Kafama çok taktığım bir olayı sizle paylaşmak istiyorum,nişanlıyım ilkbaharda düğünüm olacak.Biz 3 kız kardeşiz en küçüğü 12 yaşında.Babam sizlere ömür.Ben ve ortanca kardeşim nişanlıyız.Sorun şu ki biz köyde yaşıyoruz evimiz sobalı ,Ulaşım kısıtlı Yani 2 saatte bir köy dolmuşu var.ben ilk baharda ortanca kardeşimde seneye yıl sonunda evlenecek .Evlendikten sonra annemle Küçük kardeşimi burda bırakmak çok zoruma gidiyor.Kışın gerçekten çok soğuk oluyor banyo yapmak felaket oluyor.Bi de annem pek dünya gözü açılmış bi kadın değil yani mesela gidip bankaya maaşını çekemez.Babam uzun yıllar hastalıkla mücadele etti Annemse babamın peşinde bi ömür harcadı kendini yetiştiremedi.Yani varımızı yoğumuzu babamın hastalığı için harcadık.Şükür babam vefat etmeden emekli oldu ve maaşıyla idare ediyoruz.Ve kardeşimle çalışıp biriktirdiğimiz bir miktar paramız var,köyden gidip gelmek zor olduğuniçin işe devam edemedik suan ikimizde evdeyiz.Kardeşim Büyük şehire evlenip gidecek bense bulunduğumuz şehirin merkezine yerleşicem.Nişanlımı çok seviyorum annenler gelsin bizle kalsın havalar soğuyunca diyor ama annem bunu kabul etmez,kardeşime şehirden bir ev alalım anneme diyorum çalışıp biriktirdiğimiz bir miktar para var ve yetim aylığı aldığımız için çeyiz yardımı alıcaz devletten ,bunları birleştirip ev alalım doğalgazlı şehirden diyorum Ama asla yanaşmıyor.Birikmiş paranın üzrine kredi çekelim Ben tüm birikimimi ortaya koymaya hazırım evlendikten sonra şehirde çalışıp kreDiyi öderim yeterki annemleri burda bırakmayalım diyorum,nişanlımda destek olacağını söylüyor ama asla bana destek olmuyor.Umrunda değil sanki.Onun düğünü 1 yıl sonra ,Şehire gitsek kendisi de çalışıp En azından kendi çeyizini hazırlayabilir,ama burda kalıp hazır parayı harcayıp evlenmek daha mantıklı geliyor sanırım.Annemde dünya iyisi bir insan bizim için saçını süpürge etmiş yanımda olsun haftada bir iki göreyim Her derdine koşayım istiyorum.Ama burda kalırsa uzak kalıcaz haftada bir gelebilirim ancak.Kardeşim burda idare eder kışın bana sana gelir idare ederiz kafasında ama ben bir düzeni olsun istiyorum küçük kardeşimin okulu var sonuçta ,sürekli bu konuyu düşünüp üzülüyorum.Annemle kardeşimle bareber yaşamk isterim ama nişanlımda ikimiz olalım ister.o boyle bişey yapmaya kalkışsa bende istemem gibi geliyor ki annemde gelmez,sizce nasıl bi yol izlemeliyim ,çok mu abartıyorum