Bence siz şu anda olumsuzluklara çok pdaklandiginix için gözünüzde büyümüş her şey. Maaşınizin çok düşük olduğunu sanmıyorum. Lüks yaşatmasa da gecindirir. Atama çok önemli bir şey. Sakın eşinizin filan gazına gelip atmanızı yakmayın.
Atama büyük rahatlık ve şimdi bıraksanız sonra tekrar olur mu bilinmez.
Anneniz ayıp etmiş. Bakmak zorunda değil ama söz vermeseydi o zaman. Planınızı ona göre yapardınız.
Ama o da çok büyük bir sorun değil.
Sonuçta sınırlı bir zaman. 4 sene çok uzun değil. Pek çok memur, asker zaten 4 senede bir şehir değiştiriyorlar.
Sonuçta 4 seneye dişinizi sıktığınızda, bir ömürlük bir iş ve emeklilik rahatlığı var. Şu anda rahat edeyim diye başka bir şehire gitseniz, calisip tekrar atanmaniz 4 sene sürecektir.
Ankara kötü bir şehir değil. Büyük Şehir konforlari var. Para biriktirmeye 4 sene sonra başlarsınız. Şimdi kiraNizi öder, bebeği buyutursunuz. Benim pek çok memur arkadaşım ankara da yaşıyor zaten.
Anneniz parayla çocuk bakıyormuş. Neden ona para vererek baktirmayi seçmediniz?
Bakın bir arkadaşım bir doğu şehrine atandı, doktora yapıyordu. Onu da bırakmamak için her hafta uçakla İstanbul a gidip geliyor. Şu anda para biriktirmeye değil, 4 senesini bitirmeye odaklandı. Gayet de olabiliyor.
Ben de oğlum küçükken gidecektim şehir dışına. O zaman 1 seneligine gidiliyordü. Oğlum da okula başlamadigi için rahattım.puanım rahatlıkla tutuyordu şehir dişini.
Eşim çok büyüttü gözünde. Küçük çocuklar tek başına gidemezsin. 1 sene daha çalış, İstanbul a atan diye tercih yaptırmadı. Hayatımın en büyük hatalarından biridir bu konuda onu dinlemek. Daha sonra sağlık sorunlari ciktı ve 1 sene 4 seneye çıktı. 1 sene uzun diyordu ama onun üzerinden 5 sene geçti. Bazı şanslarinsanlar degerlendirmek gerek. Tabi ki kolay değil hiçbir şey.
Varsın 4 sene para biriktirmeyin, villada yaşamayın da kutu gibi bir evde yaşayın. Sonuçta geleceğinize yatırim yapıyorsunuz.
Anneniz olmazsa bakıcı imkanlarını araştırın. Elinizdeki güzelliğin tadını çıkarın, sorunları gözünüzde büyütüp bu şansı degersizlestirmeyin.
Eşinize de olumlu düşünceler empoze edin. Siz olumsuz gördükçe ve alttan aldıkça, o da büuyecektir her şeyi. Olumlu bakarsanız, o da olumlu bakacaktır.