- 13 Mayıs 2016
- 241
- 156
- 103
- Konu Sahibi _donukpudra_
Hayır ya Girne Amerikanın yerini tutabilir miiiHaha dimi
Ama dau en iyisi sozde ..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır ya Girne Amerikanın yerini tutabilir miiiHaha dimi
Ama dau en iyisi sozde ..
Garsonlar tecrübeli falan değil benim eşim de okurken kıbrısta otellerde çalışmıştı hem geliri de gayet iyi bence bir araştır derimOtellerde temizlik dışında bir şey yapamam. Garsonlar falan hep tecrübeli. Alerjim var kimyasallara dokunamıyorum. Ayrıca kalacak yerim yok. Yoksa düşünmicem inanın
kıbrıstasın üniversite öğrencisisin eğer ki ben yolumdan sapmam kendime güveniyorum dirayetliyim dersen kurpiyerlik falan da yapabilirsin bir arkadaşım zamanında bu işten sağlam para kazanıyordu ..okul parasını falan rahat çıkardı.Otellerde temizlik dışında bir şey yapamam. Garsonlar falan hep tecrübeli. Alerjim var kimyasallara dokunamıyorum. Ayrıca kalacak yerim yok. Yoksa düşünmicem inanın
part time işe girseniz aldığınız para çok çok az gerçekten anneniz yüzünden birşeyleri bırakıp durmayın bence annenizin umrunda değilsiniz belliki.onun için kendinizi heba etmeyin.bazı aileler çocuğa verilen parayı harcanan parayı gereksiz ve yük olarak görür bazıları ise gece gündüz sadece çocuğu okusun diye çalışırSelamlar. Konuma lütfen olumlu olumsuz ne düşünüyorsanız yazın çünkü artık kafayı yemek üzereyim. 22 yaşındayım ve yakında 23 olacağım. Bundan 4 yıl önce üniversiteyi kazanmıştım. 1 yıl okudum ve maddi sıkıntılar yüzümden okulu bıraktım. Eğer bırakmasam ailem çok fazla sıkıntıya girecekti. 1 yıl ara verdim okula. Elimiz bollaştı. Ailem beni özele yolladı. Geçen yıl her şey yolunda gibiydi. Yani ufak tefek sıkıntılarımız olsa da rahattım. Bu yıl biraz sıkıntıya girmiştik maddi olarak. Ev yaptırdık. Borç falan oldu. Okulum başlamadan kavgalar başladı annemle. Çok ciddi söylüyorum açık açık 'okutamayacaksanız bırakcam okulu' dedim. 'Öyle mi dedik sana' bilmem ne diye diye başladım okula. Yurtta kalıyorum. Hafta sonu evime geliyordum. Yol uzaktı. Size büyük bir meblağ olarak gelebilir. Haftalık harçlığım 100 lira. Ayda 400. Yaşadığım yer Kıbrıs. Notlara her hafta 20 lira gidiyor. 20 lira yol param. Geri kalan 60 lira ile ben okulda yemeğimi, yurtta gece çalışırken atıştıracak ufak tefek şeylerimi almaya çalışıyordum. İnanın çok pahalı burası ve yetmiyordu. Üstüne annem sürekli 'paranı idareli kullan' diye çıkışıyor. Ben zaten idareliyim. Üstüme başıma adam gibi bir şey alamadım. Lükse para harcamadım. Yarın okula gidecem. Babam 50 lira verdi. Sağolsun babam çok anlayışlı. 'Baba notlarım birikti yetmez ki bu' dedim. 'Kızım valla yok' dedi. Annem çıkışmaya başladı. Ben de bağırdım. Yılın başından beri sıkmaya çalışıyorum kendimi yetmiyor. Dışarda yemiyorum içmiyorum yetmiyor. Çok büyük bir para mı bu da ben savuruyorum dedim. Senin yüzünden bıraktım ben o okulu, bunu da senin yüzünden bırakcam dedim. S*ktr git ve gelme dedi bana. Eylül ayını bekle. Gidecem ve bir daha gelmiycem dedim. Kendimi satarak para kazansam işine gelir dedim. Durduğun hata dedi bana. Allah'tan korkmasam cidden canıma kıyacam artık. Anne değil sanki düşman. Ben para ile ilgili kavga etmekten cidden nefret ediyorum. Koskoca yıl boyunca doğru düzgün elbise almadım. Bir şey yapmadım. Bir t shirt alsa lafını etti. Bu yıl ygs ye girmiştim. Finallere çalışmayı düşünmüyorum. Lys'ye çalışcam. diyetisyenlik okuyordum. İki yıllık bir bölüm bile kazansam gidecem gerçekten. Burs alacam zaten gidince devletten. Kazanamazsam 3 yıl daha bu şeyleri çekemem. Gidecek yerim olsa 1 dakika beklemeden kaçacam yemin ederim. Ne yapacam ben? Gerçekten 8-9 aydır bu konularla ilgili kavga etmekten bıktım
2 günde 1000 lira kazanılan işler nerede? 22 yıldır kıbrıstayım. Henüz öyle bir iş duymadım :) ayrıca gezme eğlence peşinde de değilim. Ben annemin tutumundan yakındım. Lüks hayat istemiyorum. Anlayış istiyorumKıbrısta 4-5 saat çalışmaya 40-50 lira veriyorlar. 20 gün çalışsan 800-1000 lira az mı? . Türkiyedeki kadar az değil eminim. Öyle düşünmekte haklılar bende öğrenciyim gezip tozsam derse girmesem parayı yesem hoş olurmu tabiki gereksiz bir yük olur bu. Herkes kendi hayatına bakmalı maddi zorluk bile çekse bi yolunu bulup okur isteyen insan. Olmadı kyk alsın geri ödemeli kıbrısta geri ödemeli aylık 490 lira. Eğer gerçekten okumak kariyer istiyorsa bi insan mutlaka bir yolunu bulur okur. Önemli olan zorluklarla baş edip güçlenebilmektir. Kıbrısta öğrencilerin çoğu çiçek böcek geçinip gidiyor her gün club, deniz evet öğrencilikte yaşanacak ama belli sınırları olmalı. Bu sınırları korumalı insanlar. Başkasının hayatını örnek alıp özenerek yaşanırsa zaten kendin olmazsın kendi hayatını kuramazsın. Bende öğrenciyim konu Sahibi gibi.
2 gün değil 20 gün canım2 günde 1000 lira kazanılan işler nerede? 22 yıldır kıbrıstayım. Henüz öyle bir iş duymadım :) ayrıca gezme eğlence peşinde de değilim. Ben annemin tutumundan yakındım. Lüks hayat istemiyorum. Anlayış istiyorum
herkes her zaman eşit okumuyor ki canım . ben 6 sene üni hayatımda süründüm çok samimi arkadaşımın arabası vardı . ama onun anne babası zengindi . ben de onun geçimiyle kendimi kıyaslasam haksızlık olmaz mıydı aileme ?. benim canım babam bana kendine göre yüksek bir para gönderirdi . o sıra hepimiz kendimizi sıktık . ben senin şu tavrına çok takıldım ama hani diyorsun ya 2 yıllık kazansam bırakıcam diye . eğer bu fikirdeysen seni özel okula göndermeleri bile büyük lütuf. mesela çoğu aile çocuğunu özel okula göndermez.istiyorsa çalışıp kazanacak derler .ailen zaten fedakarmış . anneler bazen öyle olabilir . seni okutmak istemese parasını sana harcamak istemese göndermezdi .Araştırdım. Ortalaması iyi olan öğrenci istiyorlar. Ben normal standartlardayım. Bölümümüz çok zor. Çok pahalı burası. İnsanlar 1000-1500 lira işe geçinirken ben 400 lira ile geçinmeye çalışıyorum. Anlamıyor kadın