Annemin arkadaşıma kilom hakkında konuşması

Anneniz sizi rakip olarak görüyor sanki nedeni ne olabilir acaba ?

Anne hususunda bi şey demiyorum geçiyorum direk aklım almadı açıkçası, anne dediğin yeri gelir senin açığını örter kapatır. ( Birebir konuşur uyarır ama başkalarına karşı zarar verdiğiniz bir durum olmadığı müddetçe böyle şeylerin lafını bile etmemeli diye düşünüyorum).

Ancakk herkesin dediği gibi lütfen arkadaşa dikkat. Nadirde olsa böyle durumlar ben de yaşadım. Çok sevdiğim bir arkadaşımın annesi (onu da çok severim ) büyük ölçüde haklı olduğu bir konuda çok hafif sitem ettim arkadaşımdan için. Bu arada ben olduğum için ve yine de dozunu bilerek asla kızını rencide edecek ve suçlayacak şekilde konuşmadı. Ama o durumda ben kimseye bi şey söylemedim. Söylemenin ya da bi şekilde iletmenin çok masumane oluğunu düşünmüyorum malasef ki. Arkadaşa dikkat :))

Arkadaşının davranışında iyi niyet göremedim. Seni utandıracak bir şeyi gizlemek yerine yüzüne vurmuş. Bence arkadaşlığını gözden geçir ve on asla güvenme. Annene gelince patavatsızlık etmiş.

Evet evde vitrin var şaka gibi bir sürü evimiz araba var ama fakir gibiyiz. Mikrodalga klima yok evde (tamam şart değil ama durumumuz gerçekten çok iyi)

O arkadaşının yerinde olsam o mesajı sana asla göstermezdim, her şeyden önce seni düşünürdüm bu sebeple kendisine dikkat et :) Annene gelince, evet çok ileri gitmiş ama kırıp dökmek yerine bence otur sakin sakin konuş, anlamazsa sende yoluna bakarsın, ama kırıp dökerek ne kendini anlatabilirsin, ne de bu işi bir sonuca bağlayabilirsin. Kilon da verilmeyecek bir kilo değil, çok gençsin biraz dikkat etsen verirsin bence :)

O evden ayrılın, üzgünüm
Anneniz muhtemelen bu şekilde davranmayı kendine hak görüyordur, konuşsanız da bir kulağından girer öbüründen çıkar. Tamam tamam der sonra yine tekrarlar ki öyle olmuş.

Sözle davranış değişmez ama ortamla çok değişir. Aranıza bir evlik mesafe koyduğunuzda artık uzaklaşabileceğinizi bildiği için çok daha dikkatli davranacaktır. Kendi dünyanızı kurun.

Arkadaşınızda ise hiçbir sıkıntı göremiyorum.
Şöyle düşünelim arkadaşınız aracılığıyla da olsa işyerinize erişimi var, belki de başka kişilerin de telefonları olabilir.

Oturup müdürünüze bu lafları etse ve arkadaşınız da “üzülmeyesin diye sana söylemedim” dese uyarmadığı için ona kızacaktınız değil mi? Bu konuşmaları asla işyerinde anlatamaz, anlatırsa arkadaşlığınızı gözden geçirin. Kesinlikle aranızı açmayı şu aşamada önermiyorum.

Herkes arkadaşı suçlamış ama sıkıntı arkadaşında değil annede ben asıl arkadaşım söylemese bozulurdum.

Ben de arkadaşı eleştirmeyi anlamadım.
Akraba ilişkisi değil ki orası işyeri.

Bir akrabadan diğerine asla laf taşımamak lazım, hatta duymazdan bile gelinebilir. Burada ise konu sahibinin annesi bir müdüre telefon açsa kariyeri mahvolacak. İşler o raddeye gelmeden annesine sağlam bir tepki göstermesi gerekiyor.

Çocukluğumdan beri böyle. Kiloluyum diye hiç bir şeye hakkım yok.
hayır yaaa kilolu filan değilsin. boyunla kilon arasında 8 fark var ki bu da seni balık etli yapar. benim kızım da kilolu muhtemelen buyuduğunde de kilo sorunu olacak gibi duruyor. ama bana göre dünyanın en güzel kızı. annenizin sorunları var. kafasındaki bazı sinapslarda salgılanan bazı kimyasallarda sorun var. incelenmeli.

Annen zaten ayrı bir psikolojik vaka ama o resmi Atan da arkadasin degil aç gözünü

Her zaman anneler hakli derim. Ama sizin anneniz beyni farkli çalışıyor . Kilonuz fazla degil bu bir. 120 kilo olurum istedigimi giyerim kime ne? Ayrica arkadasa yazmak ne? Annenize ben bile kızdım.

Maddi durumunuz elveriyorsa evden ayrılma çok yerinde bir karar. Hem aranız düzelir sevgi-saygı geri gelir aile ilişkinize aynı evin içinde belli bir yaştan sonra zor yaşamak. Ben bu konuda Türk kültürünü hiç seviyorum 40-50 yasında kadın ya da adam anasının babasının dizinde evlenmemiş diye. Maddi özgürlüğe ulaşan herkes ayaklarının üstünde durmalı kendine bir hane açmalı bence. Sonrası onu ilgilendirir evlenir ya da bekar devam eder hayatına ...Her iki türlüsünde de kendi düzeni olur.

Evlatlık mısınız??

Şaka yapıyorum olayı o kadar şey yapmim diyorum ama yok yani yapılacak şey değil.. İnşallah kendi evinize çıkarsınız.

bence düzgünce söyledi olmadı, bu tarz yöntemlere başvuruyor. senin zayıflamanı istiyor. sen umursamadıkçada saçma yöntemlere gididyor. hırslandırmaya çalışıyor. onun gözünde zayıf bi kız olmalısın, kilolu görmek onu üzüzyor. üzüzldükçede sana saldırıyor

Niye bu kadar kapalısın eleştiriye. Gerçi bu eleştiri değil hakaretimsi bi şeyde olabilir ama özgüvenin yerinde değil galiba olsa umrunda olmaz. Ağlamak zaten çok uç bu yüzden ağlanılır mıı

Fırsatını bulduğun anda kaç o evden, en doğru kararı vermişsin.

Annen neden arkadaşının numarasını biliyor? 40 yaşındayım annem hiç bir arkadaşımın numarasını bilmez. O benim arkadaşım, ne gibi sohbet konuları olabilir.
Sen herşeyden önce sınır koyamamışsın. Burdan başla. Kendi hayatına hiçbir şekilde müdahale etmesine izin verme. Bunu aynı evin içinde başaramıyorsan ayrı eve çık. Annen hem despot hem dengesiz. 1 hafta söz verip, ağlayıp aynı şeyleri yapmış.
Ben arkadaşının yerinde olsaydım ben de mesajı sana gösterirdim ve inanılmaz rahatsız olurdum. Bana ne sizin anne-kız geriliminizden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…