• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi bakmaya benden başka kimse yok

Sizin normal şartlarda refakatçi izninizin olması gerekiyor. Üniversite de bu durum nasıl bilmiyorum ama hocalardan önce idare ile bu durumu güzelce konuşun. Özel bir durumunuz var çünkü. Haklarınızı öğrenin sonra hocalarınızla güzelce konuşun. Ondan sonra karar verin. Çok geçmiş olsun.

Annenizden kıymetli mi yahu? Evlat olarak tabi ki bakacaksınız. El olsa insan yardım eder bu ne vicdansızlık ne olursa bas git felan şok oldum. Okuldur bu biter hayata geç kalıyorum dediğiniz yaş daha 21. Neyin geç kalması? Pes doğrusu o kadar şaşırdım ki iki adım atsa yoruluyor diyip tek başına bırakma düşünceniz ve konu açmanız üzerine annenizi kırmanız. Annenize bir şey olsa yapayalnız kalacaksınız. Okulunuzla mutlu huzurlu yaşarsınız artık. Anne olarak evladım bir ameliyatımda bile destek olmayacaksa gelip şurada konu açacaksa yazık o kadar üzülürdüm ki
Annemin zaten yanında oluyorum. Ama bende insanım sonuç olarak. 1 hafta hastanedw yattı yanımızda kimse yoktu. Zaten hep öyleydi ben farkındaydım. Covid oldum sesim çıkmadı annem diye. Hayata isyan ediyorum daha çok anneme değil

Sizin normal şartlarda refakatçi izninizin olması gerekiyor. Üniversite de bu durum nasıl bilmiyorum ama hocalardan önce idare ile bu durumu güzelce konuşun. Özel bir durumunuz var çünkü. Haklarınızı öğrenin sonra hocalarınızla güzelce konuşun. Ondan sonra karar verin. Çok geçmiş olsun.
Hocamın 1 tanesi ben idare ederim demiş ama diğer hocaların için bir şey diyemem dedi. Stajım var zorunlu ona gitmesem okulum yine uzayacak

İkinize de cok uzuldum rabbim bu mubarek gundr mucize kapilari acsin. Once saglik tabiki. İnanki bu acilar sandiginiz gibi değil.korkunc.ona bir bardak su verirken bile kalkan kolunun agridigini ictigi agzinin dahi acidigini bilin ic organdaki acilardan bahsetmiyorum bile. Universite olaylarini pek bilmem ama yasin henuz genc kizlarin dedigi gibi yarim donem dondurulsa olmaz mi? Veya yaz okullarina hazirlansan.veya komau es dost rica etsen biri bi sure parayla baksa

Hocamın 1 tanesi ben idare ederim demiş ama diğer hocaların için bir şey diyemem dedi. Stajım var zorunlu ona gitmesem okulum yine uzayacak

Tamam diğer hocalarınla da konuş. Ama dediğim gibi refakatçi raporu alırsan hakların neler onu bir öğren. Direkt dondurma. Stajı şehrinde yapamıyor musun?

ben de senin yaşlarındayken babam vefat etmişti , annem rahatsızdı , başka bir şehirde üniversite okuyordum. kardeşim ergenlikteydi , her gün beni arar ağlardı. bir yandan onu sakinleştirir , dersleriyle ilgilenirdim bir yandan annemi okuduğum şehirde doktorlara götürürdüm. babamın vefatına bile yas tutamamıştım , annem kardeşim bana dayanıyor üzgün görmesinler diye ama hepsi geçti şimdi. okulu bitirdim , evlendim . annemin sağlığı daha iyi çok şükür . kardeşim de okulu bitirdi çalışıyor. Yani ben seni anlıyorum ama dayan geçiyor bu günler de. hayata sınav için gelmişiz , senin de sınavın bunlarmış. dayan , sabret. okul uzasa da yapacak bir şey yok hayata geç kalmış olmazsın daha çok gençsin. Annen de şu anda sana muhtaç. İsyan etme , hayat böyledir. Kimin ne zaman ne yaşayacağı belli olmaz. Gelecek günlerin güzel olsun inşallah

Rapor alın. Ya da bir sene uzasın okul. Tek çocuksanız siz bakacaksınız ya elbet kim bakacak? Boşanan baba niye baksın siz dururken? Annenizden kıymetli değil ki. İnanılmaz bir konu. Ben de tek çocuğum. Şükürler olsun annemin bir rahatsızlığı yok,bakıma ihtiyacı yok ama üç ameliyat oldu bir de ağır hastalık geçirdi hepsinde ben baktım. Ki iki tanesinde çocuk yaştaydım sizin gibi yetişkin değildim.

ben de senin yaşlarındayken babam vefat etmişti , annem rahatsızdı , başka bir şehirde üniversite okuyordum. kardeşim ergenlikteydi , her gün beni arar ağlardı. bir yandan onu sakinleştirir , dersleriyle ilgilenirdim bir yandan annemi okuduğum şehirde doktorlara götürürdüm. babamın vefatına bile yas tutamamıştım , annem kardeşim bana dayanıyor üzgün görmesinler diye ama hepsi geçti şimdi. okulu bitirdim , evlendim . annemin sağlığı daha iyi çok şükür . kardeşim de okulu bitirdi çalışıyor. Yani ben seni anlıyorum ama dayan geçiyor bu günler de. hayata sınav için gelmişiz , senin de sınavın bunlarmış. dayan , sabret. okul uzasa da yapacak bir şey yok hayata geç kalmış olmazsın daha çok gençsin. Annen de şu anda sana muhtaç. İsyan etme , hayat böyledir. Kimin ne zaman ne yaşayacağı belli olmaz. Gelecek günlerin güzel olsun inşallah
Hepsi üst üste geldi. Annemde anneanneme aynılarını yapmış kaderim aynı annem gibi. Onun da yapacağı bir şey yok. Babama bırakıp gitsem de asla benim gibi olamaz. Babama desem ki okulu bırakacağım dünyayı başıma yıkar ama bilmiyorum ki gitsem de başarı elde edemicsm elim yüreğimde olacak. Etrafıma bakıyorum da herkes mutlu yaşıtlarım. Sorunları yok gezip tozuyorlar. En basiti ya kar yağdı dışarı çikip mutlu dahi olamadım içimden gelmedi. Ama diğerlerine bakıyorum çok mutlular herkes gezip tozuyor. Diyorum bizim günahımız neydi? Annem zaten iyi değil toparlanamadı asla birde annesiz kalırsam benim bu hayatta yaşamama gerek yok. Babam asla annem gibi olamaz kardeşim de yok yanıma destek olacak. Şu an yazınca bile fark ettim hayatım ne boktanmış

Annemin, babamın, kardeşimin, babaanne vs hep kahrını ben çektim bu yaşıma kadar. Evlendim hala her şeyi benden beklerler. Bazı insanlar senin benim gibi ebeveyn olarak doğuyor çocuk değil. Oysa ki ben hep kendi başımaydım. Çok şükür kimseye maddi manevi ihtiyaç duymadan hayatımı kurdum.

Rapor alın. Ya da bir sene uzasın okul. Tek çocuksanız siz bakacaksınız ya elbet kim bakacak? Boşanan baba niye baksın siz dururken? Annenizden kıymetli değil ki. İnanılmaz bir konu. Ben de tek çocuğum. Şükürler olsun annemin bir rahatsızlığı yok,bakıma ihtiyacı yok ama üç ameliyat oldu bir de ağır hastalık geçirdi hepsinde ben baktım. Ki iki tanesinde çocuk yaştaydım sizin gibi yetişkin değildim.
Ben yaşadığımız duruma üzülüyorum. Her şey üst üste geldi. Bir yandan anneme de bu durumu yakıştıramıyorum. Etrafıma bakıyorum herkes mutlu ya gezip tozuyorlar gülüyorlar eğleniyorlar ben ise hiçbir şey yapamıyorum. Üniden geleli neredeyse 2 ay olacak dışarı dahi çıkasım gelmedi annem iyi olsun diye gecelerce ağladım. Annem ölse tek babam var annemi arayıp konuştuklarımızı babamla konuşamam. Allahtan tek dileğim annemi alırsa beni bu hayatta bırakmasın.

Annemin, babamın, kardeşimin, babaanne vs hep kahrını ben çektim bu yaşıma kadar. Evlendim hala her şeyi benden beklerler. Bazı insanlar senin benim gibi ebeveyn olarak doğuyor çocuk değil. Oysa ki ben hep kendi başımaydım. Çok şükür kimseye maddi manevi ihtiyaç duymadan hayatımı kurdum.
Ne hayatımı kurmaya ne gelecek planı yapmaya takatim yok. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Annemin en büyük ümidi mezun olmamı görmekti okulumu bitirmemdi oda bilemezdi böyle olacağını. Tatile geldiğimden beri hastalıkla uğraşıp ağlıyorum. Benim yakın arkadaşım ise annesi hastayken geziyordu hatırlıyorum. Ben o kadar rahat olamadım hiç ya. Annem benim için farklı bir şey. Tek çocuk olduğum için kardeşim arkadaşım. Annem bir gün giderse ne yaparım bilmem.

Tek çocuksunuz anneniz kac gece başınızda bekledi sayamaz bile anne ya anne dünyada ki siginacak en önemli liman cokmu önemli bir dönem okulunuz o kadar kadin var ki annem yasasa da tek başını beklesem diyen gercekten o kadar şımarık büyümüşler ki sizi bencil olmuşsunuz hemde sizi dünyaya getirip her eziyetinizi ceken kadindan kaçmak istiyorsunuz pes

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor. Okulu tekrar edersiniz ama anneniz giderse vicdan muhasebesinde yenilir hem yas, hem bununla başa çıkmak durumunda kalırsınız.

Evli barklı biriyim. Eşim ve çocuklarım var. En iyi dostum eşimdir ama bir gün olurda rehberimde annemin numarası kalırda, telefonu açan olmaz diye düşünmek bile beni çok üzüyor.

Onun, telefonun diğer ucunda olduğunu bilmek bile bana zırh oluyor. Kaç yaşında olursan ol anne her şeydir.

Şu an başka şehirdeyim, bir düzenimiz var Allah korusun annem böyle bir şeyle sınansa 2 erkek kardeşim olduğu halde düzenimi değiştirip giderim.

Okula devam edebilirsiniz ama annenizin yeri hiç dolmaz 😔

Annem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
Ağır hastalıkla uğraşmak çok zor iyi biliyorum. Refakatçi olarak insan biraz soluklanmak birilerinden destek görmek istiyor. Bir de belirsizlikler çok yorucu oluyor o dönemde.anneniz akciğer kanseriyse ve ameliyat olabildiyse çok ileri bir evrede değildir diye tahmin ediyorum.kemoterapi alacak mı? O durumda mutlaka birileri yanında olmalı.
En kötü ihtimalle okulu 1 sene dondurursunuz. İnsan ömründe 1 sene inanın hiçbirşey değil. İleride pişmanlık yaşamaktansa içiniz rahat hayatınıza devam edersiniz.babanızla sakince konuşsanız bakıcı gibi bir imkanınız olur mu bilmiyorum.en kötü ihtimal olmasa da ileride kaldığınız yerden devam etme imkanınız olacak. İnşallah kolaylıkla atlatırsınız anneniz iyi olur moralinizi bozmamaya çalışın hiçbirşey kalıcı değil ❤️

Onun haline de üzülüyorum bir türlü düzelmedi kadın. İsyan ediyorum onun kalbini de kırıyorum oda diyor teyzem halam hiçbir şeyim yok önceden de böyleydik diyor. Üstüne hastaneden çıktık aşırı kötü grip oldum hala düzelemedim ona rağmen anneme hizmet ediyorum. Artık cidden bunaldım. Bir tarafım nolursa olsun bas git diyor bir tarafım gözün arkada kalacak diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Babama desem okulu dondurucam diye ortaliği yıkar anneme benim gibi bakamaz ki
Yazık değil mi o kadına? Kadına kendini yük gibi hissettirmişsin. Yarın birgün birşey olursa vicdan azabıyla yaşayamazsın. Anne o bir daha gelmez dünyaya . Tek derdi olan tek sıkıntısı olan da sen değilsin. Dünya senin etrafında dönmüyor binbir türlü dertlerimiz var bizimde. Korkak olma annene de bu kadar yansıtma.

Annemin zaten yanında oluyorum. Ama bende insanım sonuç olarak. 1 hafta hastanedw yattı yanımızda kimse yoktu. Zaten hep öyleydi ben farkındaydım. Covid oldum sesim çıkmadı annem diye. Hayata isyan ediyorum daha çok anneme değil
Annen de yapayalnız kalmayı seçmezdi emin ol . Ama hayat kadını buna itmiş. Derdim var sanıyorsun.. git birde o kadına sor bakayım içinde ne yaraları vardır allah bilir. Yaşın 21 çoktan annenin kıymetini anlayıp ergenlikten çıkman lazımdı ama terslik olmuş sanırım. Ben ailemin beni okutacak parası yok diye üniye gitmedim liseyi 84 le bitirmiştim pişman mıyım asla. Babamı bu çocuğu nasıl okutucam diye kahıra sokmadım oda böyle olsun istemezdi çalışıp destek oldum ve daha sonra açıktan bitirdim. Yapan yapıyor ama anneni bir daha bulamazsın kafanı duvarlara vurmadan aklını başına çal.

Genel anlamda bir yorgunluk olduğunu düşünüyorum üzerinizde.
Yoksa ne yaşınız küçük, ne de abarttığınız kadar bir durum var ortada.
Annenizin tabiki yanında olmalısınız. Aslında yazacak çok şeyim var daz bu yaşlarda sizlere bir şey söylenince oflar vaziyette oluyorsunuz:)
her şey gelip geçiyor, anneniz hala yanınızdayken, kıymet bilin derim

Ağır hastalıkla uğraşmak çok zor iyi biliyorum. Refakatçi olarak insan biraz soluklanmak birilerinden destek görmek istiyor. Bir de belirsizlikler çok yorucu oluyor o dönemde.anneniz akciğer kanseriyse ve ameliyat olabildiyse çok ileri bir evrede değildir diye tahmin ediyorum.kemoterapi alacak mı? O durumda mutlaka birileri yanında olmalı.
En kötü ihtimalle okulu 1 sene dondurursunuz. İnsan ömründe 1 sene inanın hiçbirşey değil. İleride pişmanlık yaşamaktansa içiniz rahat hayatınıza devam edersiniz.babanızla sakince konuşsanız bakıcı gibi bir imkanınız olur mu bilmiyorum.en kötü ihtimal olmasa da ileride kaldığınız yerden devam etme imkanınız olacak. İnşallah kolaylıkla atlatırsınız anneniz iyi olur moralinizi bozmamaya çalışın hiçbirşey kalıcı değil ❤️
Çok ileri evre değildi. Akciğerinin bir lobu alındı. Daha bugün 9.gün ameliyat olalı. Gücüm kuvvetim yok diyor ayağa kalkınca direkt nefes nefese kalıyor. Annemin iyi olması her şeyden daha önemli benim için. Strese giriyorum çünkü kendi işlerimi yapacak kadar iyi olsam bana yeter diyen birisi zaten fazlasında gözü yok. Kemoterapi büyük ihtimal alacak. Zaten kemoterapi zamanı da gelmek isteyen biriydim ama 21 günde bir nasıl geleyim üni uzak otobüs fiyatları desek almış başını gidiyor. Anlayacağınız zor bir dönem. Belirsizlik beni çok yoruyır evet şu an böyle ama ilerde ne olur gibisinden. Babam diyor ki illaki bakacağız sen git benim gibi bakabilecekler mi hayır. Annem hasta iken anneme merhamet edip iyi davrandı eve gideceğini öğrendiği an eski sinirli hallerine geri döndü. Annemi ben ona mı bırakırım asla.

Annene Rabbim acil şifa versin. 🤲🏼

Ama seni çok güçsüz ve şikayetçi buldum. Şimdi başına gelmedi diyeceksin ama hepimiz benzer seyler yasadık yaşıyoruz.Tek çocuk olmak senin kaderin. Annenin hastalığı da kader. Bunlar karşısında yapılacak bir şey yok.

Bir tercih hakkın yok bence. Burada kimse de sana anneni bırak git okula demez, diyemez. Benden başka bakacak kimse yok, babam bakamaz, babam okula gitmediğimi duysa cok tepki verir, annemi de bırakamam, gitsem aklımda burada kalır vs bunları tekrarlayıp durma kendine.

Önce bi durumu kabul et. Senin sorunun, hala duruma isyan modundasın. Önce kabul et. Annen hasta ve sen ona bakmak durumundasın.

Yarım dönem okul uzayacak diyorsun. Diyelim ki annen hasta değil, sen gittin okulu bitirdin. Hemen ise başlama, para kazanma leveline mi geçeceksin ki, işte hayattan geri kaldım şöyle böyle diye söyleniyorsun ?

Ben 22 yaşında üniversiteye gittim. Ailevi sebeplerle kaç yılım kaynadı. Universiteyi üç kez kazanıp yerleşip ailesinin borçları yüzünden gidemeyen, lise mezun olup senelerce iki işte birden çalışan, parasını kurusuna kadar onlara veren, okumak da içinde uhde kalan arkadaşım var. Bu kadar söylenmedik. Yarım dönem de telafisi olmayan bi şey değil. Kendinden daha iyi ve rahatlara bakarak ancak mutsuz olursun.

Boomer gibi davranmak istemiyorum ama 80-90 jenerasyonu olarak biz neler yaşadık. Çocukluğumuz, çocuk olmanın değerli olmadığı zamana geldi. Özdegerimizin farkında olmadan büyüdük. Ailemiz için, anne babayı memnun etmek için verici ve fedakar olduk. Yetişkinliğimiz ise çocukların bizden kıymetli old döneme geldi. Şimdi de onlar için kendimizi paralıyoruz. Ama emin ol; kimse şu dönemin gençleri gibi isyan edip “ben ben” demedi. Hayatımızı yaşayamadık diye ağlamadı.

Az silkin kendine gel. Yalnızım deme. Asıl annen olmasa yalnız olurdun. O senin maddi manevi en büyük hazinen. Elinden geleni yap, sonra bak Allah da senin için ne kapılar açıyor. İnan bu tecrübe sana hayatta büyük kazanımlar sağlayacak. 💙

Son düzenleme:
Ben yaşadığımız duruma üzülüyorum. Her şey üst üste geldi. Bir yandan anneme de bu durumu yakıştıramıyorum. Etrafıma bakıyorum herkes mutlu ya gezip tozuyorlar gülüyorlar eğleniyorlar ben ise hiçbir şey yapamıyorum. Üniden geleli neredeyse 2 ay olacak dışarı dahi çıkasım gelmedi annem iyi olsun diye gecelerce ağladım. Annem ölse tek babam var annemi arayıp konuştuklarımızı babamla konuşamam. Allahtan tek dileğim annemi alırsa beni bu hayatta bırakmasın.
Hepsi düzelir. Hayat bu,insan her şeyi yaşıyor. Çevrenizdeki insanlar da 7/24 çalıp oynamıyordur herkesin benzer dertleri var ya da olabilir günün birinde. Sadece sabır. Geçmiş olsun annenize

Back