• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme gücenmekte haksız mıyım?

Tekrar dönme şansınız varsa geri dönün. Ben sizi haklı buldum. Oyuncak degil ki bu kolay mi tekrar atanmak tayin işleri. Hakkinizda hayirlisi olsun

Anneniz çok çok ayıp etmiş. Ben asla annelere güvenilip çocuk yapılmaması taraftarıyım AMA burada anneniz söz vermiş, ısrar etmiş ve planlarınızı değiştirmişsiniz. Sağlık problemi falan olsa elinde olmayan durumdur dersin tamam, ama bu yaptığı olmamış.

Konuyu tam olarak okumayip ortadan konuya baliklama dalan arkadaslar lutfen tam olarak anlamadan dinlemeden yorum yapıp insanlari darlamayin.
Annen bakmam dememis sartlar degismismis. Yahu kadin baska bir bebege bakiyor almis gece gunduz neden para lazim para niye lazim araba almis. Sabah aksam evde bebek bakacak kadin neden araba alir orasi ayri muamma. Simdi bu anne diyor ki bir bebek beni kesmedi cocuguna baktiracaksan yolla gelsin seninki de.
Bazilari bebek bakimini yedir icir bezle olunca bitti zannediyor. Bu bebek anne ve baba kokusuna ilgisine ihtiyci var keza anne ve babaninda bebeklerine.
Lutfen biraz ince dusunelim. Arkadas zaten kimseye güvenerek dogurmamis cocugu. Annemiz kimse degildir. Annesini kimse olarak gorenlerdinde zaten normal anne kiz iliskisini anlamayacagi icin zorlamasin.

Herkese selam.
Kısaca anlatmaya çalışıcam.
Evlenince eşimin memleketine yerleştim çok güzel deniz kenarı ferah şirin dublex bir evimiz vardı. Kiraydı ama almayı düşünüyorduk. Sonra şans oldu benim puanım atamalara yetti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı olduğumuz yerde kadro açılmadı. Ya karadenize yada marmara ve egeye gidebiliyordum. Ailem Ankarada yaşıyor. Birde orada kadro vardı. Eşimin ailesi yok. Annem burayı yaz ben bebeğine bakarım diye diye aklımı çeldi ve Ankara’yı yazdım, atandım.
Ve yine hesaplar tutmadı bazı sebeplerden dolayı annemin sorumlulukları arttı. Evden çok çıkamıyor. Çocuğu kendi evine istiyor gece gündüz kalma şartıyla. Ben zaten kabul etmem böyle birşeyi eşimde istemiyor madem böyle olacaktı biz niye geldik diyor. Oradaki kiramızın iki katını ve aidat ödüyoruz kutu kadar eve. Ev almaya kalsak alamıyoruz çok pahalılar. Daha kücük bir ilde olsak alabiliyorduk. Birde iş yönü var çok kalabalık çok yoğun bir kuruma geldim rahatımı düşündüğümden değil pestilim çıktığı için bebeğe bakacak vücut direncim kalmıyor ev işi yemek hak getire.
Eşimde benim yüzümden tayin aldırdı onunda şartları çok ağırlaştı. Kısaca herşey çok zorlaştı bizim için. Geri gitmeyi çok istiyoruz ama bir daha o puanı alıp atanabilmem çok zor. Mesleğimin özel sektörde alanı neredeyse sıfır. Biz tüm bunlara katlanırken annem bizi yarı yolda bıraktı resmen. İki tane kocaman ablam var ama yan gelip yatmayı tercih edip asla anneme destek olmuyorlar ne okuyorlar ne çalışıyorlar. Ben işten gelene kadar evi idare edemiyorlar hep annemden bekliyorlar. Annemlerin evinde bakılmasını istememe nedenimiz babam hijyenine hiç dikkat etmeyen bir insan. Detaylara girmeme gerek yok. En basit örneğini vereyim elini ağzına tutmadan çocuğun yüzüne hapşurdu geçen gittiğimizde. Birde gülüyor marifetmiş gibi. Kısaca hijyen söz konusu. Ablalarımda öyle odalarına girilmiyor ben bekarken hep ben yapardm canım cıkardı benden sonra iyice salmışlar. Bakıcı fiyatları aşırı pahalı maaşını yarısından fazla ki en düşük memur maaşını alıyorum sözleşmeliyim.
Durum bu öylece kaldım. Bakarım ederim yardımcı olurum diyen annem gündüz bi saat uğrayıp sevip gidiyor. Bebeğim prematüre doğdu gelişimi yavaş öpülmesini istemiyorum enfeksiyon öyküsü var. Sana mı sorcam diyip bütün suratını öpüyor. Eşimde denk geldi ne desem dinlemiyor. Adam herşeyini bıraktı iki kat masrafla birde bakıcı maaşı çıktı. Ne yapacağız nasıl olacak bilmiyorum çok mutsuzum. En yakın arkadaşm çok daha düşük puanla sahil kenarında yaşıyor şimdi benim kiramın yarısına villada oturuyor. Umarım anlatabilmişimdir bütün hayallerim çer çöp durumda
Ya insan anasına güvenmeyecekte kime güvenecek. bu eleştirenler hiç mi birine güvenip iş yapmadnz ? Güldürmeyin beni. Eğer bir söz veriliyorsa tutulmalı.araba yenilemek bekleyebilirdi.en azindan zorlu süreç bitene kadar.bu kendi öz kızının hayatını etkileyecek birşey sonuçta.aile olmak bunu gerektirir.biz niye aileyizki ozaman.elden farkimiz olmayacaksa.bende olsam çok bozulurdum.ama ben böyle bir riske girermiydim bilmiyorum.büyük ihtimal düzenimi bozmazdm. sizin de hatanz bu olmuş.

Anneniz fedakarlık yapabilirdi yapmıyorsa kendi bilir keşke güvenmeseydiniz bakıcı maaşları malum bebeğiniz ne kadarlık bu arada kreş yaşına geldimi

Haklısınız ,anneniz size zamanında güven vererek tüm planlarınızı bozdurmuş ve hatta eşinize karşı da mahçup etmiş.Bana da yapılsa aynı sey hayal kırıklığına uğrardım.Fakat bu saatten sonra sizin bunları dert etmek yerine çözüm odaklı düsünmeniz gerekiyor bana göre.Ankara'da mütevazi evler de mevcut kira sizi bunaltacak kadar yüksekse eğer.Bebek için ücretsiz izin alabilirsiniz veya güvenilir bir bakıcı ile devam edebilirsiniz.Ben mesela 1 yıl ücretsiz izin kullanmis daha sonrasinda da bakici ile yoluma devam etmistim,ilk 3 yil ev alma planimi ertelemistim asiri masraftan dolayı ama zaman cabuk gecti, simdi oglum 10 yasinda masraflari azaldi (bende mama ile beslemistim cok zorlanmistik bez mama vs.).Zamanla su akip yolunu buluyor.simdi hem ev hem de arac sahibi olduk.Tüm imkanlarimizi oglumuzun gelecegine yönelik degerlendirmeye basladik.Sizde onünuzdeki 3 yili atlatin sonra rahatlarsiniz insallah.Sabir dilerim.

Haklısınız ,anneniz size zamanında güven vererek tüm planlarınızı bozdurmuş ve hatta eşinize karşı da mahçup etmiş.Bana da yapılsa aynı sey hayal kırıklığına uğrardım.Fakat bu saatten sonra sizin bunları dert etmek yerine çözüm odaklı düsünmeniz gerekiyor bana göre.Ankara'da mütevazi evler de mevcut kira sizi bunaltacak kadar yüksekse eğer.Bebek için ücretsiz izin alabilirsiniz veya güvenilir bir bakıcı ile devam edebilirsiniz.Ben mesela 1 yıl ücretsiz izin kullanmis daha sonrasinda da bakici ile yoluma devam etmistim,ilk 3 yil ev alma planimi ertelemistim asiri masraftan dolayı ama zaman cabuk gecti, simdi oglum 10 yasinda masraflari azaldi (bende mama ile beslemistim cok zorlanmistik bez mama vs.).Zamanla su akip yolunu buluyor.simdi hem ev hem de arac sahibi olduk.Tüm imkanlarimizi oglumuzun gelecegine yönelik degerlendirmeye basladik.Sizde onünuzdeki 3 yili atlatin sonra rahatlarsiniz insallah.Sabir dilerim.
Çoğu yorumu okudum en mantıklılarından birisi bu arkadaşınki.. annecinizin sizi ikna edip saçma bi nedenle Durumu değiştirmesi kötü olmuş ama onun da içinde bulunduğu şartlarla ilgili sıkıntısı olabilir arkanızı dönmeyin annenize lütfen... zaten ablalarınız ve babanız o şekildeyken sizin gibi düşünceli bir anne bebeğine annesine de olsa kendi evinde baktırırdı anladığım kadarıyla... diğer yansan düzeniniZin değişmesi tabi şu an sıkıntı gibi duruyor ama Ankara da en düşük de olsa iki memur maaşıyla geçim yapılmayacak bir şehir değil ve bakıcı araştırmanızı ayrıntılı yapın çevreniz de vardır zaten orada kızlığını geçmiş uygun fiyatlı bakıcılar da var hep fahiş fiyatlı değil .. kendi kuzenimden biliyorum çünkü çok uygun fiyatlı ev se bakıcı sa buldular... aileniz için dirayetli olup aramak gerekiyor siz elinizden geleni yapın ALLAH Kerim bir hayır kapısı çıkar yakında inşallah ...

Şartlarınızı zorlayıp napin edin bence gidin başka uzak bir ile .huzurunuz kalmaz bu şekilde .kendi çekirdek ailenizi düşünün önce

Ablalarınızdan birini cüzi bir miktar karşılığı sizde bebeğinize bakmaya ikna edemez misiniz? Çalışmıyorlarsa onlar için de karlı olabilir ekstradan para geçmiş olur ellerine.

Anneler hep hayat kolaylastiracak oyle mi hizmetci anneler hep.Kadinlar cocuk buyutmus seneler vermis bi de torun büyüt öl cok guzel bravo para için yakalim anneleri..

Valla bence konu baştan aşağı yanlışlarla dolu bence.
Sadece çocuk baktırmak için annenin olduğu şehre taşınmak saçma
Annenin çağırıp sonra cayması da saçma.

Ben düşünüyorum anne ben olsam kızıma sen nasıl istersen öyle yap derdim hayatına müdahale etmezdim, çocuğuna da bakmamı istiyor ise onun istediği gibi bakardım.

Annem öldüğü için ben hamileliği, doğumu ve sonraki tüm süreçleri yalnız geçirdim. Ama o hayatta olsa ona güvenmek isterdim açıkçası. Aynı şehirde olmak bana iyi gelirdi. Mesela şu an işe dönmüş bebeğimi ona bırakmış olurdum. Eminim ki severek isteyerek yardımcı olurdu. Konu sahibinin annesiyle ilişkisini tam bilemiyorum tabi ama annesi bence yanina gelsin diye biraz fazla sözler vermiş gibi geldi bana.

Annene güvenmekte haklı ama güvenerek yanlış yapmışsınız. Babanızın ve ablalarınızın huyunu önceden de biliyorsunuzdur. Geçiş olsun. Orada mutsuz iseniz tayin isteyin madem. Küçük yerde yaşıyorum ve küçük yerler çocuk büyütmek için çok rahat

Ya insan anasına güvenmeyecekte kime güvenecek. bu eleştirenler hiç mi birine güvenip iş yapmadnz ? Güldürmeyin beni. Eğer bir söz veriliyorsa tutulmalı.araba yenilemek bekleyebilirdi.en azindan zorlu süreç bitene kadar.bu kendi öz kızının hayatını etkileyecek birşey sonuçta.aile olmak bunu gerektirir.biz niye aileyizki ozaman.elden farkimiz olmayacaksa.bende olsam çok bozulurdum.ama ben böyle bir riske girermiydim bilmiyorum.büyük ihtimal düzenimi bozmazdm. sizin de hatanz bu olmuş.

Allah korusun elbette ama annem yatalak hasta olsa ona gidip “hasta olmasaydın veya ameliyat olmasaydın. Bana mı güvenip yaşlandın/ameliyat oldun. Benim de bir hayatım var. Bakarsam parasını alırım” diyeceğim. Araba mı bakmaya söz verdiğim ailem mi öncelikli? Tabi ki araba 😬 Bu forumdan bunu öğrendim. 👏🏻👏🏻👏🏻

Derdim villada oturmak falan değil yanlış anlıyor yine birileri. Elimde bu şartlar varken ben anneme güvenmeyi seçtim diyorum. Zaten kirası çok yüksek değil evin eşimin maaşı yetmiyor tek başına maalesef ben bir yıl boyunca maaşımı biriktirdim oda doğuma bebeğin ihtiyaclarına ve bazı borclara gitti. Çalışmazsam geçinemiyoruz çalışırsqmda maaş tam olarak yetmiyor. Annem özlemi geçince bi önemi kalmadı verdiği sözlerin. Sağlık olsn artık ne diyim eşime karşıda aşırı mahcubum

Ablalarınızdan birini cüzi bir miktar karşılığı sizde bebeğinize bakmaya ikna edemez misiniz? Çalışmıyorlarsa onlar için de karlı olabilir ekstradan para geçmiş olur ellerine.
Yok işte anneme yardımcı olmuyorlar derken bunu kastediyorum en azından azıcık yardkmcı olsalar annemde rahatlardı böyle bi yola başvurmazdı belkide. Annem gündüzleri bana gelse sürekli arıyolar gel diye. Ailemden fayda yok onada onlara mı güvendim derler şimdi ablalarım bile baksa içim çok rahat olurdu boşuna gelmedim diye

Annenizle evinizin mesafesi ne kadar? Oraya tasinip , çocuğu sabah birakip aksam alin .
Calismadigim icin cok bilmiyorum ama sut izinleri oluyor saniyorum. Erken çıkılıyor , yada bir arkadasim 4 gun calisiyordu.
Biraz sikicaksiniz disinizi . İdare ediceksiniz mecbur . 1yasindan sonra bakarsiniz duruma göre.
Zaten 4 aylik , kaldi 8 ay . Zaman cok hizli geviyor
Şuan süt izmimi kullanıyorum zaten yarım gün. Ama 2 ay oda. Sonra günde 1.5 saat. İzinleri birleştiremiyoruz bizim kurumda. Bebeği sürekli bırakıp alamam birde kışın aşırı zor olur arabam falan yok hasta olabilir iş saatim sabahları çok erken böyle saçma bir durum eşim istifa et gidelm diyor ama gerçekten şans eseri atamam oldu her zaman kadro gelmiyor bölümüme özelde zaten hiç iş alanı yok

Tamam kv ve anne cocuk bakmak zorunda degil ama zaten sende yapismamissin yakasina bak diye. Benim annem bana bunu yapsa ben de cok kizardim ve kuserdim sanirim.
Ben de gurbetteyim. Ailem yanimda olsa eminim annem bakardi cocuguma. Bana soyletmezdi bile. Hem annem varken ve bakarim diyen kendisiyken neden yabanci insana cocugumu emanet edeyim ki? Cok sacma olurdu bu.
Ben senin yerinde olsam tavrimi koyarim. Gidip gelmem. Cocugu sevmeye de gelme derim. Sevmek icin gelebilen kadin bakmak icin neden gelemiyor da eve getir diyor onu da anlamadim. Kisaca annen cok ayip etmis. Evde bakacagi cocuk icin de cok uzuldum. Anlattiginiz ev hic cocuk icin uygun bir ev degil. Keske bakmasa.

Annenize suç bulmayın sizin hesabınız baştan yanlış çünkü. Eşinizin memleketinde kalabilirdiniz, çalışmaz ve bebeğinize bakardınız. Bir yandan iş için zorlardınız. Eşinizin maaşı ile geçinirdiniz. Yok ben çalışmak istiyorum diyorduysanız da Ege ya da Karadeniz bölgesinde ucuz bir şehire taşınırdınız. Maaşınız oralarda bakıcı tutmaya yeterdi. Eşinizin maaşı ile geçinirdiniz. Ama siz maaşınızdan kira ve aidat farkı çıkartılınca elinize az para geçecek olmasına rağmen hem kutu gibi bir evde yaşayacak, hem ii yoğun olacak, hem anneniz yorulacak tercihi seçmişsiniz. Annenizin bebeğinize bakmasında bir sürü risk vardı, hastalanabilirdi, taşınabilirdi. Böyle bir şey olursa kalan maaşınızın bakıcıya yetmeyeceğini bile bile Ankara’ya gitmişsiniz.

Yazmayacaktm ama yazayım anlaşılsın. Kendisi alttan girip üstten çıkıp ikna etti beni doğrusu o zannettim. Ben hamileyken hic gereği yokken arabasını yeniledi başka bir bebek buldu ona bakıyor evinde. Sonrada aslnda geçen sene planlıyodum dedi. Yani böyle planları varsa neden beni neden ikna etti ki? Ve tüm bunlar ben doğurduktan sonra meydana çıktı.
Valla ilk çocukta tecrübe ediniyoruz her şeyi hamile bile değilken ben bakıcam derler.Çocuk olur çalışmaya girer bknz.kayınvalidem

Ben yerinizde olsam işi bırakır geri dönerim ve çocuğuma kendim bakarım.

Back