- 1 Aralık 2011
- 3.384
- 4.468
- 36
Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus