Annemin bencilliğinden psikolojikmen çöktüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CaresizMutsuzCicek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2019
207
-95
18
24
Merhabalar,bu sabah yine annemle kavga ettik.Sebep ise en basit şeye annemin itiraz etmesi.Dün dedemlerin evine gitmiştik.Bu arada dedem de anneannem de vefat ettiler.Orayı depo olarak kullanıyoruz diyeyim.Alt katta da kiracılar var.Şimdi yaz olduğu için ben orada kalalım diyorum hep annem de itiraz ediyor.Neymiş bizim burada düzenimiz varmış.Öte yandan bir de benim içimde yıllardır yara olan bir şey daha var.Ben Anadolu lisesi mezunuyum,şimdi üniversite okuyorum.Anadolu lisesinde annem istediği için okudum.Yoksa ben imam hatibe gitmek istiyordum.Zaten liseye başlamadan önce kısa bir süre Kur'an-ı Kerim kursuna da gitmiştim.Ynai imam hatibe gitseydim şu anda ibadetlerimi daha layıkıyla ederdim.Annem hiç beni imam hatibe göndermek istemedi.Halamın çocukları Anadolu'ya gidiyor diye beni de başka bir ilçedeki Anadolu lisesine gönderdi.Hep bir kıyaslama yapıyordu.Sırf bu da değil.2017'de bana ilk kez cep telefonu alıyorduk.Ben daha ucuz bir şey istememe rağmen annem halamın kızınınkine benzer bir şey aldırttı.Neden hep başkası gibi olmak zorundayım ben?Neden hep başkaları daha iyi.İnanın bu sabah annemle kavga ettiğimizde babam hiçbir şey demedi.Yani annenle nasıl kavga edersin gibi vs. demedi.Annem ise alınganlık etmeye devam etti.Şu anda ise babamla küs değiliz,annemle konuşmuyorum.Babamı da eskiden beri benim yanımda çocuk gibi azarlar.Bir de ben tek çocuğum.Seneye tekrar YKS sınavına girmek istemiş olmama bile ters bakış atan annem yani.Daha iyi bir bölüm okumayı istemek kötü bir şey mi?Gerçekten ben 4 yıl önce intihara bile kalkışmıştım,hiçbirinin ruhu bile duymamıştı.Cumartesiyi pazara bağlayan gece rahatsızlandım,annem duymazdan geldi.Kaç kez WC'ye kalktım,istifra ettim duymamış olamaz.Annemin beni sevdiğini düşünmüyorum açıkçası.Ne yapacağımı bilmiyorum.

Siz annenizin ebeveyni değilsiniz böyle devam edecekseniz ayrı eve çıkın da kadının da kafası rahatlasın. sürekli sizin derdinizle uğraşmaktan bu yaşta dert sahibi olacak kadın

Yapmadığınız ibadetin nedeninin bile annenize yüklemişsiniz. Benim erkek kardeşim hiç bir dini eğitim almadığı halde Kur'an okumayı öğrendi ve 14 yaşından beri namazlarını düzenli kılar

Sen anne falan olamazsın ciddi misin ? Kız kusmuş insan bir merak eder ya beyin kanaması geçirecek olsaydı kusma beyin kanaması habercisi bile olabilir ya sirf linç için yazan tayfadan midem bulandı artık

Sen anne falan olamazsın ciddi misin ? Kız kusmuş insan bir merak eder ya beyin kanaması geçirecek olsaydı kusma beyin kanaması habercisi bile olabilir ya sirf linç için yazan tayfadan midem bulandı artık
Uyanmamış olma ihtimali aklınızdan geçmiyor değil mi?

Herkes linclemis ama seni çok iyi anlıyorum canım.o anneden bir tanede bende var güzelce okulunu kazan ve evden ayrıl.uzakta oku mesleğini al annen güzel olmayan evliliğinin hıncını senden alıyor muhtemelen aynı benimki gibi buradaki ukala linç sever ablalarında moralini bozmasın yazık sana lütfen okulunu oku hayata atıl akıl sagligin için belli mesafede ol

Okul konusunda anneniz çok haklı. Telefon konusunda da bir sorun göremedim. Ucuzu yerine iyisini almış işte, daha ne? Kendi evinde oturmak istemesinden daha doğal ne olabilir? Ölü anne babasının evi belki de ruhunu sıkıyor, hatırlamak istemedikleri aklına geliyor. Olamaz mı? Anneniz robot değil.
Kusura da bakmayın yaş 21 görünüyor ama hala ergen kafasındasınız. Annem beni anlamıyooodan öteye gidememişsiniz. Biraz büyüyün ve annenize odaklanmaktan vazgeçin.

Konunu okumadım. Imam hatıbe gtmekle ıbadetın ılgısı ne ben de gıtmedım ama yapabılıyorum? Kendi nefsını anana yüklemen de pek acaıp gerısını okumadım.

Kadın ne kadar illah ettiyse umursamamış bile.

Çok şükür bugün de evliliğimizin ne kadar kötü gittiğini hatırlatan birisi çıktı

Hayır sadece bahane
Tabi anneler robottur. Çocukları 50 yaşına da gelse derin ve deliksiz uyuyamazlar. Gece beş kez kalkıp kontrol edip üstünü örtüp hasta oldu mu diye kontrol etmelidirler. Annelik böyle bişey, çocuğa hep 3 yaşında gibi davranmayı gerektirir.

Bencil olan s sizsiniz. Keyfiniz istedi diye kadın yaz icin ev mi tasisin kolaydi sanki

Hayır sadece bahane
bide annesiniz şu yazdığınıza bak çocuğunuz 18 yaşında gelince ühüüüü çocuğuma yaranamıyorum , ne yapsam oflu yo pofluyo demezsiniz inşallah derseniz de bu kıza verdiğiniz akılları hatırlayın ne olsa KARMA diye bir şey var.

Ama gerçekten duymamış olabilir annesi. İnsanın bazen uykusu ağır olur. Belki konu sahibi yaşı gereği olayları iyi analiz edememiştir. Direkt sevmiyor demek çok ciddi bir itham. Bahsettigi konulara bakinca kızının hayatındaki bazı kararlara müdahil olan bir anne görüyorum. Ne kadar haklı ne kadar haksız orası tartışılır. Konu sahibinin anlatmadigi başka şeyler varsa bilemem elbette ama bu konuya bakarak annesi sevmiyor demek doğru değil.

Kiracımız kısa bir süreliğine memlekete gidecek.Dedemin evine zaten illaki gitmek zorundayız evin iyice başıboş kalmaması için.Biz şehir dışına çıkabilen bir aile değiliz.Ben de dedemlerin evine gidince mutlu oluyorum.Evimiz haricinde farklı bir ortam görüyorum en basitinden.Çünkü dedem ve anneannem beni bir başka seviyordu.En küçük torun olduğumdan ötürü üzerime çok düşüyorlardı.Zaten anneannem vefat ettiği günden beri benim hayatımda iyi bir gelişme olduğunu pek söyleyemem.

Ya biraz da kendine yontuyor konu sahibi. İlla düşman gibi görecek ve gösterecek ya annesini, ondan büyütüyor olabilir meseleleri. Ergenken genelimiz yaptık bunu. Şimdi geriye baktığımda evet, yanlışları var her anne baba gibi. Ama o zamanlar görmek istediğim kadar canavar insanlar falan değiller ebeveynim yani.

konu troll mü allaseniz? normalde tam tersi olmuyor mu, imam hatibe zorla gönderilmek, istediği pahalı telefonun alinmamasi, annannenin eski evinde kalmak istememek vs?

ibadetleriniz için imam hatibe gitmenize gerek yok bebeğim. açın Kur'an okuyun, biraz da hadis, oldu bitti maşallah. anneyle kavga edilmemesi gerektiğini öğrenirsiniz hem.
pahalı telefon sizde ne gibi bir eksiklik yaratıyor? keşke birisi de bana, herkesin son model telefonu var diye yeni bir telefon hediye etse :'(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…