• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin boş vaadler verip iş başa düşünce cayması

bir baskıdan kacmanın yolu başka birinin boyunduru altında hayatını idame ettirmeye calısmak degildir...
aksine meslegini eline alıp kendi ayakların uzerinde tek başına durabilecek guce kavustugun zaman bundan kurtulmuş olursun.

işte o zaman bu sevdigin kisinin davranıslarına gore karar vermeye başlarsın;
cocuklarımın babası olabilecke olgunlukta mı,
evin sorumlulugunu alabilir mi?
hazır kurulu eve girmek herkese kolay... onemli olan o kurulu duzeni devam ettirebilmek.
hem ekonomik ozgurlugun olacagı icin bakış açın bile degisecek.

diyelim ki eşin bir hata yaptı, ev benim git mi diyeceksin?
yoksa evi o gecindirdigi icin maddi yetersizlik nedeniyle mezun olana kadar sabretmek zorunda mı kalacaksın?
hem kafanın dikine gittigin icin evliliginde bir sorun oldugunda ailenden destek gormek icin bile 40kez dusunmen gerekecek,
ya bir de cocugun olursa... sıkıntıların artacak.
elbette evlilige bosanmak icin girişilmez ama tum ihtimalleri dusunmen gerek... bu kadar gozu kapalı yola çıkma.

o beni hiç üzmedi kırmadı bende onu üzmek istemiyorum belkide insanlar çok acımasız olmuş bunu farkkettm burda

evi annem almadı dedemden kaldı annem hiç sıkıntı görmüş birisi değil tabi beni düşünmesi en doğal hakkı ama bunu yalan yanlış seylerle mi yapmalı

Sevgili kobayfare her insanın olaylara yaklaşım şekli farklıdır. Annenizle tarzlarınızın uymadığı belli. Ama o sizi korumak adına kendi bildiği yolu kullanıyor. Bana kalırsa annenizle mücadele içine girmektense olayları akışına bırakıp okulunuza yoğunlaşmalısınız. Zaten sevgiliniz askerden dönene kadar hiçbir adımda bulunmanıza da annenizle tartışmanıza da gerek yok. Zamanı geldiğinde, ilişkinizin sağlamlığından emin olduğunda anneniz sizi onaylayacak ve gerekirse elinden gelen yardımı da esirgemeyecektir.
Daha önce de dedim hiçbir anne çocuğunun sıkıntı çekmesini istemez. Hep tam tersini hayal eder.
Sizin şu anda bu konuda ayak diretmeniz, annenizin gözünde sevgilinizin paragöz, hazır yiyici konumuna getirecektir. Sevgilinizin düşüncesi bu olmasa bile anneniz ön yargıyla yaklaşacaktır. O yüzden bu aşamada davranışlarınızda kontrollü olmanızı tavsiye ederim.

Sevgili kobayfare her insanın olaylara yaklaşım şekli farklıdır. Annenizle tarzlarınızın uymadığı belli. Ama o sizi korumak adına kendi bildiği yolu kullanıyor. Bana kalırsa annenizle mücadele içine girmektense olayları akışına bırakıp okulunuza yoğunlaşmalısınız. Zaten sevgiliniz askerden dönene kadar hiçbir adımda bulunmanıza da annenizle tartışmanıza da gerek yok. Zamanı geldiğinde, ilişkinizin sağlamlığından emin olduğunda anneniz sizi onaylayacak ve gerekirse elinden gelen yardımı da esirgemeyecektir.
Daha önce de dedim hiçbir anne çocuğunun sıkıntı çekmesini istemez. Hep tam tersini hayal eder.
Sizin şu anda bu konuda ayak diretmeniz, annenizin gözünde sevgilinizin paragöz, hazır yiyici konumuna getirecektir. Sevgilinizin düşüncesi bu olmasa bile anneniz ön yargıyla yaklaşacaktır. O yüzden bu aşamada davranışlarınızda kontrollü olmanızı tavsiye ederim.

evet paragöz gösteriyorum galiba bu sizin sayenizde aklıma geldi şu an onun sölediğini değil ama kendi düşüncelerimi sölüyorum ama annem o sölettiriyo sanabilir

evet paragöz gösteriyorum galiba bu sizin sayenizde aklıma geldi şu an onun sölediğini değil ama kendi düşüncelerimi sölüyorum ama annem o sölettiriyo sanabilir

Ben annenizin yerinde olsam kendi çocuğuma kondurmak yerine emin olun karşı tarafı suçlar gözle bakardım. Inşallah ki mutlu ve uzun bir beraberliğiniz olur, ancak aile ve sevgiliyi karşı karşıya getirmek daha en baştan işleri çıkmaza sokar. Benden küçük bir hemcins tavsiyesi.

Bence kimse acimasiz değil siz pembe bir dunyadasiniz gerçek hayatta yaşayanların sozlerini de yadirgiyorsunuz doğal olarak.

Benim kizim unideyken evlenecegim dese evi piyangodan kazanmis olsam yine vermem. Siz ister bunu bencillik para düşkünü olarak yorumlayin ister baska bir şey olarak...doğrular değişmez ne yazik ki.

Bana kizim evlenecegim sevgilimin yaşi buyuk daha fazla beklemek istemiyor dese buyrun evlenin ben hediye olarak altinimi takarim evlilik kararini veren gerisini de halleder der otururdum.

o beni hiç üzmedi kırmadı bende onu üzmek istemiyorum belkide insanlar çok acımasız olmuş bunu farkkettm burda

kırmamış, teklifini kabul etmişsin zaten. bu kadarı yeterli,
paldır kuldur söz nişan hooop evlilik... bu işler boyle olmaz canım.
sana agırdan al bile demiyoruz, herseyi usulunce yapın o bile kafi.
bence o anlayıslı olmalı sen de mantıgına gore hareket etmelisin,
buna ragmen senin egitimin icin kırılıyorsa evlilikteki sorunları hic kaldıramaz bu kisi.

burada acımasız oldugunu soyledigin insanlar sana, ailene, sorununa deger verip yorum yapıyorlar...
tecrubelerince seni uyarmaya calısıyorlar.
bir suru mutsuz evlilik gecirmis kadın var burada. senden benden daha cok sey biliyorlar evlilik konusunda.
hem sen kendini biliyor isen baskalarının elestirileri ile degerin eksilecek degil ki...
olumsuzluk degil, direkt yanlıs oldugunu dusundugun bir yorum varsa guzelce yanıt verirsin. ya da dikkate almazsın.

Ben annenizin yerinde olsam kendi çocuğuma kondurmak yerine emin olun karşı tarafı suçlar gözle bakardım. Inşallah ki mutlu ve uzun bir beraberliğiniz olur, ancak aile ve sevgiliyi karşı karşıya getirmek daha en baştan işleri çıkmaza sokar. Benden küçük bir hemcins tavsiyesi.

teşekkürler en ılımlı siz yanaştınız herkes nefret kustu resmen beni ailemi sevgilimi tanımadan bu kadar laf yiyicemi bilsem yazmazdım insanlar nefret dolmuş

teşekkürler en ılımlı siz yanaştınız herkes nefret kustu resmen beni ailemi sevgilimi tanımadan bu kadar laf yiyicemi bilsem yazmazdım insanlar nefret dolmuş

Bakın yine aynı noktaya geldik: aslında ben de sizin düşüncelerinizden hoşlanmadım ve eleştirdim diğer arkadaşlar gibi. Sadece hepimiz başka başka sözlerle ve tarzda yaptık. Anneniz de bizim gibi kendi tarzıyla yaklaşıyor. Bence yazılanları bir kere de kendi sorununuz değil de başkasının derdi gibi okusanız daha net göreceksiniz.

kırmamış, teklifini kabul etmişsin zaten. bu kadarı yeterli,
paldır kuldur söz nişan hooop evlilik... bu işler boyle olmaz canım.
sana agırdan al bile demiyoruz, herseyi usulunce yapın o bile kafi.
bence o anlayıslı olmalı sen de mantıgına gore hareket etmelisin,
buna ragmen senin egitimin icin kırılıyorsa evlilikteki sorunları hic kaldıramaz bu kisi.

burada acımasız oldugunu soyledigin insanlar sana, ailene, sorununa deger verip yorum yapıyorlar...
tecrubelerince seni uyarmaya calısıyorlar.
bir suru mutsuz evlilik gecirmis kadın var burada. senden benden daha cok sey biliyorlar evlilik konusunda.
hem sen kendini biliyor isen baskalarının elestirileri ile degerin eksilecek degil ki...
olumsuzluk degil, direkt yanlıs oldugunu dusundugun bir yorum varsa guzelce yanıt verirsin. ya da dikkate almazsın.

poh pohlanmak için yazmadım tabikide tepki gösteriliceğini bilerek yazdım ama resmen hakaret edenler oldu beni oyalayıp her şeyi silip atan biri değil o değer veren biri daha iş bulucak onu yapıcak bunu yapıcak daha çok var biz 6 7 ay dedik ama bu süre yetmez evlenmeye ben derdimi anlattım insanlar sevgilime hakaret etti ve 3 gün önce askere gönderdiğim insan bu hiç kmsenn burda saygısı yokm uş kmseye

Bakın yine aynı noktaya geldik: aslında ben de sizin düşüncelerinizden hoşlanmadım ve eleştirdim diğer arkadaşlar gibi. Sadece hepimiz başka başka sözlerle ve tarzda yaptık. Anneniz de bizim gibi kendi tarzıyla yaklaşıyor. Bence yazılanları bir kere de kendi sorununuz değil de başkasının derdi gibi okusanız daha net göreceksiniz.

söylediklerinde yanılınca ya da sevgilimn nitelkleri iyi olunca neden cevap vermediler o zamn resmen ezmek kendilerini rahatlatmak için cevap yazanlar var

söylediklerinde yanılınca ya da sevgilimn nitelkleri iyi olunca neden cevap vermediler o zamn resmen ezmek kendilerini rahatlatmak için cevap yazanlar var

Bunu böyle yaptığını düşündüğünüz arkadaşlara sormalısınız. Ancak buraya konu açarken her türlü tepkiyle karşılaşacağınızı da düşünmelisiniz. Kadınlar kulübü çok geniş bir platform ve siz en yaygın konu başlıklarından birine konu açtınız.

Zaten önemli olan bunlar değil. Siz sorunuza yanıt bulabildiniz mi, çözüm oldu mu yazılanlar size? budur önemli olan!

Bunu böyle yaptığını düşündüğünüz arkadaşlara sormalısınız. Ancak buraya konu açarken her türlü tepkiyle karşılaşacağınızı da düşünmelisiniz. Kadınlar kulübü çok geniş bir platform ve siz en yaygın konu başlıklarından birine konu açtınız.

Zaten önemli olan bunlar değil. Siz sorunuza yanıt bulabildiniz mi, çözüm oldu mu yazılanlar size? budur önemli olan!

hassasım ya buda ayrı bi derdim gülünüp geçilebilecek şeylere ben gülüp geçemiyorum evet aldım sayılır teşekkürler:D

kırmadım merak etmeyin hiç bişey demedim konu açılmadı zaten bida hiç ama sevgilimede söylemedim bunu düşünmesin şimdi orda

Bence de sakın kendi aklınızdan geçenleri söyleyip anneniz hakkında yanlış bir izlenim uyandırmayın. Çok hassas şeyler bu mevzular. Ailede olanları sevgiliye, sevgiliyle yaşananları aileye anlatmadan önce bir kere daha düşünmeli "Acaba farklı/yanlış yorumlanır mı" diye, geri dönüşü olmayan kopukluklar yaşamamak için.

Bence de sakın kendi aklınızdan geçenleri söyleyip anneniz hakkında yanlış bir izlenim uyandırmayın. Çok hassas şeyler bu mevzular. Ailede olanları sevgiliye, sevgiliyle yaşananları aileye anlatmadan önce bir kere daha düşünmeli "Acaba farklı/yanlış yorumlanır mı" diye, geri dönüşü olmayan kopukluklar yaşamamak için.

evet çok hassamış ben ne varsa gidip söledim ikisinede ikiside pek sevmez birbirini sorumlusu benim şu an

evet çok hassamış ben ne varsa gidip söledim ikisinede ikiside pek sevmez birbirini sorumlusu benim şu an

O zaman toparlaması epey zor. Allah kolaylık versin. Anneler gene razı olur da sonra erkekler inatçıdır, vazgeçmez inadından. Yine de bundan sonra tekrarlamazsınız aynı hatayı belki yoluna girer zamanla. Ama önce sizin yanlı bakmaktan vazgeçmeniz ve daha ağır adımlar atmanız lazım

Kimse annesinin verecegi eve guvenip evlenmiyor...
Eger su an da anneniz o evi konusunda destek olmasa kirayi bile zor denklestirebilecek durumdaysaniz evliligi erteleyin...
Cunku ev kurmak masrafli bir sey ve sadece onunla da bitmiyor...
Tamam anliyorum, ona heves edip ona gore plan yapmissiniz ama evi vermese bir cok seyin altindan kalkamayacaginiz durumda bana evlenme planlari sacma geldi...
Oyle atin 5 yil sonraya demiyorum, senin okulun bitsin ikinizde kendinizi cekip cevirecek imkana gelin, isinizi bulun, sonra annen evi verirse tadindan yenmez, vermezse de ne yapalim der kendi duzeninizi kurarsiniz...
Bu arada ev sattiran kiraci neymis yahu...
Ortada sozlesme yok mu?
Eger sozlesme varsa evet cikaramazsiniz bitene kadar, sonrasinda da siz 1 ay once haber verirsiniz, ev degistirir...
Bu arada umarim gunlerin gozunu acip kapayana kadar gecer, hemen kavusursun sevgiline:34:

O zaman toparlaması epey zor. Allah kolaylık versin. Anneler gene razı olur da sonra erkekler inatçıdır, vazgeçmez inadından. Yine de bundan sonra tekrarlamazsınız aynı hatayı belki yoluna girer zamanla. Ama önce sizin yanlı bakmaktan vazgeçmeniz ve daha ağır adımlar atmanız lazım

evet annemi üzüyorum ama araları iyi ayrıldılar aileler tanıştı mutluydu benm aşkım:D

kesınlıkle cok dogru.. evlılık cocuk oyuncagı gibi gozukuor konu sahıbıne herhalde.. faturalar kıra masraftan haberı yok sanırm.. once okulunu bitir calıs sonra evlen..

Sana tek tavsiye
1) Asla okulunu bitirmeden evlenme.Önce ayaklarının üzerinde durmasını meslek sahibi olmasını öğren.Bu şekide ne evlendiğin insan senin okul masrafını ödemek zorunda kalır,ne de senin ailenin evinde oturup daha büyük sorunlara davetiye çıkartmış olursun.

Back