- 18 Aralık 2018
- 2.505
- 8.744
- 158
- Konu Sahibi 41ask_derin
Tekrar dönme şansınız varsa geri dönün. Ben sizi haklı buldum. Oyuncak degil ki bu kolay mi tekrar atanmak tayin işleri. Hakkinizda hayirlisi olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya insan anasına güvenmeyecekte kime güvenecek. bu eleştirenler hiç mi birine güvenip iş yapmadnz ? Güldürmeyin beni. Eğer bir söz veriliyorsa tutulmalı.araba yenilemek bekleyebilirdi.en azindan zorlu süreç bitene kadar.bu kendi öz kızının hayatını etkileyecek birşey sonuçta.aile olmak bunu gerektirir.biz niye aileyizki ozaman.elden farkimiz olmayacaksa.bende olsam çok bozulurdum.ama ben böyle bir riske girermiydim bilmiyorum.büyük ihtimal düzenimi bozmazdm. sizin de hatanz bu olmuş.Herkese selam.
Kısaca anlatmaya çalışıcam.
Evlenince eşimin memleketine yerleştim çok güzel deniz kenarı ferah şirin dublex bir evimiz vardı. Kiraydı ama almayı düşünüyorduk. Sonra şans oldu benim puanım atamalara yetti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı olduğumuz yerde kadro açılmadı. Ya karadenize yada marmara ve egeye gidebiliyordum. Ailem Ankarada yaşıyor. Birde orada kadro vardı. Eşimin ailesi yok. Annem burayı yaz ben bebeğine bakarım diye diye aklımı çeldi ve Ankara’yı yazdım, atandım.
Ve yine hesaplar tutmadı bazı sebeplerden dolayı annemin sorumlulukları arttı. Evden çok çıkamıyor. Çocuğu kendi evine istiyor gece gündüz kalma şartıyla. Ben zaten kabul etmem böyle birşeyi eşimde istemiyor madem böyle olacaktı biz niye geldik diyor. Oradaki kiramızın iki katını ve aidat ödüyoruz kutu kadar eve. Ev almaya kalsak alamıyoruz çok pahalılar. Daha kücük bir ilde olsak alabiliyorduk. Birde iş yönü var çok kalabalık çok yoğun bir kuruma geldim rahatımı düşündüğümden değil pestilim çıktığı için bebeğe bakacak vücut direncim kalmıyor ev işi yemek hak getire.
Eşimde benim yüzümden tayin aldırdı onunda şartları çok ağırlaştı. Kısaca herşey çok zorlaştı bizim için. Geri gitmeyi çok istiyoruz ama bir daha o puanı alıp atanabilmem çok zor. Mesleğimin özel sektörde alanı neredeyse sıfır. Biz tüm bunlara katlanırken annem bizi yarı yolda bıraktı resmen. İki tane kocaman ablam var ama yan gelip yatmayı tercih edip asla anneme destek olmuyorlar ne okuyorlar ne çalışıyorlar. Ben işten gelene kadar evi idare edemiyorlar hep annemden bekliyorlar. Annemlerin evinde bakılmasını istememe nedenimiz babam hijyenine hiç dikkat etmeyen bir insan. Detaylara girmeme gerek yok. En basit örneğini vereyim elini ağzına tutmadan çocuğun yüzüne hapşurdu geçen gittiğimizde. Birde gülüyor marifetmiş gibi. Kısaca hijyen söz konusu. Ablalarımda öyle odalarına girilmiyor ben bekarken hep ben yapardm canım cıkardı benden sonra iyice salmışlar. Bakıcı fiyatları aşırı pahalı maaşını yarısından fazla ki en düşük memur maaşını alıyorum sözleşmeliyim.
Durum bu öylece kaldım. Bakarım ederim yardımcı olurum diyen annem gündüz bi saat uğrayıp sevip gidiyor. Bebeğim prematüre doğdu gelişimi yavaş öpülmesini istemiyorum enfeksiyon öyküsü var. Sana mı sorcam diyip bütün suratını öpüyor. Eşimde denk geldi ne desem dinlemiyor. Adam herşeyini bıraktı iki kat masrafla birde bakıcı maaşı çıktı. Ne yapacağız nasıl olacak bilmiyorum çok mutsuzum. En yakın arkadaşm çok daha düşük puanla sahil kenarında yaşıyor şimdi benim kiramın yarısına villada oturuyor. Umarım anlatabilmişimdir bütün hayallerim çer çöp durumda
A oyle mi ben oraya dikkat etmemisim demek ki o zaman haklisinizgece gunduz kalma sartiyla istiyor annesi cocugu
Çoğu yorumu okudum en mantıklılarından birisi bu arkadaşınki.. annecinizin sizi ikna edip saçma bi nedenle Durumu değiştirmesi kötü olmuş ama onun da içinde bulunduğu şartlarla ilgili sıkıntısı olabilir arkanızı dönmeyin annenize lütfen... zaten ablalarınız ve babanız o şekildeyken sizin gibi düşünceli bir anne bebeğine annesine de olsa kendi evinde baktırırdı anladığım kadarıyla... diğer yansan düzeniniZin değişmesi tabi şu an sıkıntı gibi duruyor ama Ankara da en düşük de olsa iki memur maaşıyla geçim yapılmayacak bir şehir değil ve bakıcı araştırmanızı ayrıntılı yapın çevreniz de vardır zaten orada kızlığını geçmiş uygun fiyatlı bakıcılar da var hep fahiş fiyatlı değil .. kendi kuzenimden biliyorum çünkü çok uygun fiyatlı ev se bakıcı sa buldular... aileniz için dirayetli olup aramak gerekiyor siz elinizden geleni yapın ALLAH Kerim bir hayır kapısı çıkar yakında inşallah ...Haklısınız ,anneniz size zamanında güven vererek tüm planlarınızı bozdurmuş ve hatta eşinize karşı da mahçup etmiş.Bana da yapılsa aynı sey hayal kırıklığına uğrardım.Fakat bu saatten sonra sizin bunları dert etmek yerine çözüm odaklı düsünmeniz gerekiyor bana göre.Ankara'da mütevazi evler de mevcut kira sizi bunaltacak kadar yüksekse eğer.Bebek için ücretsiz izin alabilirsiniz veya güvenilir bir bakıcı ile devam edebilirsiniz.Ben mesela 1 yıl ücretsiz izin kullanmis daha sonrasinda da bakici ile yoluma devam etmistim,ilk 3 yil ev alma planimi ertelemistim asiri masraftan dolayı ama zaman cabuk gecti, simdi oglum 10 yasinda masraflari azaldi (bende mama ile beslemistim cok zorlanmistik bez mama vs.).Zamanla su akip yolunu buluyor.simdi hem ev hem de arac sahibi olduk.Tüm imkanlarimizi oglumuzun gelecegine yönelik degerlendirmeye basladik.Sizde onünuzdeki 3 yili atlatin sonra rahatlarsiniz insallah.Sabir dilerim.
Anneler hep hayat kolaylastiracak oyle mi hizmetci anneler hep.Kadinlar cocuk buyutmus seneler vermis bi de torun büyüt öl cok guzel bravo para için yakalim anneleri..
Ya insan anasına güvenmeyecekte kime güvenecek. bu eleştirenler hiç mi birine güvenip iş yapmadnz ? Güldürmeyin beni. Eğer bir söz veriliyorsa tutulmalı.araba yenilemek bekleyebilirdi.en azindan zorlu süreç bitene kadar.bu kendi öz kızının hayatını etkileyecek birşey sonuçta.aile olmak bunu gerektirir.biz niye aileyizki ozaman.elden farkimiz olmayacaksa.bende olsam çok bozulurdum.ama ben böyle bir riske girermiydim bilmiyorum.büyük ihtimal düzenimi bozmazdm. sizin de hatanz bu olmuş.
Yok işte anneme yardımcı olmuyorlar derken bunu kastediyorum en azından azıcık yardkmcı olsalar annemde rahatlardı böyle bi yola başvurmazdı belkide. Annem gündüzleri bana gelse sürekli arıyolar gel diye. Ailemden fayda yok onada onlara mı güvendim derler şimdi ablalarım bile baksa içim çok rahat olurdu boşuna gelmedim diyeAblalarınızdan birini cüzi bir miktar karşılığı sizde bebeğinize bakmaya ikna edemez misiniz? Çalışmıyorlarsa onlar için de karlı olabilir ekstradan para geçmiş olur ellerine.
Şuan süt izmimi kullanıyorum zaten yarım gün. Ama 2 ay oda. Sonra günde 1.5 saat. İzinleri birleştiremiyoruz bizim kurumda. Bebeği sürekli bırakıp alamam birde kışın aşırı zor olur arabam falan yok hasta olabilir iş saatim sabahları çok erken böyle saçma bir durum eşim istifa et gidelm diyor ama gerçekten şans eseri atamam oldu her zaman kadro gelmiyor bölümüme özelde zaten hiç iş alanı yokAnnenizle evinizin mesafesi ne kadar? Oraya tasinip , çocuğu sabah birakip aksam alin .
Calismadigim icin cok bilmiyorum ama sut izinleri oluyor saniyorum. Erken çıkılıyor , yada bir arkadasim 4 gun calisiyordu.
Biraz sikicaksiniz disinizi . İdare ediceksiniz mecbur . 1yasindan sonra bakarsiniz duruma göre.
Zaten 4 aylik , kaldi 8 ay . Zaman cok hizli geviyor
Valla ilk çocukta tecrübe ediniyoruz her şeyi hamile bile değilken ben bakıcam derler.Çocuk olur çalışmaya girer bknz.kayınvalidemYazmayacaktm ama yazayım anlaşılsın. Kendisi alttan girip üstten çıkıp ikna etti beni doğrusu o zannettim. Ben hamileyken hic gereği yokken arabasını yeniledi başka bir bebek buldu ona bakıyor evinde. Sonrada aslnda geçen sene planlıyodum dedi. Yani böyle planları varsa neden beni neden ikna etti ki? Ve tüm bunlar ben doğurduktan sonra meydana çıktı.