Annenin kaderi kıza..

Tabi kii istemez kim ister ki? Zaten ne ben giderim ne de annemi gönderirim. Şikayet ettigimiz olayı bi baskasına yasatmak saçmalık olur.
Beni üzende üslubu. Yanlıs bi hareket yaptıgıma inansam belki o lafı bile yutarım hak ettim derim ama inanın tek kötü laf etmedim. Abime dönüp sana iyi bile dayanıyor ben olsam yapamazdım seninle bile dedim.

kim hakli bilmiyorum ama yengeniz cok terbiyesiz bu ne laflar.kendini vazgecilmez falan mi saniyor yok kapimin kopegi olamazsiniz.ben olsam biz gelmek istemi
bende sizin gibiydim kim ne dese aman susayim aman yaptiklarini yanina kalsin derdim.sonra farkettim ki bu iyilik degilmis kendi hakkimi korumam lazim.biri bi hata yaptiysa susmak yerine ona hatasini soyluyorum.yengeniz kendini prenses falan saniyor kapimda kopek olacaksiniz.ben olsam msj atar herseyi anlatir ve uzun bi sure seninle konusmak istemiyorum uslubun cok yanlis derdim

Yengenizin üslubu cok yanlış ama bence abiniz onu o kadar bunaltmış ki artık kadın ne diyeceğini bilemiyor. Bu durum tabiki bahanesi olamaz sizinle saygılı konuşmak zorunda yengeniz.

Bence abinizi arayıp ya yengemle barışırsınız yada bir daha ararsan biz de bakmıyoruz telefonlarına desin anneniz. Yengenize de uzunca bir mesaj çekip bize yapılan sana yapılmasın diye günlerdir gelmemek icin direniyoruz annem abime de kızdı senle kavga ettiği için deyin. Birde babam gibi abimde sana yükleniyor sen haklısın gibisinden konuşursanız belki ikna olur. Burdaki tek hatalı abiniz. Eşine neler yapıp neler söyledi ki kadın onu şikayet ettiniz sandı belkide. Bu kadar ısrar ettiği halde gitmediğiniz için eşine suç bulmuş da olabilir.

Bütün mesele babanız ve abinizin ailelerine gelince pısırık eşlerine gelince arslan kesilmeleri.

Annenizi alıp ayrı eve çıkın yada anneniz babanıza bu duruma son vermezse boşanma davası açacağını söylesin.

Konu sahibi sen anneni al ve ayrı eve çık. Üç gün sonra baban bile kaçar annesi ve akrabalarından, size sığınır.
Bu sözlere katılıyorum.Radikal bir çözüme gitmek gerek.Yoksa bu konu böyle uzayıp,çok kişinin canını sıkmaya devam edecek gibi duruyor.Sonunda herkes sizi suçlu çıkaracak haberiniz olsun.

Ben açıkçası,abin ve yengenin zaten problemli bir evliliği olduğu ve sizlerle ilgili meselenin de bardağı taşıran son damla olduğunu düşünüyorum
Yenge dediğiniz insan size açıkça hakaret ediyor
Bence sen bu saatten sonra müdahil olma annen konuşsun ve desin ki ‘özür dilemediğin müddetçe bizi artık yok say’
Siz halen iyi niyetle olaya giriyorsunuz ama zaten sizin yaptığınız birşey yok ortada bu saatten sonra konuşmayın,görüşmeyin çünkü ne yapsanız zarara geçecek

Yengenle konuştuktan sonra abini arayıp “ kızı üzme” demek yerine evlerine gidip kalsaydınız keşke. Hem 2 gün kalır hem de yengene orda sorardın durum nedir,neden öyle ağır bir mesaj attın diye. Yengenin yazdığını annene anlatmışsın, sonra beraber abini aramışsınız, annen konuşmuş... yengen haliyle abinin mesajı bildiğini düşünüyor. Abin “üzme kızı” cümlesi üzerine yengenin size birşeyler yansıttığını anladı.. iyi niyetli görünüp ortalık karıştıran Kişiler durumuna düşmüşsünüz.

Arar aramaz hesap sormadık ama konuyu abim açtı zaten onun üzerine dedik

O benim ne söyledigimi bilmeden gelip hakaret edebiliyor ama? Onun bunu yapmaya hakkı var mı?
Hakkı yok.

terbiyesizliğin luzmu yok düzeninizi bozmayalım diyoruz insan gibi onu da ters anlama diye cevap yaz.

Abine de gelmeyeceğim boşuna arama ev üstüne ev olmaz de.

Eve gıdıp ara bozan gordum de gitmeyip bozan bir sizi gordum. Acaba abınıze cok sızlanıyor gıtmesenız bıle haddinden fazla acıtasyon yapıyor biz cektik aman sen mutlu ol diyip psikolojisini bozuyor olabilirmisiniz.Adam da halıyle sizi surekli cagırıyor evinde mutlu anında bıle sız aklına gelip mutluluğu yarım kalıyor içten içe eşini sevse de evlendiği için kendini ve eşini sucluyor olabılır mı.Yahu sızın sorununuz baska annenize destek olun siz kovun gerekirse herkesi. Abınıze de anlatmayın madem cok dusuncelısınız huzurunu bozmayın anlatıp bırakın her seyı de bilmesin.

Acıtasyon yapmıyoruz. Kendisi abim oldugu için, ve bir kaç sene öncesine kadar bizimle aynı evde yasadıgı için herşeyi biliyor zaten. Aslında Herşey onun bıraktıgı gibi. Evlenmeden öncede evlenince sizi de alcam yanıma diyordu yani. Anlatarak huzurunu bozdugumuz bi durum yok

Aslında öyle biri değil ama abim artık ne kadar üstüne gittiyse yılların birikimi patladı.
Allahımmmm keşke bütün görümceler sizin gibi olsa, allah size mutlu bi yuva nasip etsin inşallah
Benimki yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatıp sülalesini bana düşman edebiliyor bacak kadar haliyle

Tepkisiz de kalma bnce konuş yengenle senin bi suçun olmadığını açıkla uygun bi dille

KK'da en sevdiğim laf ;
Bi cinnet herşeyi çözer.
Alın annenizi , kiralayın eşyalı bi apart.
1 ay sürünsün o misafirler , babanız vs.
Bakın herşey nasıl rayına oturuyor.

Anneniz ile ilgili olan konunuzu biliyorum ve orada da sizi destekler yorumlar yapmıştım. Anneniz çoğu insanın yapamayacağı olağanüstü bir çaba ile hayatını sürdürüyor. Öncelikle tekrar öperim annenizin ellerinden. Ayrıca tüm bu psikolojik baskılara rağmen sizin gibi güzel huylu bir evlat yetiştirdiği için de ayrıca tebrik ederim annenizi. Empati yeteneği o kadar gelişmiş ki "ben çektim gelinim de çeksin" demek yerine "ben çektim gelinim çekmesin" diye yaşıyor hayatı, bu da çoğu insanın harcı değil.

Gelelim gelininize. Ben de bir görümceyim ve ben de 15 senelik gelinime bir kez olsun görümcelik yapmamışımdır, hep arkadaş gibi yaklaşmışımdır. Üstelik benimki ben ile yaşıt. Ammaaaaaa ola ki bir gün Allah şaşırtır ve benim erkek kardeşim ile ilgili bana bu tarz cümleler kurar ise; bakın işte orada nasıl bir tepki veririm bilemiyorum. Bu kadar terbiyesizce, bu kadar fütursuzca konuşmak kimsenin haddi değil. Herkes yerini bilecek. Saygı istiyor ise saygı gösterecek. Hadi bana ve anneme göstermesini geçtim, biz hayatında olsak ne olur, olmasak ne olur ama eşi için asla ve kat'a bu taz cümleler kuramaz.

Peki bu olaydan sonra ben ne yapardım? Ben güzel bir mesaj yazardım. Benim ve annemin onun bu hakaretlerine rağmen onun tarafını koruduğumuz vs açıklayan ve o mesajdan sonra da kesinlikle onunla iletişimimi keserdim. Kaldı ki bir de özür dileyeceğim, oldu!!!!

Son düzenleme:
Kalabalık hala, amca, yenge vs. İle iç içe yaşanan hayat düşmanımın dahi yaşamasını istemediğim hayattır.Nerde çokluk orda b.. luk olayı. Allah yaşayana, çekene peygamber sabrı versin.

Yengeniz istemiyorsa bile haklı. Bende çok zaruri durumlar dışında 1 2 aylık misafir istemem evimde. Abinizin size aşırı düşkünlüğü itici artık karısı ailesi. Karısını da irrite etmiş belli. Attığı mesaja karışılık tabi ki verin onun seviyesine düşmeden. Ağzının payını allayı haketmiş attığı mesajla.

Ya yengeniz istemeyebilirde onlar nasıl laflar öyle ya ne ayıp ne seviyesiz ben yengeme uzuuun bir mesaj yazardım onu koruduğumu laf taşımadığımı bundan sonrada asla yüzüne bakmicamı bi güzel anlatır ağzının payını verirdim bu ne ya ne demek kapıma köpek bilmem ne ayyy cok sinirlendim yaaa

Bence hiç cevap verme abiniz ezmiş falan olabilir de ben öyle edepsiz edepsiz konuşmalar bence yengeniz abinize asla kendini ezdirmiyordur
Kendi utanmıyorsa konuştuklarından siz ne derseniz boş en azından yüz göz olmayın

Valla asil yengenizin son msjini abinize gonderin.hic masum degil bir silkelensinler

Bakın belli ki abinizin uzerınde baskı var belli ki o evin içinde olsanız da olmasanız da abiniz surekli size acıyıp kendini suclu hissedip kurdugu ailenin de tadına varamıyor. Bunda yıllarca erkek cocuk olmanın annelerin erkek cocukları bilerek veya bilmerek kurtarıcı olarak gorup surekli bu baskıyla yetiştirmelerinin rolü var. Siz abinize iyilik mi yapmak istiyorsunuz. O zaman ona ihtiyacınız olmadigini gosterın ayaklarınızın uzerınde durun calısmıyorsanız calısın anneniz de calıssın kurtarsın kendini. Abiniz de size surekli sizi yanıma alayım demez o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…