- 3 Mart 2017
- 37
- 12
- 18
- 44
- Konu Sahibi huzuristiyorumallahtan
-
evet haklısınız ben siyaset konuşmayı sevmiyorum.. çünkü karşımdaki insan gergin bir biçimde konuşup beni dinlemezse ben de konuşmak istemem.. evet herkesin tepesi atabilir ama annem devamlı bağırarak söylenme şeklinde çok çok gerilerek yapıyor.. bir de söylenmenin kime faydası var ki diyorum sadece gerginlik yaratıyor başka bir faydası yok bana göre.. devamlı şikayetçi olursanız insanlar sizden ulaklaşır zaten annem de yalnız artık iyice yaşlandıkça iyice yalnızlaştı.. üzülüyorum annem için.. veAnneniz normal, şu şartlarda hangimizin tepesi atmıyor, söylenmiyoruz ki? Bazılarımız daha az, bazılarımız çok. Niye bu kadar taktınız kadının söylenmesine?
Konu siyasete de kayabilir biraz riskli.
evet haklısınız ben siyaset konuşmayı sevmiyorum.. çünkü karşımdaki insan gergin bir biçimde konuşup beni dinlemezse ben de konuşmak istemem.. evet herkesin tepesi atabilir ama annem devamlı bağırarak söylenme şeklinde çok çok gerilerek yapıyor.. bir de söylenmenin kime faydası var ki diyorum sadece gerginlik yaratıyor başka bir faydası yok bana göre.. devamlı şikayetçi olursanız insanlar sizden ulaklaşır zaten annem de yalnız artık iyice yaşlandıkça iyice yalnızlaştı.. üzülüyorum annem için.. ve
annemi takmamın sebebi
annem 63 yasinda uzun yıllardır yalniz yasiyor yani 25 yıl önce babamdan ayrildigindan beri babamla hic bir diyalog kurmadi ayrica annem ve abimin iliskisi de hic iyi degildi ve son 2 yildir annem ve abim de hic gorusmuyorlar. abim ile aynı şehirde oldukları halde abim annemi aramıyor. ayrıca annem kendi babası ile yani dedemle de konuşmuyor görüşmüyor. yani annem şimdi yalnız yaşıyor ve ben de eşimle 3 yıldır yurt dışında yaşıyoruz.
annem devamlı başkalarını suçlar babamı, abimi, dedemi, komşuları , siyasetçileri v.b. bir kez de dönüp bende hata var mı diye sormaz benim annem şimdi de beni suçluyor biliyorum..
nasıl takmayacağım ki ?
yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...Yurt dısında yasadıgınız için bilemezsiniz burada insanların artık her şeyde tepesi atıyor çünkü. Ben normal karsıladım siz abartmıssınız.
kesinlikle kimseyi değiştiremeyeceğimi biliyorum... haklısın.. çok haklısın... görüşmemek en kolay çözüm tabii... ben zor da olsa umursamamayı deniyorum şimdilik en makul yol bu görünüyor... sadece umursamamak söylemesi kolay ama yapması zor bir iş.. teşekkür ederim yorumun için sağol ...Peki takın o zaman da 63 yaşındaki kadını nasıl değiştireceksiniz? Ben 33 yaşındayım değişmem, karakterim oturdu artık, koskoca yaşlı başlı kadın nasıl ve neden değişsin?
Yani ya umursamayıp ilişkinize devam edeceksiniz ya da siz de görüşmeyeceksiniz. Bu iki yoldan başkası yok.
yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...
Madem ulkenizi bu kadar seviyorsunuz neden yurt disindasiniz?yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...
Amin inşalllah... biraz beni aşağılıyor annem.. yıllardır sütlü kahve yaparım mesela en son süt bozuk diyorum yok diyor süt bozuk değil sen beceremedin... bir şey söylerim hep beni tersler aşağılar.. yine de annedir deyip sineye çekiyorum.. Allah razı olsun güzel yorumunuz için teşekkür ederim size..sağolunSize karşı bir tersligi var diye düşündüm konu başında.olabilir yani kişisel düşüncesi öyle.huyunu biliyorsanız bırakın konuşsun.duyan eden de yok.tahminen yaşı da büyük annenizin.Allah yokluğunu yaşatmasın bu günlerini aratmasın böyle bişey için kendinizi de annenizi de üzmeyin,değmez
Siyaset konuşmayı sevmiyorum diyip bdv de siyasi içerikli konu açmanız?yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...
bak çok güzel dedin canım ... ben de tam aynı şeyi size ve anneme söylüyorum... siz de orda durun.. yani madem ülkemizden bu kadar şikayetçisiniz devamlı söylenip duruyorsunuz....niye yurt dışına bir çıkıp yurt dışında yaşamıyorsunuz :) öyle bir hafta on gün tatiller için yurt dışına çıkıyorsanız bir şey anlamazsınız..Orda durun. Madem o kadar güzel ülkemiz ve o kadar hasret çekiyorsunuz dönün burada yaşayın. Yurt dışında yaşayıp ülkemiz şöyle iyi böyle mükemmel demeye hakkınız yok.
Mune konu tehlikeli yerlere gidecek belli ki. Müdahale etseniz mi acaba?
ne güzel yazdınız.. yani benim sorunum annemle sorunlarımm.. konu siyasete ve memleket meselesine döndü maalesef çok üzücü..Hanımlar,
siyasette yasak, siyasi yorumlarda, konu siyasete dönecekse rica ediyorum topik ilerlemeden söyleyin kapatalım çünkü sonu kötü bitiyor.
Sorun siyaset mi? Anne-kız ilişkisi sorunları mı?
pardon ama benim istediğim tavsiye annemle olan ilişki içindi.. ama meğerse benim dertlerimden çok sizin daha büyük dertleriniz varmış ... kendime üzülürken sizin adınıza da üzüldüm ve çok merak ediyorum açıkcası ama tahammül edemiyorsanız siz neden burada yaşamaya devam ediyorsunuz???Madem ulkenizi bu kadar seviyorsunuz neden yurt disindasiniz?
Bayiliyorum ilk firsatta yurtdisina kacip ulke guzellemesi yapan insanlara.
Akli mantigi yerinde olan bi insanin bu ulkede her gün bunca rezil şeye tahammul edebilmesi mumkun degil.
yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?