- 28 Şubat 2022
- 342
- 542
- 33
- 31
biraz iç dökme yazısı gibi yazmak istiyorum. Annem yıllardır bir türlü dikiş tutturamıyor sabit bir geliri ya da evi yok çalışmaya da yanaşmıyor. anneanneme bakıp onun emeklisiyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Çok küçük yaştan beri anneme düzen kurmaya çalışıyorum. Tam her şeyini kuruyoruz evi barkı yerli yerinde oluyor bu seferde ben dükkan açıcam falan deyip borca batırıyor kendini. Sonra bir daha temizlemeyle uğraşıyorum. Yapma etme desem de karışma benim işime istemiyorum bir şey deyip çıkıyor işin içinden. Ama borca batınca da bıktım bu hayattan ölsem de kurtulsam diye duygu sömürüleriyle yine benden yardım istiyor. Ki ben bu zamana kadar asgari ücretle çalışan biriydim yani bir yandan evlenip kendime düzen kurmaya çalışıp bir yandan annemin borçlarını ödüyordum. Bu süreç yaklaşık 10 senedir sürüyor gerçekten sıkıldım. Maddi sıkıntılar o kadar yüksek boyuta geldi ki artık ilk evliliğim bitti. Çünkü eski eşimin ailesi de destek değildi hatta onlara da ödemelerde yardımcı olmamız gerekiyordu. Bu seferde ev sahibi evden çıkartıyor yüksek kira istiyor diyor. Olabilir bunlar tamam ancak birlikte yaşayalım diyorum yanaşmıyor. Çünkü sigarayı evin dışında içmesini istiyorum kabul etmiyor. Mesleği aslında çok iyi olmasına rağmen ( gelinlik abiye terzi ) para kazanmak için çaba sarf etmiyor. Ben sana sosyal medya yöneteyim diyorum fotoğraf istiyorum mesela uğraşamam şu an deyip geçiyor. Ben şu an farklı bir şehirde yaşıyorum tekrar evlendim ve 8 aylık hamileyim şu an çalışmıyorum da yani. Yakın olsam hadi günlük uğrayıp müşteri çekmeye çalışayım onu da yapamıyorum. Müşteri olsa iş yapar çünkü. Babamla 20 sene önce boşandılar bu arada tekrarda evlenmedi annem. Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık.