antepli onlarda arar önceden müsait misiniz der en azindan o gün de olsa yada bir iki gün önce pazar müsaitseniz gelelim vs denir ama bunlarda hobaaa dolusurlar gelirler hele bebekten sonra iyice cozuttular birkaç kez gezelim dedik eşimle gelmiş kapida kalmişlar eee nerdesiniz niye haber vermediniz eşimde saf kusura bakmayin dedi geri döndük eve şimdi biz evde olduğumuz gün buraya gidicez diye ariyor önceden eşim resmen bunaltıcılar hepsi aynı değildir ancak böyleri de çok

Yemek yedirmeyi çok seviyorlar.
Sürekli kebap yiyorlar. Her gün beraberler topluca yemek yiyorlar.
Biz uzakta olacağız fakat kırk yılda bir kalabalık bana iyi gelir.
İç anadolu adetlerini bilmiyorum. Hangi adetleriniz farklı?

eşimin geniş ailesi için söylemek gerekirse,
kadına sadece doğuran ve hizmet eden bir "şey" olarak bakıyorlar,
çok konuşan, kahkaha atan, çok gezen kadın "yollu" onların gözünde,
haremlik selamlık oturuyorlar, ailedeki diğer kadınlarla konuşmuyor ve göz teması kurmuyorlar,
düzenli bir yeme ve sofra adapları yok, öğlen yemek pişirilip ocağın üstünde duruyor, akşama kadar acıkan ordan bir tabak koyup yiyor,sadece ana yemek, yanında salata, cacık vs yok,
zaten yemekleri %90 hamur ve bakliyat,
en zengini bile tatile gitmiyor, tek sosyal hayatları birbirlerinin evinde toplanmak
yeterli mi :)
not: eşimin anne babası farklılar, mesela 4 görümcem de üniversite mezunu, akrabaları arasında tek eğitimli kadınlar onlar, iki tanesinin de başı açık (benim ve eltimin de açık) o yüzden epey yadırganıyorlar.

Evlendiğimiz kişinin yöresine göre yemek yapmıyoruz ki ?
Bazen aynı yoreden insanlar evleniyor , erkek içine koyduğun kabuklu domatese bile laf eder. Ne yaparsan seçici olur .
Bazı insanlar için de yemek dert değildir.

Önemli olan sizin bu yakinliklara karşı nasıl tepki vereceğiniz , nasıl adapte olacaginizdir.
Biraz siz biraz o ödün vereceksiniz biraz o.

Evet biraz alışmaya çalışacağım. Kendimi alıştıracağım. Biz Antep'te yaşamayacağız zaten. Başka bir şehirde yaşayacağız.

1 yillik evliyim daha 1 haftalik evliyken basladı çat kapılar canım benim ailemde antepli onlarda arar önceden müsait misiniz der en azindan o gün de olsa yada bir iki gün önce pazar müsaitseniz gelelim vs denir ama bunlarda hobaaa dolusurlar gelirler hele bebekten sonra iyice cozuttular birkaç kez gezelim dedik eşimle gelmiş kapida kalmişlar eee nerdesiniz niye haber vermediniz eşimde saf kusura bakmayin dedi geri döndük eve şimdi biz evde olduğumuz gün buraya gidicez diye ariyor önceden eşim resmen bunaltıcılar hepsi aynı değildir ancak böyleri de çok
Aboo sizin sanssizliginiz olmuş o gerçekten
Çok şükür ben hiç yaşamadım da yasatmadim da bunu

Hayır bunu kabul etmiyorum o bahsettiğiniz o kelimesi için adamı girtlaklarlar burda asla ama asla öyle birşey yok

Kendi aralarında o ile başlayan bı küfürü kullanıp normal konusuyormus büyük çoğunluğu ... Daha doğrusu kendi aralarında küfürlü konuşmak normalmiş ...varmi boyle birşey

Ben o... diyeni duymadım. Küfür duydum ama :D Onu bile sevmek için kullanıyorlardı. D...yiyim diyolar :D

Aboo sizin sanssizliginiz olmuş o gerçekten
Çok şükür ben hiç yaşamadım da yasatmadim da bunu

Siz Antep'te mi yaşıyorsunuz? Ailelere yakın mısınız?

hayır hiç denk gelmedim kendi adıma,
ben çok farketmem ama eşim ve kızım çok hassastır, yanlış bir kelime kullanılsa hemen söylerlerdi.
beni rahatsız eden tek davranışları bazen aşırı ısrarcı olmaları ;) başka hiç garipsemedim.

eşimin geniş ailesi için söylemek gerekirse,
kadına sadece doğuran ve hizmet eden bir "şey" olarak bakıyorlar,
çok konuşan, kahkaha atan, çok gezen kadın "yollu" onların gözünde,
haremlik selamlık oturuyorlar, ailedeki diğer kadınlarla konuşmuyor ve göz teması kurmuyorlar,
düzenli bir yeme ve sofra adapları yok, öğlen yemek pişirilip ocağın üstünde duruyor, akşama kadar acıkan ordan bir tabak koyup yiyor,sadece ana yemek, yanında salata, cacık vs yok,
zaten yemekleri %90 hamur ve bakliyat,
en zengini bile tatile gitmiyor, tek sosyal hayatları birbirlerinin evinde toplanmak
yeterli mi :)
not: eşimin anne babası farklılar, mesela 4 görümcem de üniversite mezunu, akrabaları arasında tek eğitimli kadınlar onlar, iki tanesinin de başı açık (benim ve eltimin de açık) o yüzden epey yadırganıyorlar.
Ayy annem konuşuyor sandım ... Aynı şeyleri ondan duydum
Annemde aslen iç Anadolulu antebe gelin geldigimde oh be dedim diyor daha rahat etmiş

Aklima bir de su geldi. Kendi aralarinda konusma tarzlari yani kullandiklari kelimeler çok hoş olmuyor. Benim için kotu laf diyecegim kelime onlarin kadin erkek normal konusmasinda agizlarinda. Ve bu cok itici geliyor.
Bu arada tabiki bu benim gordugum mutlaka kullanmayan boyle konismayanlarda vardir. Kimse baska yere cekmesin.
Her insan bir değil tabiki. Ben küfür edeni yadırgamıyorum.

hayır hiç denk gelmedim kendi adıma,
ben çok farketmem ama eşim ve kızım çok hassastır, yanlış bir kelime kullanılsa hemen söylerlerdi.
beni rahatsız eden tek davranışları bazen aşırı ısrarcı olmaları :KK66: başka hiç garipsemedim.
Ye Allah'ını seversen ölümu gör ye Allah aşkına ye 1 kaşık ye :)

İnsanın yiyeceği varsa da... Aynen bunu söylemeyi unutmuşum bak konu sahibi

Back