Annemle bir haftadır küsüz

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.299
1.662
63
Geçen hafta annem hasta oldu , tansiyonu yükselmiş ben yanında değilim. Başka şehirde görev yapıyorum ve uzak bir şehir. Tansiyonu yükselince ben de çok endişelendim korktum hemen doktora gidin dedim gitmemek için ısrar ediyor. Ne zaman hasta olsa doktora gitmek istemiyor evde yatıp geçmesini bekliyor ben de kızdım telefonda bağırdım beni üzüyorsun inat ediyorsun seninle uğraşamayacağım naparsanız yapın dedim kapattım bir haftadır küsüz. Ama artık sinir oldum bu duruma her zaman aynı, dün kandil mesajı attım aradım cevap yok. Sizce ne yapmalıyım

Böyle şeyleri mesele haline getirmeseniz mi
Tansiyon çıkabilir sonrasında kendini iyi hissettiyse gerek duymamıştır o an gitmeye. Ama sonrası için rutin kalp kontrollerini yaptırması gerektiğini söyleyin. Tansiyonunu ara ara ölçsün not alsın. Keyfi geldiği zaman doktora gitsin. Siz de böyle şeyler için kavga etmeyin.

annenizin hoşuna gidecek bir jestle gönlünü alabilirsiniz, telefonda (sanırım o sırada da hastaydı kendisi) bağırıp kızmanız ve yüzüne kapatmanız kırıcı olmuştur bu kaçınılmaz. ama sağlık ertelemeye gelmez anneciğim, senin için endişelenmekten yoruldum gibi hem o telefon görüşmesindeki duygularınızı hem şu anki isteğinizi/beklentinizi birlikte sunun, ondan da anlayış ve yardım beklediğinizi anlasın anneniz, umarım tatlı dille güzelce anlaşırsınız (bu arada geçmiş hastalığına geçmiş olsun dilerim anneniz için).

Oyyy kız annendir gene yapma. Bir de baksana etrafa. Tansiyonu yükseldi diye kaç kişi acile gidiyor ki ? Zaten hastanede de %90 bir dil altı verip bekliyorlar. Duzelmezse farklı şeyler ekleniyor… ay kuzum bence gönlünü al. Kadıncağızın art niyeti yok. Yazıktır Aklıma da şöyle bir şey geldi. Bugun sevgililer gunu ya. Çiçeksepetinden bir çiçek yolla. Notuna da “ Bugün sevgililer günüymüş. Ben biliyorum ki ana gibi yar olmazmış. İnsanı en çok gene annesi sever, kollarmış. Benim en kıymetlim. Güzeller güzeli annem. Sevgisini, şefkatini yüreğinden düşürmeyen annem. Senin de sevgililer günün kutlu olsun. Seni çok seviyorum “ yaz. Ya da benzerinii ama böyle tatliş bir seyler yaz. Beden yaşlansa da ruhlar yaşlanmıyor. Eminim en az ilk çiçeğini almış liseli kızlar kadar sevinecektir

de baksana etrafa. Tansiyonu yükseldi diye kaç kişi acile gidiyor ki ? Zaten hastanede de %90 bir dil altı verip bekliyorlar.

Gidiyorlar hatta gitmek ne kelime ambulans cagirip oyle hastanete giden bile var ve cidden bir şey oldugundan degil.
Benim kvde de öyle boş bos hastaneye gider. Gorumceler vs en ufak bi hasta olsun direkt acile serume giderler filan. Genel olarak Turkiyede insanlar gık dese hastane gitmeyi seviyor.

Teşekkür ederim güzel mesajınız için , haklısınız dediğiniz gibi yapacağım inşallah hemen bir çiçek siparişi vereyim sağolun fikir için

Aynı benim annem. Canlarının hiç kıymeti yok. Sinir oluyorum ben de. Tansiyon önemli bi de, Allah korusun kötü şeyler de olabilir.
Tekrar arayın bugün. Anneler affeder

Kuzu böyle insanlar da acili boş yere meşgul ediyorlar başka bir şey değil. Yapan vardır illa tabiki ama gerçek ihtiyaç olduğundan değil… bizim mahalledeki insanların hemen hemen %80 i hemşire, diş hekimi ve psikologlardan oluşuyor. Kalanlar da bilinçli. 20 senede max 5 defa ambulans görmüşümdür. Acile giden de gerçekten zaruri ihtiyaçtan gitti yani. Çevremde öyle her şeye giden insanları görmediğim için yanlış söylemiş olabilirim

Herkes bilincli olsa doktorlar 5 dakikada bir hasta bakmak zorunda olmazdi. Asiri doluluk var cogu gereksiz. Doktor cevrede olan aslinda bunu daha iyi bilir cunku hemsireler doktorlar da bundan sikayetci.

Korona zamani test vermeye hastaneye gitmistim atesim vs vardi biraz öksürüyordum normalde ateşe öksürüge gitmem hastaneye ama o zamanlar korona vardi sadece test vermek istemistim.
Neyse doktor dedi serum yazayim. dedim ateşim o kadar yuksek degil gerek var mi? Doktor dedi ki aslinda gerek yok ama bir sey vermeden yollayinca doktor bakmadi diye sorun cikartiyorlar. Burasi bilindik bir özel hastaneydi.

Kuzu artık insanlar o kadar bıkmış ki. Yoğunluktan şikayet bile etmiyorlar anlayışsız olanlardan yakınıyorlar

Misal geçen acile bir hasta gelmiş. Hastaya bakıyorlarmış. Kapıya da bir tane kadın gelmiş. Surekli kapıya vurup duruyormuş. Çıkmış dışarıya demiş bakın içeride hasta var. Mudahale ediyoruz. Lütfen rahatsız etmeyin demiş. Tamam demiş ama 2 dk sonra gene kapıya vurmuş. Tekrar çıkmış bakın acil hasta var anlattım size mudahale ediyoruz falan. Benim de durumum acil. Cok başım ağrıyor bekletiyorsunuz insanları falan bagrınmaya başlamış bu… geçtim içeri hastanın kopan kolunu gösterdim. Bundan daha mı acil hanım efendii hastanın kolu yok kolu demiş sustu bir daha vurmadı diyordu

Tansiyonu firladigi bir anda beyin kanaması geçirdi ve felç şu an halam
Ben şuna şükrediyorum sağ tarafım uyuşuyor benim dediği anda saniye geçmeden ambulansı arıyorum dedi oğlu
Yani bi dur belki geçer falan demedi
Ben olsam belki derdim bu dur ne oldu falan diye ama anında aradık ambulans geldi ilk muayenede felç geçiriyor denildi hastanede yüksek tansiyon sebebiyle 4 yerde beyin kanaması var denildi vs vs detaya girmeyeyim
Yani demek istediğim konu sahibi çok haklı gerçekten belli yas grubunda çok önemli tansiyon yüksekliği

Evet ben de tansiyondan çok korkuyorum , basit şeylerden gidilmesin tabi ki ben uzakta olduğum için tedirgin oluyorum

Kusura bakma da hasta olan o, bir de azarlanıyor telefonda.
Anlıyorum korkun sinire dönüşüyor. Ama yanlış yapmışsın çok ayıp olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…