• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme gücenmekte haksız mıyım?

41ask_derin

Eşim, oğlum♥️kızım
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2018
905
915
53
Herkese selam.
Kısaca anlatmaya çalışıcam.
Evlenince eşimin memleketine yerleştim çok güzel deniz kenarı ferah şirin dublex bir evimiz vardı. Kiraydı ama almayı düşünüyorduk. Sonra şans oldu benim puanım atamalara yetti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı olduğumuz yerde kadro açılmadı. Ya karadenize yada marmara ve egeye gidebiliyordum. Ailem Ankarada yaşıyor. Birde orada kadro vardı. Eşimin ailesi yok. Annem burayı yaz ben bebeğine bakarım diye diye aklımı çeldi ve Ankara’yı yazdım, atandım.
Ve yine hesaplar tutmadı bazı sebeplerden dolayı annemin sorumlulukları arttı. Evden çok çıkamıyor. Çocuğu kendi evine istiyor gece gündüz kalma şartıyla. Ben zaten kabul etmem böyle birşeyi eşimde istemiyor madem böyle olacaktı biz niye geldik diyor. Oradaki kiramızın iki katını ve aidat ödüyoruz kutu kadar eve. Ev almaya kalsak alamıyoruz çok pahalılar. Daha kücük bir ilde olsak alabiliyorduk. Birde iş yönü var çok kalabalık çok yoğun bir kuruma geldim rahatımı düşündüğümden değil pestilim çıktığı için bebeğe bakacak vücut direncim kalmıyor ev işi yemek hak getire.
Eşimde benim yüzümden tayin aldırdı onunda şartları çok ağırlaştı. Kısaca herşey çok zorlaştı bizim için. Geri gitmeyi çok istiyoruz ama bir daha o puanı alıp atanabilmem çok zor. Mesleğimin özel sektörde alanı neredeyse sıfır. Biz tüm bunlara katlanırken annem bizi yarı yolda bıraktı resmen. İki tane kocaman ablam var ama yan gelip yatmayı tercih edip asla anneme destek olmuyorlar ne okuyorlar ne çalışıyorlar. Ben işten gelene kadar evi idare edemiyorlar hep annemden bekliyorlar. Annemlerin evinde bakılmasını istememe nedenimiz babam hijyenine hiç dikkat etmeyen bir insan. Detaylara girmeme gerek yok. En basit örneğini vereyim elini ağzına tutmadan çocuğun yüzüne hapşurdu geçen gittiğimizde. Birde gülüyor marifetmiş gibi. Kısaca hijyen söz konusu. Ablalarımda öyle odalarına girilmiyor ben bekarken hep ben yapardm canım cıkardı benden sonra iyice salmışlar. Bakıcı fiyatları aşırı pahalı maaşını yarısından fazla ki en düşük memur maaşını alıyorum sözleşmeliyim.
Durum bu öylece kaldım. Bakarım ederim yardımcı olurum diyen annem gündüz bi saat uğrayıp sevip gidiyor. Bebeğim prematüre doğdu gelişimi yavaş öpülmesini istemiyorum enfeksiyon öyküsü var. Sana mı sorcam diyip bütün suratını öpüyor. Eşimde denk geldi ne desem dinlemiyor. Adam herşeyini bıraktı iki kat masrafla birde bakıcı maaşı çıktı. Ne yapacağız nasıl olacak bilmiyorum çok mutsuzum. En yakın arkadaşm çok daha düşük puanla sahil kenarında yaşıyor şimdi benim kiramın yarısına villada oturuyor. Umarım anlatabilmişimdir bütün hayallerim çer çöp durumda

Cocuk dogurmaya karar verdiginizde de annenize gore mi karar vermistiniz? Kadin iyilik yapmak istemis onun da hesaplari sasmis hani o da insan ya! Ne guzel anneler dogursun, buyutsun, baksin ama isine gelmeyince anne kotu olsun. Hayat size guzel hee.

Cocuk dogurmaya karar verdiginizde de annenize gore mi karar vermistiniz? Kadin iyilik yapmak istemis onun da hesaplari sasmis hani o da insan ya! Ne guzel anneler dogursun, buyutsun, baksin ama isine gelmeyince anne kotu olsun. Hayat size guzel hee.
Yazmayacaktm ama yazayım anlaşılsın. Kendisi alttan girip üstten çıkıp ikna etti beni doğrusu o zannettim. Ben hamileyken hic gereği yokken arabasını yeniledi başka bir bebek buldu ona bakıyor evinde. Sonrada aslnda geçen sene planlıyodum dedi. Yani böyle planları varsa neden beni neden ikna etti ki? Ve tüm bunlar ben doğurduktan sonra meydana çıktı.

Oy dağlar ben daraldım burdan. Haklısın arkadaşım evet annen bakmak zorunda değildi elbet ama “bakarım” derken de sorumluluğu almak zorundaydı. Basit bişey değil ki HAYATINIZI değiştirmişsiniz. Ben yerinizde olsam bir bir anlatırdım kırıldım anne böyle anlaşmamıştık derdim. Tamam olmadık şeyler olmuş olabilir ama yine de en azından sizin mağdur olmamanız için bişeyler düşünebilirdi

Ama herneyse olan olmuş. Yerinizde olsam eski bulunduğum yerden deli gibi iş bakarım.
Bir de bakıcı + kira çıkınca elinizde kalan miktar sizin çalışmanıza değmiyorsa dönün eski yaşadığınız yere geri. Birdaha çalışın bir kere o puanı alan yine alabilir🧡 hem de çocuğunuzla biraz daha beraner zaman geçirmiş olursunuz.

biri bebegime baksin diye kesinlikle kimsenin ipiyle kuyuya inmezdim. tayin aldirma durumunuz yok mu. ben düz memurluk sandim ama sözleşmeli personel misiniz
Tayin hakkım 4 sene sonra var. Çok pişmanım geldiğime. Yeni evlenmiştim birazda özlem vardı hstalar yakınlarında olalım falan duygusal düsünürken annemde ikna etti böylede kaldm ortada. Kmseye güvenerek çocuk yapmadm tabiki ama baska sekilde yasardm en azndan

Yazmayacaktm ama yazayım anlaşılsın. Kendisi alttan girip üstten çıkıp ikna etti beni doğrusu o zannettim. Ben hamileyken hic gereği yokken arabasını yeniledi başka bir bebek buldu ona bakıyor evinde. Sonrada aslnda geçen sene planlıyodum dedi. Yani böyle planları varsa neden beni neden ikna etti ki? Ve tüm bunlar ben doğurduktan sonra meydana çıktı.

Buyuk ayip etmis. Sizin arkadaslariniz dublekste, villada otururken ne curretle arabasini yeniler. Icim parcalandi durumunuza. Saka misiniz?
Kadin cocugunuzu eve istiyormus o da sorun olmus size bakmam demiyormus.

Ben her zaman söylerim bakmak zorunda degil diye ama ama ama madem bakmayacak tı yiğitlik yapmayacaktın. Anneniz çok suçlu sizi yerinizden etmiş eşinizle aranız bile bozulur haklı olarak size annenize kızar. Anneniz her zaman böylemiydi yoksa ilk defa mı verdiği sözü tutmadı.

Buyuk ayip etmis. Sizin arkadaslariniz dublekste, villada otururken ne curretle arabasini yeniler. Icim parcalandi durumunuza. Saka misiniz?
Kadin cocugunuzu eve istiyormus o da sorun olmus size bakmam demiyormus.
Ama baksanıza kalmalı istiyomuş çocuğu. O da garip değil mi? Anne olarak madem çağırmış düzen bozdurmuş kızının hayatini kolaylaştırması gerekmez mi?
Keşke hiç çağırmasaymış

Tayin hakkım 4 sene sonra var. Çok pişmanım geldiğime. Yeni evlenmiştim birazda özlem vardı hstalar yakınlarında olalım falan duygusal düsünürken annemde ikna etti böylede kaldm ortada. Kmseye güvenerek çocuk yapmadm tabiki ama baska sekilde yasardm en azndan

hayır o anlamda demedim ben. ben annem veya kayınvalidem çocuğuma bakar diye yazmazdim mesela istemedigim bi yeri. sözleşmeli öğretmen misiniz.

ankarada uygun fiyatli yerler de var. oturduğunuz muhit mi pahalı lüks projelerin olduğu bi yerde mi oturuyosunuz. ankara herkesin kesesine uyan bi sehir çünkü.

bide ücretsiz izne ayrılsaniz daha mi zor olur hersey. var mı böyle bi hakkiniz.
başlamışken idare edin 4 yıl hersey gittikce karışık ve zor bi hal aliyoken memuriyetinizi riske atmayin.

E madem şartlar orada daha iyiydi gelmeseydiniz.buraya vereceğiniz kirayı bakıcı ya verirdiniz. Bence siz hesap kitap yapmışsınız uymamış anneden çıkarıyorsunuz acısını
Kim yapmaz hesabını. Verilen sözün tutulmamasının suçlusu ben olamamki. Hem zaten ücretsiz baktırmayacaktm şuanki baktığı daha iyi veriyor o yüzden de bırakmayacağını söylüyor tanıdık birinin çocuğu değil yaramaz bi cocuk 3 4 yaşlarında yani güvenip nasıl bebek bırakayım annemi benimsemiş kıskanıyor

Ben hak verdim size.
En baştan bakarım diyip sonra fikir değiştirmek, ben geçen sene düşünüyordum demek iyi olmamış pek.
Şartlar değişmiş evet ama, ölüm kalım olmadıysa torun var işin ucunda. Şartları uygun hale getirmek lazım. Ablalarınızın yaptıklarına da üzüldüm ben.

Kurumunuzu bilmiyorum ama benim çalıştığım kurumda becayiş oluyor. Yani sözleşmeli memurlar gitmek istedikleri ilden halihazırda çalıştığı ile gelmek isteyenlerle yer değiştirebiliyorlar.

İsterseniz bir araştırın o konuyu.

Ama baksanıza kalmalı istiyomuş çocuğu. O da garip değil mi? Anne olarak madem çağırmış düzen bozdurmuş kızının hayatini kolaylaştırması gerekmez mi?
Keşke hiç çağırmasaymış

Kimse kimsenin duzenini zorla bozamaz. Herkes kendi hayatindan sorumludur ve tercihleri ile yasar. Bu tercihlerin sonuclarina katlanir ona buna suc bulmaz.

Cocuguna baksaydi her sey istedigi gibi olsaydi ahh canim annem benim icin nelere katlandi diyecek miydi? Kadinin araba almasi bile dert olmus. Kadin sadece kizina iyilik yapmak istemis kizinin kendi cikarini kolladigi gibi o da kollamis. Bir de anneyi dinlemek lazim.

Ben her zaman söylerim bakmak zorunda degil diye ama ama ama madem bakmayacak tı yiğitlik yapmayacaktın. Anneniz çok suçlu sizi yerinizden etmiş eşinizle aranız bile bozulur haklı olarak size annenize kızar. Anneniz her zaman böylemiydi yoksa ilk defa mı verdiği sözü tutmadı.
İlk defa böyle oldu yoksa güvenemezdim tüm suçlu benim zaten güvenerek

Back