Annemi kullanıyor resmen.

flawless-

Young,Wild&Free
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
1.425
1.371
33
İyi günler bayanlar,benim sorunum yan komşumuz.Kendisiyle pek görüşemiyoruz ben şehir dışında okuduğum için ama şu tatil süresinde annemin iyi niyetini suistimal ettiğini farkettim nasıl tepki vereyim diye düşünüyorum bir danışmak istedim.
Bahsettiğim komşumun kocası at eğitmeni ortadan daha düşük bir maddi durumu var ve 2 çocuğu var biri 7 diğeri 9 yaşında.Sorun şu ki çocukları komşum değil annem büyütüyor resmen.Hergün bir günü var bazen abla 20 dk pazara gideceğim diyip 4-5 saat arkadaşlarinda oturuyor.Dısarı gidince çocuklara anahtar bırakmıyormuş,emrivaki yapıyo yani,ve çocuklar yine biz de oturuyor.Bir diğer kötü huyu da sürekli bir şeyler istemesi.Tabiki komşular yardımlaşmalı ama resmen abarttı bizimki.Ekmek almıyor bayatmış bakkaldaki,bizden istiyor.Bugünn kek yapcakmış yumurta istedi verdik,sonra gelip sırayla un,şeker,kabartma tozu istedi.Yani ben mi tuhafım,bana hiç normal gelmiyor.Ben bu bayana nasıl anlatabiliri, bunları,çünkü kendisi huysuz biri daha önce ettiği kavgalara şahit oldum.Yüz yüze bakabilmek istiyorum anlattıktan sonra.

Annenizin durumdan şikayeti yoksa karışmayın bence, siz şehir dışına gittiğinizde yüz yüze bakacak olan onlar çünkü, tepki verilecekse anneniz versin.

Siz annenize söyleyin bunları.
Kadınla muhattap olmayın direk anneniz size hak verirse anneniz söylesin yok halinden memnunsa anneniz boş yere gerilmesin ortam.

Annenizin durumdan şikayeti yoksa karışmayın bence, siz şehir dışına gittiğinizde yüz yüze bakacak olan onlar çünkü, tepki verilecekse anneniz versin.
Siz annenize söyleyin bunları.
Kadınla muhattap olmayın direk anneniz size hak verirse anneniz söylesin yok halinden memnunsa anneniz boş yere gerilmesin ortam.

Annem de istemiyor ama söyleyecek biri değil ,bazi seylerden mahrum kalıyor çocuklar yüzünden.Onun söyleyemeyecegini biliyorum o yüzden ben söylemek istiyorum ama nasil yapacağımı bilmiyorum.

Bence annenizin tek basina halledebilecegi bi durum degil siz yaparsiniz ne yaparsaniz. Cocuklari birakmaya mi geldi bizde tam disari cikiyorduk biliyorsunuz evde pek sik bulunamiyorum annemle vakit gecirecegiz deyin baktiniz birsey istiyor kalmamis deyin bu olayi ayni sekilde her defasinda tekrarlayin birazcik gorgusu varsa zaten anlar bir yerden sonra

Annem de istemiyor ama söyleyecek biri değil ,bazi seylerden mahrum kalıyor çocuklar yüzünden.Onun söyleyemeyecegini biliyorum o yüzden ben söylemek istiyorum ama nasil yapacağımı bilmiyorum.

Çocukları bırakacağı zaman ''abla kusura bakma bugün müsait değiliz'' falan deyin.
Bir şey istedikleri zaman da yok deyin kırmadan ancak bu kadar olur belki bir iki sefer böyle diyince onlar da anlar biraz.

O bazı şeylerden mahrum kalmasını belli edin o zaman, bırakmaya geldiğinde biz bugün annemle şunu yapacaktık gelmesinler, diye rahat tavırla konuşun, onları bırakıp güne gidiyorsun vs. detayına girmeyin, gereği yok. Böyle 3-5 bahane bulursanız, siz gidene kadar rahat eder, anneniz de kendi bahanelerini de söylemeye başlar sonrasında. Tabi bu yaşta başkasının çocuğunun fahri bakıcılığını yapmak istemiyorsa.

Benimde yan komşum var.Yeri geldiği zaman hertürlü yardımlaşmayı karşılıklı yapıyoruz kendisi benim annemin yaşında.Hele kızımı öle seviyorki sen bana bırak git akşama kadar diyor gez diyor oğlun okuldayken ve ciddide ama ben bırakmamki acil hastane işi olmazsa markete pazara giderken rica ediyorum bakıyor sağolsun ama suistimal yok bende çok seviyorum komşumu oda beni komşu çok önemli kavga edilmemeli uygun bir dille nasıl olursa anlatın ama anneniz memnunsa ses etmeyin bazen annelerimizi tanıyamıyoruz bizim sevmediğimizi onlar sevebiliyor.

Bilmiyorumki hiç canım ya hayır bize dese bakın çocuklar birkaç saat sizdr kalsın,bakarız yani ama 10 dk diyip 4-5 saat gelmeyince ben deliriyorum

Bence de siz oradayken, kapıyı açmayın, bir şey isteyince yok deyin, anneniz öyle de söyleyemezse hiç kapıyı açmasın. Yazık annenize de, bunun adı insan kullanmak, eziyet.

Ben de Diyarbakir da yasiyorum esimin gorevi nedeniyle.Benimde karsi komsu surekli birseyler istemeye gelir.Pilav yapar havlu kagida gelir 5 6 kez verdim.sonra cakmak istedi.Birseye alistigi zaman surekli ayni seyi istiyor.Gecenlerde de bulasik makinasi almış.Tablet deterjana geldi 2 tane verdim dün yine istedi 1 tane daha verdim.Artik illallah ettim.Bir daha isterse yok diyecegim Evide kendinin alamayacak durumuda yok.Herhalde benden alınca kâr ettigini saniyo.Ben hic bir zaman birsey istemeye gitmedim gitmemde.

Bizim de benzer bir komşumuz vardı, kadın bütün komşulardan devamlı bir şeyler ister dururdu, küçük çocukları vardı, bizde çocuk varmış gibi bırakırdı onları, saatlerce çağırmazdı...

Aynı insan işte.Hayır öyle sinir oluyorum ki biliyorum bir şey desem benim adım artniyetli olacak bu sefer.
Kahve tuz domatws vs istenir de madem malzemelerin yok niy kek yapıyorsun yani değilmi..

Bizim komşunun koca ogluda PC oynamaya gelirdi ödev yapma kisvesi altında tabi..
Gecen geldi - acamiyoruz canim bozuldu dedim .
Bir kere daha geldi -çocuklar ders calissin diye yaptirmiyoruz dedim.
En iyisi boyle daha da gelmiyor.
Kadin kendi çocuklarıni dusunmezken siz niye dusuneceksiniz canim...
Gelince hemen ustunuze bir şeyler alip disari cikiyorduk deyin anneleri alismis size yikmaya.
Çocuklar 2 saat orda kalsinda utansin yapmasin

bencede kullanıyor tatlım
bizim alt komşumuz oğlu 35 yaslarında gelip internet şifresini istiyordu
sonra baktık pc kapalı bizim modem yanıp sönüyor bu sabah akşam giriyor
enayi miyiz yani ne sanıyor anlamadık
kardeşim şifre değişti
yine gelmiş şifreyi verin
arsız mı nedir
sonra haftada bir 10 tl istemeye geliyordu kadın
1 -2 yeter be kadın yani enayi mi sandın gezmeye para buluyorsun da yani acınacak durumunda yok bu nedir yahu
kapıya gelincede içeri kadar kafayı sokuyor içeri griecek zorla sanki
Ay böyle insanlara tahammülüm yok
sizde ters davranın bence biz soğuk davrandık

Bizimkiler oturup televizyon izliyor.bir de bir yrre gidince anahtarı alıyor yanına,sokakta kalıyor çocuklar.

Hergün sigara vs alıyor ama simdi ben desem çok şey istiyordun beni kötü yapacak biliyorum.Geçen gün peynir istedi sabah,kalmamış canım dedim,aa tatil günü peynir olmaz mı dedi şok oldum..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…