Annemi öldürmek istiyorum

Psikoloğumun söylediği şey tedavi görse bile işe yaramıycağıdır , internetten bakarsanız bu kişilik bozukluğunun (narşist ) tedavisi olmadığını görürsünüz. Anca hafifler. Bir doktora görünmesi falan diyorsunuz ama çok zor istemiyor kendini mükemmel bizi kötü görüyor. Babamı kaybetmek üzereyim,çıldırıcak adam . Yanımda konuşmadığı söylemediği şey kalmadı ( cinsel hayatları olsun ) benimde psikolojim artık altüst oldu tahammül edemiyorum , bugün bardağı taşıran son nokta oldu. :2:

Yıllarım böyle geçicek şimdiden buna alışmam lazım ,doktorum haklı.
Annem ve babam boşansa iyi olur ama annem o zaman bile rahat bırakmaz.
Ben artık babamı düşünmektende yoruldum o üzülmesin diye mutluymuş gbi gözüküyorum ama ders bile çalışamıyorum , adapte olamıyorum.
Allah düşmanımın başına vermesin böyle bi anne. O kadar yani. Sarılıyorum , öpüyorum ittiriyo o derece.
Ablalarım eğer böyle sorunlarınız varsa çocuk yapmayın derim size.
Hepinizi öpüyorum yardımlarınız için teşekkürler:KK54:

Psikoloğumun söylediği şey tedavi görse bile işe yaramıycağıdır , internetten bakarsanız bu kişilik bozukluğunun (narşist ) tedavisi olmadığını görürsünüz. Anca hafifler. Bir doktora görünmesi falan diyorsunuz ama çok zor istemiyor kendini mükemmel bizi kötü görüyor. Babamı kaybetmek üzereyim,çıldırıcak adam . Yanımda konuşmadığı söylemediği şey kalmadı ( cinsel hayatları olsun ) benimde psikolojim artık altüst oldu tahammül edemiyorum , bugün bardağı taşıran son nokta oldu. :2:

Yıllarım böyle geçicek şimdiden buna alışmam lazım ,doktorum haklı.
Annem ve babam boşansa iyi olur ama annem o zaman bile rahat bırakmaz.
Ben artık babamı düşünmektende yoruldum o üzülmesin diye mutluymuş gbi gözüküyorum ama ders bile çalışamıyorum , adapte olamıyorum.
Allah düşmanımın başına vermesin böyle bi anne. O kadar yani. Sarılıyorum , öpüyorum ittiriyo o

Ablalarım eğer böyle sorunlarınız varsa çocuk yapmayın derim size.
Hepinizi öpüyorum yardımlarınız için teşekkürler:KK54:

merhaba tatlım,

tüm yazdıklarını okudum.ben psikolog değilim ama şöyle düşündüm.annen sanırım kendi ailesindede çok sevgi görmemiş bir şekilde yetişmiş ve bir dokunma eksikliği,sevgisini gösterememe problemi var.
ve kesinlikle ciddi rahatsızlığı var.psikolog değil psikiyatrist görmeli bence.şimdi hipnotize yöntemi ile bilinçaltını çıkararak tedavi edilebildiğini duydum hastaların.aslında temelinde ne yattığını öğrenebilirsiniz böylece.ayrıca şu aklıma geliyor seni hayatında ki mutluluğunu engelleyen neden bir tehdit olarak görüyor?bana hiç nasıl tanılıp,evlendiklerini sordunmu? acaba annen geçmişte başka birini seviyordu ve bir farklı bir durum gelişmiş olup babanla evlenmiş olabilirmi? bu nedenden dolayı sanki hayatına kızgın gibi.size değil bence hayata kızgın.umarım incitecek bir şey söylememişimdir.ama birilerine danışıp bir psikoloji ile ile ilgili kitap alarak kendini oradan geliştirebilirsin Tülay Kök dye biri varhipnotize yöntemi ile sorunları ele alıyor ve sanırım ödüllü bir dr.kendisisine ulaşabilirsin belkide

sevgiler

nedense mantığım psikoloğunun söylediklerini kabul etmiyor, ne kadar ağır hastaları iyileştiriyorlar da buna mı çare yok? en azından yaşadığı sinir krizi ataklarını engelleseler biraz daha yaşanılabilir bir ortamınız olur..

tedavisinin psikoterapi olduğu söyleniyor ama dediğim gibi siz götüremiyorsanız doktor eve gelmeli..

merhaba tatlım,

tüm yazdıklarını okudum.ben psikolog değilim ama şöyle düşündüm.annen sanırım kendi ailesindede çok sevgi görmemiş bir şekilde yetişmiş ve bir dokunma eksikliği,sevgisini gösterememe problemi var.
ve kesinlikle ciddi rahatsızlığı var.psikolog değil psikiyatrist görmeli bence.şimdi hipnotize yöntemi ile bilinçaltını çıkararak tedavi edilebildiğini duydum hastaların.aslında temelinde ne yattığını öğrenebilirsiniz böylece.ayrıca şu aklıma geliyor seni hayatında ki mutluluğunu engelleyen neden bir tehdit olarak görüyor?bana hiç nasıl tanılıp,evlendiklerini sordunmu? acaba annen geçmişte başka birini seviyordu ve bir farklı bir durum gelişmiş olup babanla evlenmiş olabilirmi? bu nedenden dolayı sanki hayatına kızgın gibi.size değil bence hayata kızgın.umarım incitecek bir şey söylememişimdir.ama birilerine danışıp bir psikoloji ile ile ilgili kitap alarak kendini oradan geliştirebilirsin Tülay Kök dye biri varhipnotize yöntemi ile sorunları ele alıyor ve sanırım ödüllü bir dr.kendisisine ulaşabilirsin belkide

sevgiler

yazdıklarınızın altına imzamı atarım, aynı fikirdeyim..:KK9:

canım benimm öncelikle geçmiş olsun, gerçekten çok üzüldüm adına, ama yaşından beklenmeyecek kadar olgunsun ve neyin ne olduğunun farkındasın.. seni tebrik ediyorum..annen aslında senin gibi bir kızı olduğu için çok şanslı..ben uzman değilim ama internette bi araştırma yaptım sana onu gönderiyorum..bir de madem annenin tedavi şansı çok düşük o halde doktor sana ve babana onunla nasıl yaşamanız konusunda yardımcı olsun..ayrıca doktorun eve bi tanıdık gibi gelip sohbet etmesi de iyi fikir..netten okuduklarım şunlar canım;

Birinci şart onları tanımaktır.
İkincisi ise, sıkıntılarını size bulaştırmasına izin vermemelisiniz. Bunun başarmak için ne yapacağınızı ne zaman yapacağınızı söyler ve yaparsanız o canını yakacak başka birine yönelecektir. Bunu başaramadığınız takdirde sürekli üzerinize gelecek kontrol etmek isteyecektir. Açık ve dürüst olmak bu bakımdan önemli bir şarttır.

Üçüncü olarak narsistler kutsal kitaplarda yer alan bağışlama, merhametli olma tavsiyelerini unuturlar. Bunları onlara sık sık hatırlatmalısınız.

Övün ama abartmayın
Onlardan gelen bir eleştiriye sizde eleştiri ile karşılık vermeyin. O zaman siz de kaybedersiniz. Önce ona övgüyle yaklaşmalısınız. Burada dikkat edeceğiniz önemli nokta övgünüzde yalan ve abartı olmamalıdır. Zaten bu titiz kişiler olumlu özellikleri fazla olan kişilerdir övülerek yön bulursunuz. Onların çok çalıştıklarını, çok iş yaptıklarını fark etmeniz yeterli olacaktır. Bu durumda kendilerine olan güvenleri artar. Bu özelliklerine dikkat ettiğinizi hep vurgulamalısınız.

Acı çektiğinizi açıksa söyleyin
Sizin iyiliğiniz içinde olsa size acı çektirmelerine asla izin vermeyin. Onlar gibi yapmadığınız ve düşünmediğiniz takdirde felaket olacağı duygusu içindedirler. Acı çekiyor ve inciniyorsanız bunu açıkça ifade etmelisiniz. Sevgisiz değillerse bu durumda üzüleceklerdir. Eğer inatlaşarak kasten acı ve ızdırap verdiğini ona söylerseniz ve ikna etmeye çalışırsanız buna çok öfkelenebilirler. Çünkü niyetleri bu şekilde değildir. Genellikle iyi niyetlidirler ama farkında olmadan acı verirler.

Anlaşılamadıkları için kızgındırlar.
Onlara hukuk edebiyatı yapın. Dürüstlüğe önem verirler. Sizin de bunu önemsediğinizi bilmeleri onları rahatlatacaktır.

Ölümcül hata riskini hatırlatın
Psikiyatri Uzmanı Nevzat Tarhan baskıcı obsesifleri savaşmanın stratejisinin iyi kurulması gerektiğini vurguluyor: İyi niyetlidirler, iyi işler yapmaya çalışırlar fakat kullandıkları yöntem yanlıştır. Yanlış adımlarla doğru hedefe gidilemeyeceğini, cehennemin bazı duvarlarının iyi niyet taşlarından örüldüğünü onlara kibarca anlatın. Sonuca ikna olurlarsa riske girebilirler.
Kendilerini keşfetmenin önemini vurgulayın. İnsanlar dünyayı değil kendilerini değiştirirlerse gerçek mutluluğu bulacaklarına dair kutsal metinleri beraberce okuyun.

Kendisiyle yüzleşmesini sağlamayı başarın
Tartışmak yerine soru sorun. Onun stratejisi ile ona karşılık verirseniz kavga çıkar. Onun size soru sormasına fırsat vermeden siz ona sorular sorup onu anlamaya çalıştığınızı belli edin. " Ne yapmamı istiyorsun, neden anlatıyorsun?" gibi sorularla kendisi ile yüzleştirmeye çalışın.

Baskıcı obsesifler gülerken ısırabilirler
Tek silahları bağırma ve abartılı eleştirilerdir. Bu silahlarını ciddiye alırsanız yandınız demektir. Kim olduğunuzu biliyorsanız sizi incitemez. "Ben kim olduğumu biliyorum" diyebilmelisiniz. Gülerken bile ısırabilirler. Kendilerini ahlaklı ve cüretkar olarak algılarlar. Siz onları övün ama onlardan övgü beklemeyin. Onların onayına ihtiyacınız varsa işiniz zordur. Onların onayı olmadan mutlu olmanın yolunu aramalısınız.

Asla teslim olmamalısınız, yoksa!
Sizi yönetmelerine izin vermeyin. Size yardımcı olsunlar yol göstersinler ama kontrol etmesinler. Kontrol duygularını başka şeyi yönetmeye çevirmelerine fırsat verin. Eve, eşyaya, resme yönelebilirler. Teslim olup sınırları çizmesine izin verirseniz kişiliğiniz paspas olur.

Son düzenleme:
Çok şükür benim böyle bir derdim olmadı.Ama aile içi huzursuzluk zaten kötü bir şeydir.Anne kızın birbirne yakın olması gerekir.Anne sevgisi ne tatmamaışsın çok üzüldüm gerçekten ne diyeyim kolay gelsin

Canım öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm.
Ama bi yandanda yaşadığın bu durumdaki bilincine hayran kaldım. 15 yaşında ve tam annenin desteğine ihtiyacın olduğu bu ergenlik döneminde böyle sorunlar yaşaman ve belkide hayatın boyunca senin yanında olması gereken tek insanın sana bu denli yaklaşımından dolayı mutsuz olman çok normal. Ama senin ve babanın farkettiği gibi annen hasta ve hani bu hastalığın çaresi yok demişler ya işte ben buna katılmıyorum. Belki anneni düzeltemezsiniz ama bi arkadaşımızın yazdığı gibi kendinizde bi takım değişiklikler yaparak anneni yönlendirebilirsin. Bence psikolağa babanla birlikte gidin ve annene nasıl davranıcağınızı uzman bikişiden öğrenin. Ayrıca babana çok üzüldüğünü belirtmissin emin ol babanda tam tersi senin için telaşlanıyordur. Umarım bu zor durumu atlatırsınız.

öncelikle kolay gelsin allah sabır versin size:KK25:ama sizin değilde annenin doktora gitmesi lazım gerekirse hastaneye yatmalı,çünkü hayatınız zehir olmuş böyle hem kendine hem size zarar:KK59:

Babam annemi tamam sorun bende ama aile psikoloğuna gidelim falan diye ikna etmiş. Giderlermi bilmiyorum annemin bi sözüyle diğer sözü pek tutmaz . Ayrıca evlilik meselesine gelince , arada bir kavga edince falan ananen zorladı evlenmek istemiyodum falan diyo. Ama bana pek inandırcı gelmedi çünkü babamda annen acele evlenmek istedi falan dedi. Hem annemin dediği gibi olsa bile bence insan çocuğuna bunları yansıtmaz. Cinsel hayatlarını bile yanımda konuşuyolar bazen ve ben cidden sıkıldım.
Son bihaftadır canım çok sıkkıın .kendimi mutsuz ve ümitsiz hissediyorum. Normalde herşeye gülen , en küçük şeylerden bile mutlu olan , pozitif bi insanım. Ama son bihaftadır habire kendimi mutsuz hissediyorum durduk yere ağlıyorum , okuldaki arkadaşlarımda farketti. İnsanlara bi haftadır tahammül edemiyorum , çok kötüyüm.herşeye bağırıyorum bianda kızıyorum ve sonra çok pişman oluyorum. Sene sonunda beeni bekleyen önemli bi sınav (SBS) var ama ben hiç adapte olamıyorum derslerime.Çok mutsuzum kendimi yanlız ve umutsuz hissediyorum. Sanırım bu hafta annemle yaşadıklarım bardağı taşıran son damlaydı..

canim benim kiyamam sana cok uzuldum ama sen uzulme gececek bu gunler annen rahatsiz oyle olmasa hic bi ana yavrusunu itermi? sabret kuzum olurmu.sen cok akillli bi kizsin masallah:KK16:

Canim benim ya, ben sana bayildim resmen, 15 yasindasin ama o kadar cok duyarli ve olgunsunki hayran kaldim sana.
Anladigim kadariyla evin tek cocugusun.
Senin annene benzeyen cok yakinim olan birisi var benimde hayatimda. Gercekten cok zor, seni cok iyi anliyorum. Herseyi kendileri en iyisini bilirler, kimseleri dinlemezler, her an her zaman kavga yaparlar, bagira bagira konusurlar ve hep onlar haklidir.
Ne sevgi verebilirler nede sevgi almasini bilirler. Gecmisi anlatip dururlar, herkes onlarin düsmani cok az insanlari severler. Herkes kötüdür, herkes onlar hakkinda sirf kötülügünü istediklerini zannederler.
Kendi cocuklarina bile düsman gözüyle bakarlar. Sevgi veremezler cocuklarina, son derece egoistlerdir.
Bunlari yazmamin nedeni seni anladigimi ve neler yasadigini cok iyi tahmin ettigimi anlaman icin.
Peki ne yapabilirsin?
Bence gercekten hayatinda mutlu olmak istiyorsan derslerine cok deger ver, ve uzak bir yerde üniversiteyi oku. Bence böylelikle hayatini kurtarmaya calisirsin, meslegini eline alirsin ve belki üniversite bitincede sana layik bir insanla tanisir evlenir uzak yasarsin.
Sabretmen lazim. Gelecege ümitle bakman lazim. Inan hersey cok güzel olacak Insallah.:KK16: sana sevgiler yolluyorum...

cok zor bi durum allah sabir yol göstersin canim kalici bi hastalik olmasi sizi en cokda seni cok caresiz birakiyordur seni cok iyi anliyorum.Bu kücük yasinda bu kadar olgun ve sabirla yinede annene karsi sevgi dolu yaklasimina hayran kaldim:KK42: o tepkileri vermen sinava calismaya vakit moral bulamadigin icinden gelmiyordur pek.Sen derslerini yinede aksatmamaya calis ve basarinin en uc noktasina kadar getirmeye bak yilma eminim ki bu düsünce zeka sabirla cok güzel yerlere geliceksindir :81:
Annen hasta olmasa seninle cok gurur duyardi bundan emin olabilirsin:KK71:

canım benim yazdıklarını okudum ve orda kendimi gördüm benimde aynı şekilde hasta bir annem var ve evimizdesürekli kavgalar küçük olmak yada büyük olmak bir şeyi değiştirmiyor inan bana ne kadar kızsan sevmesende sen ona sarıldıkça o seni itsede seni sürekli rakip olarak görsede sevgisini hiç hissetmesende söküp atamıyorsun o senin annen ama bir taraftada ömrünü çocugu için köle etmiş bir baba o kadar üzülüyorum ki artık babam mutlu olsun istiyorum bir sene sonra evleneceğim ve babam o gün evi terk edicegini söylüyor ve ben zaman evlenecegim günü hayal etsem en büyük mutsuzluğumu yaşıyorum bir yandan annemi düşünüp napar dıyorum bir yandan babam artık mutlu olsun istiyorum bu işin yaş sınırı yok kimse anlayamaz bu durumu yaşamadan umarım kardeşlerin vardır sana destek olacak ben tek çocugum ve bütün yükünü tek başımı taşımaya çalışıyorum :KK43:

X