annemle babam nişanımda altın takamicak :(

atlasirmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
520
Puanlar
23
8 aydır sözlüyüm 23 ekimde hayırlısıyla inşallah nişanım olacak bugün sabah kahvaltı yaparken babamla telefonda goruntulu konustuk(babam sehir dısında calısıyor kamyonsoforu sırkette calısıyor) babam anneme saka yapmaya başladı eniştenin parmak ölçüsünü aldın mı dedı annemde neyle alayım iple mı ben mı alacam sen para gonderınce kızına verecem ıkısı gıdıp alırlar dedı (kız erkege erkekte kıza alacak) babamda acele etmeyın ben bır geleyım alırız dedı (18 ekimde gelecek inşallah) annemde babama oğlana yüzük takılacak baska bırsey alacak mıyız dedı babamda yok dedı bende saka yaparak araya gırdım babaaaa 60 gram bilezik istiyorum dedim oda alamayacagını soyledi
nişanlımın yani sözlümün ailesi tatlı yenirken 2500 tl ye set almıstı(daha sonra bozdurup burma yaptırdık) benım kendı annemgıl 380 tl ye bır yuzuk almıslardı
bundan asla utanmıyorum fakırlık utanılacak bırsey degıl ama yınede tuhaf oluyorum babam suanda bır yandan hala kredi öduyor o yuzden ısrarcı olarak bırsey de demicem suan ne yapmam gerektıgını bılmıyorum
bu arada sözlümün ailesi bana alabilirlerse 2 blezik(25 gram bırı 25 de dıgeerı 50 gram) takacakmıs alamazlarsa 35 yada 40 gramdan 1 adet bizlezik alacaklarmış ve kayınım bileklik takacakmıs ve nişan yüzükleri takılacak eş dostta para atan atacak çeyrek atanlarda olacak şuan ben ailemin alamayışına ne demeliyim canınız sagolsun dıyıp birşey dememeliyim değil mi

şuan nasıl davranmalıyım o_O ne yapmalıyım

29 kişi görüntülemiş kimse düşüncesini paylasmayacak mı :110:

29 kişi görüntülemiş kimse düşüncesini paylasmayacak mı :110:
İnsanlar bıktı sizin para altin yüzük küpe nişan nişanli nişanlilik konularinizdan o yuzden cevap vermiyolardir. Gercekten tum gun oturup bunlari mi dusunuyorsunuz? Hayatiniz sadece bunlardan mi ibaret bu hayattaki tek amaciniz evlenmek mi ve bu ayrintilara gercekten adadiniz mi bu ömrü merak ediyorum.
Yazik degil mi ailene nisanlina ve onun ailesine karsi hep ezdiriyosun kendi aileni. Sana nişanda altin takmak zorunda degiller ki. On tane tören yapiyosun hangi birine yetişsinler. Zaten durumlarinin cok iyi olmadigini belirtmissin. Kardesim nisan yapti ne ailem ne biz bisey takmadik. Sadece karsi taraf bilezik takti. Benim nisanimda ailem hicbirsey takmadi aklimin ucundan bile gecmedi takmalari gerektigi. Seni bu gune kadar getirmisler bide kizimizi veriyoruz diye ustune para mi versinler. Dugunde zaten yeni yuvana destek olmak icin ellerinden geleni yaparlar ama nisanda hala onlarin yanindasin gerek yok bisey takmalarina.

Durumları yoksa takmazlar, kavga etmen neyi değiştirecek ki?

Ayrıca durumları biliyorken, senin bişey takmayın uğraşmayın demen gerekiyorken bunu yüzlerine vurmak istemen de bi garip doğrusu..

ben sevmiyorum ya bu bakkal hesaplarını. Maddi durumunuz kötü, neden zorluyorsunuz. Karşı tarafı da zorlamayın. Altın için evlenmiyorsunuz ya. Diğer konularınızı merak ettim baktım Maşallah kuyumcu borsası gibisiniz.

ne annem yaşıyor ne babam. keşke yaşayıp, düğünümü görselerdi de ben onlara altın taksaydım. Önemli olan sevgi, saygı. Altınmış, paraymış bunların hepsi ara ara fazla fazla gelir. Bazen de hiç yoktan gider. Aileni de üzme hiç değer mi dünya malına. Nişanlının da ailesini zorlama..

Durumu olan takar olmayan takamaz

Sen neden bukadar taktin anliyamadim

ben sevmiyorum ya bu bakkal hesaplarını. Maddi durumunuz kötü, neden zorluyorsunuz. Karşı tarafı da zorlamayın. Altın için evlenmiyorsunuz ya. Diğer konularınızı merak ettim baktım Maşallah kuyumcu borsası gibisiniz.
Aynen katılıyorum. Birebir. Konu sahibi bence bunlardan evvel. Burada bdv bölümünü bir oku derim. Evlenirken yada evlenince ne gibi problemlerle karşılaşıyor insanlar iyice bir bak. Abla tavsiyesi

altın gibi kız olun böylece altına gerek kalmaz, kimse de aa niye ailesi altın takmıyo demez:KK14:

ya bu karşı taraf bunu takar biz şunu takarız mantığını anlamıyorum. Herkesin gücü neye yeterse onu takar. Benim nişanımda da ailemden kimse birşey takmamıştı. Düğünde de bilezik mi para mı takalım dediler bende para demiştim onu taktılar. Ben daha eşimle çıkarken söyledim. Ben dedim memur kızıyım benm ailemin durumu belli benim biraz birikimim var oradan alacaklarımızı alacağız dedim. Oda aynı şekilde düşündü ki onun ailesinin durumu gayet iyi. Benim ailem ufak tefek elinden ne geldiyse o kadarını yaptı. Ailen birşey takamıyor diye onları rencide edemezsin. Seni büyütüp bu yaşa getirdikleri için teşekkür etmelisin.

Annem alzhemier idi, nişanımı kendim yaptım. Abim işsizDi o dönem. Abimin nişanlıma takacağı saati ve annemin taktığı bileziği ben aldım verdim takın diye. Salon ikramı vs eşimle ortak kredi çekmiştik. Kayınvalidem in ve görümcelerimin taktığı bilezikleri de bu krediyle aldık. Hepsi kendimize yatırımdı. Hiç de acaba kazık mı yiyorum ya da vah vah vah nolcak demedim.. Nişan sonrası atamam çıktı altınları bozup ev kiraladım. Vs vs. Kimse de ne karıştı ne bulaştı. Tel bildiğim yıllarca kredi ödedik...

Ailenin durumu yoksa yalacak bisey yok kussen trip atsan ne degisecek sadecw ortami gerersin.
Etraftan dedikodu olur endisesi yasiyorsan yasama bisey diyen olursada biz sirket kurmuyoruz yuva kuruyoruz herkeisn gucu neye yeterse dersin.bu kadar panik yapma.
Sitede bir sen birde limoncu ekonomist felan olmaliymissiniz konularinzi genelde altin paravuzerine gerci limoncuda birfe davar koca vardi;)

Benım ailem ne nişanda ne de düğünde birşey takamadı ve ben bu konuyu okuyuncaya kadar takıldı taılmadı diye düşünmedim bile. Karşı taraf da insan oğluysa zaten lafını etmez. Ailenizi maddi konularda üzmeyin. Heleki ekmek parası için günlerce evinden ayrı kalan babanızı hiçç üzmeyin...

8 aydır sözlüyüm 23 ekimde hayırlısıyla inşallah nişanım olacak bugün sabah kahvaltı yaparken babamla telefonda goruntulu konustuk(babam sehir dısında calısıyor kamyonsoforu sırkette calısıyor) babam anneme saka yapmaya başladı eniştenin parmak ölçüsünü aldın mı dedı annemde neyle alayım iple mı ben mı alacam sen para gonderınce kızına verecem ıkısı gıdıp alırlar dedı (kız erkege erkekte kıza alacak) babamda acele etmeyın ben bır geleyım alırız dedı (18 ekimde gelecek inşallah) annemde babama oğlana yüzük takılacak baska bırsey alacak mıyız dedı babamda yok dedı bende saka yaparak araya gırdım babaaaa 60 gram bilezik istiyorum dedim oda alamayacagını soyledi
nişanlımın yani sözlümün ailesi tatlı yenirken 2500 tl ye set almıstı(daha sonra bozdurup burma yaptırdık) benım kendı annemgıl 380 tl ye bır yuzuk almıslardı
bundan asla utanmıyorum fakırlık utanılacak bırsey degıl ama yınede tuhaf oluyorum babam suanda bır yandan hala kredi öduyor o yuzden ısrarcı olarak bırsey de demicem suan ne yapmam gerektıgını bılmıyorum
bu arada sözlümün ailesi bana alabilirlerse 2 blezik(25 gram bırı 25 de dıgeerı 50 gram) takacakmıs alamazlarsa 35 yada 40 gramdan 1 adet bizlezik alacaklarmış ve kayınım bileklik takacakmıs ve nişan yüzükleri takılacak eş dostta para atan atacak çeyrek atanlarda olacak şuan ben ailemin alamayışına ne demeliyim canınız sagolsun dıyıp birşey dememeliyim değil mi
bişey soracağım lütfen şu gram, ayar muhabbetini kapatıp kafandan siler misin? Sen bir eşya değilsin kendine maddi değer biçiyormuşsun gibi oluyor ve cok iğrenç görünüyor. benim babam yok Annem hicbirsey , kız kardeşim hicbirsey , abimle kardeşim ortak bir künye taktı diğer kız kardeşim bilezik taktı. Ve ben hiç bir zaman aileme bana bişey takmadıniz demedim .onlar senin ailen bunu burda dert sanıp, konu yapman bile çok çirkin. Maddi güçleri olamayabilir bunu en iyi senin anlayışla karşılaman gerekmez mi ?eşimin ailesi sadece 3 bilezik taktı eşim ne istersin dediğinde ben satılık değilim ve bizi sıkıntıya sokacak hiçbişey istemiyorum dedim .ve hiç altınım olmadı umrumda da değil. kendi aileni ve nişanlınin ailesini altın mevzusu yüzünden mi dert olarak görüyorsun kusura bakma da bence dert olan sensin .düşünce yapın çok çirkin.

İnsanlar kızlarını evlendiriyor diye ne mutlulardır. İki dal bilezik için burunlarından getirmeyin ya.

Canları sağolsun.
Adam yuvasından, ailesinden uzak, karısının bir tas corbasına hasret kamyonlarda sürünüyor. Kızı da oturmus 30gr 40gr diye hesap yapmış.
Üzüldüm ya.

Bence senin düsünecek daha ciddi problemlerin var "bergutay"
Mesela nisanlina anlatman gerekenler

Diger konularini okudum da
Malesef pek mantikli hareket etmiyorsun

Allah akil fikir versin ne diyeyim

Takilma grama ceyrege

Back