Anneye Karşı susmalı mı ? Herkeze soruyorum.

Benim bir arkadaşım var ezelden beri böyledir annesi. Kız öğretmen 10 yıllık evli annesi hala canından bezdiriri. Yakın semtlerde oturuyolar gidip gelemediği zamanlar da telefonda bezdirir. Dk başı telefon dk başı telefon. Karşısında hiçbişeyden anlamayan bi çocuk varmış gibi konuşur tembihler sürekli sürekli eleştirir falan. Bigün buna dedim kızım ben sana çatlak diyodum ama bu anneyle iyisin yine dedim. Bizimki duruma alışmış artık bağışıklık kazanmış vaziyette aman allah rızası için annemdir kalbini kırmayayım der. Evet anne tamam anne peki anne der geçer. Çünkü bi cevap verse bi karşılıl verse 3 kamyon laf işitecek ekstradan. Napsın yapacak bişi yok.

Cevremde senin gibi ornek gosterebilecgm bircok genc var artik katlanamaz hale gelen annelerde sinir hastasi olup kaliyorlar

Anneniz menepoz doneminde mi ?
Belki onunda bir troid sdorunu vardir ,yoksa bile isteye bu kadar bir evlat ,bir insan uzulmez ,
Belki bilmediginiz bir psikiyatrik rahatsizligi vardir ,
En iyisi o size soylendikce ,yokmus gibi davranin ,sinirden catlasin ,sessiz kalin ,sifir cevap verin ,
Konussun dursun ,cevap verip derdini anlatmak istiyorsun ama anlayana anlatilir ,
Seni dinlemeyene ne anlatican

Bütün doğuran kadınlar melek mi? Konu sahibini tanımadan nasıl bu kadar kaba olabiliyorsunuz?
Oncelikle kaba degilim haa size oyle gelmistir o sizin sorununuz .. butun doguran kadinlar elbette melek degil bnde melek demedim fakat burda yasi 20 olan bir gencten bahsediyoruz ve tek tarafli yorum yapiyoruz ben inaniyorm ki konu sahibinn annesini dinlesek mantikli bir aciklamasi vardir bu kdar basit seylere boyle kaba saba cvplar verdgni hic sanmiyorum abarti kisa ve net ..

Bütün doğuran kadınlar melek mi? Konu sahibini tanımadan nasıl bu kadar kaba olabiliyorsunuz?
Bana konu sahibini tanimadan nasil cvp veriyorsun diyorsnuz sizin de yaptiginiz aynisi konu sahibinin annesini tanimadan yorum yapiyorsunuz ne malum anlatildigi gbi biri oldgu once kendi dediginizi kendniz uygulayin celiskili konusmayin

Bana konu sahibini tanimadan nasil cvp veriyorsun diyorsnuz sizin de yaptiginiz aynisi konu sahibinin annesini tanimadan yorum yapiyorsunuz once kendi dediginizi kendniz uygulayin celiskili konusmayin
Ben annesini mi kötüledim? Sizin "problemli bir cocuk" veya "ergen" demeniz gibi annesine sıfatlar mı yakıştırdım? "kendi hatalarini duzelt once" diyorsunuz hiç bilmediğiniz bir duruma. Kaba olduğunuzu kabul etmeyebilirsiniz ama öylesiniz.

ben 5 tepsi ay çöreğine takıldım.neden o kadar çok yaptınız ki?

bu arada konuyla ilgili olarak,anneniz hatalı gibi gözüküyor ama burada sadece sizi dinliyoruz.bir de anneniz tarafından bakmak lazım konuya.

21 yasindayim bende.. liseyi bitirene kadar birbirimizi yerdik en ufak seyde laf kavgasi baslardi bazen ileri bile giderdi babam ayirirdi.lise bitince calismaya basladim yilin yarisini il disinda gecirmeye basladim nasil ozluyolar il disindayken nasil canim cicim ama eve donunce yine savas basliyor :sinirli: maddi ozgurlugunu eline alinca durum biraz degisiyor ama onlara bagli kalmadigini gordukleri zaman yumusuyorlar eskisi gibi degiliz cunku canimi sıkarlarsa cekip giderim biliyorlar :KK54:

Ben annesini mi kötüledim? Sizin "problemli bir cocuk" veya "ergen" demeniz gibi annesine sıfatlar mı yakıştırdım? "kendi hatalarini duzelt once" diyorsunuz hiç bilmediğiniz bir duruma. Kaba olduğunuzu kabul etmeyebilirsiniz ama öylesiniz.
Hayir kabaysam da bu seni niye bu kadar ilgilendirdi anlamadim ben sana mi yaptim yorumu ne diye alintiliyorsun beni de yorum yapiyorsun

Sizi mutlu eden annenizde olsa gerektiği yerde mesafe koymalı benim fikrimce evet aynı evde zor oluyo mesafeli olmak belki zamanla bişeyleri anlar bazı anne babalar sanki hayatın zorluğunu evladindan çıkartmak için doğurmuş gibi

E elmas gzl ,

kardeşiniz vardı sizin değil mi? Kardeşiniz erkek mi? Ailede erkek çocuklarına bakış açısı nedir?

Bana sanki bu kızcağızın sorunu ailede kız evladına kıymet verilmemesinden kaynaklanıyormuş gibi geliyor.
Kız çocuğunu değersiz gören 2 aile tanımıştım, bir tanesi daha kızı 1,5-2 yaşındayken duvara çarparak dövüyordu, kız çocuğuymuş, onlarda kız çocuk kaşık düşmanıymış, annesinden eziyet gören çocuk daha 1-2 haftalık bebekken tıkandı nefes alamayıp morarmış, hastaneye bile benden korkularına götürdüler, ben yetişmeseydim evde çarşafa sarmışlardı öldü diye, niye sardınız dediğimde mantıktan uzak insanı sinir edecek türden cevaplar verdiler, oğulları olunca mutlu olmuşlardı. Kızı hep ben koruyup kollardım, yavrum o da bebekti en nihayetinde ama kıymeti yoktu.

Diğer aile de kızı 18'inde evlendirme peşindeydiler, kızlar aileye zarar, ailemize laf söz getirir, peşinde koşamayız dediler ve kız 20'sine gelmeden evlendi.

Bende anneyim ama kusura bakılmasın herkes anne olamıyor maalesef. Kızcağızın konularına baktım, anne sürekli aşağılıyor, okutulmamış, sevmediği birine vermeye kalkmışlar.

Konu sahibesi,
annenize saygıyı elden bırakmadan cevap vermeniz gerekir normalde, annenizde olsa hakkınızı savunmanız lazım, onu karşınıza alıp konuşmanız gerekir, olması gereken budur ama anneniz söyleyeceklerinizi daha da büyütüp sizi üzebilir, bu durumda yapacağınız en doğru şey sabretmek.

Umarım bir gün çok mutlu olursunuz.

Canım anneannen annene nasıl davranıyor? Gençken nasıl davranırmış mı hiç bi şeyler duydun mu?

Hanımlar,
sanırım arada karşılıklı atışma olmuş rica ediyorum polemiğe girmeyiniz yasaktır.

Seni hep mi eleştiriyor? Sevgi göstermez mi hic?
Eğer bahsettigin sevgili sorunu yüzünden ise geçicidir. Kendini savunman gereken durumlarda savun susma.

Cokta guzel cevap verilir.
Ben verdim hala veririm.
Kizimda bana versin isterim.
Dogru bildigi bisey varsa sasmasin.
Laf soylenecek durum var soylenmeyecek durum var. Ki anneniz bu siniri coktan asmis bence.
Gecmis olsun bu arada
Peki nasıl davranarak cevap vermeliyim? Yumuşak diyorum olmuyor. Sinirli olsam dövmeye kalkıyor bildiğin .

Hiçbirşey yapma canım. dediğin gibi birşey söylersin olay buyur.annen biraz anlayışsız sana karşı bellı ki.belkide onu bu hale getiren nedenler vardır senin bilmediğin.
Okula gidiyorsan ona odaklan.iş bul ilerde kendi ayaklarının üstünde dur.
Yok abla okula gitmiyorum. Liseyi açıktan bitirdim normalden göndermediler. Çalışmama zaten imkanı yok izin vermezler.
Fark ediyorum da bazen öyle hareketleri oluyor ki babannemin kınadığı hangi hareketleri var sa onu bana yapıyor.

Annenizin babanizla arasi nasildir? Annem iyidir hatta en yakin arkadasimdir ama babama sinirlendiginde butun ofkesini benzer laflarla bana da soyler. Hirsini sizden cikartiyor olabilir
Yok bunun kimseyler alakası yok. Babamla kusse bana söyler. Erkek kardeşime kız sa lafı kesin bana getirir falan. Mutlaka benden çıkartır. Küçük kardeşim var mesela bir yaramazlık yapınca zaten bu evde herkez istediği b.ku yiyor diye başlar bağıra bağıra. Odama giderim duymam için daha çok bağırır.

X