• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin hastalık hastalığı

depresifduygu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
34
0
11
Bilecik
Ablalarım beni tanıyorsunuzdur annemle şu sıralar inanılmaz derece sıkıntılıyız ailecek . Annem resmen hastalık hastası oldu. Sürekli hasta olduğunu söylüyor hiç iyi olduğunu görmedik. Sürekli tartışıyorlar babamla. 2 ay önce doktora gitmişti bel fıtığı başlangıcı çıkmıştı. Doktor fizik tedavi vermişti 1 aylık 14 15 gün gitti devam etmedi. Sonra grip oldu hastalıkları sanki üstüne çekiyor. Aslında hasta gibi de görünmüyor. 2 3 gündür iyi gibi duruyordu bugün de kasıklarım ağrıyor öksürüğüm tuttu galiba benim genzimde hastalık var demeye başladı en sonunda babam kavga kıyamet kopardı. Hiç iyleşmiyorsun çocuklara annelik yapmıyorsun diye babamın yaptığını beğenmedim annemi savundum her zaman ki gibi. Ben 17 yaşındayım okuldan eve geliyorum annem hep yatıyor oluyor. Uyanınca da tek yaptığı bilgisayar başına geçip hastalıklar araştırmak oluyor günde belki 15 16 saat oluyor. Kardeşimle ben ilgileniyorum evi elimden geldiğince toparlamaya çalışıyorum ama artık gerçekten yoruldum derslerim düşmeye başladı. Babam diyor hadi doktora git baktır madem kendine yok annem ona da gani gelmiyor ben devlet hastahanesine gitmem oralarda sıra beklemem diyor. İnanın şu 6 - 7 aydır annem hastahanelerden çıkmaz oldu daha 1 ay önce kadın hastalıklardan muayne oldu hiç bir şey çıkmamış çıkmadığına inanmadı bir daha baktırdı. Omzumdaki ton ton yüklerden sıkıldım. Annemle artık gerçekten kırmadan konuşmam lazım çünkü evde düzen diye bir şey kalmadı. Annemin tek istediği anneannemlere gitmek oraya gittiği zaman iyi oluyor düğünlere falan gidiyorlar seviniyorum da mutlu oluyor diye ama düğünden geliyor grip oluyor öksürmeye başlıyor anlayamadım annemle babamın evliliklerinin bitmelerinden korkmaya başladım annemle nasıl konuşayım sizce lütfen yardım edin.

28 yasindayim kendimi bildim bileli annem hep hasta sanki benim annemi anlatmissin:50:kalbi agrir,kolu agrir,basi agrir ,felc gecirir,ayaklari agrir aklina gelebilicek heryeri agrir.Gezmedigimiz gitmedigimiz Doktor, bolum,kullanmadigi ilac kalmadi diyebilirim yok bir turlu duzelmiyor.Artik gittigimiz doktorlar bile ciddiye almayip psikiyatriye sevkediyolar cunku fiziksel hic biseyi yok.Kadin doguma gidip kelbimden bir sizi gelip ayak parmagina Kadar vurdugunu soylediginde zaten dr nin pek ciddiye almasida beklenemez.Sana tavsiyem mutlaka bi psikiyatriye gidin ilac bile kullanmasi gerekebilir ve cok sabirli olman lazim en kotusu ise bu oyle nezle grip gibi ilac al gecer diyebilinicek bi hastalik degil malesef.Allah size kolaylik versin:50:

Onu da kabul edeceğini sanmıyorum. 2 3 sene önce depresyon tanısı konmuştu depresan kullanmaya başlamıştı onu da kendi kafasına göre bıraktı düzenli bir şey yapamıyor. Tek düzenli yaptığı şey hastalık araştırmak bir de kardeşimin okul ödevlerini yapmak :43::43::43:

Biliyorum canim seni cok iyi anliyorum benim annemde cesit cesit ilac kullandi ilk gunler aaa iyi geldi falan der 3 bes gun sonra hic faydasi olmadi deyip baska yeri agrimaya baslar :52:ama unutma ki buda bi hastalik yani o gercekten bogazinda bisey olduguna inaniyo zaten bisey olmadigini bilse benim baska sorunum var deyip derdine care ararlar.annem uzuun suren psikolojik tedavide gordu ama maalesef hele Boyle mevsim gecislerinde mutlaka bi hastaligi cikar :50:bi kac ayda bir resmen bisey olmadigini bile bile doktora goturum film ,mr,kann testleri ne varsa artik yaptirip donuyoruz bi sure idare ediyo :27:yani annem doktora gitmeyi seviyo sanirim mutlaka duzenli gitmesei gerekiyo ancak o Zaman rahat edebiliyoruz

Hatta biz ablamlarla artik isi girgira vurduk kendimizle dalga gecer olduk,Allah baska dert vermesin en son kalbim agriyo deyip kalp dr sine gitti Adam gerekli herseyi yapti sonra teyze hicbiseyin yok turp gibisin deynce annem yaaa deyip yuzunu dusurdu resmen yani hastaligi cikmadi diye uzuluyo:1:

Onun hastalığı hipokondriyazis. Öksürmeyi bile kalp krizine bağlar. Bu arada gerçek hastalığını bool bool araştırabilir :8:
İlaç tedavisini düzenli bir şekilde devam ettirse zaten olumlu sonuçlar alır bedeniyle alakası yok sonuçta zihinsel.
Hasta olmadığına inandırın. Umarım her şey yoluna girer :16:

Bence annen mutsuz evinde ve bu yüzden içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor kendine hastalık üretiyor. Çünkü anneannene gidince iyi oluyormuş. Yani sorun psikolojik bence

benim annem de sürekli hastaydı
yani o öyle iddia ederdi
biz de neler çektik
ev işleri hep bize bakardı
biz çocuktuk hem okula giderdik
hem ev işi yapardık
sanki bütün hastalıklar ondaydı
çok zor yani bilirim

Annelerin genetiğinde var demekki.

Annem de böyle her gün "başım ağrıyo" diye mızmız bi'şekilde uyanır. Başı ağrımazsa yüzde yüz beli çok ağrıyodur.
Beli ağrımazsa grip gibidir.

Hergün başım ağrıyo der ee artık biz de "hee" deyip geçer olduk bi'de kızar hastayım ilgilenmiyosunuz diye:37:

Şahsen ben annemin nazlanmak için yaptığını düşünüyorum artık. Baş bu her gün ağrır mı yahu, doktora da gittik hiç bi'şeyi yok.

Zaten doktora gidiyoruz doktor önemli bi'şeyin yok diyo babama ikiye katlayarak anlatıyo "kötü dedi, bilmiyorum hastaymışım:110:":9:

Bence çözüm yok huy edinmişler:19:

Ablalarım beni tanıyorsunuzdur annemle şu sıralar inanılmaz derece sıkıntılıyız ailecek . Annem resmen hastalık hastası oldu. Sürekli hasta olduğunu söylüyor hiç iyi olduğunu görmedik. Sürekli tartışıyorlar babamla. 2 ay önce doktora gitmişti bel fıtığı başlangıcı çıkmıştı. Doktor fizik tedavi vermişti 1 aylık 14 15 gün gitti devam etmedi. Sonra grip oldu hastalıkları sanki üstüne çekiyor. Aslında hasta gibi de görünmüyor. 2 3 gündür iyi gibi duruyordu bugün de kasıklarım ağrıyor öksürüğüm tuttu galiba benim genzimde hastalık var demeye başladı en sonunda babam kavga kıyamet kopardı. Hiç iyleşmiyorsun çocuklara annelik yapmıyorsun diye babamın yaptığını beğenmedim annemi savundum her zaman ki gibi. Ben 17 yaşındayım okuldan eve geliyorum annem hep yatıyor oluyor. Uyanınca da tek yaptığı bilgisayar başına geçip hastalıklar araştırmak oluyor günde belki 15 16 saat oluyor. Kardeşimle ben ilgileniyorum evi elimden geldiğince toparlamaya çalışıyorum ama artık gerçekten yoruldum derslerim düşmeye başladı. Babam diyor hadi doktora git baktır madem kendine yok annem ona da gani gelmiyor ben devlet hastahanesine gitmem oralarda sıra beklemem diyor. İnanın şu 6 - 7 aydır annem hastahanelerden çıkmaz oldu daha 1 ay önce kadın hastalıklardan muayne oldu hiç bir şey çıkmamış çıkmadığına inanmadı bir daha baktırdı. Omzumdaki ton ton yüklerden sıkıldım. Annemle artık gerçekten kırmadan konuşmam lazım çünkü evde düzen diye bir şey kalmadı. Annemin tek istediği anneannemlere gitmek oraya gittiği zaman iyi oluyor düğünlere falan gidiyorlar seviniyorum da mutlu oluyor diye ama düğünden geliyor grip oluyor öksürmeye başlıyor anlayamadım annemle babamın evliliklerinin bitmelerinden korkmaya başladım annemle nasıl konuşayım sizce lütfen yardım edin.

Anneniz yorulmus bence. Yani yillardir ev, cocuklar, koca ile yasamaktan, ugrasmaktan sıkılmis. Ve kacmak en azindan uzaklasmak istiyor. Kendiniz yazmissiniz dugunlere gittiginde mutlu oluyor diye. Bence bu yaz maddi acidan uygunsaniz tatile cikin. Hatta gidilecek yeri otele falan anneniz secsin. Kafasi dagilir. Anne kiz alisverise cikin bir seyler paylasin. Belki size icini acar.
Allah yardimciniz olsun. ;)

Allah kolaylık versin bende de var hastalık hastalığı öyle çok aşırı değil ama ufacık bir baş ağrısı olsa hemen en kötüsünü düşünürüm. Kendime engel olamıyorum. Hastalıgım yoksa bile psikolojik olarak kendimi hasta ediyorum. Çok kötü bir şey ya. Allah yardımcın olsun.:26:

Back
X