• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme gücenmekte haksız mıyım?

Tayin hakkım 4 sene sonra var. Çok pişmanım geldiğime. Yeni evlenmiştim birazda özlem vardı hstalar yakınlarında olalım falan duygusal düsünürken annemde ikna etti böylede kaldm ortada. Kmseye güvenerek çocuk yapmadm tabiki ama baska sekilde yasardm en azndan
kv niz nerelerde o gelip bakabilir mi
gerçi anneniz ona da izin vermez ele güne karşı ne deriz diye
şuan baktığı bebekle birlikte mi bakacak sizin çocuğunuza?

Sakin istifa etmeyin anliyorum tek maas cok zor varsa imkan ucretsiz izin alin. Borclanin ama istifa etmeyin. Hamileyken isten cikartildim annem hayatta degil sizinki gibi kayinvalideye guvendim ama olmadi cocuguma kendim baktim ama ozel sektore 3 yil ara verip donmek cok zor kaldi ki sizin imkan da yokmus. Esinizle donusumlu ucretsiz izin alin. Cocugu 2yasina getirin sonrasi kolay

kv niz nerelerde o gelip bakabilir mi
gerçi anneniz ona da izin vermez ele güne karşı ne deriz diye
şuan baktığı bebekle birlikte mi bakacak sizin çocuğunuza?
Kayınvalidem yaşamıyor eşimin ailesinden kimse yok annem birazda burdan girdi bize birbirimize yakın olalım destek olalım falan sonuc bu. Evet o bebekle birlikte bakmak istiyor

Tamam kv ve anne cocuk bakmak zorunda degil ama zaten sende yapismamissin yakasina bak diye. Benim annem bana bunu yapsa ben de cok kizardim ve kuserdim sanirim.
Ben de gurbetteyim. Ailem yanimda olsa eminim annem bakardi cocuguma. Bana soyletmezdi bile. Hem annem varken ve bakarim diyen kendisiyken neden yabanci insana cocugumu emanet edeyim ki? Cok sacma olurdu bu.
Ben senin yerinde olsam tavrimi koyarim. Gidip gelmem. Cocugu sevmeye de gelme derim. Sevmek icin gelebilen kadin bakmak icin neden gelemiyor da eve getir diyor onu da anlamadim. Kisaca annen cok ayip etmis. Evde bakacagi cocuk icin de cok uzuldum. Anlattiginiz ev hic cocuk icin uygun bir ev degil. Keske bakmasa.
Gelme sevme diyemem küsmek istemiyorum hatanın yarısı onunsa yarısıda benim dinlememeliydim ama çok kırgınım açıkcası.

Ben yerinizde olsam işi bırakır geri dönerim ve çocuğuma kendim bakarım.
Artık zor o kısım çünkü eşimde tayin aldırarak geldi buraya o ne yapacak iş durumunu. Annem tüm bunları bilerek çağırdı bizi. Ben buna kırgınım çocuğuma bakmamasına değil

Sakin istifa etmeyin anliyorum tek maas cok zor varsa imkan ucretsiz izin alin. Borclanin ama istifa etmeyin. Hamileyken isten cikartildim annem hayatta degil sizinki gibi kayinvalideye guvendim ama olmadi cocuguma kendim baktim ama ozel sektore 3 yil ara verip donmek cok zor kaldi ki sizin imkan da yokmus. Esinizle donusumlu ucretsiz izin alin. Cocugu 2yasina getirin sonrasi kolay
En son çare ben ücretsiz izin alıp bakacağım bebeğe kreş yaşına gelincede işe başlarım başka çözüm gelmiyor aklıma

Bence siz şu anda olumsuzluklara çok pdaklandiginix için gözünüzde büyümüş her şey. Maaşınizin çok düşük olduğunu sanmıyorum. Lüks yaşatmasa da gecindirir. Atama çok önemli bir şey. Sakın eşinizin filan gazına gelip atmanızı yakmayın.

Atama büyük rahatlık ve şimdi bıraksanız sonra tekrar olur mu bilinmez.

Anneniz ayıp etmiş. Bakmak zorunda değil ama söz vermeseydi o zaman. Planınızı ona göre yapardınız.

Ama o da çok büyük bir sorun değil.

Sonuçta sınırlı bir zaman. 4 sene çok uzun değil. Pek çok memur, asker zaten 4 senede bir şehir değiştiriyorlar.

Sonuçta 4 seneye dişinizi sıktığınızda, bir ömürlük bir iş ve emeklilik rahatlığı var. Şu anda rahat edeyim diye başka bir şehire gitseniz, calisip tekrar atanmaniz 4 sene sürecektir.

Ankara kötü bir şehir değil. Büyük Şehir konforlari var. Para biriktirmeye 4 sene sonra başlarsınız. Şimdi kiraNizi öder, bebeği buyutursunuz. Benim pek çok memur arkadaşım ankara da yaşıyor zaten.

Anneniz parayla çocuk bakıyormuş. Neden ona para vererek baktirmayi seçmediniz?

Bakın bir arkadaşım bir doğu şehrine atandı, doktora yapıyordu. Onu da bırakmamak için her hafta uçakla İstanbul a gidip geliyor. Şu anda para biriktirmeye değil, 4 senesini bitirmeye odaklandı. Gayet de olabiliyor.

Ben de oğlum küçükken gidecektim şehir dışına. O zaman 1 seneligine gidiliyordü. Oğlum da okula başlamadigi için rahattım.puanım rahatlıkla tutuyordu şehir dişini.

Eşim çok büyüttü gözünde. Küçük çocuklar tek başına gidemezsin. 1 sene daha çalış, İstanbul a atan diye tercih yaptırmadı. Hayatımın en büyük hatalarından biridir bu konuda onu dinlemek. Daha sonra sağlık sorunlari ciktı ve 1 sene 4 seneye çıktı. 1 sene uzun diyordu ama onun üzerinden 5 sene geçti. Bazı şanslarinsanlar degerlendirmek gerek. Tabi ki kolay değil hiçbir şey.

Varsın 4 sene para biriktirmeyin, villada yaşamayın da kutu gibi bir evde yaşayın. Sonuçta geleceğinize yatırim yapıyorsunuz.

Anneniz olmazsa bakıcı imkanlarını araştırın. Elinizdeki güzelliğin tadını çıkarın, sorunları gözünüzde büyütüp bu şansı degersizlestirmeyin.

Eşinize de olumlu düşünceler empoze edin. Siz olumsuz gördükçe ve alttan aldıkça, o da büuyecektir her şeyi. Olumlu bakarsanız, o da olumlu bakacaktır.

Normalde anne veya kv çocuğa bakmak zorundadır kafasında değilim. İnsanlar belli bir yaşa gelmiş, çoluk çocuğunu büyütmüş, okutmuş, evlendirmiş. Bu yaştan sonra bir de torun bakma sorumluluğuna girmek istemeyebilirler.

Ancak sizin durumunuzda annenizi hatalı buldum. Kendine güvenmiyorsa veya kafasında başka planlar varsa size böyle ısrarda bulunmamalıydı. Eşinizle aranızın açılmasına bile sebep olabilirdi.

Ücretsiz izin alıp çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar siz bakın bence. Bakıcı olunca maddi olarak zorlanacağız diyorsunuz. Hem maddi sıkıntı çekip hem çocuğunuzu yabancı birine teslim edeceğinize en azından belli bir yaşa gelene kadar annesiyle kalmış olur.

Annenize kırgınlığınızı da belli edin, güveninizi kırdığını, sizi zor durumda bıraktığını belirtin.

annen bencil, kardeşler tembel... okuyunca vallahi şükrüm arttı :KK14: Allah yardımcın olsun, keşke en başından annen deseydi de planını programını ona göre yapsaydın.

Sizi çok iyi anlıyorum aynı sey degil tabiki ama ilk evlendigimizde araba alacaktık.bir arabayı cok begendik.ama 2 bin tl eksigimiz vardı.babamı aradım durumu anlattım.ne demek kızım dedi hemen gönderiyorum.hesap numaramızı falan verdik.sonra dediki bir hesaba aktardım o parayı vadesi bozulmasın 2 gün sonra gönderecegim hesabınıza.biz gittik kaporayı verdik bayiye.sabah gidip arabayı alacagız artık.önceki akşam arıyorum açmıyor babam.kaç defa aradım.açmadı.karısını arıyorum ki ( üvey o da ) açmıyor.yok yok ulaşamıyorum.sonra ikisinin telefonu da kapandı.hani karısı verme dedi diyeceğim.o akıl verdi bize zaten babandan iste kızım diye.anne kız gibiydik.Eşimle kaldık öyle.ne yapacağız dedik.neyse eşim ailesinden istedi.onlar verdiler de arabayı aldık.3 4 gün sonra aramışlar eee hani parayı istemediniz dediler.bu ve bunun gibi maddi manevi pek çok konuda yarı yolda bırakıldım ailem tarafından.şimdi evlerine hiç gitmiyor bayramdan bayrama arıyorum babamı.hiçbir sey istemiyor planımı yaparken yalnızmışız gibi düşünüyorum.tavsiyem siz de öyle yapın.

Aklinizda olsun , bu kadar hayati bir karari anneme bile danismam , kari koca sizin vermeniz gereken bir kararmis bu
Cozum yolu icin tavsiye veremeyecegim ama kimseye guvenerek bu kadar ciddi kararlar almayin demeye geldim

Ya ben size hak veriyorum. Anneler yaslaninca garipa garip davraniyorlar size verdigi zararin farkinda degil. Ataturk bile annesini dinleseydi bugun Ataturk olamazdi. Anneler bas tagci ama cocuklarinada en buyuk zarari veriyorlqr kimi zaman. Bende annem istedi diye tasinsaydim bugun mahvolurdum , bir evim bile olmazdi.

böyle bir olayda suçlu suçsuz aranmaz . Anneniz heves etmiş sizin aklınızı çermiş. Sizde kendinizi değil annenize güvenerek gelmişsiniz. Olan olmuş artık 3 ü 5 i hesaplamadan kendinize iyi bir bakıcı bulun gerekiyorsa maaşınızdan biriktirmeyin.
sizin çocuğunuzdan aile huzurunuzdan daha önemli değil.
eşinize de aileniz hakkında hiç bir koz vermeyin .

Hep çocuk bakma konuları açıldığında ebeveynler bakmak zorunda değil yazmışımdır. Ama sizin durumunuz çok farklı. Size umut verip hatta baskı yapıp, bütün bir düzeninizi hayallerinizi bozmuş.

Ayrıca başka bir çocuğa bakmaya başlamış. Hiç hoş değil. Size hak verdim.

Back