anneme tahammül edemiyorum artık

Allah yardımcın olsun diyorum öncelikle.
Hep söylüyorum maalesef ailemizi seçemiyoruz.
Kesinlikle çocuğuna annen bakmasın.
Yarın bir gün seni yarı yolda bırakabilir ve kaldığı süre boyunca lohusa halinle seni daha da yıpratabilir.

Annen bakmasın ama kim bakarsa baksın. Bu anne seni boşanmaya bile götürür. Çok tuhafıma gidiyor böyle şeyler duyunca. Allah yardımcın olsun tek çare mesafeni korumak galiba.

bakıcıyı neden düşünmüyosun? maddi sebeplerle mi?

yok canım maddiyatla ilgisi yok yaşadıklarımız duyduklarımız gördüklerimiz..
güvenemem :KK43: çalışmam 3 yaşına kadar büyütürüm diyorum ama o zamanda sektör alıp başını gitcek.. çok zor bir karar yani.

Ne tuhaf anneler var.
Cagirirsin gelmez.
Cagirmazsin gelecem diye tutturur.
Etrafimdada var.kizi evlenmis cocuk sahibi olmus 5yasindaki kiz cocugu gibi davraniyor kizina .
Bazen dusunuyorum bir annenin boyle herseye mudahil olmasi mi iyi herdk ne yaptigini bilmesi mi(duskunlugu).
Yoksa sende evlendin artik yuvan var deyip kendini geri ceken annemi.

Ama senin annenin gercekten duygusal anlamda bi problemi olabilir.
Bu nedenden yapiyodur .
Babaniz evlenmis cocuk sahibi olmus felan yani.

merhaba

annemle çok fazla sıkıntım var.. babamla boşandığından beri iyice artan sıkıntılarım bebekle beraber iyice zıvanadan çıkmış durumda..

kayınvalidemle yaşadığım sıkıntıları bildiği için kendini sürekli onunla kıyaslayıp bana şükret bana kurban ol gibi saçma sapan halleri tavırları beni iyice delirtiyor.
artık dayanamıyorum.

kısaca sorunumu anlatmaya çalışcam ama ne kadar kısa kesebilirim bilmiyorum.
annem başına buyruk hep kendi bildikleri doğru sanan aşırı dik başlı bi kadın.babamla boşanma sebepleri de annemin hatalarıydı.

aynı şehirde yaşamıyoruz,yaşadığı şehirde ne ailesi ne kardeşi ne kardeşim ve ben varız tek başına yaşıyor. bende ısrarla her defasında aklım sende kalıyor buraya taşın bana yakın olursun diyordum. arada bir bebeğe bakarsın falan ben özgürüm rahatım taşınamam gibi gerekçeleri var kendisinin..

dün haberlerde ananneye bakım parası verileceğini duymuş beni aradı çocuğu bana bırak sen işe dön ben büyüyene kadar sizle kalayım ama bazı şartlarım var dedi.
şartlarını duymama gerek yok ben evimde kimseyi yatılı istemiyorum dedim. ne b.k yersen ye sana iyilik yaramıyor o deli kaynanan s.csın ağzına daha beterini hakediyorsun dedi bana.

evime genelde haftasonlarında gelebiliyor ayda 1 kere falan sürekli hizmet bekliyor. hamile değilken bu kadar zoruma gitmiyordu ama şuan yaptıkları aşırı sinirimi bozuyor. en son geldiğinde kayınvalidem acıdı halime sen otur ben yaparım dedi hiç utanmadı bile yapcaksınız tabi diye kaşı gözü ayrı oynadı..

kayınvalidem kendi evine çıktığı zaman sürekli arkasından asla onun gibi olmam gereğinden fazla düşünüyor sizi hizmetçi gibi diye arkasından konuşuyor.
en son kavgalı ayrıldık. 2 hafta önce geldi.
akşama canım tavuk istedi dedi eşim çıktı tavuk vs aldı geldi sen yemeği hazırlarsın ben arkadaşlarımla buluşcam dedi çıktı gitti evden yemeği hazırladım evde 5 kişi onu bekledik gelsin diye aradım kaç kere ha geldim ha gelcem derken akşam oldu nihayet geldi ben yedim bi kahve istiyorum ama dedi ben cinnet geçirdim bir insan bu kadar pişkin olabilir diye.. kardeşim de kaynımda kayınvalidemde eşim de şok oldu kardeşim yemekten sonra yaaprız seni bekledik bırakta yemek yiyelim bari diye tersledi annemi yaktı sigarasını geçti karşımıza gerek yok ben yaparım dedi cezveyi tezgaha vura vura yaptı kahvesini tüm sinir sistemimi harap etti. ertesi günde defolup gitti.

çalışmaya geri döncem bu bi gerçek bebek 8 aylık olur 1 yaşında olur onu doğduktan sonra görcez ne zaman dönceğimi ama çok ara vermek istemiyorum.. bakıcı işine ne eşim ne de ben sıcak bakmıyoruz.
ya kayınvalidem bakacak yada annem gelecek.
eşim her ikiside olur ben annenle de yaşarım bir süre diyor ama kayınvalidem bile benim için daha tahammül edilebilir bir insan öyle diyeyim çünkü annemin mimiklerinden bile tiksindim artık.

ben doğmamış bebeğim için neler düşünüyorum o bize hayatı zindan ediyor.
kardeşime de aynı şeyleri yapıyor.boşandıktan sonra iyice kafayı yedi. hareketleri asla normal değil teyzemle konuştum tedavi olması için ikna edin dedim onları da tersliyormuş özgürüm ben istediğim gibi yaşarım size mi sorcam siz gidin tedavi olun diyormus. kesinlikle normal değil eskiden babanem anlatırdı siz ağlardınız annen kalkıpta bakmazdı bile derdi uyduruyor sanardım hiç inanmadım öyle bişey olduguna babamla konuştum evet doğru söyluyor rahattı uyumak isterdi ama çok küçük evlendik biz o yüzden anneliği kaldıramadı dye yine annemi koruyor.

babamın evlendiği kadın bile bana gelirken yemek yapıyor zahmet olmasın diye nevresim getiriyor sonra yıkamak vs zahmet olmasın diye ben anlamadım bu kadın niye böyle ?

durduk yere sinirlerim bozuldu.
şimdiden izin almış 2 hafta doğumda yanımda olacakmış ben hiç bişey bilmiyormusum bilen biri lazımmıs kayınvalidem de burada olacak tabi.. düşündükçe zaman geçmesin istiyorum.
hastahanede ben kalcam diye olay çıkardı en son geldiğinde eşimde 2 gün boyunca herşeyiyle ben ilgilencem siz evde kalacaksınız bu konu burda kapanmıştır üstüne konuşulmayacak ne benim annem ne de siz değil karımla ben kalcam hastahanede dedi.

ertesi gün bana kocan bir daha sana dokunmasın da gör gününü ne biliyorda sana bakacakmış, iyi, kalsında midesi bulansın senden diye başımın etini yedi.
başkası olsa ya adama bak kızımı ne kadar seviyor ki herşeyini kendi yapmak istiyor yanında olmak istiyor diye düşünür ama annem beni herkese karşı dolduruyor.
kayınvalidem değişti ilaçlardan sonra bambaşka biri oldu ona bile durup durup eski şeyleri açıp pembesu yaptıklarını hakediyordu dinsizin hakından imansız gelir aferim sana diye kadını dumura uğratıyor.

ben napcam bu kadınla bana bi akıl verin..

İnan okurken zıvandan çıktım.......Allah sana ve eşine sabır versin....Kesinlikle tedavi gerek.

hoşlanmadığınız hal ve hareketlerini söyleyin
ben özgürüm dediğinde benim bunaltıyorsun yada huzurumu kaçırıyorsun dersin
kahveyi tezgaha vurarak sizden öfkesini çıkartıyor bu evvelinden yatan öfke var

evet çpk doğru bir tespit var bir karın ağrısı kardeşime de bana da kusamadığı bir öfkesi var..

yok canım maddiyatla ilgisi yok yaşadıklarımız duyduklarımız gördüklerimiz..
güvenemem :KK43: çalışmam 3 yaşına kadar büyütürüm diyorum ama o zamanda sektör alıp başını gitcek.. çok zor bir karar yani.

bu iki annedense bakıcı diyorum ben. gerekirse biri belli süre alışana kadar bakıcı ile durur.

cidden pişman olursun gibi geliyor onlara güvenirsen. ben senin kaynananın kolay kolay düzeleceğini sanmam. kendi evinde baksa sizin eve girip durmak isteyecek sizin evinizde baksa yine herşeye musallat olacak.
annen desen dediğim gibi size bakmamış. bi de kusura bakma ama ağzı çok bozuk. hani siz yine iyi yetişmişsiniz. tahsillisiniz vs ama ben sana daha önce de demiştim tepkilerin konuşmaların çok sert vs diye. annenden kaynaklı olabilir. çocuğunda belki dah akötü sonuçları olur annenin kişiliğinin eğer o yetiştirirse.

Ne tuhaf anneler var.
Cagirirsin gelmez.
Cagirmazsin gelecem diye tutturur.
Etrafimdada var.kizi evlenmis cocuk sahibi olmus 5yasindaki kiz cocugu gibi davraniyor kizina .
Bazen dusunuyorum bir annenin boyle herseye mudahil olmasi mi iyi herdk ne yaptigini bilmesi mi(duskunlugu).
Yoksa sende evlendin artik yuvan var deyip kendini geri ceken annemi.

Ama senin annenin gercekten duygusal anlamda bi problemi olabilir.
Bu nedenden yapiyodur .
Babaniz evlenmis cocuk sahibi olmus felan yani.

valla boşanma aşamasında bile babama o kadar iftira attı ki asla mutlu olamaz evliliğimizi baban bitirdi falan dedi.. hiç kimse aile içinde olmadıgı için bilmedi gereçek sebepleri herkes babamı sucladı.. kadın hep magdurdur ya toplumumuzda..

şimdi babam karısı ve yeni doğan kardeşimle acayip huzurlu bir hayat sürüyor..
adam ömrüm uzadı resmen diyor.. yani er geç herkes hakettiğini yaşıyor babam adına o kadar mutluyum ki..

bu iki annedense bakıcı diyorum ben. gerekirse biri belli süre alışana kadar bakıcı ile durur.

cidden pişman olursun gibi geliyor onlara güvenirsen. ben senin kaynananın kolay kolay düzeleceğini sanmam. kendi evinde baksa sizin eve girip durmak isteyecek sizin evinizde baksa yine herşeye musallat olacak.
annen desen dediğim gibi size bakmamış. bi de kusura bakma ama ağzı çok bozuk. hani siz yine iyi yetişmişsiniz. tahsillisiniz vs ama ben sana daha önce de demiştim tepkilerin konuşmaların çok sert vs diye. annenden kaynaklı olabilir. çocuğunda belki dah akötü sonuçları olur annenin kişiliğinin eğer o yetiştirirse.

benim bazı hareketlerim anneme çok benziyor.. bebekten sonra sırf bu huylarımı değiştirmek için doktora gitmeyi düşünüyorum.. çünkü çok korkuyorum ilerde onun gibi bir kadın olmaktan.
çocuğa büyük konuşmayayım ama kesinlikle baktırmayı düşünmuyorum güvenmiyorum kesinlikle..

hani bakıcı tutup babanesi de onların başında durabilir bu fikir de var aklımızda ama en son tercihimiz yinede..

Pembe annene de kayınvalidene de ihtiyacın yok. İnan gerecek ebeveyndense bilmese etmese de eş daha iyi.

8 gün oldu doğum yaptım. Sezaryenle. 3 gün hastanede yattık. Eşim yeri geldi tuvalete götürdü, yeri geldi uzanamadım bebeği kucağına verdi, adam ped değiştirmek zorunda kaldı daha ne olsun. Eve geldik gece falan benden fazla kalkıyor. Ya da ben kalktıysam o gidip mamayı yapıyor. Yine yalnızız, yapacak bir şey yok en azından huzurumuz tam.

Zira bu süreç öyle bir süreç ki biri sütün var mı dese çıldırıyorsun. (Eşim annesini haşladı o sebeple, sen ikide bir sorunca geliyor mu sana ne mama yiyor benim kızım diye) Cidden ara ara çıplak elle insan boğma arzusu falan geliyor. O yüzden ne kadar az insan o kadar iyi.

Uzak tut anneni, hatta kayınvalideni de. Eşin yeter.

evet çpk doğru bir tespit var bir karın ağrısı kardeşime de bana da kusamadığı bir öfkesi var..

anneniz babanızla kaç yaşında evlendi ve kaç yaşında anne oldu
ya çocuklukta yaşadığı tramva yada evlilik yükü sürekli özgürlükten bahsediyor
herkese karşı öfkesi var oturup hiç konuştunuz mu

benim bazı hareketlerim anneme çok benziyor.. bebekten sonra sırf bu huylarımı değiştirmek için doktora gitmeyi düşünüyorum.. çünkü çok korkuyorum ilerde onun gibi bir kadın olmaktan.
çocuğa büyük konuşmayayım ama kesinlikle baktırmayı düşünmuyorum güvenmiyorum kesinlikle..

hani bakıcı tutup babanesi de onların başında durabilir bu fikir de var aklımızda ama en son tercihimiz yinede..

son tercih daha mantıklı emin ol. ya da kreş yaşına kadar sen bakacaksın. ama o ara tabi sıkıntı olur sektör açısından. evden çalışma gibi bi şansın var mı?

Pembe annene de kayınvalidene de ihtiyacın yok. İnan gerecek ebeveyndense bilmese etmese de eş daha iyi.

8 gün oldu doğum yaptım. Sezaryenle. 3 gün hastanede yattık. Eşim yeri geldi tuvalete götürdü, yeri geldi uzanamadım bebeği kucağına verdi, adam ped değiştirmek zorunda kaldı daha ne olsun. Eve geldik gece falan benden fazla kalkıyor. Ya da ben kalktıysam o gidip mamayı yapıyor. Yine yalnızız, yapacak bir şey yok en azından huzurumuz tam.

Zira bu süreç öyle bir süreç ki biri sütün var mı dese çıldırıyorsun. (Eşim annesini haşladı o sebeple, sen ikide bir sorunca geliyor mu sana ne mama yiyor benim kızım diye) Cidden ara ara çıplak elle insan boğma arzusu falan geliyor. O yüzden ne kadar az insan o kadar iyi.

Uzak tut anneni, hatta kayınvalideni de. Eşin yeter.
Kesinlikle katılıyorum.Aynı şeyleri yaşamışız.

annenin yaptığını kocan yapamaz bebek için annenin bebeği kucakladığı gibi kucaklayamaz eşin,benim eşim annemi istemedi çocuğun banyosunu tek başına yaptırıyordu kadın ben zorlanıyordum eşimin isteği ile anneme gelme dedim bebeği tutamayan adamla banyosunu yaptırdım belimi zorlaya zorlaya 2 ay sonra ameliyatlık duruma geldim eğer annem olsaydı ben bu duruma gelmeyecektim annen ile aran iyi olmayabilir annen bencil olabilir bende annem için öyle düşünüyordum beni pek sevmezdi iki kız bir erkek kardeşim daha var onlara çok düşkündü ama şu anda iki kızı onunla benim kadar ilgilenmez şu annem ile aramız çok iyi ve kızıma 6. Aydan sonra o bakmaya başladı ben üç kez belimden ameliyat oldum kızıma bakamıyorum şu an kızım 10 aylık hala bakamıyorum Ve hep öyle olacak gibi bence anneni ve eşini idare et arasında kalma

dogum zamanını bilemm ama coguma asla anneme bırakmazdım 1 yaşına kadar çocuguna bak sonra kreşe ver

valla içim şimdi okurken bile allah yardımcın olsun canm

Canım anneni mümkün mertebe az çağır, doğuma da 2 hafta gelmesin bence, bir de senden hizmet beklerse çok bunalırsın, gerek yok o kadar izin almana falan de ne bileyim.

Kv bebek için en iyi seçenek gib duruyor şuanda, ama eski yaşadıklarını unutmaman gerekir. Bakıcı daha iyi olur diye düşünüyorum ama yine de önce bir deneyin. Belki ben haksız çıkarım:)

Şimdiden işe başlama kısmına odaklanıp bu zamanların değerini görmemezlik etme derim son olarak. Anneni de olduğu gibi kabul etmelisin artık.

iki anneden de ayrı çektin ama senin şansın eşinmiş böyle düşün bence. bak çok anlayışlı davrandı bu süreçlerde sana hep destek.. en önemlisi de bu zaten. bebek işine gelince ben olsam yabancı bakıcıya bu annelerden daha çok güvenirdim ne yalan söyleyeyim.

anneniz babanızla kaç yaşında evlendi ve kaç yaşında anne oldu
ya çocuklukta yaşadığı tramva yada evlilik yükü sürekli özgürlükten bahsediyor
herkese karşı öfkesi var oturup hiç konuştunuz mu
17 evliik 18 anne hatta 1 yaş küçük bile olabilir..

konuşmaya çalıştım ama konusacak bısı yok ben gayet normalim dıyor.

X