Annemle para kavgası etmekten bıktım!

Kıbrısta okumayı neden seçtiniz ki madem annen pinti ve maddi durumunuz yok oradaki fiyatlar pahalı diye biliyorum ben madem para yetmiyor hafta sonları çalış arştır çalışan arkadaşlar var mı diye hem ev yenilemek ne yahu önce sen gelmelisin senin okulun herşeyden önemli olmalı sanırım annen farklı düşünüyor memlekette kızlarımız meslek sahibi olunca damatlar paraya hakim oluyor kız anneleri havasını alıyor çok K Kez bunu gördüm ben kesin annen diyordur bu okul biltince evlenecek parasınıda göremiyeceğiz ellin oğluna ve ailesine yedirecek diye ki çoğu zamanda malesef bu şekilde oluyor, parada nedense hep erkeğin hükmünde kadın çalışsada ev hanımı olsada
Selamlar. Konuma lütfen olumlu olumsuz ne düşünüyorsanız yazın çünkü artık kafayı yemek üzereyim. 22 yaşındayım ve yakında 23 olacağım. Bundan 4 yıl önce üniversiteyi kazanmıştım. 1 yıl okudum ve maddi sıkıntılar yüzümden okulu bıraktım. Eğer bırakmasam ailem çok fazla sıkıntıya girecekti. 1 yıl ara verdim okula. Elimiz bollaştı. Ailem beni özele yolladı. Geçen yıl her şey yolunda gibiydi. Yani ufak tefek sıkıntılarımız olsa da rahattım. Bu yıl biraz sıkıntıya girmiştik maddi olarak. Ev yaptırdık. Borç falan oldu. Okulum başlamadan kavgalar başladı annemle. Çok ciddi söylüyorum açık açık 'okutamayacaksanız bırakcam okulu' dedim. 'Öyle mi dedik sana' bilmem ne diye diye başladım okula. Yurtta kalıyorum. Hafta sonu evime geliyordum. Yol uzaktı. Size büyük bir meblağ olarak gelebilir. Haftalık harçlığım 100 lira. Ayda 400. Yaşadığım yer Kıbrıs. Notlara her hafta 20 lira gidiyor. 20 lira yol param. Geri kalan 60 lira ile ben okulda yemeğimi, yurtta gece çalışırken atıştıracak ufak tefek şeylerimi almaya çalışıyordum. İnanın çok pahalı burası ve yetmiyordu. Üstüne annem sürekli 'paranı idareli kullan' diye çıkışıyor. Ben zaten idareliyim. Üstüme başıma adam gibi bir şey alamadım. Lükse para harcamadım. Yarın okula gidecem. Babam 50 lira verdi. Sağolsun babam çok anlayışlı. 'Baba notlarım birikti yetmez ki bu' dedim. 'Kızım valla yok' dedi. Annem çıkışmaya başladı. Ben de bağırdım. Yılın başından beri sıkmaya çalışıyorum kendimi yetmiyor. Dışarda yemiyorum içmiyorum yetmiyor. Çok büyük bir para mı bu da ben savuruyorum dedim. Senin yüzünden bıraktım ben o okulu, bunu da senin yüzünden bırakcam dedim. S*ktr git ve gelme dedi bana. Eylül ayını bekle. Gidecem ve bir daha gelmiycem dedim. Kendimi satarak para kazansam işine gelir dedim. Durduğun hata dedi bana. Allah'tan korkmasam cidden canıma kıyacam artık. Anne değil sanki düşman. Ben para ile ilgili kavga etmekten cidden nefret ediyorum. Koskoca yıl boyunca doğru düzgün elbise almadım. Bir şey yapmadım. Bir t shirt alsa lafını etti. Bu yıl ygs ye girmiştim. Finallere çalışmayı düşünmüyorum. Lys'ye çalışcam. diyetisyenlik okuyordum. İki yıllık bir bölüm bile kazansam gidecem gerçekten. Burs alacam zaten gidince devletten. Kazanamazsam 3 yıl daha bu şeyleri çekemem. Gidecek yerim olsa 1 dakika beklemeden kaçacam yemin ederim. Ne yapacam ben? Gerçekten 8-9 aydır bu konularla ilgili kavga etmekten bıktım

Kibris pahali bir yer sanirim d.a.u. de okuyosun.
Birakma sakin annedir kizar ofkelenir unutur takilma bu kadar burslumu okuyorsun

Okulunuzu birakmayin sakin!

Siz okulunuzu birakinca anneniz bi melege donusmeyecek emin olun bu sefer konusacak baska bi sey bulacak kendine ve siz okulunuzu biraktiginizla kalakalacaksiniz.

Katlanmasi zor biliyorum ama babaniz size destekmis ne guzel,uc yil sonra mezun olup bir omur boyu siz de babaniza destek olursunuz bolumunuz cok guzel cunku.

cafelerde part tıme garsonluk yapın
fuarlar oluyor orda calısın hosteslık gıbı garsonluk gıbı
haftalık 100 tl kıbrısda bence az

Sorun kıyafet değil ki. İnanın insan 2 pantolon 2 gömlekle de idare edebilir. Annemin tutumu sorun. Ben çocuğuyum onun. Ama burada özelde okuyorum diye ve bana masraf yapılıyor diye gözüne batıyorum. Ama çok büyük yemin ettim. Ne olursa olsun bir bölüm kazanıp gidecem. 3 yıl daha burada okulum bitene kadar kalırsam zehirler beni
Annenin tutumu cok yanlis ama onu burdan elestirsekte bosa elestiririz o yuzden size seneleri kurtarmak icin onerilerde bulunur herkes.Cok calisin gecis yapin devlete kredide alirsiniz ozaman.

Sorun kıyafet değil ki. İnanın insan 2 pantolon 2 gömlekle de idare edebilir. Annemin tutumu sorun. Ben çocuğuyum onun. Ama burada özelde okuyorum diye ve bana masraf yapılıyor diye gözüne batıyorum. Ama çok büyük yemin ettim. Ne olursa olsun bir bölüm kazanıp gidecem. 3 yıl daha burada okulum bitene kadar kalırsam zehirler beni
okulun bitsin calis parani ister ama...

Çok ilginçsin gerçekten, annenle baban seni özel okulda okutuyor. Kolay mı? Minnet edeceğin, nasıl onlara faydam dokunur diyeceğin yerde bana daha fazla para vermiyorlar diye şikayetçi oluyorsun. Madem beğenmiyorsun, sık kendini ailenin yanında devlet üniversitesinde oku. Onlarda biraz rahat eder

Araştırdım. Ortalaması iyi olan öğrenci istiyorlar. Ben normal standartlardayım. Bölümümüz çok zor. Çok pahalı burası. İnsanlar 1000-1500 lira işe geçinirken ben 400 lira ile geçinmeye çalışıyorum. Anlamıyor kadın
Bu sene bende kibrista okuyacagim kismetse. O kadar pahali mi gercekten o_O

Çok ilginçsin gerçekten, annenle baban seni özel okulda okutuyor. Kolay mı? Minnet edeceğin, nasıl onlara faydam dokunur diyeceğin yerde bana daha fazla para vermiyorlar diye şikayetçi oluyorsun. Madem beğenmiyorsun, sık kendini ailenin yanında devlet üniversitesinde oku. Onlarda biraz rahat eder
Hak veriyorum size. Ozel okula gidecegim mecbur. Ailemin maddi acidan bana yetmeyecegini dusundugum icin calisarak birikim yaptim. Arkadasin yerinde olsam market vs. Mutlaka bi yerde is bulmaya calisirdim.

Selamlar. Konuma lütfen olumlu olumsuz ne düşünüyorsanız yazın çünkü artık kafayı yemek üzereyim. 22 yaşındayım ve yakında 23 olacağım. Bundan 4 yıl önce üniversiteyi kazanmıştım. 1 yıl okudum ve maddi sıkıntılar yüzümden okulu bıraktım. Eğer bırakmasam ailem çok fazla sıkıntıya girecekti. 1 yıl ara verdim okula. Elimiz bollaştı. Ailem beni özele yolladı. Geçen yıl her şey yolunda gibiydi. Yani ufak tefek sıkıntılarımız olsa da rahattım. Bu yıl biraz sıkıntıya girmiştik maddi olarak. Ev yaptırdık. Borç falan oldu. Okulum başlamadan kavgalar başladı annemle. Çok ciddi söylüyorum açık açık 'okutamayacaksanız bırakcam okulu' dedim. 'Öyle mi dedik sana' bilmem ne diye diye başladım okula. Yurtta kalıyorum. Hafta sonu evime geliyordum. Yol uzaktı. Size büyük bir meblağ olarak gelebilir. Haftalık harçlığım 100 lira. Ayda 400. Yaşadığım yer Kıbrıs. Notlara her hafta 20 lira gidiyor. 20 lira yol param. Geri kalan 60 lira ile ben okulda yemeğimi, yurtta gece çalışırken atıştıracak ufak tefek şeylerimi almaya çalışıyordum. İnanın çok pahalı burası ve yetmiyordu. Üstüne annem sürekli 'paranı idareli kullan' diye çıkışıyor. Ben zaten idareliyim. Üstüme başıma adam gibi bir şey alamadım. Lükse para harcamadım. Yarın okula gidecem. Babam 50 lira verdi. Sağolsun babam çok anlayışlı. 'Baba notlarım birikti yetmez ki bu' dedim. 'Kızım valla yok' dedi. Annem çıkışmaya başladı. Ben de bağırdım. Yılın başından beri sıkmaya çalışıyorum kendimi yetmiyor. Dışarda yemiyorum içmiyorum yetmiyor. Çok büyük bir para mı bu da ben savuruyorum dedim. Senin yüzünden bıraktım ben o okulu, bunu da senin yüzünden bırakcam dedim. S*ktr git ve gelme dedi bana. Eylül ayını bekle. Gidecem ve bir daha gelmiycem dedim. Kendimi satarak para kazansam işine gelir dedim. Durduğun hata dedi bana. Allah'tan korkmasam cidden canıma kıyacam artık. Anne değil sanki düşman. Ben para ile ilgili kavga etmekten cidden nefret ediyorum. Koskoca yıl boyunca doğru düzgün elbise almadım. Bir şey yapmadım. Bir t shirt alsa lafını etti. Bu yıl ygs ye girmiştim. Finallere çalışmayı düşünmüyorum. Lys'ye çalışcam. diyetisyenlik okuyordum. İki yıllık bir bölüm bile kazansam gidecem gerçekten. Burs alacam zaten gidince devletten. Kazanamazsam 3 yıl daha bu şeyleri çekemem. Gidecek yerim olsa 1 dakika beklemeden kaçacam yemin ederim. Ne yapacam ben? Gerçekten 8-9 aydır bu konularla ilgili kavga etmekten bıktım

Sadece yazınızı okuyup yorum yazıyorum belki yazan olmuştur.

Ben de bi para konuları bizim ailede var sanırdım, çok can sıkıcı değil mi? Alıp o parayı açtıkları ağzına sokasım arkamı dönüp çıkasım geliyor bazen.:KK55:

Allah sabır versin öncelikle. Kıbrıs'ın çok pahalı olduğunu duymuştum. Benim bile evdeyken çok daha fazlası gidiyor. Ajans işlerini denediniz mi hiç? Fiziğinizin çok çok düzgün olmasına gerek yok. Tanıtım yahut fuar tarzı. Arkadaşım yapıyordu benim de günlük 50 ila 100 lira arası alıyordu. İyi bir gelir kaynağı olabilir üstelik part time olması derslerinizi etkilemez.

Kocaeli Üniversitesi'ndeyken kütüphanede parttime öğrenci çalıştırıyorlardı. Okuduğun okulda böyle bir durum varsa onu bir denesen. Veya kıbrısta öğrenci yurdunda kıyafet ütülemeyi düşündün mü? Parça başına en fazla 2-3 lira alsan yine iyi olur.

Niye hemen özele geçtin sende. Devlette okusaydın. Madem para yüzünden eğitimin yarım kaldı.

Canım bende Kıbrısta okuyorum psikoloji öğrencisiyim :) gidiş geliş cidden masraflı bende biliyorum onun dışında 400 lira ideal bence o kadar çok pahalı değil ya gittiğin yerlere göre değişiyor..

Akıllı ol. Hayatını mahvetme. Ben de kıbrısta okudum. 20 tl ile iki hafta geçirdiğim günler oldu. Babam iflas etmişti. Telefon açıp para isteyemedigim zamanlar oldu. Garsonluk kasiyerlik yapıp kendi geçimimi sağladım. Benim gibi pek çok arkadaşım vardı. Notlara para vermek yerine düzenli derslere girip kendi notu tutabilirsiniz. Bence biraz fazla büyütmüşsün. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğren ve kimseye minnet etme. Kendini satmak kolay. Ama mücadele edip ayakta durmak çok daha erdemli hareket olur. Ailenle böylesine kavga ettiğine göre gözün yükselerde. Kıyafet alman gerek yok. Eski kıyafetlerin ile de okulu bitirebilirsiniz.

Bu sene bende kibrista okuyacagim kismetse. O kadar pahali mi gercekten o_O
Hayır korkulacak birşey yok emin olabilirsiniz. Yurtlar pahalı evde kalırsanız aylık 900-1000 e ev bulabilirsiniz. Ailenizin durumu da önemli tabi karşılayacak durumdalarsa düşünmeyin. Daü ve girne amerikan pahalı biraz yakındoğu ve ukü fiyatları aynı en uygunu lefke avrupa.

Sağlığına uygun part-time iş bak. Üniversite part-time öğrenci çalıştırıyor mu araştır. Vardır bir yolu. En azından günlük ihtiyacını çıkartırsın

Kıbrısin pahalı olduğunu duymuştum.
Üniversitede, restoranlarda, otellerde, pek çok yerde part TİME iş var elbette. Tapu dairesinde çalışan arkadaşım bile vardı.

Ahh kibris ...
Ogrencileri resmen soyulacak sogan olarak goren insanlardan ibaret ,buyuk koy ..
Ev kiralari yillik pesin ..
Su yok.
Yiyecek pahali ..
Dau pahali ..
Calismaktan baska caren yok ..
Finallere nasil girmezsin ..
Anneni salla babana aci ..
Mutlaka is bak etraftan

Ahh kibris ...
Ogrencileri resmen soyulacak sogan olarak goren insanlardan ibaret ,buyuk koy ..
Ev kiralari yillik pesin ..
Su yok.
Yiyecek pahali ..
Dau pahali ..
Calismaktan baska caren yok ..
Finallere nasil girmezsin ..
Anneni salla babana aci ..
Mutlaka is bak etraftan
Daü olmazsa lefke olsun yaniiii :-)

Back
X