Annemle para kavgası etmekten bıktım!

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
757
73
Selamlar. Konuma lütfen olumlu olumsuz ne düşünüyorsanız yazın çünkü artık kafayı yemek üzereyim. 22 yaşındayım ve yakında 23 olacağım. Bundan 4 yıl önce üniversiteyi kazanmıştım. 1 yıl okudum ve maddi sıkıntılar yüzümden okulu bıraktım. Eğer bırakmasam ailem çok fazla sıkıntıya girecekti. 1 yıl ara verdim okula. Elimiz bollaştı. Ailem beni özele yolladı. Geçen yıl her şey yolunda gibiydi. Yani ufak tefek sıkıntılarımız olsa da rahattım. Bu yıl biraz sıkıntıya girmiştik maddi olarak. Ev yaptırdık. Borç falan oldu. Okulum başlamadan kavgalar başladı annemle. Çok ciddi söylüyorum açık açık 'okutamayacaksanız bırakcam okulu' dedim. 'Öyle mi dedik sana' bilmem ne diye diye başladım okula. Yurtta kalıyorum. Hafta sonu evime geliyordum. Yol uzaktı. Size büyük bir meblağ olarak gelebilir. Haftalık harçlığım 100 lira. Ayda 400. Yaşadığım yer Kıbrıs. Notlara her hafta 20 lira gidiyor. 20 lira yol param. Geri kalan 60 lira ile ben okulda yemeğimi, yurtta gece çalışırken atıştıracak ufak tefek şeylerimi almaya çalışıyordum. İnanın çok pahalı burası ve yetmiyordu. Üstüne annem sürekli 'paranı idareli kullan' diye çıkışıyor. Ben zaten idareliyim. Üstüme başıma adam gibi bir şey alamadım. Lükse para harcamadım. Yarın okula gidecem. Babam 50 lira verdi. Sağolsun babam çok anlayışlı. 'Baba notlarım birikti yetmez ki bu' dedim. 'Kızım valla yok' dedi. Annem çıkışmaya başladı. Ben de bağırdım. Yılın başından beri sıkmaya çalışıyorum kendimi yetmiyor. Dışarda yemiyorum içmiyorum yetmiyor. Çok büyük bir para mı bu da ben savuruyorum dedim. Senin yüzünden bıraktım ben o okulu, bunu da senin yüzünden bırakcam dedim. S*ktr git ve gelme dedi bana. Eylül ayını bekle. Gidecem ve bir daha gelmiycem dedim. Kendimi satarak para kazansam işine gelir dedim. Durduğun hata dedi bana. Allah'tan korkmasam cidden canıma kıyacam artık. Anne değil sanki düşman. Ben para ile ilgili kavga etmekten cidden nefret ediyorum. Koskoca yıl boyunca doğru düzgün elbise almadım. Bir şey yapmadım. Bir t shirt alsa lafını etti. Bu yıl ygs ye girmiştim. Finallere çalışmayı düşünmüyorum. Lys'ye çalışcam. diyetisyenlik okuyordum. İki yıllık bir bölüm bile kazansam gidecem gerçekten. Burs alacam zaten gidince devletten. Kazanamazsam 3 yıl daha bu şeyleri çekemem. Gidecek yerim olsa 1 dakika beklemeden kaçacam yemin ederim. Ne yapacam ben? Gerçekten 8-9 aydır bu konularla ilgili kavga etmekten bıktım

Eve gelmekte masrafli onun parasi cebinizde dursa gelmeseniz ek iste yapabilirsiniz sezon acildi ve yazlik yerdesiniz.

Eve gelmekte masrafli onun parasi cebinizde dursa gelmeseniz ek iste yapabilirsiniz sezon acildi ve yazlik yerdesiniz.
Otellerde temizlik dışında bir şey yapamam. Garsonlar falan hep tecrübeli. Alerjim var kimyasallara dokunamıyorum. Ayrıca kalacak yerim yok. Yoksa düşünmicem inanın

Otellerde temizlik dışında bir şey yapamam. Garsonlar falan hep tecrübeli. Alerjim var kimyasallara dokunamıyorum. Ayrıca kalacak yerim yok. Yoksa düşünmicem inanın
O zaman yazin calisip para biriktirmeniz gerekli yasadiginiz yerde o paraya guvenip kisin bana para gondermezler dersenizde gene calisin kiyafete harcayin paranizi bir kismini gizli biriktirirsiniz.

İstanbulda hafta sonları tanıtım işi oluyordu Kıbrıs'ta vardır diye düşünüyorum öyle degerlendirebilirsin hem para kazanmış olursun hem annenin cenesinden kurtulursun

O zaman yazin calisip para biriktirmeniz gerekli yasadiginiz yerde o paraya guvenip kisin bana para gondermezler dersenizde gene calisin kiyafete harcayin paranizi bir kismini gizli biriktirirsiniz.
Sorun kıyafet değil ki. İnanın insan 2 pantolon 2 gömlekle de idare edebilir. Annemin tutumu sorun. Ben çocuğuyum onun. Ama burada özelde okuyorum diye ve bana masraf yapılıyor diye gözüne batıyorum. Ama çok büyük yemin ettim. Ne olursa olsun bir bölüm kazanıp gidecem. 3 yıl daha burada okulum bitene kadar kalırsam zehirler beni

Sağlığına uygun part-time iş bak. Üniversite part-time öğrenci çalıştırıyor mu araştır. Vardır bir yolu. En azından günlük ihtiyacını çıkartırsın

Kıbrısin pahalı olduğunu duymuştum.

İstanbulda hafta sonları tanıtım işi oluyordu Kıbrıs'ta vardır diye düşünüyorum öyle degerlendirebilirsin hem para kazanmış olursun hem annenin cenesinden kurtulursun

Köyde ailem. Benim iş için hiç yoktan hergün kalkıp mağusaya gitmem lazım. Yola gidecek paranın çoğu. O da kurtarmıyor. İlla otellere git diyor. Temizlikte kimyasalları zaten elleyemiyorum. Evde iş yaparken iş bölümü yapıyoruz. Babam da otellerde çalıştığu için ortamı biliyor. İstemiyor. Anneme gerçekten batıyorum ben. İmkanlar çok kısıtlı. Ne yapacağım bilmiyorum.

Bence sinirle yazıyorsun, para çok olunca he rşey normalmiş, elleri sıkışınca da sana tutumlu ol demiş. Yani ellerinde varken vermese anlarım da, babanda da yokmuş para işte. Zaten okula epey para veriyorlardır. Ne yapsın insanlar?

Bence boşuna diş bileme, yazın ailenin yanına git ve para biriktir. Hırsla 2 seneni çöpe atmak, babanın parasını çöpe atmak annenin yaptığından daha mı mantıklı? Babana acı bari...

Araştırdım. Ortalaması iyi olan öğrenci istiyorlar. Ben normal standartlardayım. Bölümümüz çok zor. Çok pahalı burası. İnsanlar 1000-1500 lira işe geçinirken ben 400 lira ile geçinmeye çalışıyorum. Anlamıyor kadın

Ben geçen yıl rahat ettiysem babam sayesinde ettim. Annem para konusunda çok kötü gerçekten. Babam bana annemden gizli para verdi kaç defa. Ona acıyorum zaten. Kavgamızı çekip duruyor adam. Annem bana 3 yıl daha rahat ettirmez. Ben bıktım. Geçen yıl da oluyordu bu kadar değildi.

Not derdinden kurtulmak için en önde oturuyorum ben derslerde ama tabi sizin dersleri bilemem sadece kendi yazdıklarınizla olacak dersler olmayabilir...Çalışmayı deneyin bence...Ben bu yaz çalışacağım.Hem annemden uzak olmak hemde yavaş yavaş kendi alın terimi kazanmak için...Broşür dağıtmayı falan düşünebilirsiniz.

Canım ben Kıbrıs'tan bahsettim orda marketlerde tanıtım işi yapabilirmisin hem daha iyi olur senin icin

Bizim hocalarımız kitap aldırmıyor. Slayt bırakıyorlar. Onları alıyoruz. Ve cidden çok fazka

Öğrenci kredisi alabilirsin
Sana harçlık olur
Notları ıkı arkadaş beraber kullanmaz mısınız? Yarısını ödemiş olursun

Bizim hocalarımız kitap aldırmıyor. Slayt bırakıyorlar. Onları alıyoruz. Ve cidden çok fazka

Kıbrıs pahalı bir yer, bence Türkiye'den uygun şeyler alıp orada sosyal medyadan satabilirsin. Yani ucuz şeyler al, elinle yap ve sat. Ya da orada pahalı olup Tr'de ucuz olan şeyleri götür ve sat.

Ama en mantıklısı YGS'ye sıkı çalış ve geçmeye bak Türkiye'ye. Ya da tekrar LYS'de başarı sağla ve Türkiye'de aynı bölümü kazan. Bazı derslerini de saydırırsın. Var mı böyle seçenekler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…