• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle bir haftadır küsüz

An
Annende seni çok seviyordur, çok kırılmış, kızmış demekki oda
Normalde çok iyidir aramız , annem fedakardır ama kendini bize adamaz yani sağlıklı bir anne kız ilişkimiz var. Ama bazen öyle bir inatçı ki ilaç içmek istemez doktora gitmek istemez. Hasta olduğu zaman Farklı biri oluyor bu da beni üzüyor

İyide sizde bir sürü şey yaşadınız hayat hepimizi bir yerde yıpratıyor aramış doktora git demişsiniz sonuçta iş güç her dakika tansiyon için izin de alınmaz.Sonrasinda elbet sabriniz taşmış olabilir gene aramışsınız .Yani iyide evlat anne demiyor hayat herkesin yükü var bu hayatda annenizde uzatmamali.Bizlerde yorgunuz bizlerde anlayış istiyoruz . Düzelir bence üzerine düşmeyin endişe de sinir eder sizdede öyle olmuş . Kim olsa doktora gitmeyip inat edene kızar yani çok insani.

Geçen hafta annem hasta oldu , tansiyonu yükselmiş ben yanında değilim. Başka şehirde görev yapıyorum ve uzak bir şehir. Tansiyonu yükselince ben de çok endişelendim korktum hemen doktora gidin dedim gitmemek için ısrar ediyor. Ne zaman hasta olsa doktora gitmek istemiyor evde yatıp geçmesini bekliyor ben de kızdım telefonda bağırdım beni üzüyorsun inat ediyorsun seninle uğraşamayacağım naparsanız yapın dedim kapattım bir haftadır küsüz. Ama artık sinir oldum bu duruma her zaman aynı, dün kandil mesajı attım aradım cevap yok. Sizce ne yapmalıyım☹️
Daha çok ara canım. Belkı doktora gıdecek gücü bulamıyodur kemdınde. O bıle ne kadar büyük mucıze

Geçen hafta annem hasta oldu , tansiyonu yükselmiş ben yanında değilim. Başka şehirde görev yapıyorum ve uzak bir şehir. Tansiyonu yükselince ben de çok endişelendim korktum hemen doktora gidin dedim gitmemek için ısrar ediyor. Ne zaman hasta olsa doktora gitmek istemiyor evde yatıp geçmesini bekliyor ben de kızdım telefonda bağırdım beni üzüyorsun inat ediyorsun seninle uğraşamayacağım naparsanız yapın dedim kapattım bir haftadır küsüz. Ama artık sinir oldum bu duruma her zaman aynı, dün kandil mesajı attım aradım cevap yok. Sizce ne yapmalıyım☹️
Biliyormusunuz benim hem annem hem babam rahatsız anneme bin şükürler olsun ama babam hiç iyi değil ve artık yaşlandılar bunu kabullenmekte benim için oldukca zor.

Fakat ben her akşam babama ilacını iğnesini hatırlatıyorum çünkü inatcı kafasına göre ilaçlarını bırakabiliyo doktor kontrolu olmadan yapıyor , sonra doktora gittiğimizde de fırça yıyoruz haklı olarak :) bunun gibi bir sürü şey.. ve ben artık isyan ettim evlat olarak doktorlara götürüyorum ilaclarıyla ilgileniyorum hergün düzenli arar sorarım ihtiyaclarına kadar sorarım, sağolsun gerektiğinde eşim bile doktorlara götürür ama durdum ve düşündüm bana bunu yapmaya hakları yok ikisininde inadıyla kafalarına göre davranıp sağlıklarıyla oynayıp bedelini bana ödettirmeye hakları yok kızdım ben baya bir. Neden baba dedim bana bunu neden yapıyosun sen hastalanınca ben acı cekiyorum çocukluğumuz ailecek hastanelerde geçti yetmedi mi dedim? Ben evliyim yeterince sorumluluklarım var kendi dertlerim de var bide seni kafama takıyorum neden her akşam acaba ilaçını aldı mı acaba acaba ... diye niye kendimi yiyip bitireyim diyorum tavırları bir görsen bide o haklı 😬 haklı yani kesinlikle benim doğru dediğimi ikna edemezsin.. okey böyle mi mutlusun tamam boş boş doktorlara götürüp getiriyorum napalım :) demek istediğim bu onların kararı herkes kendi sağlığından sorumludur söyle söyle söyle kafaya girmiyosa bırakacaksın.. yapacak bir şey yok yıpratmayacaksın kendini annen yanlış yapıyor ama yaparsa kendine yapar senin elinden hiç bir şey gelmez yetişkin kadın ve kendisi hiç endişe etmiyo üstelik 🤦🏻‍♀️

Oyyy 🥺 kız annendir gene yapma. Bir de baksana etrafa. Tansiyonu yükseldi diye kaç kişi acile gidiyor ki ? Zaten hastanede de %90 bir dil altı verip bekliyorlar. Duzelmezse farklı şeyler ekleniyor… ay kuzum bence gönlünü al. Kadıncağızın art niyeti yok. Yazıktır 🥹 Aklıma da şöyle bir şey geldi. Bugun sevgililer gunu ya. Çiçeksepetinden bir çiçek yolla. Notuna da “ Bugün sevgililer günüymüş. Ben biliyorum ki ana gibi yar olmazmış. İnsanı en çok gene annesi sever, kollarmış. Benim en kıymetlim. Güzeller güzeli annem. Sevgisini, şefkatini yüreğinden düşürmeyen annem. Senin de sevgililer günün kutlu olsun. Seni çok seviyorum “ yaz. Ya da benzerinii 🥹 ama böyle tatliş bir seyler yaz. Beden yaşlansa da ruhlar yaşlanmıyor. Eminim en az ilk çiçeğini almış liseli kızlar kadar sevinecektir 🥹
Bu arada hipertansiyon gerçek bir acildir. O dilaltı neleri değiştiriyor bilseniz. Sonrasında zaten polikliniğe gider ama yüksek tansiyona müdahale edilmesi gerekir.

Biliyormusunuz benim hem annem hem babam rahatsız anneme bin şükürler olsun ama babam hiç iyi değil ve artık yaşlandılar bunu kabullenmekte benim için oldukca zor.

Fakat ben her akşam babama ilacını iğnesini hatırlatıyorum çünkü inatcı kafasına göre ilaçlarını bırakabiliyo doktor kontrolu olmadan yapıyor , sonra doktora gittiğimizde de fırça yıyoruz haklı olarak :) bunun gibi bir sürü şey.. ve ben artık isyan ettim evlat olarak doktorlara götürüyorum ilaclarıyla ilgileniyorum hergün düzenli arar sorarım ihtiyaclarına kadar sorarım, sağolsun gerektiğinde eşim bile doktorlara götürür ama durdum ve düşündüm bana bunu yapmaya hakları yok ikisininde inadıyla kafalarına göre davranıp sağlıklarıyla oynayıp bedelini bana ödettirmeye hakları yok kızdım ben baya bir. Neden baba dedim bana bunu neden yapıyosun sen hastalanınca ben acı cekiyorum çocukluğumuz ailecek hastanelerde geçti yetmedi mi dedim? Ben evliyim yeterince sorumluluklarım var kendi dertlerim de var bide seni kafama takıyorum neden her akşam acaba ilaçını aldı mı acaba acaba ... diye niye kendimi yiyip bitireyim diyorum tavırları bir görsen bide o haklı 😬 haklı yani kesinlikle benim doğru dediğimi ikna edemezsin.. okey böyle mi mutlusun tamam boş boş doktorlara götürüp getiriyorum napalım :) demek istediğim bu onların kararı herkes kendi sağlığından sorumludur söyle söyle söyle kafaya girmiyosa bırakacaksın.. yapacak bir şey yok yıpratmayacaksın kendini annen yanlış yapıyor ama yaparsa kendine yapar senin elinden hiç bir şey gelmez yetişkin kadın ve kendisi hiç endişe etmiyo üstelik 🤦🏻‍♀️
Yaa evet beni durduk yere sinir etmedi , ilk değil bu son da olmayacak biliyorum. Hasta olunca çok inadı tutuyor. İyileşmek istemiyor gibi bir hali var. Kendiliğinden geçmesini bekliyor. Ben deliriyorum. Geçen sene dişi ağrıyordu her gün acısını çekti. En son artık yüzü gözü şişti de acilen doktora götürdüm dişi çektiler. İşten izin aldım bir sürü taksi tut yetiştir vs, halbuki boş günlerimde kaç kere teklif etmiştim gel götüreyim diye. yine ben sıkıntı yaşıyorum bi de günlerce ağrısını çekiyor sızlanıyor

Tansiyonu yükselen annenize bağırdınız mı? Benim annem ablamın anneme saygısızlık yapması sebebi ile tansiyonu yükseldi ve o zamandan beri tansiyon hastası ilaç kullanıyor. İlacı varsa kullanmıştır yada limon da düşürüyor tansiyonu. Kadın düşürmek için birşeyler yapmıştır.

Tansiyonu yükselen annenize bağırdınız mı? Benim annem ablamın anneme saygısızlık yapması sebebi ile tansiyonu yükseldi ve o zamandan beri tansiyon hastası ilaç kullanıyor. İlacı varsa kullanmıştır yada limon da düşürüyor tansiyonu. Kadın düşürmek için birşeyler yapmıştır.
Doktora gitmediği için kızdım

13 ü çıkmış ama normalde hiç öyle olmuyordu
13 tansiyon için fazla tepki verdiğinizi düşünüyorum. Hani 18 e 20ye çıkar anlarım acillik deriz ama 13 tansiyonda eğer annenizin beyin kanaması öyküsü yoksa acile gidilmiyor. 13 normal bir tansiyon yemek sonrası için. Annenizin düşük tansiyon tanısı varsa bilemiyorum. Kullandığı ilacı varsa bir hafta boyunca günde 3 defa aç tok tansiyon takibi yapmalı tansiyon dengesizliği tehlikelidir. Yani ölçüm 13 çıktı sonra 10 oldu sonra 15 çıktı bu doktora söylenmeli.
Siz uzakta olduğunuz için endişelenmişsiniz haksızsınız asla demiyorum insanın bazı yerlere ışınlanma isteği oluyor sağlık söz konusu olunca :)
Anneniz de kırılmış biraz zaman verin inşallah düzeltirsiniz aranızı. Yaşları ilerledikçe sağlık konusunda ters düşebiliyoruz. Kapatıyorlar kendilerini hep o hasta psikolojisinde kalmak istiyorlar biraz da ilgi görmek için…

Yaa evet beni durduk yere sinir etmedi , ilk değil bu son da olmayacak biliyorum. Hasta olunca çok inadı tutuyor. İyileşmek istemiyor gibi bir hali var. Kendiliğinden geçmesini bekliyor. Ben deliriyorum. Geçen sene dişi ağrıyordu her gün acısını çekti. En son artık yüzü gözü şişti de acilen doktora götürdüm dişi çektiler. İşten izin aldım bir sürü taksi tut yetiştir vs, halbuki boş günlerimde kaç kere teklif etmiştim gel götüreyim diye. yine ben sıkıntı yaşıyorum bi de günlerce ağrısını çekiyor sızlanıyor
Gerçekten yapabileceğin herşeyi yapıyosan için rahat olsun vicdanında. Çünkü sen evlatlık görevini yapıyosun oda isteyecek iyileşmeyi bir insan rahatsızlanmayı hayat kalitesini düşürmekten nasıl zevk alır inan bende bilmiyorum sanq yazdım burda yaşadıklarımı biraz geri cek kendini ona düşünme fırsatı ver bakalımm.. kardeşin veya abi abla yok mu tek çocuk musun🤔

Yorumların geneline çok şaşırdım. Hiper tansiyon kesinlikle acil vakadır çok kötü sonuçlar doğurur malesef... Annem iki sene önce yüksek tansiyon kaynaklı geçici felç geçirdi. Tansiyon gözüne vurmuştu atlattık çok şükür ama neler çektik bir Allah bilir... bu yüzden paniklemenizi anlıyorum ama 13 panikletecek bi rakam değil,acillik hiç değil... biz 20 21leri görüyoruz yine de zor götürüyoruz.Yaş aldıkça malesef inatlaşıyorlar bize de idare etmek düşüyor.Rahmetli ananem "insan çoocuk doğar çocuk ölür" derdi. Belli bi yaştan sonra çocuklaşıyorlar ve bizlere ebeveynlerimizin ebeveyni olmak düşüyor yapacak bi şey yok.

Yorumların geneline çok şaşırdım. Hiper tansiyon kesinlikle acil vakadır çok kötü sonuçlar doğurur malesef... Annem iki sene önce yüksek tansiyon kaynaklı geçici felç geçirdi. Tansiyon gözüne vurmuştu atlattık çok şükür ama neler çektik bir Allah bilir... bu yüzden paniklemenizi anlıyorum ama 13 panikletecek bi rakam değil,acillik hiç değil... biz 20 21leri görüyoruz yine de zor götürüyoruz.Yaş aldıkça malesef inatlaşıyorlar bize de idare etmek düşüyor.Rahmetli ananem "insan çoocuk doğar çocuk ölür" derdi. Belli bi yaştan sonra çocuklaşıyorlar ve bizlere ebeveynlerimizin ebeveyni olmak düşüyor yapacak bi şey yok.
Evet haklısınız tam da böyle , bir yerine vurmasından korktuğum için panik oldum ben de. Annem yaşlı da değil 46 yaşında

Evet haklısınız tam da böyle , bir yerine vurmasından korktuğum için panik oldum ben de. Annem yaşlı da değil 46 yaşında
Çok gençmiş annenizle aramızda 5 yaş var. 46 yaşında bir kadın kendini düşünür önemsememezlik yapmaz zira sağlığın kıymetini en iyi bildiğimiz dönemdir 40 lı yaşlar😉 Tahminen çok kırılmış olmalı inatlaşma değildir. Umarım gönlünü alabilirsiniz...

Benim babamda dirençli hipertansiyon var. Bazen o an heyecan yapıyor yüksek çıkıyor. Biraz bekleyip tekrar ölçüyor daha düşük çıkıyor tabi.Eğer tansiyon hiç durmadan yüksek çıkıyorsa o zaman acile gitmek lazım. İlaçlarını kullansın,rutin kontrolünü ihmal etmesin. Sürekli yüksek değilse tansiyonu ilaç ise yarıyordur zaten. Bende babam için panik yapıyorum ama kendimi tutuyorum tabi. Tansiyon çok önemli bir şey. Kendinizi affettirmeye çalışın.

Back