• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin boş vaadler verip iş başa düşünce cayması

Bak canım,her işin bir mantıklısı,bir oluru vardır.
Eğer mantıklı olanın dışında birtakım istekler için diretiliyorsa durup bir düşüneceksin.
Bugün 29 yaş evliik için geç diye tutturuyorsa(bence erken bile),evlenir evlenmez seni çocuk için ikna etmeye çalışır.
İkna edemezse birgün tesadüf:17:korunmayı unutur ve sen hamile kalıverirsin.
E mecburen okuluda bırakırsın.
Lütfen akıllı ol.
Anneni dinle biraz.
Birde merak ediyorum ,senin bu sevgilin kesin kıskanç bir adamdır değil mi?

değil dozunda kıskanç bağnazlıkları yok çocuk sevmiyorum oda biliyo bunu okul bitince ben istiyorum diyo ben sevmedimi sölüyorum ama

ay bi de yaş olayı mı var, fenalık gecircem herhalde.
tam tahmin ettigim gibi, bu cocuk kendinden baska hicbir seyi dusunmuyor.
evleneyim, hazır eve konayım, ekmek elden su golden...
eşim de bir ara okulu bitirir azıcık yardım eder gonlunu hos tutarım diyor herhalde.
seven adam beklemeyi de bilir...

konu sahibi, sana kendimden ornek vereyim...
yasca buyuk bir erkek arkadasım vardı. evlilige niyetin varsa aklından cıkar ailemin hayallerini yıkamam dedim.
adam sırf ben zorlanıyorum diye hem de farklı sehirdeyiz diye istifa edip bulundugum yere tasınmaya
evi de okuluma yakın biryerden tutumaya karar vermişti.
benden habersiz emlakcılarla falan konusmus bile her sey hazır.
kabul etmedim.
oyle erkek arkadasın evine gitmekten cekinen biri degilim ama daha sonumuzun ne olacagı kesinlesmeden boyle buyuk bir kararı veremezdim. saolsun o da anlayısla karsılamıştı.
sonucu da yazayım, bir sure oyle devam ettik sonra yaşı buyuk ya cinsel ihtiyacları varmıs.. aldattı, anında bitirdim.

aramızda 8 yaş var

kızlar annemin balçovada kirada dairesi var bana yaklaşık 1 sene önce evlenince bu eve geçeceğimizi söyledi bizde sevgilimle askerden dönünce 6 ayda evlilik düşünüyoruz ve şimdiki kiracımız ev sattıran cinsten daha önceki evden ev sahibi sattımda kurtuldum yoksa çıkmazdı falan demiş annem durmadan ağırdan alıyo 1 bucuk sene sonra evlenicemizi düşünmek istemiyo bana pratesto çekeriz nişanlanınca 6 ayda çıkar diyo ve sevgilimin askerden gelmesi nişanlanmamız zaten 1 seneyi geçer bu belli bişey bende gt avukata sor bu kadın çıkmaz dedim bugün çünkü önceden söyledi biz sevindik buna göre plan yaptık şimdi gelmiş siz seferihisara ev yapcakmış fi tarihinde oraya yerleşin 5 sene var daha eve vazgeçmiş iş başa düşünce tabi bende dedim eşyaları yerleştirince taşınmam artık kiraya çıkarız dedim tamam dedi hemen bişeyler saçmaladı ancak o zman yerleşirsiniz balçovaya dedi eşyaları ölçülü alcaz ben yerleştğiğm evden çıkmam dedim çnkü kiraya küçük bi ev kiralaya bilicez anca ve ben üniversitede okuyorum sevgilim okul masraflarımı karşılıycak kiraya bide para vericez 1 artı 1 anca tutarız annemn umru değil kızlar çok karışık anlattım bunalımdayım sevgilim 3 gnlük asker ruh halimde bozuk kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

bence önce okulunu bitir.
evlilik sürecine gelince ev vs düşünülür.
erkek arkadaşın daha yeni gitmiş askere. gitsin gelsinhayırlısı ile , işine girsin ondan sonra nişan,düğün ve ev konularına bakarsınız.
ama anneniz sizi o evde oturtmak zorunda değil,kimsede daha şimdiden 1,5 sene sonra planlanan için kiracısını çıkartmaz.
ayrıcada oturtsa bile bence kiraya çıkın.
eşin olacak kişi, ev geçindirmeyi, sorumlukların altından kalkmayı bilmeli.
bide evlilik için çok acele edenler beni hep korkutur valla.
hayırlısı olsun de ve akışını bırak bence. kendine de şimdiden stres yaşatıp hayatını zindan etme.

kızlar annemin balçovada kirada dairesi var bana yaklaşık 1 sene önce evlenince bu eve geçeceğimizi söyledi bizde sevgilimle askerden dönünce 6 ayda evlilik düşünüyoruz ve şimdiki kiracımız ev sattıran cinsten daha önceki evden ev sahibi sattımda kurtuldum yoksa çıkmazdı falan demiş annem durmadan ağırdan alıyo 1 bucuk sene sonra evlenicemizi düşünmek istemiyo bana pratesto çekeriz nişanlanınca 6 ayda çıkar diyo ve sevgilimin askerden gelmesi nişanlanmamız zaten 1 seneyi geçer bu belli bişey bende gt avukata sor bu kadın çıkmaz dedim bugün çünkü önceden söyledi biz sevindik buna göre plan yaptık şimdi gelmiş siz seferihisara ev yapcakmış fi tarihinde oraya yerleşin 5 sene var daha eve vazgeçmiş iş başa düşünce tabi bende dedim eşyaları yerleştirince taşınmam artık kiraya çıkarız dedim tamam dedi hemen bişeyler saçmaladı ancak o zman yerleşirsiniz balçovaya dedi eşyaları ölçülü alcaz ben yerleştğiğm evden çıkmam dedim çnkü kiraya küçük bi ev kiralaya bilicez anca ve ben üniversitede okuyorum sevgilim okul masraflarımı karşılıycak kiraya bide para vericez 1 artı 1 anca tutarız annemn umru değil kızlar çok karışık anlattım bunalımdayım sevgilim 3 gnlük asker ruh halimde bozuk kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Daha önünde koskoca bir buçuk yıl var o zamana kadar neler değişir değişmez Allah bilir ama evleneceğiniz kesin olsa bile annenden böyle bi beklenti içine girmen hoş olmamış erkek arkadaşını şimdiden böyle alıştırırsan sonra önünü alamazsın bak canım ben de yeni evliyim ve eşimin hiçbirşeyi yok benim annem kendi teklif ediyor şunu vereyim bunu alayım diye ama ben reddediyorum neden çünkü eşimin ailesinin de durumu var ama hiçbişeye el atmadılar eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor olsun önemli değil herşeyi kendimiz yaparız dedik ama annem zamanında kredi çekeyim iş kuralım dediğinde eşimin yüzünde güller açmıştı orda anneme bi dur dedim sen ona iş imkanı sağlamak zorunda değilsin bir daha teklif etme anne dedim e benim de bi annem ve kızkardeşim var neden onların rızkını böyle haksızlıkla yedireyim? O senin annen canım daha hiç bişey belli olmadan nelerle karşılaşacağını bilmeden bi de bunlardan bahsedip kırma kadını
:6:

bence önce okulunu bitir.
evlilik sürecine gelince ev vs düşünülür.
erkek arkadaşın daha yeni gitmiş askere. gitsin gelsinhayırlısı ile , işine girsin ondan sonra nişan,düğün ve ev konularına bakarsınız.
ama anneniz sizi o evde oturtmak zorunda değil,kimsede daha şimdiden 1,5 sene sonra planlanan için kiracısını çıkartmaz.
ayrıcada oturtsa bile bence kiraya çıkın.
eşin olacak kişi, ev geçindirmeyi, sorumlukların altından kalkmayı bilmeli.
bide evlilik için çok acele edenler beni hep korkutur valla.
hayırlısı olsun de ve akışını bırak bence. kendine de şimdiden stres yaşatıp hayatını zindan etme.

inş hayırlısıyla gelir teşekkürler cevap verdiğin için ben sıkıntı çekmeyelim boşuna diye istemiştim

Daha önünde koskoca bir buçuk yıl var o zamana kadar neler değişir değişmez Allah bilir ama evleneceğiniz kesin olsa bile annenden böyle bi beklenti içine girmen hoş olmamış erkek arkadaşını şimdiden böyle alıştırırsan sonra önünü alamazsın bak canım ben de yeni evliyim ve eşimin hiçbirşeyi yok benim annem kendi teklif ediyor şunu vereyim bunu alayım diye ama ben reddediyorum neden çünkü eşimin ailesinin de durumu var ama hiçbişeye el atmadılar eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor olsun önemli değil herşeyi kendimiz yaparız dedik ama annem zamanında kredi çekeyim iş kuralım dediğinde eşimin yüzünde güller açmıştı orda anneme bi dur dedim sen ona iş imkanı sağlamak zorunda değilsin bir daha teklif etme anne dedim e benim de bi annem ve kızkardeşim var neden onların rızkını böyle haksızlıkla yedireyim? O senin annen canım daha hiç bişey belli olmadan nelerle karşılaşacağını bilmeden bi de bunlardan bahsedip kırma kadını
:6:

kesinlikle hiç bşey demedm anneme ne bi kızdım ne deden böle yapıyosun dedm butun içimi size döktüm anneme ilk tavır yaptım sustum ama smdi konuşuyorum mantı yaptım ona üzücek bişey demedm hiç

aramızda 8 yaş var

canım aranızdaki yaş farkı eger seviyorsanız tolere edilebilir.
yorumumu "yaşım geldi" demesi uzerine yaptım.

hem 29yaşında diyorsun, daha simdiden evlilik cagının geçecegini dusunuyorsa 30dolarken de sana cocuk icin ısrar eder bu adam.
evlenmeyi istemek başka, bunu hemen uygulamaya calısmak başka sey.
elbette ortak kararlar vereceksiniz ama aceleye gitiriyor...
sen de ona uyum saglayacagım derken ev vs her seyi kafanda kurmuşsun anneni zorluyorsun.

kimseye anlatamadıgın başka bir problem mi var?
yani bu cocugu ne kadar seviyor olsan da ev-esyaların uyumu-kiracı vs bunları hesap etmeye aklın yetiyorken bazı seylere gozu kapalı atlamanın farklı bir nedeni varmıs gibi geldi bana.
ustelik anlattıgına gore davranıslarında ne sevgiline ne ailene karıstırtmıyorsun, bu durumda evlilik olayı icin neden acele ediyorsun ki?
bir insanın kendine ettigini başka kimse yapamaz canım. sonra cok pisman olursun, hayal ettigim bu degildi diye.

annem kira gelirinde değil kira geliri çok az bişey kira gelirinde değil zaten kirayı doğru düzgün ödediğide yok tabiki 1 bucuk sene önceden çkarmıycak ama dediğin gibi hep oyalama derdinde beni hep dolduruyodu beni sevgilime karşı zengin koca peşindeydi hep

Elbette ki sizi tanımadığım kadar annenizi de tanımıyorum ama söylediğiniz şey çok çirkin geldi bana. Hiçbir annenin bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Anneniz zengin birini de istese kendi için değil sizin rahatınız ve geleceğiniz için istiyordur. Her annenin hayali çocuğunun refah içinde yaşamasıdır zira.
Belki yaşadıklarınıza bu gözle bakmak istersiniz

canım aranızdaki yaş farkı eger seviyorsanız tolere edilebilir.
yorumumu "yaşım geldi" demesi uzerine yaptım.

hem 29yaşında diyorsun, daha simdiden evlilik cagının geçecegini dusunuyorsa 30dolarken de sana cocuk icin ısrar eder bu adam.
evlenmeyi istemek başka, bunu hemen uygulamaya calısmak başka sey.
elbette ortak kararlar vereceksiniz ama aceleye gitiriyor...
sen de ona uyum saglayacagım derken ev vs her seyi kafanda kurmuşsun anneni zorluyorsun.

kimseye anlatamadıgın başka bir problem mi var?
yani bu cocugu ne kadar seviyor olsan da ev-esyaların uyumu-kiracı vs bunları hesap etmeye aklın yetiyorken bazı seylere gozu kapalı atlamanın farklı bir nedeni varmıs gibi geldi bana.
ustelik anlattıgına gore davranıslarında ne sevgiline ne ailene karıstırtmıyorsun, bu durumda evlilik olayı icin neden acele ediyorsun ki?
bir insanın kendine ettigini başka kimse yapamaz canım. sonra cok pisman olursun, hayal ettigim bu degildi diye.
rahat hissetmiyorum kendimi baskıda hissediyorum buda beni sinirli yaptı panik yaptı

herkese olan bişey ama onun yanında çok mutluyum 1 bucuk yıldır görüşmediğimiz gün yok ailemde biraz tutucu fikirler farklı

Elbette ki sizi tanımadığım kadar annenizi de tanımıyorum ama söylediğiniz şey çok çirkin geldi bana. Hiçbir annenin bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Anneniz zengin birini de istese kendi için değil sizin rahatınız ve geleceğiniz için istiyordur. Her annenin hayali çocuğunun refah içinde yaşamasıdır zira.
Belki yaşadıklarınıza bu gözle bakmak istersiniz

annem parayı fazla sever ben o kadarda önemsemiyorum para için olan evlilikler kendini satmaktan başka bir şey değil

annem parayı fazla sever ben o kadarda önemsemiyorum para için olan evlilikler kendini satmaktan başka bir şey değil

Bazı insanlar karakter olarak maddiyatı bazı şeylerden önde tutarlar. Benim annem de maddiyata önem verir ama bunun sebebi geçmişte yaşadığı(mız) sıkıntılar.
Ancak anneniz bu kadar önem verseydi doğru dürüst kira bile ödemeyen kiracınızı sizin de tavsiyenize uyup çıkarmaz mıydı? Bence sizi ev konusunda oyaladığı için tarafsız değilsiniz ve biraz sinirle bakıyorsunuz.
Benim anladığım annenizin kafasında bazı soru işaretleri var ve emin olmadan, kendinizi kaptırmanıza bildiği yoldan engel olmaya çalışıyor.
Siz de artık ergenlikten yetişkinliğe doğru ilerlemiş, üstelik mürekkep yalamış biri olarak dikkatli bakarsanız annenizin tavrının sebebini daha iyi görebilirsiniz.

Biraz bakış açını genişlet bence. Ünv. okuyorsun sanırım ekonomi ünv. :ssz: Nedir bu armut piş dibime düş telaşesi.

İlk bir okulunu bitir. Her aile evladının iyi bir geleceği ve refah düzeyi olsun ister. Zengin koca derdinde ne demek

Ayrıca el oğlunu baş üstü yaparsan:ssz:

Biraz bakış açını genişlet bence. Ünv. okuyorsun sanırım ekonomi ünv. :ssz: Nedir bu armut piş dibime düş telaşesi.

İlk bir okulunu bitir. Her aile evladının iyi bir geleceği ve refah düzeyi olsun ister. Zengin koca derdinde ne demek

Ayrıca el oğlunu baş üstü yaparsan:ssz:

dokuz eylül üniversitesinde okuyorum gayette başarılıyım ortalamam 90 bilmeden etmeden insanları ezmeye çalışmayın

Bazı insanlar karakter olarak maddiyatı bazı şeylerden önde tutarlar. Benim annem de maddiyata önem verir ama bunun sebebi geçmişte yaşadığı(mız) sıkıntılar.
Ancak anneniz bu kadar önem verseydi doğru dürüst kira bile ödemeyen kiracınızı sizin de tavsiyenize uyup çıkarmaz mıydı? Bence sizi ev konusunda oyaladığı için tarafsız değilsiniz ve biraz sinirle bakıyorsunuz.
Benim anladığım annenizin kafasında bazı soru işaretleri var ve emin olmadan, kendinizi kaptırmanıza bildiği yoldan engel olmaya çalışıyor.
Siz de artık ergenlikten yetişkinliğe doğru ilerlemiş, üstelik mürekkep yalamış biri olarak dikkatli bakarsanız annenizin tavrının sebebini daha iyi görebilirsiniz.

evi annem almadı dedemden kaldı annem hiç sıkıntı görmüş birisi değil tabi beni düşünmesi en doğal hakkı ama bunu yalan yanlış seylerle mi yapmalı

rahat hissetmiyorum kendimi baskıda hissediyorum buda beni sinirli yaptı panik yaptı

herkese olan bişey ama onun yanında çok mutluyum 1 bucuk yıldır görüşmediğimiz gün yok ailemde biraz tutucu fikirler farklı

bir baskıdan kacmanın yolu başka birinin boyunduru altında hayatını idame ettirmeye calısmak degildir...
aksine meslegini eline alıp kendi ayakların uzerinde tek başına durabilecek guce kavustugun zaman bundan kurtulmuş olursun.

işte o zaman bu sevdigin kisinin davranıslarına gore karar vermeye başlarsın;
cocuklarımın babası olabilecke olgunlukta mı,
evin sorumlulugunu alabilir mi?
hazır kurulu eve girmek herkese kolay... onemli olan o kurulu duzeni devam ettirebilmek.
hem ekonomik ozgurlugun olacagı icin bakış açın bile degisecek.

diyelim ki eşin bir hata yaptı, ev benim git mi diyeceksin?
yoksa evi o gecindirdigi icin maddi yetersizlik nedeniyle mezun olana kadar sabretmek zorunda mı kalacaksın?
hem kafanın dikine gittigin icin evliliginde bir sorun oldugunda ailenden destek gormek icin bile 40kez dusunmen gerekecek,
ya bir de cocugun olursa... sıkıntıların artacak.
elbette evlilige bosanmak icin girişilmez ama tum ihtimalleri dusunmen gerek... bu kadar gozu kapalı yola çıkma.

Evlenmeye karar veren insan artik hayattaki sorumluluklarini alabiliyor olması gerekir.

Alamiyorsa hala anne baba eline bakiyorsa da evlenmemesi gerekir...

Anneniz sizi oyalamaya calisiyor anladigim kadariyla. Ki öyle olmasa bile size ev vermek zorunda değil . söz verip tutmamasi ayri bir konu ama annen ev vermiyor diye bunalımlara suruklenmek çok sacma

Evlenmeye karar veren insan artik hayattaki sorumluluklarini alabiliyor olması gerekir.

Alamiyorsa hala anne baba eline bakiyorsa da evlenmemesi gerekir...

Anneniz sizi oyalamaya calisiyor anladigim kadariyla. Ki öyle olmasa bile size ev vermek zorunda değil . söz verip tutmamasi ayri bir konu ama annen ev vermiyor diye bunalımlara suruklenmek çok sacma

bunalıma ev yüzünden girmedim düzgün okuyup cevap verse keşke millet

Back