• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ansiyete(Endişe bozukluğu) Olanlar buraya

Kalpte sancı
Boğazda gaz düğümlenmesii (Boğulcakmış gibi his)
Titreme
ÜşÜME
Baş dönmesi
Baş ağrısı
Baş Uyuşması
Bayılma hissi
Düşücekmiş hissi
Tansiyon iniş-çıkışlar :)
Ateş basması
Panik
Korku
endişe
Tedirginlik
Miğde bulantısı
iştahsızlık
Saçma sapan dşünceler aklını oynatıcak gibi olmaa

bunların hepsi bnde de var..
hatta bi kere geceleyin erkek ark.la kavga etmiştik ve ayrılmak istemişti sabah kadar kalbim sancılandı boğulcakmış gibiydim nefes alamıodum titriyodum üşüyodum sonra ateş basıyodu başm dönüyodu ağrıyodu.sabah kdr bin türlü sey kurdum kafamda.daha fazla duramdım evde sabah oldu kapıya dayandım konuşcaz die ..nys konuştuk fln barışmak istemeyince kalktım ayga güya gidicem ama ayaga kalkmamla basım döndü 5-6 adım atmamla yere yıgıldım zaten sanki kafamın içinde karıncalanmalar oldu nefes alamadım baktıgım hiç bi yer net görünmüodu net duyamıodum.su getirdi yutkunamadım.boynumdan asagısı uyustu felcli gbi kıpırdatamdım daha snra biras gecti sadece kollarım uyustu bir saat bu sekilde devam etti.1 hafta hiç bişey yiyemedim zorla yedikleride midemi bulandırıyodu.ne zmn kavga etsek yine aynı seyler oluyo tutamıorum kendimi.işin ilginç tarafı bi tek onunla tartıştıgmzda bunların hepsi böyle oluyo

normal bişy olmadıgı kesin.. kafamçokkarıştı

aglamalarımı saymamışım bile bi de mesela oturdugum yerden eger kalkarsam kendimi ölürücem sanki balkondan uzak durmaya calışıodum böyle olunca sanki cıksam kendimi atıvericem herseyden kurtulucam gbi

dr.a fln da gtmedim.normal zmnda sadece midemde tas varmış gbi oluo sıkıntı ve nefes alırken zorlanıyorum tansiyonum cıkıp cıkıp iniyo gbi gelio

bu arada 2 ayda 6 kilodan fazla verdim -fena da olmadı hani-

bU KADAR şikayetin olması rağmen doktora gitmedinmi:1shok:

gitmedim cnm ve evde kimsenin hbri yok bunlardan..olmasını istemediğim için gitmedim belki de bilmiyorum yaa:bbo:
cünkü genelde odama kapatırım kendimi kötü hissedince uyudugumu zannederler gelmezler bile..gecen gün annme biras bahsettim işte basım dönüyo içimde sıkntı oluyo fln die ama fazla ayrıntı vermeden üstünkörü anlttım korkmasın die sınav sonucu acıklncak diedir dedi bnde üstelemedim pek..

Son düzenleme:
İstanbulda Cerrahpaşa tiıp fakültesine gittim..Anksiyete teşhisi koydular..Kütahya'da tekrar doktora gitti o da aynı teşhisi koydu..
Fazlasıyla alınganım
Gece bir ses duysam onun üzerinde kurarım da kurarım
Çok fazla uyuyabilen bi tip değilim hiç uyuymadan günümü geçirdiğimi bilirim..
Kafamda uyuşma bende de neredeyse 2-3 senedir var ne olduğunu bilmiyorum uykuda oluyor ve rüya görüyorum ama bilincim yerinde uyanmak istiyorum uyanamıyorum mesela..
Ölüm korkusu var..Araba çarpıcakta ölücem diye karşıdan karşıya bile geçemiyorum
Babam ölürse erkek arkadaşım köyden dönerken otobüsü kaza yaparsa ölürse diye beynimi kemiriyorum...
En son hayaller görmeye sesler duymaya başladım ama kimse bilmiyor...kafamçokkarıştı

kızlar geçen yıl dr m bana da anksiyete bozkluğu teşhsi koydu ayrıca 6 yıldr panik atakm . aşırı ölüm korkusu sewdklerimi kaybetme korkusu .. fakat geçen yıl hamile oldğm için ilaç kullanmadm ve hep doğmda bana bişi olacak sanıordm çok kotu rüyalar falan psikloğa gidiordm .. doğrdm oğlm yaşına girecek 1 ay sonra ve ilaçsz sadece yazarak atlattım herşey o kadar boştu ki insanlar hayat ben herşey yalandı kocaman bir boşlk nie yaşıodk ki ama inanın bir bebiş dünyaya gelio ne suçu var ki bu çartk bole donuo kızlar boyut değiştryrz .. ayakta drmak zorndayz madem yaşamaya öecbrz bunun tadını çıkarmak zorndayz ..

yazılanları okudumm,mafoldumbeno zaman bende anksiyete bozukuluğu var:bbo:,tatile gidicem pazar günü,geldikten sonra hemen doktora:(bir aydır böyle hissediyorum,geçmiş günleri düşünüyorum,öyle saçma şeylere takıyorum ki kafamı..hayat anlamını yitirdi gözümde,ailemmm onlara birşey olacak diye çok korkuyorummmmafoldumben...hep olumsuz kötü düşüncelerrrr:(aman yarabbim yardım et banaa:(

Ben şunu söylemek istiyorum arkadaşlar bende de var bunlardan sürekli endişe..
bazen delircek gibi oluyorum ya anneme kardeşime babama bişi olursa diye kendimi unutuyorum
ve geçen bi tanıdığımızla konuştuk kadın şizofreni ve çocuğu var evlenme yaşına geldi onun psikolojisi o kadar bozuk ki annesinden etkilenmiş o da hayaller görmeye kendi kendine senaryolar yazıp inanmaya başlamış
tedavi olunması şart ben ayın 15 inde gideceğim doktora bunu kendim için diil ileride daha sağlıklı bi evliliğim olsun daha sağlıklı çocuklarım olsun diye gideceğim sağlıklı olmayan bi anne çocuğunu da çok sağlıklı yetiştiremez bu yüzden geleceğim için gitmek istiyorum

Merhaba,

Canlarım hepinizi çok iyi anlıyorum. Ben de aynı dertten çekiyorum. Balsurat aynen ben de kendi ölümümü düşünüyorum, nasıl gömülecem falan gibi saçma düşünceler bende de var. Hem de bir gün değil, bazen günlerce sürüyor. Aynı endişeyi sevdiğim insanlar için de yaşıyorum. Anneme ne olacak gibi. İşyerinde çalışırken bile bazen bu düşüncelere saplanıp kalıyorum. Biliyorum çok anlamsız ama aklımdan çıkaramıyorum. Nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla, lütfen paylaşalım. Hepinizi öpüyorum.

evet canım vesvese zaten ilk doktora gittigmde abdest alırken besmele cekiyomuyum unutuyorum dedim kadın dayadı ilacı bana ama galiba inancımda zayıflık var ondan bu vesveselere kapılıyorum ben.iki gündür namaz kılıyorum yine başladı işte

ya kızlar rahat olun,neden inancında zayıflık olsun,vesvese her insanda olur.üzerinde durmayın besmele çekiyormuyum çekmiyormuyum? kolumu 2 mi 3 mü yıkamadım,bizde de oluyor,valla hiç takmıyorum aynen devam ediyorum abdestime.
namazda ben de de kafamdan birsürü şey geçiyor napalım ,bence normal bunlar.
herkeste var.

ibrahim saraçoğlu'nun ankiseyete bozukluğu için ıspanak-maydanoz,ıspanak,tere kürü varmış bugün tv de söylüyordu.sitesinden bulup onu yapsanız.zor bişey değil bence.
ama ilaç kullanıyorsanız bırakmayın devam edin,sözüm ilaç kullanmayanlara.

kızlaaaaaaaaaaaaar ilaç kullanmayınnnnn aptal aptal gezersiniz sonra ortalıklarda

Aynen eski resimlerime bakıyorumda allahım birdaha gösterme ruhhhhhhh gibiiiiiii iğrenççççç aynı böyle:1shok::1ninca:uyuşturudan başka bişi değillerrrrrrr

selamlar kızlar...ben burayı yeni gördüm bana da doktor anksiyete bozukluğu teşhisi koymuştu,sürekli kızıma birşey olucak korkusu var bende bu yüzden yanımdan hiç ayıramıyorum kızımı,okula gidince bile akşama kadar kendi kendimi yiyorum.şimdi hamileyim başka korkularımda var şimdi.allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

bende, ilk evlendiğim yıllarda eşime birşey olursa ben ne yaparım korkusuyla başladı.şimdi de oğluma takmış vaziyetteyim.zaman zaman iyi oluyorum ama çoğu zaman kötüyüm.
içimde sürekli bir sıkıntı var.sanki her an kötü birşey olacakmış gibi.sabah sıkıntılarla uyanıyorum.2000 yılından beri tedavi görüyorum.sağlık problemimden dolayı(eğilmem yasak)namaz kılamıyorum ama dua ediyorum.fakat yine de rahatlayamıyorum.
bi de en ufak bir üşütmeyi bile çok ağır geçiriyorum.sanki kırk yıllık hastaymışım gibi oluyorum.hatta zaman zaman ölmek için Allaha yalvarıyorum.Allahım hepimize şifa versin..

Anksiyete Bozuklukluklarında kullanılan ilaçlar bağımlılık yapmaz. ılaçlar sadece yardımcıdır; düşüncelerimizi, korkularımızı düzenler. Mantık çerçevesinde bakabilmemizi sağlar. Ayrıca bence tedavi sürecinde doktorunuzun çok etkisi var. Yeni başlayan bi hastalıkta 30 mg verirse tabiki aptal aptal gezilir. Ben yaklaşık 2,5 aydır bu hastalığın pençesindeyim. ılk iki hafta biraz uyku hali, mide bulantısı vardı ama sonradan alıştı vücudum. Düzenli olarak, kesinlikle aksatmadan kullanıyorum. Geçen hafta kontrolde doktorum gerileme olduğunu söyledi. Bundan sonraki 3,5 ayda durumu korumak için kullanıcam sonra da başladığım gibi yavaş yavaş bırakıcam. En güzel tarafı ne biliyo musunuz; iyileşme sürecinde hayata pozitif bakmayı öğreniyorsunuz. Allah kimseye dert verip derman aratmasın. Hoşçakalın.

bilişsel tedaviyi sizinle paylaşmak istedim
düşüncelerimiz hislerimizi şekillendirir ve depresyondayken beynimiz olumlu düşünceleri eleyerek sadece olumsuz düşüncelere yer verir. Araştırmalara göre depresyonda olan kişilerin beyni normal kişilerden daha farklı işliyormuş.Kısaca hislerimiz gerçekler değildir. Bazıları da yanılgılarımızdır. Ne zaman kotu bır sey dusunuyorsanız hemen aksını kendınıze soylemeye baslayın ve ınanın.

ya arkadaşlar ben de bu yaşadıklarım sadece bende var zannediyorum , bunaları okuduktan sonra inanamadım sanki beni yazmışsınızz.o boğazda gaz düğümlenmesi olayı varyaa allahım o gazı çıkarmasam boğulcakmış hissi ,allah onu kimseye yaşatmasın,çarpıntı da çok kötü bi olay, kalbimin sesini duymk istmyrum.ve saşma sapan kaygılar endişeler.Allahım insanlar mantıklı şeylerden korkarlar mesela bi köpekten , ama ben ya çocuğuma bişey yaparsam, ya eşime, kendime zarar verrirsemm..böyle reklemlarda korku filmi bile izlemeye dayanmyrım gözümün önüne geliyorlarr.mesela münevver karabulut olayının etkisinden hala kurtulamadım. doğru diyorsun EU3 bu hastalıktan kimse ölmemiş , ama adamı ölmkten beter ediyor

Merhaba arkadaşlar,
Ben yaklaşık 1 yıl ilaç kullandım, bir kaç kez de terapiye gittim. Anksiyete bozukluğuma bir takım takıntılar (her şeyden fal tutma, gördüğüm yazı ve renklerden mesaj çıkarma gibi) ve depresyon-mani eşlik ediyordu. Şöyle bir girdabın içindeydim: geleceğim hakkında aşırı endişeleniyordum, endişeyi gidermek adına yolda yürürken karşıma çıkan bir tabeladan "bu bana bir mesajdı" anlamını çıkarmaya çalışıyor, aşırı fal bakıyordum. Daha sonra bu yaptıklarımın saçma şeyler olduğuna karar verip "Artık hayatım adına radikal bir şeyler yapmalıyım! BEN İSTERSEM DÜNYANIN EN İYİ ....Sİ OLABİLİRİM!!!" deyip mani dönemine giriyordum. Elbette "Dünyanın en iyi ....si" olamayacağımı görünce de depresyona giriyordum. Sonra hooop tekrar dön başa. :))):52: İşin kötüsü evde yalnız kalma fobim de vardı, koridordan geçerken kalp çarpıntısı falan geçiriyordum:)))
1. İlaçlarınızı bir gün bile atlamayın
2. Terapilere maddi imkan buldukça gitmeye çalışın.
3. Doktorunuzun verdiği "Düşünme, felsefe, din, mistisizm gibi şeylere kafa yorma. Sadece spor yap, ilacını iç" gibi tavsiyeleri saçma deyip bir kenara atmayın KESİNLİKLE UYGULAYIN.

Şimdi nasıl mıyım?
Hayatımda geçen onca can sıkıcı şeye, ailemin bana yaşatmakta olduğu şeylere rağmen çok iyiyim. Mutsuz günler geçirsem bile depresyona girmiyorum, takıntılı değilim, anksiyete bozukluğumu da yendim.

LÜTFEN SİZ DE YAPABİLECEĞİNİZE İNANIN! VE ASLA PEŞİNİ BIRAKMAYIN!
2.

Back