anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
annem kendine yetiyor.atta benden sağlam maşallah.ben 2 ameliyat geçireceğim ve gözüm arkada kalsın istemiyorum.

"gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir."

Böyle endişeleriniz varsa, yetemiyordur. Allah annenize uzun ömürler versin, size geçmiş olsun ama size annenize bir ev arkadaşı değil, bakıcı arayışındasınız, biri gelsin ona göz kulak olsun istiyorsunuz.

hasta bakımı konusunda tecrübeli olan bir depremzedeyi maaşlı olarak alabilirsiniz işe, en mantıklısı bu olur.

Her zaman olduğu gibi bu durumdan nasıl faydalanırız derdindeyiz. Bunun adı hasta bakıcılığı. Piyasası 15 bin. Bu parayı verirseniz, neden kalmasın?
hiç öyle bir derdim yok.ihtiyacı olan insanlara da belki bir faydam dokunur diye konu açtım.ama uygun olmadığını güzel bir dille söyleyen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

evet bir miktar verebilirim ama yüksek bir ücreti karşılayamam.
Bir miktar ne kadar mesela? İhtiyacı olan insanlardan faydalanmak oluyor bu. Onların eve ihtiyacı var, annemin de ona bakacak birine ihtiyacı var. ''Win-win'' durumu diyorsunuz. Bir miktar verebilirim diyorsunuz sanki bir lütufmuş gibi. Elimdeki imkanlar şu, en fazla asgari ücret veririm, elimden gelen bu deseniz neyse.

Son düzenleme:
"gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir."

Böyle endişeleriniz varsa, yetemiyordur. Allah annenize uzun ömürler versin, size geçmiş olsun ama size annenize bir ev arkadaşı değil, bakıcı arayışındasınız, biri gelsin ona göz kulak olsun istiyorsunuz.

hasta bakımı konusunda tecrübeli olan bir depremzedeyi maaşlı olarak alabilirsiniz işe, en mantıklısı bu olur.
bakın 2 önemli ameliyat olmam gerekiyor.hastane sürecinde gözüm arkada kalsın istemiyorum.erkek kardeşim var,eşiyle ayrı yaşıyor.annemin ne ondan ne de benden kız torunu yok.kız kardeşim de yok.benim tek oğlum var,gelinim var ama küçük torun var.annem hazıranda memlekete gidecek,ağustosta gelecek zaten,misafir isterse onunla gider,isterse kalır.yani benim bakıcıya ihtiyacım var ama annemin yok.ama yine de yaşlı diye içim rahat etmiyor.

Aslında iyi niyetle yola cikmissiniz ancak gelecek kisi(ler) karin tokluguna mi barinacaklar? Neyle gecinecekler, kendilerine ait hayatlari olmayacak mi? Ha öncelik annenizin bakimi olacaksa bu bir maaş karsiliginda olmali. Hayır yapmak istiyorsaniz da o insanlardan annenize göz kulak olmalarini beklemeyeceksiniz. Belki gecici bir sure için, ameliyatlarinizi atlatana kadar, depremzedelere de kendilerini toparlayana kadar olabilir ancak kendilerini toparlamalari için de çalışmaları gerekiyor değil mi? Bir kişi annenizle ilgilenecek, diğeri calisacak. Yani illa ki aile olacak. Anneniz evinde bu şekilde depremzede aile istiyor mu? Bana biraz yaş is gibi geldi

Bir miktar ne kadar mesela? İhtiyacı olan insanlardan faydalanmak oluyor bu. Onların eve ihtiyacı var, annemin de ona bakacak birine ihtiyacı var. ''Win-win'' durumu diyorsunuz. Bir miktar verebilirim diyorsunuz sanki bir lütufmuş gibi. Elimdeki imkanlar şu, en fazla asgari ücret veririm. Elimden gelen bu deseniz neyse.
win-win durumu nedir,bilmiyorum.bir miktar verebilirim demenin neresi lütuf,kendi bütçemi söylüyorum.ne kadar olduğunu da size sylemek zorunda olduğumu zannetmiyorum.size göre 10.000 lira çok paradır ,bana göre normal mesela

Aslında iyi niyetle yola cikmissiniz ancak gelecek kisi(ler) karin tokluguna mi barinacaklar? Neyle gecinecekler, kendilerine ait hayatlari olmayacak mi? Ha öncelik annenizin bakimi olacaksa bu bir maaş karsiliginda olmali. Hayır yapmak istiyorsaniz da o insanlardan annenize göz kulak olmalarini beklemeyeceksiniz. Belki gecici bir sure için, ameliyatlarinizi atlatana kadar, depremzedelere de kendilerini toparlayana kadar olabilir ancak kendilerini toparlamalari için de çalışmaları gerekiyor değil mi? Bir kişi annenizle ilgilenecek, diğeri calisacak. Yani illa ki aile olacak. Anneniz evinde bu şekilde depremzede aile istiyor mu? Bana biraz yaş is gibi geldi
akılcı, mantıklı ,yargılamayan yorumunuz için teşekkür ederim.

Gelen kişi evsiz ve işsiz olacağı icin sıfırdan ev kurmaktansa böylesi bir durum iyi gibi ama o kişi de evi benimseyip misafiri, akrabası geldiginde anneniz nasıl tepki verir? Gelecek kişi misafir olarak mı kalacak, bakıcı olarak mı? Annenize birşey olsa akıbeti nasıl olacak? Hepsinin konuşulması gerekir.
annem misafiri ve kalabalığı çok seven birisi.aktiftir.yemeğini kendisi yapar,işini gücünü kimseye yaptırmaz.ayda bir kadın tutarız evini temizletiriz.örgü örer.boncuklarla takı yapar,hediye eder.bahçede eker,biçer,pişi yapar,komşuları çaya çağırır.mahallede zaten yalnız kalmaz gündüz,sadece geceleri benim aklım on da kalıyor.ama sanırım düşüncem uygun karşılanmadı.anneme bakıcı aradığım düşünüldü.bu yüzden vazgeçtim.

hHunter abla hatırladım seni nasılsın?

Fikrin güzel ve iyi niyetli ancak çok makul zemine oturmuyor. Karşılıklı win-win evet ama insanlar win win'den ziyade yardım alma sürecindeler şu an.
sağol canım uzun süre ayrı kaldım buralardan.oğlum türkiyenin ilk covid hastalarından biriydi.çok zor günler geçirdim.babamı kaybettim.bir sürü hastalığım çıktı.şimdi onlarla uğraşıyorum.sen nasılsın?

size cevap vermeyeceğim.çok yanlış yerden bakıyoruz konuya.
Vermeyin zaten ailesini kaybetmiş arkadaşlarını kaybetmiş insanlara annenizde aklınız kalmasın diye benim de işime gelir diyorsunuz. Ailesi ölmüş insana gel annemle yaşa aklım da kalmaz diyerek baktırıyorsunuz. O zaman depremzedeye öncelikli iş deyin. Çok kötü düşünceniz çok.

win-win durumu nedir,bilmiyorum.bir miktar verebilirim demenin neresi lütuf,kendi bütçemi söylüyorum.ne kadar olduğunu da size sylemek zorunda olduğumu zannetmiyorum.size göre 10.000 lira çok paradır ,bana göre normal mesela
Karşılıklı işiniz görülecek. Ben yasal asgari sınırdan bahsettim. Sizin tanımınız işveren tanımı. Bir sürü insan evini açtı, başımın üstünde yerleri var dedi. Mesela devlet dese ki, nasıl olsa bunlar yardıma muhtaç, hem misafirhanemizde kalsın, hem de yerleri silsin, nasıl bir fikir olurdu?
Hunter abla hatırladım seni nasılsın?

Fikrin güzel ve iyi niyetli ancak çok makul zemine oturmuyor. Karşılıklı win-win evet ama insanlar win win'den ziyade yardım alma sürecindeler şu an.
İyi niyetli mi?
Bende depremzedeyim harçlık veririz falan sözleriniz ne demek ya? Annenize bakıcı arıyorsanız bakıcı alın
Öyle demeyin iyi niyetli demişler.

depremzedesiniz diye,alıngalığınızı normal karşılıyorum.lütfen uslubunuza dikkat edin,karşınızda sizin yaşıtınız bir insan yok.harçlık derken,çekirdek parası zannettiniz herhalde,biz yaşlılar,açık açık meblağ belirtmeyi ayıp,karşılarız.bir elin verdiğinden,diğer elin haberi olması isteriz.ama madem öyle 2500-3000 tl civarı haftalık vermeyi düşünüyordum.yani ayda 10.000- 12 000 tl.ayrıca hiç bir şeye elini sürmeyecekti.kötülükse bu kötülük.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X