Annemin hiç mi suçu yok!!!

Nisa nehir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
22
5
33
Küçüklüğümden beri erkek kardesime hep sinir oldum onu pek sevmiyorum. Birçoğunuz insan hiç kardeşini secmez mi diyecek ama benim cektiklerimi cekseydiniz sizde kardesinizden nefret ederdiniz. Aslinda bunda en büyük pay annemin bilmiyorum kadın bilinçli mi yapıyor bilinçsiz mi. Biz 4 kardeşiz 2 mizin yaşı yakin son ikisinin yaşı yakin yani annem 2 ser 2 ser büyütmüş çocukları ve bunu yaparken hep bir tarafa daha toleranslı davranıyor buda iki kardeş arasinda isyer istemez uzaklaşmaya soğumaya sebep oluyor. Benim erkek kardesim dünyanın en saygısız insanı ben ondan 4 yas büyüğüm abla demez saygı göstermez annemlere aptal salak mal kızınız seklinde konusur bnm hakkimda ve onlar hiç bir sey demez .hayatim boyunca bana hayati zehir etti nasıl anlatsam aslinda yasamadan anlanabilecek seyler dgl ama ben biraz olsun rahatlamak adına anlatabildigimi anlatacağım. Yaz tatillerinden gep nefret ettim çünkü bana zehir ediyordu her tatili ben zamanlar aynı oda da oturamiyorum çünkü insanı sinir ediyor. Karakteri çok kötusinsanları hep elestirir ve kızar ama hep sürekli patlama modunda ve inanin o elestirdigi şeylerin hepsi kendinde var o kadar da kör ve gercekten abartmiyorum. Bencildir hep alıcı olmak uster benm eşyalarımı izinsiz alır tmm alsin ama niye kırıp veriyorsun bazen gicikliginada kirar o yuzden hic guvenmem her seyimi saklarim. Aşırı kıskanç bir tip bizim ev iki katlı bana ders çalışmam icin ayri bir oda yapti annem ona da sonra yapacagini söyledi. Bu yüzden bnm odamın kapısını kaç kez kırdı kiskancligindan halbuki inada yapilacakti. Sonra ben pek anlama ama bmm bilgisayar onunkinden iyiymiş çıldırdı hergün odamin kapisini kırıp o bilgisayarı çalmaya çalıştı kac kez kavga ettik niş ben ne yapacakmisim iyisini duyanda bilgisayar müh sanir bilgsayarda tek yaptigi oyun oynamak sırf kıskançlık. Bana telefon alındı Allahim evi basimiza yikti daha lisedeyken onada alındı ki bizim aile durumuz biraz kötü ondan oyle seylerimiz olmaz ama onun zorla oldu hatta kac tane sinirlenince fırlatıp kiriyordu sonra eve geç gelip annemleri merakta bırakıp yeni tel aldiriyordu boylede kötü biri işte. Hep aylaktir evde bir isin ucundan titmaz hatta daha da dağıtır hep eşyalarını bırakır cok pasaklı bir insandır ama bencil pasaklı biri. Sonra ben univ okurken bnm bilgisayara ihtiyacım olurdu hep bu bencil iki bilgisayarada sifre koymuştu ben kullanmayim diye bunlardan hiri bnm bilgisayarim babamin patronu vermişti onuda bana ders çalışayım diye. Ama hasetliginden sifre koydu o zamanlar. Vende vermek istemiyordum niye onun istedigi oluyor hep annemler hiç bir sey demiyordu. Annem hep napayi bir sey derim çıkıp gider erkek çocuğu sirf bu yuzden hiç bir sey demedi ona zaten annem oglunu ayri hir sever mesela ben agladigimda daha çok sinirlenir ama oğlu agladiginda suçlu bilr olsa dayanamadigini soyler gider gönlünü alir.Diyebilirsiniz sen de suclusundur diye tmm illaki vardir bende de ama inanin bende 3 varsa onda 9 var suç. Çünkü ben çalışıyorum ona para yardimi yapıyorum yeri geliyor giysi aliyorum ama varya boyle saygısız oldukça içimden zerre gelmiyor. Sehir disina okumaya gittiginde inanin sevinçten havalara uçtum Allaha yaptigim sukrun haddi hesabi yok. Eve tatilde geliyor onuda burnumuzdan dokuyor o evde olunca ben evde oturmayi hic sevmem odama giderm hep kacirmayacagim bir dizi bile olsa sirf o var siye izlemem zaten izletmez oda ayri bir tantana zaten bende evde dglm bende sehir sisina atansim kafam rahat simdi tatil diye evdeyim ama biz böyleysek bumun büyük çoğunluğu annemin sonra babamın ona ablaya saygıyı ogretmediler bana bunlari yaparken sessiz kalmayı tercih ettiler ve ben bu yuzden anneme hep kirginim ama annem sonuçta yine ona elimden geleni yaparım ama kirginligim icimdedir hep. Kardesimide hala sevmem onu hiccccccc ozlemem eve gelince üzülürüm ona yaptiklarima hep hayifim gelir ama mecburen yapmazsam annemlerle kötü olacağım amann boyle işte degeri bilinmeyen bir insanım kardeşim bana yaptiklari saymakla bitmez bense ona çoğunlukla iyiligine seyler yapmisimdir şimdi yine sinir etti ve haram etmemek elimde dgl bazen insan gercekten çileden çıkarabiliyor. Ahh ahh keşke hiç kardeşim olmasaydı bu çocuk bu yuzden erkekleride pek sevmem belkide annemin erkek evlat merakı böyle yapti bilmiyorum sizin yorumunuz ne olur

Son düzenleme:
Çok uzun hepsini okuyamadım ama bazen anneler böyle ayrım yapabiliyolar malesef ama seni daha az sevdigini sanmam, biraz daha sabret evlen kurtul,yada ayrı eve çık

Çok uzun hepsini okuyamadım ama bazen anneler böyle ayrım yapabiliyolar malesef ama seni daha az sevdigini sanmam, biraz daha sabret evlen kurtul,yada ayrı eve çık
Öncelikle teşekkür ederm ilgin için ama cok aci veriyor annemin bu ayrımcılığı sonlara doğru paylaştım yaptığı bir olayı ne bileyim insan hep kırgın oluyor ayri evim var hamdolaun sehir disina atandim şimdi tatil diye evdeyim onu bile burnumdan döktü sevgili oglu

Öncelikle teşekkür ederm ilgin için ama cok aci veriyor annemin bu ayrımcılığı sonlara doğru paylaştım yaptığı bir olayı ne bileyim insan hep kırgın oluyor ayri evim var hamdolaun sehir disina atandim şimdi tatil diye evdeyim onu bile burnumdan döktü sevgili oglu
Çok iyi anliyorum seni ben annemin istemediği biriyle evlendim 3 sene konuşmadı benle erkek kardeşim de onun istemedigi biriyle evlendi yine de çok mutluydu,aklıma geldikçe kötü oluyorum, kardeşinin psikolojik sorunları olabilir erkek çocuklar ergenlik döneminde çekilmez olur genelde, annen de hata büyük tabi

Haklısın erkek çocuklar çok yanlış yetiştiriliyor ,ortalıkta epey çok, kardeşin gibi kadına saygısız her yerde var bunlar, böyle erkek çocuğu yetiştiren kadınlarada hiç saygım yok zaten çoğunun mesleğide yok avare ve ömür boyu annesi sömüren ,yoran erkek çocuk çoğunluk böyle yetiştirilenler pek ileriye gidemiyor ve kendinide iyi yetiştiremiyor ama hiç kendindede suçu aramıyor , onlar her zaman kayıp etmeye mahkum çünkü saygı yok saygı olmazsa başkalarıdandan takdir görme ihtimalleri yok , kayıp edenler grubunda olacaklar , umarım sen çok daha kaliteli erkek evladı yetiştirirsin , arızalı yetiştiren çok
yaşılılıkta epey çeken var böye erkek evladından

Atanmışsın. Kardeşinde gitmiş. Bu zamandan sonra deşmenin bir manası yok.
Tatillerde yaşadıklarınızı da görmezden gelmekten başka çare yok.

Kardeşiniz büyüdükçe olgunlaşacak , olgunlaştıkça belkide en büyük destekçiniz olacak.

Ben pek ayrım yaptığını düşünmedim annenizin. Maddi olarak sizi daha çok desteklemişler hatta.
Siz yokken kardeşinizi illaki uyarıyorlardır.

Böyle bir konuda söyleyeceğim şey, " çalış, oku, başka şehre git." olurdu.

Onu da yapmışsınız. Tebrik ediyorum sizi.
Tatilin tamamını evde geçirmeyin siz de. Çalıştığınız şehirde yazın kurslara gidin mesela. Ailenize de "kursum var gelemem" dersiniz.

hep derim bir insanın anne baba olması onları asla haklı yapmaz.Sadece anne baba oldukları için saygıyı hakederler.Sen bi şekilde gideceksin o evden eninde sonunda.Annende o kardeşini yanlış yetiştirmenin cezasını hep kendi çekecek.Çünkü hayat yaptığın yanlışları ille önüne getirir.
Sabret ve takma. Fazla konuşma ,mesafeli ol kardeşinle.

İlk olarak aranızda saygının baş harfi bile yok. Aranızda 3 yas olabilir ama kizlarla erkekler ayni donemlerde olgunlaşmiyor, siz o 3 yasi 5 gibi düşünün.
Bence bir konuda karar vermelisiniz, hayatınızın kalan kısmında kardeşiniz olsun istiyor musunuz, istemiyor musunuz?
Eğer istemiyorsanız yaptıklarını görmezden gelin, yokmuş gibi davranın, medeni durumunuz değişene dek katlanın.
Ama ilişkiniz düzelsin istiyorsanız ki bence iyi kötü bir kardeşe sahip olmak insanı güçlü kılıyor, biraz alttan alın ve onda saygı uyandırmaya çalışın. Olginluk, büyüklük gösterin. Ama bunu gözüne sokarak yapmayın, sezdirin. O da zaman sonra bunu fark eder ve aklını başına toplar.

Atanmışsın. Kardeşinde gitmiş. Bu zamandan sonra deşmenin bir manası yok.
Tatillerde yaşadıklarınızı da görmezden gelmekten başka çare yok.

Kardeşiniz büyüdükçe olgunlaşacak , olgunlaştıkça belkide en büyük destekçiniz olacak.

Ben pek ayrım yaptığını düşünmedim annenizin. Maddi olarak sizi daha çok desteklemişler hatta.
Siz yokken kardeşinizi illaki uyarıyorlardır.
Şu an söylediklerinize güldüm maddi olarak desteklemek derken?? Ben okurken babamdan bir kuruş almadım bursla gecindim hep ilkokulda bile . hatta lisede bursum cok azdi 3 atda bir veriliyordu ac kaliyordum hocam acliktan agzimin koktugunu yemek yemem gerektigini soylerdi ama annemlerin verdigi 1 tl ile sadece biskuvi alabiliyordum evden goturseydin diyeceksin evde dogru düzgün yemek olmazdi erkek kardesim hep daha cok para aldi eger bilgisayrdan bunu cikarrdiysan belirttim onu bana babamin patronu verdi is yerindeki fazla depodaki bilgisayarlardan ders calisabileyim diye. Oda yapmalarini sebei bnm israrim ve evde sessiz bir yer olmadığı icin asagiya inip yıkık yerde battaniye ile calismam ayrica ben anneme dünyanın en kötü annesi demiyorum annem sonucta yaptığını kimse yapmaz ben kardesimle böyle olmamizin onuntavirlarina bağlıyorum ayrıca dışardan bilmeden ahkam kesmeyin lütfen baska2 yere atansam bile kardeş sonuçta el dgl stresi illa senide gelip buluyor

Böyle bir konuda söyleyeceğim şey, " çalış, oku, başka şehre git." olurdu.

Onu da yapmışsınız. Tebrik ediyorum sizi.
Tatilin tamamını evde geçirmeyin siz de. Çalıştığınız şehirde yazın kurslara gidin mesela. Ailenize de "kursum var gelemem" dersiniz.
İnan eve geleli 1 hafta oldu yaz okuluna kalmışti bir haftada burnumuzdan döktü annemler çok toleranslı dacraniyor ama sonra kendileride cekiyir. Cik teşekkür ederm

Şu an söylediklerinize güldüm maddi olarak desteklemek derken?? Ben okurken babamdan bir kuruş almadım bursla gecindim hep ilkokulda bile . hatta lisede bursum cok azdi 3 atda bir veriliyordu ac kaliyordum hocam acliktan agzimin koktugunu yemek yemem gerektigini soylerdi ama annemlerin verdigi 1 tl ile sadece biskuvi alabiliyordum evden goturseydin diyeceksin evde dogru düzgün yemek olmazdi erkek kardesim hep daha cok para aldi eger bilgisayrdan bunu cikarrdiysan belirttim onu bana babamin patronu verdi is yerindeki fazla depodaki bilgisayarlardan ders calisabileyim diye. Oda yapmalarini sebei bnm israrim ve evde sessiz bir yer olmadığı icin asagiya inip yıkık yerde battaniye ile calismam ayrica ben anneme dünyanın en kötü annesi demiyorum annem sonucta yaptığını kimse yapmaz ben kardesimle böyle olmamizin onuntavirlarina bağlıyorum ayrıca dışardan bilmeden ahkam kesmeyin lütfen baska2 yere atansam bile kardeş sonuçta el dgl stresi illa senide gelip buluyor

Tamam kesmem.. Kolay gelsin.

Ben birde evlenecek genç kızların erkeğin kız kardeşine davranışını gözlemlemelerini isterdim , kız kardeşine saygısız davranan evlenecek kızada aynı hareketler yapacak kapasitede görürüm ,
bunlar çok önemli gözden kaçmaz bence

İlk olarak aranızda saygının baş harfi bile yok. Aranızda 3 yas olabilir ama kizlarla erkekler ayni donemlerde olgunlaşmiyor, siz o 3 yasi 5 gibi düşünün.
Bence bir konuda karar vermelisiniz, hayatınızın kalan kısmında kardeşiniz olsun istiyor musunuz, istemiyor musunuz?
Eğer istemiyorsanız yaptıklarını görmezden gelin, yokmuş gibi davranın, medeni durumunuz değişene dek katlanın.
Ama ilişkiniz düzelsin istiyorsanız ki bence iyi kötü bir kardeşe sahip olmak insanı güçlü kılıyor, biraz alttan alın ve onda saygı uyandırmaya çalışın. Olginluk, büyüklük gösterin. Ama bunu gözüne sokarak yapmayın, sezdirin. O da zaman sonra bunu fark eder ve aklını başına toplar.
İnanin yapıyorum ama garip bir insan bencillik kendini begenmislik ve egosu gözlerini kor etmiş gni düşünün ben yapım geregi duygusalim birini secmesem bile Allah korkusundan kötülüğünü istemem ama işte gercekten insani çileden çıkarıyor

Ben birde evlenecek genç kızların erkeğin kız kardeşine davranışını gözlemlemelerini isterdim , kız kardeşine saygısız davranan evlenecek kızada aynı hareketler yapacak kapasitede görürüm ,
bunlar çok önemli gözden kaçmaz bence
Şu an söylediklerinizi alkışlıyorum inanin çok doğru bir noktadasiniz

Tipik simarik kardes..
Sizi de anliyorum ama kardesinizin degerini bilin. Çünkü kardes her seyden onemli oluyor yeri gelince
Buyuyecek. Oyle dusunun.

Bu büyüme meselesi değil karekter meselesi , zamanında verilen yanlış tepkilerle oluşan karekter saygıdan yoksun kadına karşı bu taa evliliğini etkiliyecek kadar
Tipik simarik kardes..
Sizi de anliyorum ama kardesinizin degerini bilin. Çünkü kardes her seyden onemli oluyor yeri gelince
Buyuyecek. Oyle dusunun.

X