• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi bakmaya benden başka kimse yok

Annen de yapayalnız kalmayı seçmezdi emin ol . Ama hayat kadını buna itmiş. Derdim var sanıyorsun.. git birde o kadına sor bakayım içinde ne yaraları vardır allah bilir. Yaşın 21 çoktan annenin kıymetini anlayıp ergenlikten çıkman lazımdı ama terslik olmuş sanırım. Ben ailemin beni okutacak parası yok diye üniye gitmedim liseyi 84 le bitirmiştim pişman mıyım asla. Babamı bu çocuğu nasıl okutucam diye kahıra sokmadım oda böyle olsun istemezdi çalışıp destek oldum ve daha sonra açıktan bitirdim. Yapan yapıyor ama anneni bir daha bulamazsın kafanı duvarlara vurmadan aklını başına çal.
Annemin zaten içinin buruk olduğunu biliyorum. Küçüklükten beri hep yalnızlık duygusuyla baş etmeye çalışan biriydim. Kuzenlerim var ama herkes kendi kabuğunda. Annem ağjr ameliyata girecekti 2 gün olsun gelip bakmadılar ameliyata girmeden önce. Güya istanbuldalar. Annem iyi olsa sorsan herkes annemi çok seviyor. Kadın kötüyken nerdeydiler? İnsan bazen yanına ses bir dayanak arıyor. Hem psikolojik olarak hem ruhsal olarak bir şeyleri götürmek çok kötü. Hele birde anneyse bu işin içindeki. Annemin değerini o kadar iyi bilen biriyim ki herkes kendi hayatını yaşarken biz neden böyle olduk diye kahroluyorum. Dayılarıma kuzenlerime sorsak zaten yanında ben varım annemin herkes rahat. Benim hayatım nereye gidiyor? Annem bugün ölse bana sahip çıkacak babamdan başka birisi yok. Bak babam dahi annem hastanede yatarken okul derslerini seçtin mi diyor kadının yanında. Sonra ise sen okuluna git biz bakarız diyor bu bencillikle annemi mi bakacak?Ben bu şekilde bencil bir ailede yetiştim.

Annemin zaten içinin buruk olduğunu biliyorum. Küçüklükten beri hep yalnızlık duygusuyla baş etmeye çalışan biriydim. Kuzenlerim var ama herkes kendi kabuğunda. Annem ağjr ameliyata girecekti 2 gün olsun gelip bakmadılar ameliyata girmeden önce. Güya istanbuldalar. Annem iyi olsa sorsan herkes annemi çok seviyor. Kadın kötüyken nerdeydiler? İnsan bazen yanına ses bir dayanak arıyor. Hem psikolojik olarak hem ruhsal olarak bir şeyleri götürmek çok kötü. Hele birde anneyse bu işin içindeki. Annemin değerini o kadar iyi bilen biriyim ki herkes kendi hayatını yaşarken biz neden böyle olduk diye kahroluyorum. Dayılarıma kuzenlerime sorsak zaten yanında ben varım annemin herkes rahat. Benim hayatım nereye gidiyor? Annem bugün ölse bana sahip çıkacak babamdan başka birisi yok. Bak babam dahi annem hastanede yatarken okul derslerini seçtin mi diyor kadının yanında. Sonra ise sen okuluna git biz bakarız diyor bu bencillikle annemi mi bakacak?Ben bu şekilde bencil bir ailede yetiştim.
Yetişme tarzın bu şekilde olabilir baban vurdumduymaz bir insanmış ama kendinde diyorsun kimsemiz yok diye ve emin ol öyle zorluk çekmeden insalara kolay kolay laf yetiştiren bir insan değilim çünkü benim aileminde yanında kimsesi yoktu ve annem bana hep kafanı eğipte kimseyi sevindirme hep dik dur diyerek büyüttü ve her eğilecek gibi olduğumda annemin lafı aklıma geldi çok güçlüyüm dağ olsa duramaz karşımda ne ailemi küçük düşürürüm ne ezdiririm sende böyle ol ve not düşeyim aileme birşey olursa benimde bakmam gereken bir engelli kardeşim var benden başka kimse ona bakamaz ve evliyim böyle bir durum olursa kocam kabul eder mi diye benim içimde sıkıntılarım var ama o canımdan parça kimselere bırakmam. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır. Şuan sadece sen yaşıyorsun bazı şeyleri gibi gelebilir ama dertsiz insan mezarda.

Konuyu okuyunca irkildim.
Tek çocuğum var benim de.
Başıma bir şey gelse tek çocuk olduğu için isyan eder mi diye üzüldüm.
Kendimden edindiğim tecrübeye göre ilerde allah nasip edip evlenirsem 2 3 tane en az çocuk doğrururum. Tek olmak dünyadaki en zorlu şeylerden biri. Kendi hastalığım için değil de birbirlerine destek olurlar en azından

Annem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
Kavanozdaki taşlar diye bir hikaye anlatılır yıllardır. İşte profesör önce kayaları koyar, sonra çakıl taşlarını, sonra kumu falan...
Bende böyle bakıyorum hayata, kavanozdaki taşlarımızın ağırlığına göre hareket etmeliyiz. Kayalar kendim ve ailemdir mesela, öncelik onlarındır. Tek çocuk çift çocuk 10 çocuktan ziyade size ihtiyacı olan, sevdiğiniz biri var. İsyandan önce yollar arasanız mesela, evde kalıyorsanız annenizi götürme imkanınız varsa götürseniz gibi. Yoksa da yoktur, bazen planlar bizim istediğimiz şekilde ilerlemez yapacak bir şey yok yani.

Canım benım çok gecmıs olsun.. Hayat bazen bıze başka şans tanımaz... Ama bır çıkar yolu enınde sonunda açar... Senı cok ıyı anlıyorum çünkü aynı durumu ıkı çocuğum varken yasadım düşün. Çocuklarımdan ayrı annemın babamın basında uyudum günlerce... Ikısı de agır hastaydı... Mecburdum benden başka kimseleri yoktu.. Tabı sıkıldım onlara çaktırmadan agladım kendi kendime isyan ettım ama çok şükür şimdi daha iyiler.
Sende bıraz rapor alsan bıraz devamsızlık... Yetmez mı.. Baktın iyileşmiyor... Ya donduracaksın ya böyle bır hakkın var mı bilmiyorum ama yasadıgın şehre geçiş yapacaksın... Olmaz derse baban dinleme...baban razı gelmıyorsa bakıcı tutsun paşa...Annenı o halde bırakamayacgına göre....
Bana açılan kapılar tez sana da açılsın inşallah. Acil şifalar dilerim
Razı gelmez şimdi söylesem dünyayı yıkar ben bu işin böyle olacağını biliyordum der sinirlenir ortalığo yıkar ama hiçbir şey umrumda değil artık insanların sesine bile tahammülüm yok

Annem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
Yanlış düşünüyorsunuz hayat okulu başka diğer okul başka. Annenize bakınca herşey daha da yoluna girecek belki ne biliyorsunuz? Herkesin hayatı dümdüz degil ki hayatta bunlarda var. Sen şimdi çocuğun olsa okuyorum diyip ihtiyacı olduğu bir dönemde yanına gelmese kirilmazmisin? Mükemmel hayat yok kimse de 30 unda okuyup meslek sahibi olan da var. Siz de pekala yine yoluna koyarsınız yaşınız çok genç. Karamsar olmayın çok çok gencsiniz daha uzun yol var Allah nasip ederse orta bı yolunu bulursunuz.
Ben üniversite sınavına hazırlanırken neler yaşadık dershaneye gidiyordum hayat bana başka bir yol çizdi ben sonra yine okudum elbet bitirirsiniz. Ailemle el ele verip çalışıp tekrar doğrulduk.Karsiniza çıkanlar engel olmak için değil sizi olmasi gereken yere götürmek için hazırlık yapar

Son düzenleme:
Teyze dayı yenge bisey yok mu ? Yada bakıcı için maddiyat annenızde mi tek çocukmuş . Şu hayatta tek mi kaldınız anne kız hadi siz gencsınız de 21 yaşında evladı olan Anneniz hıc mi insan tutmamış yanında
Baba kadına bakmasın ama ona evlat vermiş biri için maddi destek saglayabilirse eğer bu konuda yardım alın .bide böyle bi durumda babanız neden ortalığı yıkacak okula gitmediniz die keyfi bi süreç değil sonuçta
Teyzem yok 2 tane dayım var biri yurt dışında diğerinin kendine hayrı yok. Dünya işlerinin peşinde. Şu an yanında ben varım ya herkes bana güveniyor. Annemin arkadaşları var ama arkadaş ne kadar bakacak? Herkes 2 3 gün yapar aman banane der gelir geçer. Yenge olsa ne olacak el kızı ne kadar bakacak? Bizim ailemiz yıllardır hep kopuktu. Annem yıllarca anneanneme baktı dayılarım yalvar yakar gelip annelerine bakıyorlardı. Annem senelerce tek başına mücadele etti. Şimdi ben onun kaderini yaşıyorum başka açıklama yok. Babama gelirsek babam düşündüğünüz gibi bir insan değil sinirli, bencil değişik birisi. Kendisinin eline iğne batsa dünyaları yıkar anneme bu kadar şey oldu sanki bilerek oldu gibi davranır. Kimsesizlik bu başka bir şey değil

Teyzem yok 2 tane dayım var biri yurt dışında diğerinin kendine hayrı yok. Dünya işlerinin peşinde. Şu an yanında ben varım ya herkes bana güveniyor. Annemin arkadaşları var ama arkadaş ne kadar bakacak? Herkes 2 3 gün yapar aman banane der gelir geçer. Yenge olsa ne olacak el kızı ne kadar bakacak? Bizim ailemiz yıllardır hep kopuktu. Annem yıllarca anneanneme baktı dayılarım yalvar yakar gelip annelerine bakıyorlardı. Annem senelerce tek başına mücadele etti. Şimdi ben onun kaderini yaşıyorum başka açıklama yok. Babama gelirsek babam düşündüğünüz gibi bir insan değil sinirli, bencil değişik birisi. Kendisinin eline iğne batsa dünyaları yıkar anneme bu kadar şey oldu sanki bilerek oldu gibi davranır. Kimsesizlik bu başka bir şey değil

Sizden başka çaresi yok o zaman 😔 yani bütün bu fikirleri ürettim 1 yıl az değil sizin hayatınızdan gidecek olan .

Çok ileri evre değildi. Akciğerinin bir lobu alındı. Daha bugün 9.gün ameliyat olalı. Gücüm kuvvetim yok diyor ayağa kalkınca direkt nefes nefese kalıyor. Annemin iyi olması her şeyden daha önemli benim için. Strese giriyorum çünkü kendi işlerimi yapacak kadar iyi olsam bana yeter diyen birisi zaten fazlasında gözü yok. Kemoterapi büyük ihtimal alacak. Zaten kemoterapi zamanı da gelmek isteyen biriydim ama 21 günde bir nasıl geleyim üni uzak otobüs fiyatları desek almış başını gidiyor. Anlayacağınız zor bir dönem. Belirsizlik beni çok yoruyır evet şu an böyle ama ilerde ne olur gibisinden. Babam diyor ki illaki bakacağız sen git benim gibi bakabilecekler mi hayır. Annem hasta iken anneme merhamet edip iyi davrandı eve gideceğini öğrendiği an eski sinirli hallerine geri döndü. Annemi ben ona mı bırakırım asla.
Sık sık yürümesi gerekiyor, ayrıca triflo ile çalışması lazım. Dediklerimi doktora danışın.

Bırakıp gidersen daha çok üzüleceksin. Belki derslerden de kalırsınız. Yazılarından vicdansız biri aklıma gelmedi. Yorgun bir genç kız var. Annen emekli galiba. Kirada vs değilseniz arada kadın tutabilirsiniz. O ara okula ara verin derim. Dondurun. İlk donduran siz olmayacaksınız. Yatay geçiş hakkınız da var, ama dikkat edin dersleri saymadıkları da oluyor. Dondurmak en mantıklısı

Bence herkes konu sahibinin üstüne çok gitmiş. Bu yaşında çevresine göre bir çok sorumluluk alması onu yormuş. Ayrıca burda bizler 1 yıllık durum gibi düşünüyoruz ama aslında hayat boyu annesine bakması gerekecek maddi manevi olarak. Bunun bilincinde olarak kendisini çıkmazda hissetmesini çok normal buluyorum. Şu ekonomik şartlarda aldığımız maaş sadece kendimize yetmezken belki evlendiğinde bile annesine bütçe ayırması gerekiyor ileride bu evliliğine nasıl yansır neler olur bunları düşünüp gelecek kaygısı duyması çok normal. Birde annesi kanser hastası 1 dönemde 1 yılda iyileşme garantisi yok bazen kendi rahat hayatlarımızdan bu tarz sıkıntıları ne olacak diye görüyoruz ama bence de çok zor. Konu sahibi biraz olumsuz yazdım ama seni anlıyorum umarım ileride kazancının çok olduğu bir meslek sahibi olursun ve annene de kendine de iyi bir hayat sunarsın.
Anlatmak istediğim tamamen buydu. İnsanlar beni bencil diye nitelendirdi ama alakası yok. Okulumu bile bitiremiyorum bitirsem özel hastanede de olsa çalışır anneme katkım olurdu. Atansam zaten maaşım iyi olur. Şu sıkıntılj zamanda kpss nasıl çalışayım ? Hayat 20 30 yıl önceki gibi mi ekonomi almış başını gidiyor. İnsanlardan para dilendiğimiz günleri bilirim alttan dersim kaldı dönemim uzamasın zamanında bitsin diye. İnsan üzülüyor bu benim elimde değil. Kendimin morali olması lazım anneme moral vereyim tek insan nasıl güç alsın? Doğru düzgün ekonomik özgürlüğüm olsa ilk psikoloğa gider kendimi iyi ederdim

Sizden başka çaresi yok o zaman 😔 yani bütün bu fikirleri ürettim 1 yıl az değil sizin hayatınızdan gidecek olan .
Bende çok düşündüm bunları ama yapacak hiçbir şey yok maalesef. Çocukluğumdan beri üstümüzde kara bulut vardı zaten. Asla yüzümüz gülmedi. Anneannemi kaç sene annem baktı 21 yaşındayım daha yeni annemi kaybettik 5 ay oldu üstüne bu kanser çıktı. Annem tam nefes alırım rahatlarım dedi böyle oldu. Kadere isyan etmemek allaha isyan etmemek elde değil. Gezmeyi tozmayı da geçtim artık. Kendimize yetemiyoruz. 1 haftadır hastayım soluk alamadım anneme baktım dışardan göründüğü kadar keşke kolay olsa. Arkadaşları arayıp soruyor ama arkadaş sonuç olarak onlara mı bırakıcam annemi dedipim gibi herkes 1 2 gün bakar sonra da aman der hayatın gerçekleriyle çok küçük yaşta tanıştım maalesef

Konu sahibi sorumluklardan bıkmış demekki bu yaşında çıkmaza girmiş, belki psikolojisi iyi değil. Ne kadar süredir bunu yaşıyor bilmiyoruz bu kadar eleştirel olup kaçmak istiyosunuz vs. diye konuşup gencecik bir insanı üzmek çok garip ya. Herkes ne kadar da üst perdeden konuşuyor ve yargılamak ne kolay.

Bende çok düşündüm bunları ama yapacak hiçbir şey yok maalesef. Çocukluğumdan beri üstümüzde kara bulut vardı zaten. Asla yüzümüz gülmedi. Anneannemi kaç sene annem baktı 21 yaşındayım daha yeni annemi kaybettik 5 ay oldu üstüne bu kanser çıktı. Annem tam nefes alırım rahatlarım dedi böyle oldu. Kadere isyan etmemek allaha isyan etmemek elde değil. Gezmeyi tozmayı da geçtim artık. Kendimize yetemiyoruz. 1 haftadır hastayım soluk alamadım anneme baktım dışardan göründüğü kadar keşke kolay olsa. Arkadaşları arayıp soruyor ama arkadaş sonuç olarak onlara mı bırakıcam annemi dedipim gibi herkes 1 2 gün bakar sonra da aman der hayatın gerçekleriyle çok küçük yaşta tanıştım maalesef

Yani anlayabiliyorum sizi aynı yollardan geçmemiş olsak da . Güvenip bırakmazsınız kimseye

Onun haline de üzülüyorum bir türlü düzelmedi kadın. İsyan ediyorum onun kalbini de kırıyorum oda diyor teyzem halam hiçbir şeyim yok önceden de böyleydik diyor. Üstüne hastaneden çıktık aşırı kötü grip oldum hala düzelemedim ona rağmen anneme hizmet ediyorum. Artık cidden bunaldım. Bir tarafım nolursa olsun bas git diyor bir tarafım gözün arkada kalacak diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Babama desem okulu dondurucam diye ortaliği yıkar anneme benim gibi bakamaz ki
Nolursa olsun bas git diyen tarafınız Deccal sanırım yuh.

Konu sahibi sorumluklardan bıkmış demekki bu yaşında çıkmaza girmiş, belki psikolojisi iyi değil. Ne kadar süredir bunu yaşıyor bilmiyoruz bu kadar eleştirel olup kaçmak istiyosunuz vs. diye konuşup gencecik bir insanı üzmek çok garip ya. Herkes ne kadar da üst perdeden konuşuyor ve yargılamak ne kolay.
Her şey düzeldi derken çıkmaza girdik birde normal hastalık olsa tamam dicem illaki iyileşir çok uzun belirsiz bir yol. Keşke iyi olacağına garanti olsa. İnsan diz ameliyatı olur ya da başka ameliyat olur iyileşir dersin bu öyle bir şey değil.

Onun haline de üzülüyorum bir türlü düzelmedi kadın. İsyan ediyorum onun kalbini de kırıyorum oda diyor teyzem halam hiçbir şeyim yok önceden de böyleydik diyor. Üstüne hastaneden çıktık aşırı kötü grip oldum hala düzelemedim ona rağmen anneme hizmet ediyorum. Artık cidden bunaldım. Bir tarafım nolursa olsun bas git diyor bir tarafım gözün arkada kalacak diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Babama desem okulu dondurucam diye ortaliği yıkar anneme benim gibi bakamaz ki
Selamün kavlen, evladım aklın yerinde mi senin , nasıl anneni öylece bırakıp gidebilirsin "bir yanım bas git diyor ne demek " Sen hastayken annen basıp gitmeyi düşünmüş mü ? Bir sor bakalım kendisine... Anne bu anneeeeee, üstelikte keyfi değil hasta kadın.21 yaşında arkandan ne kovalıyorda hayata geç kaldığını düşünüyorsun.Bir dönem akademik yaşamından büyük birşey eksiltmez.Onu kaybedersen daha çok üzülürsün. Babanda o kadar okulunu düşünüyorsa evladının anasına bakıcı tutsun bir zahmet o zaman...

Selamün kavlen, evladım aklın yerinde mi senin , nasıl anneni öylece bırakıp gidebilirsin "bir yanım bas git diyor ne demek " Sen hastayken annen basıp gitmeyi düşünmüş mü ? Bir sor bakalım kendisine... Anne bu anneeeeee, üstelikte keyfi değil hasta kadın.21 yaşında arkandan ne kovalıyorda hayata geç kaldığını düşünüyorsun.Bir dönem akademik yaşamından büyük birşey eksiltmez.Onu kaybedersen daha çok üzülürsün. Babanda o kadar okulunu düşünüyorsa evladının anasına bakıcı tutsun bir zahmet o zaman...
Bas git diyor dediğim için basıp gittim yani öyle mi? Kadın zaten bu hale gelmek istemezdi ne alaka ben salak mıyım kendisi istedi hasta mı oldu demişim? Siz sanki bunaldığınızda çok metanetli insanlarsınız sürekli ayaktasınız sağlamsınız. İnsan her zaman ayakta duramaz bu nasıl düşünceler ya. Şöyle sitem edenlerin yanında eminim dayanakları vardır böyle konuşmak ne kolay yahu.

Bence herkes konu sahibinin üstüne çok gitmiş. Bu yaşında çevresine göre bir çok sorumluluk alması onu yormuş. Ayrıca burda bizler 1 yıllık durum gibi düşünüyoruz ama aslında hayat boyu annesine bakması gerekecek maddi manevi olarak. Bunun bilincinde olarak kendisini çıkmazda hissetmesini çok normal buluyorum. Şu ekonomik şartlarda aldığımız maaş sadece kendimize yetmezken belki evlendiğinde bile annesine bütçe ayırması gerekiyor ileride bu evliliğine nasıl yansır neler olur bunları düşünüp gelecek kaygısı duyması çok normal. Birde annesi kanser hastası 1
Anlatmak istediğim tamamen buydu. İnsanlar beni bencil diye nitelendirdi ama alakası yok. Okulumu bile bitiremiyorum bitirsem özel hastanede de olsa çalışır anneme katkım olurdu. Atansam zaten maaşım iyi olur. Şu sıkıntılj zamanda kpss nasıl çalışayım ? Hayat 20 30 yıl önceki gibi mi ekonomi almış başını gidiyor. İnsanlardan para dilendiğimiz günleri bilirim alttan dersim kaldı dönemim uzamasın zamanında bitsin diye. İnsan üzülüyor bu benim elimde değil. Kendimin morali olması lazım anneme moral vereyim tek insan nasıl güç alsın? Doğru düzgün ekonomik özgürlüğüm olsa ilk psikoloğa gider kendimi iyi ederdim
Çok iyi anlıyorum annemin bir sağlık sorunu yok ama ne gelecek güvencesi var ne evi ne başka bir şeyi tüm hayatını bizim için harcadı ve çocukluğumdan beri annemin sorumluluğunu hissediyorum atandım ama evlilik kira vs derken bazen insanın geliri kendine ancak yetiyor bu zorlanma hep hayatınızda olacak. İleride hayatınıza aldığınız kişiyi iyi seçin umarım gün geçtikçe her şey düzene girer. Ben yıllarca keşke yurtta büyüseydim en azından sadece kendi sorumluluğum olurdu diye düşündüm. Simdi her şey daha kolay psikoloğa da gittim net bir çözüm olmuyor ama iyi geliyor umarım ileride siz de hem kendi hem annenizin hayatını yoluna koyarsınız 🙏

Back