Onkoloji - Kanser ve Türevleri Annesi meme kanseri olup risk taşıyanlar

hayır ya öyle şeyler düşünmene gerek yok canım. genlerini anne tarafından değilde baba tarafından almış olma ihtimalin de var unutma. öyle düşününce insan kötüye alıştırırsa kendini başına gelmeyeceği varsa bile gelir, hemen sil kafandan. ozaman hepimiz kanser olup göçeceğiz öyle mi? ben hiç sanmıyorum.:1hug:

canım benim, inşallah dediğin gibidir... a.s.
aileme sevdiklerime yansıtmasamda aklımın bir köşesinde duruyor işte endişeleniyorum elimde değil... yinede mümkün olduğunca pozitif düşünmeye çalışıyorum. önceden diyordumki erken teşhis çok öenmli kontrolleri atlamazsam herşey yolunda gider ama teyzemi kaybettiğimde bu inancımıda yitirdim. çünkü teyzem annemden dolayı çok bilinçliydi, kendiside öğretmendi zaten. sık sık kontrollerini yaptırırdı. ilk başta memede küçük bir kitle gördüler, sözde erken teşhis kaç sene tedavi oldu, direndi oda başaramadı kanser heryere yayıldı. :çok üzgünüm: sonunda onuda kaybettim. şimdi kendi kendimi muane ederken bile kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor.

canım benim, inşallah dediğin gibidir... a.s.
aileme sevdiklerime yansıtmasamda aklımın bir köşesinde duruyor işte endişeleniyorum elimde değil... yinede mümkün olduğunca pozitif düşünmeye çalışıyorum. önceden diyordumki erken teşhis çok öenmli kontrolleri atlamazsam herşey yolunda gider ama teyzemi kaybettiğimde bu inancımıda yitirdim. çünkü teyzem annemden dolayı çok bilinçliydi, kendiside öğretmendi zaten. sık sık kontrollerini yaptırırdı. ilk başta memede küçük bir kitle gördüler, sözde erken teşhis kaç sene tedavi oldu, direndi oda başaramadı kanser heryere yayıldı. :çok üzgünüm: sonunda onuda kaybettim. şimdi kendi kendimi muane ederken bile kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor.[/QUO

Gen araştırması diye birşey var, çok takıyorsan aklına bir doktora başvurabilirsin. bu riski gerçekten taşıyormöusun diye biyolojik bir araştırma. ama bana kalırsa takma kafana, ben annesi meme kanserinden vefat eden birinin 3 kızının 50 li 60 lı yaşlarda olduğuna şahidim şu anda. hiç biriinde hiçbişey çıkmadı maşallah.

benım teyzemde vardı onunda teyzesınde vardı bu ıllet
23 yasındayım ama her sene ultrason cektırıyorum bılınclı olmakta fayda var 3 doz hpv mı de oldum
gerısı allahın bılecegı ıs ama kılo ve asırı stres cok var malesef bende

Merhaba kızlar bende sizdenim annemin her iki göğsündede kanser vardı neredeyse 10 yıl aralıklarla oldu çok şükür şuan kontroller devam ediyor ama daha iyi...benimde genç kızken fibroadenom alınmıştı göğsümden.. Oğlumu emzirdim ama şuan her iki göğsümdede kitle var ve ağrı yapıyor USG çekildi kontrole devam dendi ama malesef içim sıkılıyor artık

Benim annemde de var ama birkaç radyoterapi sonrası bütün tedaviyi bıraktı ve şu an sanki hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Konuyla ilgili konuşmak dahi istemiyor. Benim risk taşıyıp taşımamam hiç umurumda değil. Umurumda olan annemin tedavi olabilecekken bunu istememesi. Yok saçım dökülecek, yok midem bulanıyor falan gibi bahanelerle insan nasıl kendini salabiliyor anlamıyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Allah bütün hastalara şifa versin. Amin.

Arkadaşlar dün gittiğim kadın hast.doktorum bana şöyle bir tavsiyede bulundu. Annesinden dolayı risk taşıyanlara gen araştırması yapılıyormuş hastenelerde. Bu geni anneden almışmıyız almamaışmıyız o ölçülüyormuş haberiniz olsun. Hemde basit bir kan testiyle. Taşıyorsan ona göre davranırsın dedi. Taşımama şansımızda var tabi. Sorusu olanlar varsa cvp verebilirim. Ben hemen yaptırıcam bu testi.

benimde kızkardeşimde var...bu aralıkta 5 yılı bitiyor Allah'ın izni ile...şuan iyi maşallah...bende risk altındayım dolayısı ile....üniversite hastanesinde her yıl hem ultrason hem mamografi çekiliyor,takibim orda yapılıyor...her iki mememdede kist ve nodüllerim var...ayrıca jinekolojik takiplerimde yapılıyor...düzenli smear testimi yaptırıyorum,servikste hem kronik iltihabım ve şuan kötü bir oluşumda olmayan değişime uğramış hücrelerim mevcut (atipik ve skuamöz metaplazik hücreler),yaramı 4_5 yıl önce yaktırmıştım,2007 kasımda rahimden küretajla biyopsi aldırmıştım bu temmuzda da kolposkopi leep yöntemi ile yaktırmış olduğum yara bölgesini ve bir başka bölgeyi çıkarıp aldılar...bugün onların patoloji raporunu aldım...onda da kronik servisit, atipik ve skuamöz hücrelerim mevcut...ramazandan sonra jinekoloğuma gideceğim....kısacası ,idameli kontrollerimi yaptırıyorum...kızkardeşimin meme ca olması tabiiki benide risk altına sokuyor ama bu benimde memede çıkabilir anlamına gelmiyor....rahim,rahimağzı ve yumurtalık ca olma ihtimalinide çıkarıyor....kaldıki problemlerimde var zaten. sadece şuan için kötü bir patalojim yok görünüyor ama ileride olmam ihtimalide hem mevcut hücre değişimlerim hemde kızkardeşimde çıkmasından dolayı genetik geçiş olarak var...ama bununla yaşamayı öğrenip,düzenli kontrollerimi yaptırıp kafama takmamaya çalışıyorum...sürekli bu korku ve endişe ile yaşanmaz sonuçta...olacağı yoksa da olur sürekli endişe ve korku duygusundan....tedbir kuldan,taktir Allah'tan....sizlerde düzenli kontrollerinizi yaptırın sonuçta zar atılacak birşey değil sağlık...kontrol zamanlarınız dışında da çok düşünmemeye bakın derim...tedbirimizi alalımda kaderimizde varsa yaşanacaktır...bundan kaçamayız...yapacak birşey yok...Allah her ne hastalık olursa olsun derman arayan herkese şifa versin...Rabbim evlerden ocaklardan uzak etsin...çok zor ve yıpratıcı bir süreç...

X