• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin boş vaadler verip iş başa düşünce cayması

kobayfare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
3.275
78
93
İzmir
kızlar annemin balçovada kirada dairesi var bana yaklaşık 1 sene önce evlenince bu eve geçeceğimizi söyledi bizde sevgilimle askerden dönünce 6 ayda evlilik düşünüyoruz ve şimdiki kiracımız ev sattıran cinsten daha önceki evden ev sahibi sattımda kurtuldum yoksa çıkmazdı falan demiş annem durmadan ağırdan alıyo 1 bucuk sene sonra evlenicemizi düşünmek istemiyo bana pratesto çekeriz nişanlanınca 6 ayda çıkar diyo ve sevgilimin askerden gelmesi nişanlanmamız zaten 1 seneyi geçer bu belli bişey bende gt avukata sor bu kadın çıkmaz dedim bugün çünkü önceden söyledi biz sevindik buna göre plan yaptık şimdi gelmiş siz seferihisara ev yapcakmış fi tarihinde oraya yerleşin 5 sene var daha eve vazgeçmiş iş başa düşünce tabi bende dedim eşyaları yerleştirince taşınmam artık kiraya çıkarız dedim tamam dedi hemen bişeyler saçmaladı ancak o zman yerleşirsiniz balçovaya dedi eşyaları ölçülü alcaz ben yerleştğiğm evden çıkmam dedim çnkü kiraya küçük bi ev kiralaya bilicez anca ve ben üniversitede okuyorum sevgilim okul masraflarımı karşılıycak kiraya bide para vericez 1 artı 1 anca tutarız annemn umru değil kızlar çok karışık anlattım bunalımdayım sevgilim 3 gnlük asker ruh halimde bozuk kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Tatlım üniversite öğrencisi kızım okul bitmeden evlencem sevgilim masraflarımı karşılayacak falan filan dese, "Ne halin varsa gör" derim herhalde bide üstüne ev vermem..Muhtemelenki annenizde kararınızı biraz uzatırmısın diye seni oyalama peşindedir herhalde...Yinede büyük konuşmayayım ama..
Bide birbuçuk sene sonra olacak evlilik için şimdiden kiracıyı çıkarma peşindesiniz bunuda anlamıdım yani. Ne yapcak bir bucuk sene kadın kira gelirinden mahrum mu olacak anlamadım ki...

Son düzenleme:
Maddem evlenmeye niyet ettin ev tutun kiraya çıkın annemin evinde oturcam nedir ya damadı resmen hazıra konduruosunz zaten nişanlın mı sözlün mü nedir annen evi verse bile gelip oraya oturursa ayıp eder

siz kızsınız farkındasınız değil mi
sizce bi kız olarak aileden fazla beklenti içine girmemiş misiniz
fazla sorumluluk yüklenmişsiniz
sevgiliniz ne yapacak erkek olarak?
sizin kadar düşünüyo mu bunları?
bence erkekler bu kadar yüz vermeye gelmez
kızı alıyo eve de geçip kurulcak oh ne güzel hayat

yanlışmı anladım henuz nışan yok ortada.dur bakalım once nışan olsun.gelın ata bınmış ya nasip demış dıye bır söz var çokda doğru...ne bu acele...

Sana tek tavsiye
1) Asla okulunu bitirmeden evlenme.Önce ayaklarının üzerinde durmasını meslek sahibi olmasını öğren.Bu şekide ne evlendiğin insan senin okul masrafını ödemek zorunda kalır,ne de senin ailenin evinde oturup daha büyük sorunlara davetiye çıkartmış olursun.

Canım kusura bakmada nişanlında annenin evine güveniptemi evlenecek hem okumuş kız al hem evi önce ayakları üstünde dursun kimbilir ne hallerde aldı o evi bırak nişanlın sorumluluğunu bilsin biraz üstelik arkadaşa katılıyorum doğmamış çocuğa don biçilmez şimdiden kiracımı çıkaracak kadın.

annem kira gelirinde değil kira geliri çok az bişey kira gelirinde değil zaten kirayı doğru düzgün ödediğide yok tabiki 1 bucuk sene önceden çkarmıycak ama dediğin gibi hep oyalama derdinde beni hep dolduruyodu beni sevgilime karşı zengin koca peşindeydi hep

Hazır annenin evi varken 6 içinde evlenmeyi tabi düşünürsünüz o sözlüne bide annemin evinde oturmıcaz de bak bakalım o zmn ne zmna atıo düğünü

evi sevgilimde istemiyo ben çok istiyorum evi o almadı ev miras eskiden oturduğumuz ev zaten eski püskü ben sadece kira masrafımız olsun istemiyodum zaten en başından olmaz dese tamam derdim 1 sene paln yaptık tam ciddiye binicekken pat bunu dedi bana

evi sevgilimde istemiyo ben çok istiyorum evi o almadı ev miras eskiden oturduğumuz ev zaten eski püskü ben sadece kira masrafımız olsun istemiyodum zaten en başından olmaz dese tamam derdim 1 sene paln yaptık tam ciddiye binicekken pat bunu dedi bana

Dmek ki neymiş annen bile olsa başkasının malına güvenip plan yapmıcakmışsınız eski püsküde olsa kimbilir anneniz ne zorluklarla aldı o evi 3 5 kuruşta olsa kadının bi yerden geliri var bnce doğru karar vermiş vazgecmekle

Dmek ki neymiş annen bile olsa başkasının malına güvenip plan yapmıcakmışsınız eski püsküde olsa kimbilir anneniz ne zorluklarla aldı o evi 3 5 kuruşta olsa kadının bi yerden geliri var bnce doğru karar vermiş vazgecmekle

hata bende çok istedim annemde böle biri dedem ona yapmış aynısını o bana tabi dedem plana bile fırsat vermezdi belki kiraya çıkmamız daha iyi olucak kendi ayaklarımızın üstnde durmak için haklısınız iyiki paylaşmışım burda

Kusura bakma ama arkadaşım derdin ne, acelen ne. Kaçıyor mu sevgilin? Bi okulunu bitir önce. Hem annen sana o evi vermek zorunda değil ki. Diyorsun ki önceden beni heveslendirdi. Olabilir... Sonuç olarak onun evi, onun kararı. Bence bi okulunu bitir, işe gir. Sevgilin de çalışmıyorsa bir işe girsin. Çalışıyorsa zaten sorun yok. Tutun kendi evinizi evlenin....

Kusura bakma ama arkadaşım derdin ne, acelen ne. Kaçıyor mu sevgilin? Bi okulunu bitir önce. Hem annen sana o evi vermek zorunda değil ki. Diyorsun ki önceden beni heveslendirdi. Olabilir... Sonuç olarak onun evi, onun kararı. Bence bi okulunu bitir, işe gir. Sevgilin de çalışmıyorsa bir işe girsin. Çalışıyorsa zaten sorun yok. Tutun kendi evinizi evlenin....

sevgilimde istemiyorum diyo ben dedi gibi istedim o evi

hiç mi benm gibi düşünen yok ben sadece kadın erkek ayrımı yapmadan elinde imkanı olanın yardım etmesi taraftarıyım sevgilim anneside ablasının evini 2 kere komple döşedi çünkü eniştesi kıt kanaat o da kızı sonuçta

hiç mi benm gibi düşünen yok ben sadece kadın erkek ayrımı yapmadan elinde imkanı olanın yardım etmesi taraftarıyım sevgilim anneside ablasının evini 2 kere komple döşedi çünkü eniştesi kıt kanaat o da kızı sonuçta

Ben kadın erkek ayrımı yapmadan her iki taraftan da ev beklenmemesi taraftarıyım. Üniversite öğrencisisiniz. Mezun olunca bir işe girip kendi ayaklarınızın üzerinde durup kendi paranızı kazanacağınız zamanın hayalini kurmanız gerekirken, annenizden gelen evle dünya evine girme hayali için bana çoook erkek geliyor.

Izmirde yaşıyorum bende balvovada iyi bir kira geliri vardır şimdi 1 1,5 sene önce çıkmasının mantığı yok merak etme annen evi vericekse 2 3 ay önceden kiracı çıksa yeter şimdi çıkarmak hiç mantıklı değil

Kız erkek ayırımı degil bnce evlenmek isteyen insan kimseden bişey beklemden yuvasını kurmalı biri bn düğünümü evimi nişanlımla tek basıma yapmak isterim eşya almak isteyen olursada o parayı düğünde takıcagı altına eklesin yani buarada bizde evlenince kaynanamın evinde oturcaz ama nişanlım o evin parasını verdi öyle aldık kaynanamda kendine ikinci evi alıcak zaten nişanlım kaynanama evşn parasını vermese ben bi kız olarak bile utanırdım gidip kaynanamın kendi parasıyla aldıgı evde oturmaya

Kız erkek ayırımı degil bnce evlenmek isteyen insan kimseden bişey beklemden yuvasını kurmalı biri bn düğünümü evimi nişanlımla tek basıma yapmak isterim eşya almak isteyen olursada o parayı düğünde takıcagı altına eklesin yani buarada bizde evlenince kaynanamın evinde oturcaz ama nişanlım o evin parasını verdi öyle aldık kaynanamda kendine ikinci evi alıcak zaten nişanlım kaynanama evşn parasını vermese ben bi kız olarak bile utanırdım gidip kaynanamın kendi parasıyla aldıgı evde oturmaya

aynen bende böyle düşünüyorum

evlilik evcilik oynamak değildir

madem annenize muhtaçsınız kendi ayaklarınızın üzerinde bile duramıyosunuz evlenme lüksünüz yok bana göre

hem kel hem fodul lafını biliyosunuzdur

annenize kızma hakkınız yok çünkü hiç mecbur değil

Back