• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ansiyete(Endişe bozukluğu) Olanlar buraya

selam arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bendede sıkıntı var ağlıyorum aklıma kötü kötü şeyler geliyor ve çok fena oluyorum delircek gibi,kalp çarpıntısıda oluyor ellerimde titreme doktora gittim ilaç verdi daha 1 haftadan buyana kullanıyorum 1 ay sonra etkisini gösterir dedi işte böyle ara ara fenalaşıyorum işe gir çalış dedi doktor kafamı başka şeylere vermeliymişim o zaman dahada iyi olacaksın dedi bakalım allah hepimize şifa versin arkadaşlar

ellerinin titremesi tiroitle alakası olmasın bende senin gibiyim 1 haftadır birdenbire içime bir sıkıntı sanki delircekmiş gibi ağlama krizine giriyorum doktorada gitmedim geçer diye çok eskidende olurdu bana bişeyden çok korktummu daha çok olurdu ama sonradan geçerdi bu sefer fazla uzun sürdü geçmek bilmiyo inşallah geçicek sana doktor teşisi ne koydu nehar 35 panik atakmı canım

evet canım panik atak koyuldu teşhis troit sorunum var ama tedavi görüyorum onun için bu başka çok sıkıyor beni bol bol dışarı çıkıp dolaşırsam kafamı bişeylerle meşkul edersem iyi geliyor 1 sene önce vardı tedavi gördüm düzeldim ama küçücük bir stresle başladı tekrar birde ilacı kafama göre bıraktım çok hata yaptım

canımya ilaçsız olmuyomu bu hastalıktan kurtuluş bende bir aydır öyleyim yani ölüm korkusu yok bende bendede çok korkuyla çıktı 1 aydır korku nöbeti yoktu direk mideme vurdu şiddetli hazımsızlık 1 aydır öldüm 2 gündür midem iyi şimdide birden bire bir sıkıntı geliyo içime ağla ağla şiştim 1 saat sürüyo sonra iyiyim bende anlamadım neyim var eskiden çok korkunca olurdu yani kendimi korkutunca şimdi öğrendimya panik atak diye birde hep araştırdım daha çok daraldım napıcam bilmiyorum doktorada gitmek istemiyorum çünkü ilaçla tedavi olanların çoğunda yeniden nüksetmiş allahın izniyle atlatıcaz inşallah buda bizim için bir sınav sabrını göterirsek ne mutlu bize unutmamak lazım allah her sıkıntının arkasından ferahlık verir

canım ilaçsız olmuyor ilaç çok iyi geliyor ben 1 sene önce tedavi gördüm iyi geldi ama kafama göre bırakınca ilacı birazda sıkıntı yaşadım dayımlarla ilgili tekrarladı ama bol bol gez dolaş fırsat buldukça bişeylerle oyalan yoksa kafaya takınca delircekmiş zannediyorsun kendini doktor geçici bir rahatsızlık dedi psikoterapide çok önemli ilaçla birlikte

merhabalar bende 4,5 ay önce sebepsiz bir huzursuzluk iç sıkıntısı eşime yada çocuğuma zarar veririm korkusu balkona çıksam kendimi aşağıya atarım diye korkmalar,titreme şiddetli mide ağrısı sanki mideme taş oturmuş gibi olma,üşüme baş dönmesi gibi şikayetler olmuştu.iki üç gün geceleri uykuya dalarken gözümün önüne kötü kötü suratlar korkunç şeyler geliyordu.osırada özel günümdeydim,namaz kılamıyorum sureleri falan okuyamıyorum diye şeytan vesvese veriyor diye düşündüm.ama iki gün üst üste ve şikayetlerim artarak devam edince geceyi acilde geçirdim.sıkıntılarım hafta sonuna denk gelmişti.doktor pazartesi psikiyatri bölümüne gitmemi tavsiye etti.bir sakinleştirici yapıp yolladılar.eve geldik ama yapılan iğne hiç fayda etmedi.ben hala sıkıntılar içindeydim.bitki çaylarıyla falan sabahı zor edip 1 saat falan uyumuşum.sabah gün içinde sıkıntılarım akşamkine göre azda olsa devam etti.ama akşam yine artarak tekrarladı.o gün akşam tekrar acile bir sakinleştirici daha yapıldı ve geldik.yine sabahı zor ettim.sabah kalkar kalkmaz hastanenin psikiyatri bölümüne gittim.doktor hanıma şikayetlerimi anlattım namaz kılamadığım için vesvese geliyor zannettim ama geçmeyince psikolojik olabilir diye size geldim dedim.bana dönüp namazımı kafana taktın dedi.bende takmadım ama önce öyle sandım dedim.sonra bir ilaç yazdı akşam yarım al iç dedi.bu arada sıkıntılarım devam ediyor.midemdeki koca taş yerinde duruyor sanki.akşam oldu zar zor ben ilacı yarım doz alıp yattım.ama gece boyunca yatamadım.midem daha beter oldu ve soğuk soğuk terlemeye başladım.kanım sanki vücudumdan dışarı çıkmaya çalışıyor.vücudumun dış yüzeyine hızla çarpıp bedenimi yakıyordu.sabah oldu hemen eşime dedim kalk gidelim doktor ilacı değiştirsin ben daha beter oldum.hastaneye gittik doktor 2 gün izinliymiş.ben naparım iki gün dedim beni başka yere götür.sonra burdaki özel hastanenin psikiyatri bölümüne gittim.doktor beye aynı şikayetleri ve vesveseyle ilgili şeyleride söyledim.bana sadece vesveseden olabilir dedi.daha önce böyle sıkıntılarımın olup olmadığını sordu bende yok bir kaç gündür böyleyim dedim.teşhisime anksiyete yazdı. hafif bir ilaç yazdı bunu bir ay kullan eğer gerek görürsen yine gel dedi.şikayetlerim baya azalmıştı ama hala devam ediyordu o yüzden tekrar gittim.aynı ilaca devam dedi.tedavi sekiz ay sürecek dedi.kullandığım 10 mglık bir ilaçdı.ikinci ayın sonunda şikayetlerim çok azda olsa devam ediyor diye söylediğimde ilacı 30 mga yükseltti.2,5 aydırda o şekilde kullanıyorum.birde sakinleştirici biştki çayları içiyorum gün içinde ve yatmadan önce bir tane.çok faydası oldu.bu ay ilacım bitsin tekrar gidicem doktora,şükürler olsun 2-3 haftadır hastalıktan hiç eser yok.ama önemli olan en önemli şey kafa yapımızı değiştirmek.fazla mükemmelliyetçi,çok ince düşünceli herşeyi kafaya takmayan bazı zamanlar amann boşver diyebilen insanlar olmalıyız.ben şimdi kendime telkinlerde bulunuyorum.iyiyim daha iyi olucam diyerek.allahın izniyle bu sıkıntılardan hepimiz kurtulucaz.rabbim cümlemize şifa versin.

birde şeytanın insana vesvese vermesi dininin zayıflığından değildir.biz allaha yöneldikçe şeytan daha çok bizi kandırmaya çalışır.ama ona kanmayalım namazımızı kılalım dualarımızı edelim inşaallah şifa bulacağız.buna inanalım.
birde sekine duası var.sıkıntılı ve bunaldığınız anlarda okursanız rabbim ferahlık verecektir.ben okudum çok faydasını gördüm.çünkü o sıkıntılı anlarında insan ne yapsamda rahatlasam diye tutunacak bir dal arıyor.

çok çok uzattım ama yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.

canımya bende senin yaşadıklarını yaşadım sende nasıl başladıysa bendede öyle başladı korkudan ölüyodum sandım insanın halinden yaşayan anlar baya önce olmuştu bana böyle şeyler geçti en son 1 ay önce yaşadım senin yaşadığını korku yok ama şuan dualar sayesinde durup dururken bir sıkıntı anlatamam sana bende senin gibi adet döneminde yaşadım ayet okuyamıyosunya insan daha çok dehşete düşüyo aslında normal hayatta namaz kılarım tesbihlerimi çekerim hep dua ederim ama insan adetli oldumu sanki korunmuyomuşsun gibi geliyo sanki heran bişe olcak bişe görüncek gibi oluyo tabi bide panik yapıyosun doru acile dimi aslında adet halide allahtan normal zamanda koruyan rabbim öyle zamanda korur ama insan tatmin olmuyo dimi ben geçenlerde nas suresinin mealini okudum meğer şeytan devamlı insana insanlardan ve cinlerden vesvese verirmiş isimlerini bile anınca içim ürperiyo allah korusun sen şu sekine duasını nasıl okudun yani hergün okudunmu adetliyken naptın ben doktora gitmedim evel allah atlatıcam inşallah bende bu günlerde duha suresini okuyorum

canımya bende senin yaşadıklarını yaşadım sende nasıl başladıysa bendede öyle başladı korkudan ölüyodum sandım insanın halinden yaşayan anlar baya önce olmuştu bana böyle şeyler geçti en son 1 ay önce yaşadım senin yaşadığını korku yok ama şuan dualar sayesinde durup dururken bir sıkıntı anlatamam sana bende senin gibi adet döneminde yaşadım ayet okuyamıyosunya insan daha çok dehşete düşüyo aslında normal hayatta namaz kılarım tesbihlerimi çekerim hep dua ederim ama insan adetli oldumu sanki korunmuyomuşsun gibi geliyo sanki heran bişe olcak bişe görüncek gibi oluyo tabi bide panik yapıyosun doru acile dimi aslında adet halide allahtan normal zamanda koruyan rabbim öyle zamanda korur ama insan tatmin olmuyo dimi ben geçenlerde nas suresinin mealini okudum meğer şeytan devamlı insana insanlardan ve cinlerden vesvese verirmiş isimlerini bile anınca içim ürperiyo allah korusun sen şu sekine duasını nasıl okudun yani hergün okudunmu adetliyken naptın ben doktora gitmedim evel allah atlatıcam inşallah bende bu günlerde duha suresini okuyorum

canım gerçekten insan adetliyken daha bir korkuyor ama rabbimize geniş zamanda dua edersek dar zamanda imdadımıza yetişir.bende bunu bildiğim halde hep şu şeytanın vesvesesinden dolayı içimi bir kat fazla korku kaplardı.ama diyorumya maaşallah şimdi çok iyiyim.tabi tedavim bitene kadar ilaca devam ama herşey kendimizde bitiyor.herşeyi kafamıza takar,şu anda olmayan ama ya kötü bişey olursa diye aklımıza türlü türlü senaryolar yazarsak bu hastalıktan ömür boyu kurtulamayız.önce kendimizi değiştirelim.
ben yaşadığım sıkıntılı günlerde internette sıkıntılı anlarda hangi duaları okuyabilirim diye araştırırken çok güzel bir dua siştesinde buldum sekine duasını şimdi ordan okuyarak uyguladığım şekli oradan alıntı yaparak buraya kopyalıyorum.inşaallah faydasını göreceksin canım.ama ilk önce kendin iyiyim diye kendine telkinde bulun olurmu canım.

SEKıNE DUASI
Aslı vahye dayanan yüksek, sırlı, tılsımlı, feyizli ve kuvvetli duâlardan birisi de Sekîne’dir. Hazret-i Cebrâil Aleyhisselâm Peygamber Efendimizin (asm) huzurunda bir sayfa indiriyor. Allah’ın altı ismi yazılı bulunan bu esrarlı ve tılsımlı duâ sayfası Hazret-i Ali’ye (ra) tebliğ ediliyor. Hazret-i Ali (ra) bu hâdiseyi şöyle anlatıyor: “Ben Cebrâil’i gökkuşağı gibi semâyı kuşatmış olarak gördüm. Sesini işittim. Sayfayı aldım. Sayfada Allah’ın Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl ve Kuddûs isimlerini yazılı buldum.”

Sekîne ile bildirilen ve Allah’ın Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl ve Kuddûs isimlerinden ibâret olan bu altı ismi Hazret-i Ali (ra) için ism-i azamdır. Bu isimlerden Hakem ve Adl isimleri ımam-ı Azam için ism-i azamdır. Hayy ismi, Abdülkadir-i Geylânî için ism-i azamdır. Kayyûm ismi, ımam-ı Rabbânî için ism-i azamdır.2 Kezâ bu isimlerin tamamının asrımızda bir meyvesi zuhur etmiştir: Risâle-i Nûr.3

Bu isimlerin mânâları kısaca şöyledir:

Ferd: Allah birdir, tektir, yegânedir, biriciktir, istiklal ve infirad Sahibidir.

Hayy: Allah sonsuz diridir, ezelî, ebedî ve ölümsüz hayat Sahibidir. Herşeye hayatı veren, herşeyi dirilten O’dur.

Kayyûm: Allah dâimâ kâimdir, tabir câizse dâimâ ayaktadır, yarattığı herşeye hâkimdir, varlıkları dilediği gibi idare eder, sevk eder ve yönlendirir, her şey O’nunla var olur, O’nunla ayakta durur, O’nunla devam eder. Allah’ı ne bir uyku ve ne bir gaflet hâli almaz. Göklerde ve yerde ne varsa, O’nun irâdesiyle ve kayyûmiyetiyle varlığını sürdürür ve ayakta kalır.

Hakem: Allah hüküm Sahibidir, hikmet Sahibidir, yarattığı herşeyde bir hikmet ve bir fayda gözetmesi O’nun yüksek âdetindendir. Faydasız ve boşu boşuna bir şeyi yaratmaz. Yarattıklarını gözetler ve denetler. Kullarından haklıyı ve haksızı ayırır, aralarında hak ve adâletle hükmeder.

Adl: Allah adâlet sahibidir, her yarattığına hakkı olan herşeyi verir, hiç kimseye hiçbir zaman haksızlık yapmaz, mahşerde adâletle hükmeder, cezası zulüm veya haksızlık değil, adaletten ibarettir. Allah kendisi adaet sahibi olduğu gibi, kullarına da her işlerinde adaleti emreder.

Kuddûs: Allah paktır, temizdir, noksanlıklardan, kusurlardan, âcizliklerden, küfür ve dalâlet ehlinin düşündüğü her türlü eksik sıfatlardan münezzehtir. Allah kemâl sıfatlar sahibidir. O’nun her sıfatı, her ismi, her işi, her fiili mükemmeldir. Varlıkları mükemmel, kusursuz, temiz ve pâk yaratır. Temizliği sever, temizliği emreder, işlediklerinden pişman olan ve tövbe eden kullarını günahlarından arındırır ve temiz kılar.

Sekîne’de bu isimlerin zikrinden sonra on dokuz harfli on dokuz âyetle Allah’tan istimdat edilir, Allah’a sığınılır, muhtelif isimleri ile Allah zikredilerek dünyevî ve uhrevî her sıkıntımızı aşmamız için bu isimlerin feyiz ve bereketi istenir.

NASIL OKUNUR

1- Niyet( ne için ve ne maksatla okunduğuna niyet etmek)

2. ıstiğfar [( estağfirullah )(7 DEFA) ]

3. Salavat-ı Şerife [ ( Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed - yada sizin seçtiğiniz Salavat-ı Şerife )( 7 DEFA)

4. Allah-u Ekber (10 DEFA)

5. Altı Esma her ayetle beraber okunacak ve her ayet 19 kez tekrarlanacak.

yani besmele çekilir sonra ''FERDÜN, HAYYUN, KAYYUMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN "denir ve 1. ayet 19 kere tekrarlanır, sonra tekrar besmele çekilir ardından 6 esma ve 2. ayet de 19 kere okunur. bu 19 ayet, başında 6 esma okunaraktan 19 kere tekrarlanarak dua bitirilir.

6 esma:FERDÜN, HAYYUN, KAYYUMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN."

1.Ayet: Seyec ‘alullahu ba’de ‘usru-y yusra (19 kez tekrarlanır)
2.Ayet: anetil vucuhü lil hayyil kayyum (19 kez tekrarlanır)
3.Ayet: Ve innallahe biküm lera ufün rahimu (19 kez tekrarlanır)
4.Ayet: ınnallahe kane tevvaben rahime ''
5.Ayet: innallahe kane gafuran rahime ''
6.Ayet: fe innallahe kane afüvven kadira ''
7.Ayet: innallahe kane semian besira ''
8.Ayet: innallahe kane alimen hakime ''
9.Ayet: innallahe kane aleyküm rakibe ''
10.Ayet: ınnâ fetâhnaleke fethan mübiyna ''
11.Ayet: ve yen surakellahu nesran azize ''
12.Ayet: ınne hızballahi humül gâlibûn ''
13.Ayet: innallahe huvel kaviyyül aziz ''
14.Ayet: innallahe huvel ganiyyül hamid ''
15.Ayet: hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ hu ''
16.ayet: hasbünallâhu veni'mel vekîl ''
17.ayet: la yeh zünühümül fezeul ekber ''
18.ayet: iyyake na'budü ve iyyake nestain ''
19.Ayet: velhamdü lillahi rabbil alemin ''

Ne kadar kötü olursanız oluun Acile gitmryin arkadaşlarrrrr.Psikiyatris doktorumum 2 yıl önce bana söylediği söz şöyleydiiiii.TANSİYON ÖLÇMEK YASAK !!!! ACİLE GİTMEK YASAK SANA!!!!!!
Bu ara bende aynı sizin şikayetleri yaşıyorum dualara sarılıyorum yapacak hiçbirşeyim yokkk çünküüü.:çok üzgünüm:

allah her şeye kadir şuan o korkuları yok ama izi kaldı bir kere ama üstünde fazla durmamak lazım çünkü bunlar birer vesvese ama bazı zamanlar bir sıkıntı basıyor içim sıkılıyor 1 saat falan sürüyordu dünden beri iyiyim çok şükür neden şeytanın oyununa gelipte korkuyoruz kim bilir biz korkunca bize ne kadar gülüyordur bir sitede okudum şerli mahluklar canlarının istediği zaman kimseye zarar vermez allah izin vermedikçe ne yapmak lazım dualarımızla allaha sığınmak lazım ama bazende insanın içinden acabalar geçiyo oda şeytanın vesvesesi dün bir kitapta okudum duha suresi ruhi sıkıntılara çok iyi geliyor ve dünden beri okuyorum inanın insana huzur veriyor deneyin bence zaten yeni konu açtım bu konu hakkında birde balsuratım bende sarı kantoron içmeye başladım yaklaşık 2 saat önce hafif uyku yaptı galiba bişe düşünesim yok sen nasıl içiyorsun canım günde kaç kere ve ne zamandır bilgi verirsen sevinirim

usarem merhaba ben şu sekine duasını okudum güzel bi dua allah kabul etsin yanlız bu duayı hergünmü okucaz sıkıntılı zamanındamı sen nasıl yaptın canım cevaplarsan sevinirim

allah her şeye kadir şuan o korkuları yok ama izi kaldı bir kere ama üstünde fazla durmamak lazım çünkü bunlar birer vesvese ama bazı zamanlar bir sıkıntı basıyor içim sıkılıyor 1 saat falan sürüyordu dünden beri iyiyim çok şükür neden şeytanın oyununa gelipte korkuyoruz kim bilir biz korkunca bize ne kadar gülüyordur bir sitede okudum şerli mahluklar canlarının istediği zaman kimseye zarar vermez allah izin vermedikçe ne yapmak lazım dualarımızla allaha sığınmak lazım ama bazende insanın içinden acabalar geçiyo oda şeytanın vesvesesi dün bir kitapta okudum duha suresi ruhi sıkıntılara çok iyi geliyor ve dünden beri okuyorum inanın insana huzur veriyor deneyin bence zaten yeni konu açtım bu konu hakkında birde balsuratım bende sarı kantoron içmeye başladım yaklaşık 2 saat önce hafif uyku yaptı galiba bişe düşünesim yok sen nasıl içiyorsun canım günde kaç kere ve ne zamandır bilgi verirsen sevinirim

Canım ben 25 gündürr hergün içiyorum .Günde 1-2 bardak diyor drlar.Canım bendede uyku yaptığı için ben yatmadan önce içiyorumm.Akşam al benceee daha iyi olurr senin içinn.Hemde akşam şifası daha iyi olurr.İçindekiii bileşenleri gece uykudaa beynimiz bir hormon salgılıyormuşş .Bence işe yarar diye öyle yapıyomkaydirigubbakcemile3

yatmadan önce diyosun yani dün leyla gibiydim valla hiç olmassa çocuklarıma tahammül ettim çok kötü olmuştumya artık çocukların sesine bazan tahammül edemiyodum ben bugün sekine duası okudum rahatlatıyo ama okuyana kadar canım çıktı panik yaptımyani

usarem merhaba ben şu sekine duasını okudum güzel bi dua allah kabul etsin yanlız bu duayı hergünmü okucaz sıkıntılı zamanındamı sen nasıl yaptın canım cevaplarsan sevinirim

amin canım hergün okunacak diye bir şartı yok.benim şimdi sıkıntılarım yok çok şükür ama aklıma geldikçe açıp okuyorum.sende ne zaman istersen okuyabilirsin.gerçekten sıkıntılı zamanlarımda okuduğumda beni rahatlatmıştı.tabi kalpten inanarak okunursa faydası olur.sizede fayda edeceğine eminim.

yatmadan önce diyosun yani dün leyla gibiydim valla hiç olmassa çocuklarıma tahammül ettim çok kötü olmuştumya artık çocukların sesine bazan tahammül edemiyodum ben bugün sekine duası okudum rahatlatıyo ama okuyana kadar canım çıktı panik yaptımyani

hihoyyytBende hemen bu duayı bir kağıdaa yazıpp okumaya başlayımmm:Saruboceq:Rabbim şifalar versin hepimizeeee

amin canım balsurat sen nasıl oldun iyimisin şuan

Canım benim bir günüm bir günümüü tutmuyorrrr:)Hergün bir yerimm ağrır...Heran Endişe,korkuu,panikkk benimle gibiiii.Evhamlıı oldum çıktım iyiceeeeeee..sırnaşık şeyAklımı başıma toparlamama lazımm hemen:):roflol:

amin canım hergün okunacak diye bir şartı yok.benim şimdi sıkıntılarım yok çok şükür ama aklıma geldikçe açıp okuyorum.sende ne zaman istersen okuyabilirsin.gerçekten sıkıntılı zamanlarımda okuduğumda beni rahatlatmıştı.tabi kalpten inanarak okunursa faydası olur.sizede fayda edeceğine eminim.

inşallah canım şifa allahtan gün geçtikçe daha iyi oluyorum allahın izniyle hıım bu duayı bana bir arkadaşımda demişti ama okuyamamıştım daha doğrusu unutmuştum bendeki sadece vesvese başka bişe değil bence şifa allahtan akşam olunca daha değüşük oluyom kormuyorum ama hep beynimi kemiriyo bişeyler resmen takıntılı oldum kafamı başka yere veremiyom tabi bunlar daha önceydi şimdi daha iyiyim şükür:dance:

Back