- 3 Şubat 2018
- 25.534
- 109.958
- 598
okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'(
İlişkim ailem tarafından büyük ihtimalle çevremdeki yakın arkadaşlarımdan birinin söyleyişiyle duyuldu. Bunu paylaştığım bir arkadaşım olabilir. Her şey ortaya çıktıktan sonra annem gelip bana sorduğunda da yalan söylemek inkar etmek istemedim ve açıkladım.
Kendimi anne babanin yerine koyuyorum. Kizimi binbir emek buyutup, okusun diye gondermisim. Orada sevgili yapmis hadi bu normal, birlikte olmus bir de. Ben de yikilirdim. Bir de karsima gecip bu benim kararim vs vs.. yani ben seni haksiz buldum.
Tabi annenin o kadar agir konusmamasi gerekirdi
+100000... herkes herkesle eşit şartlarda ve ahlak ortamında yaşıyormuş gibi konuşmanın anlamı yok. Kızın durumu ortamı belli...Bir erkek arkadaş için aileniz ile neden 21 yaşında yüz göz oldunuz? Sanki yarın evlenecekmiş gibi? Tamam ayrıldım der ya da gerçekten ayrılıp yolunuza devam edebilirdiniz. Önceliklerinizi belirlemek bu kadar zor olmamalı. Birinci sıra okul ve temel ihtiyaçlarınız. Temel ihtiyaçlarınızı aileniz sayesinde karşılıyorsanız bir süre üniversite bitip iş bulana kadar onların suyuna gitmeliydiniz. Dürüst olmakla ne kazanmayı amaçladınız? Hiç mi ailenizi tanımıyorsunuz? Aklınızı başınıza toplayın okulunuzu bitirin. Ne sevgilinize ne ailenize muhtaç olmayın.
O sizdiniz işte. Şu forumda yorum yaparken empati kurmayı ne zaman öğrenecek hatunlar merak ediyorumkızınız biriyle birlikte olunca neden yıkılıyorsunuz
sevgilimle birlikte oldum
evlenmeden sevgilimle birlikte de yaşadım
annemlerin evine de gittim kaldık sevgilimin ailesinin evinde de
kimse yıkılmadı 20 yıl önce
Arkadaşlar kışı zaten okula göndermiyorlar bu sene pandemi varda online eğitim alıyor konu sahibi ya online bitince ne olacak kıza diyorlar ki çalış başka yeri kazan falan filan konu sahibini çok iyi anlıyorum malasef. Aileler her konuda haklıdır kafasından çıkın lütfen resmen kıza zorbalık yapıyor aile evladına iyiyi kötüyü anlatma yolu onu hapis etmek değildir. Bu kız sevgiliye daha çok bağlanıyor malasef daha çok tutunuyor kendi elleriyle kızı uçuruma atan aile zaten.
O sizdiniz işte. Şu forumda yorum yaparken empati kurmayı ne zaman öğrenecek hatunlar merak ediyorum
Müslüman olmakla ilgisi olabilir mi acabaempatiyi kuramıyorum soruyorum işte
neden yıkılınıyor
neyimiz eksiliyor
kötü yola mı düşülüyor diye
neden cinselliğe dair her şeyi tabulaştırmak için uğraşıyoruz
kızı bir kişi ile birlikte oldu diye anne baba neden yıkılıyor
günahsa kızın günahı, hataysa kızın hatası
45 yaşında adam 15 lik kız ile birlikte olmuş değil ki konumuz
sevgilisi ile birlikte olan yetişkin kız
Annenin derdi bakirelik değil ama dikkat ediniz toplumsal baskı korksa çağır sevgilini istesin der evlensin seninle ne haliniz varsa görün derler bence bu işin içinde başka birşeyler var.Gelinde onu elinde kirmizi kusak ile kanli carsaf bekleyen bidon kafalara anlatin. Anlatamazsiniz. Sonra kizlarda cözümü kacmakta felan ariyor saka gibi.
Tabi ki öyle. Keşke annesi ile empati kurabilseydi. Maalesef ergenimiz şu an sadece kendi gözünden bakıyor dünyaya. Annesini haklı bulduğum gibi bir yanılgıya düşülmesin. Ama o kadının dünyası o kadar. Ve konu sahibi erkek arkadaşına bir tık fazla güveniyor. Ama o dağlara kar yağar. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar işin özeti.+100000... herkes herkesle eşit şartlarda ve ahlak ortamında yaşıyormuş gibi konuşmanın anlamı yok. Kızın durumu ortamı belli..
Müslüman olmakla ilgisi olabilir mi acaba
Ha girersin bir işe çıkarsın ayrı eve, o zaman yaşa bildiğin gibi. Yine ailene söz hakkı düşer elbette ama dinleyip dinlememek sana kalır. Don Kişot musun mübarek kime karşı geliyorsun...Tabi ki öyle. Keşke annesi ile empati kurabilseydi. Maalesef ergenimiz şu an sadece kendi gözünden bakıyor dünyaya. Annesini haklı bulduğum gibi bir yanılgıya düşülmesin. Ama o kadının dünyası o kadar. Ve konu sahibi erkek arkadaşına bir tık fazla güveniyor. Ama o dağlara kar yağar. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar işin özeti.
O anneye bu özgürlük fazla işte. Neyse size çok uzak belli ancak sizin gibi olmayanlara özgürlük pompalayarak iyi etmiyorsunuz bunu da belirteyimdiyorum ya günahsa da kızın günahı diye
çocuklarımızı yetiştirelim ama yetişkin çocukların günahı ana babanın günahı değil ki
ayrıca ana babası Müslüman diye kızı da Müslüman olmak zorunda da değil
özetle çocuklarımız bizden farklı bireyler
evet konu sahibi ailesini tanırken bu tarz açıklamalara girmemeliydi ama kızım birisi ile birlikte olursa yıkılırım düşüncesi de bana çok uzak
Kimseyi kınamayın, siz de anne olacaksınız.okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'( birde arsiz ki kalp krizi gecirmelik..
ayyy evlerden ırak Rabbim dusmanima yasatmasin :'(
Allah o anne babaya sabır versin.
Yazik.
Annenin derdi bakirelik değil ama dikkat ediniz toplumsal baskı korksa çağır sevgilini istesin der evlensin seninle ne haliniz varsa görün derler bence bu işin içinde başka birşeyler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?