- 10 Ağustos 2009
- 26.172
- 18.332
- 823
- Konu Sahibi _donukpudra_
Kıbrısta okumayı neden seçtiniz ki madem annen pinti ve maddi durumunuz yok oradaki fiyatlar pahalı diye biliyorum ben madem para yetmiyor hafta sonları çalış arştır çalışan arkadaşlar var mı diye hem ev yenilemek ne yahu önce sen gelmelisin senin okulun herşeyden önemli olmalı sanırım annen farklı düşünüyor memlekette kızlarımız meslek sahibi olunca damatlar paraya hakim oluyor kız anneleri havasını alıyor çok
K
Kez
bunu gördüm ben kesin annen diyordur bu okul biltince evlenecek parasınıda göremiyeceğiz ellin oğluna ve ailesine yedirecek diye ki çoğu zamanda malesef bu şekilde oluyor, parada nedense hep erkeğin hükmünde kadın çalışsada ev hanımı olsada
Selamlar. Konuma lütfen olumlu olumsuz ne düşünüyorsanız yazın çünkü artık kafayı yemek üzereyim. 22 yaşındayım ve yakında 23 olacağım. Bundan 4 yıl önce üniversiteyi kazanmıştım. 1 yıl okudum ve maddi sıkıntılar yüzümden okulu bıraktım. Eğer bırakmasam ailem çok fazla sıkıntıya girecekti. 1 yıl ara verdim okula. Elimiz bollaştı. Ailem beni özele yolladı. Geçen yıl her şey yolunda gibiydi. Yani ufak tefek sıkıntılarımız olsa da rahattım. Bu yıl biraz sıkıntıya girmiştik maddi olarak. Ev yaptırdık. Borç falan oldu. Okulum başlamadan kavgalar başladı annemle. Çok ciddi söylüyorum açık açık 'okutamayacaksanız bırakcam okulu' dedim. 'Öyle mi dedik sana' bilmem ne diye diye başladım okula. Yurtta kalıyorum. Hafta sonu evime geliyordum. Yol uzaktı. Size büyük bir meblağ olarak gelebilir. Haftalık harçlığım 100 lira. Ayda 400. Yaşadığım yer Kıbrıs. Notlara her hafta 20 lira gidiyor. 20 lira yol param. Geri kalan 60 lira ile ben okulda yemeğimi, yurtta gece çalışırken atıştıracak ufak tefek şeylerimi almaya çalışıyordum. İnanın çok pahalı burası ve yetmiyordu. Üstüne annem sürekli 'paranı idareli kullan' diye çıkışıyor. Ben zaten idareliyim. Üstüme başıma adam gibi bir şey alamadım. Lükse para harcamadım. Yarın okula gidecem. Babam 50 lira verdi. Sağolsun babam çok anlayışlı. 'Baba notlarım birikti yetmez ki bu' dedim. 'Kızım valla yok' dedi. Annem çıkışmaya başladı. Ben de bağırdım. Yılın başından beri sıkmaya çalışıyorum kendimi yetmiyor. Dışarda yemiyorum içmiyorum yetmiyor. Çok büyük bir para mı bu da ben savuruyorum dedim. Senin yüzünden bıraktım ben o okulu, bunu da senin yüzünden bırakcam dedim. S*ktr git ve gelme dedi bana. Eylül ayını bekle. Gidecem ve bir daha gelmiycem dedim. Kendimi satarak para kazansam işine gelir dedim. Durduğun hata dedi bana. Allah'tan korkmasam cidden canıma kıyacam artık. Anne değil sanki düşman. Ben para ile ilgili kavga etmekten cidden nefret ediyorum. Koskoca yıl boyunca doğru düzgün elbise almadım. Bir şey yapmadım. Bir t shirt alsa lafını etti. Bu yıl ygs ye girmiştim. Finallere çalışmayı düşünmüyorum. Lys'ye çalışcam. diyetisyenlik okuyordum. İki yıllık bir bölüm bile kazansam gidecem gerçekten. Burs alacam zaten gidince devletten. Kazanamazsam 3 yıl daha bu şeyleri çekemem. Gidecek yerim olsa 1 dakika beklemeden kaçacam yemin ederim. Ne yapacam ben? Gerçekten 8-9 aydır bu konularla ilgili kavga etmekten bıktım