Annemden duyduklarım

Kendimi anne babanin yerine koyuyorum. Kizimi binbir emek buyutup, okusun diye gondermisim. Orada sevgili yapmis hadi bu normal, birlikte olmus bir de. Ben de yikilirdim. Bir de karsima gecip bu benim kararim vs vs.. yani ben seni haksiz buldum.
Tabi annenin o kadar agir konusmamasi gerekirdi

Bir erkek arkadaş için aileniz ile neden 21 yaşında yüz göz oldunuz? Sanki yarın evlenecekmiş gibi? Tamam ayrıldım der ya da gerçekten ayrılıp yolunuza devam edebilirdiniz. Önceliklerinizi belirlemek bu kadar zor olmamalı. Birinci sıra okul ve temel ihtiyaçlarınız. Temel ihtiyaçlarınızı aileniz sayesinde karşılıyorsanız bir süre üniversite bitip iş bulana kadar onların suyuna gitmeliydiniz. Dürüst olmakla ne kazanmayı amaçladınız? Hiç mi ailenizi tanımıyorsunuz? Aklınızı başınıza toplayın okulunuzu bitirin. Ne sevgilinize ne ailenize muhtaç olmayın.

yakın arkadaşlarınıza neden anlattınız onlar neden ailenize anlattı

yani bundan 20 yıl önce sevgilim de vardık gayet birlikte de olduk ama kimseye anlatma gereği duymadım

bir arkadaşımın kuzeni vardı ortak arkadaşımız o da sevgilisi ile birlikte olmuş pişman olmuş da ağlamış da bunlara anlatmış da onlar da bana sordular o tarz bir konuşma olmuştu bu konu hakkında tüm ömrüm boyunca yani bunlar 20 yıllık anı

annenizin bu konuya bakış açısı belirli imiş ille de ıncık cıncık her şeyi anlatmanız gereksizmiş

lakin olmuş bitmiş

duymazdan gelin ya da o senin dediğin gibi olmuyor bu işler sen eskilerde kalmışsın deyin

kızınız biriyle birlikte olunca neden yıkılıyorsunuz

sevgilimle birlikte oldum

evlenmeden sevgilimle birlikte de yaşadım

annemlerin evine de gittim kaldık sevgilimin ailesinin evinde de

kimse yıkılmadı 20 yıl önce

Arkadaşlar kışı zaten okula göndermiyorlar bu sene pandemi varda online eğitim alıyor konu sahibi ya online bitince ne olacak kıza diyorlar ki çalış başka yeri kazan falan filan konu sahibini çok iyi anlıyorum malasef. Aileler her konuda haklıdır kafasından çıkın lütfen resmen kıza zorbalık yapıyor aile evladına iyiyi kötüyü anlatma yolu onu hapis etmek değildir. Bu kız sevgiliye daha çok bağlanıyor malasef daha çok tutunuyor kendi elleriyle kızı uçuruma atan aile zaten.

+100000... herkes herkesle eşit şartlarda ve ahlak ortamında yaşıyormuş gibi konuşmanın anlamı yok. Kızın durumu ortamı belli...

Şu açıdan bak birlikteliğinizi anneniz başkasından duymuş sevgilinizin ailesine de bir şekilde konunun gittiğini düşünün bu durum çevrenizde duyulmaya başlayabilir anneniz akraba olduğunuz için herhangi toplu bir organizasyonda birçok akrabayla bir araya gelebilir, kendini bilmez insanlar tarafından arkasından veya yüzüne karşı bu durum söylenebilir, onunda arkasından çirkince şeyler söylenebilir. Maalesef bizim yaşadığımız toplum bu durumları kaldıramıyor. Bunu yaşadığınız için evlenmek bir çözüm olmamalı sizin şu anda endişelenmeniz gereken konu bu durumun duyulmaması. Duyulsun da ailem mecbur kalsın kafasındaysanız onu bilemiyorum. Ama yine diyorum hep diyorum eğitimin devam etmeli.

O sizdiniz işte. Şu forumda yorum yaparken empati kurmayı ne zaman öğrenecek hatunlar merak ediyorum

Gelinde onu elinde kirmizi kusak ile kanli carsaf bekleyen bidon kafalara anlatin. Anlatamazsiniz. Sonra kizlarda cözümü kacmakta felan ariyor saka gibi.

O sizdiniz işte. Şu forumda yorum yaparken empati kurmayı ne zaman öğrenecek hatunlar merak ediyorum

empatiyi kuramıyorum soruyorum işte

neden yıkılınıyor

neyimiz eksiliyor

kötü yola mı düşülüyor diye

neden cinselliğe dair her şeyi tabulaştırmak için uğraşıyoruz

kızı bir kişi ile birlikte oldu diye anne baba neden yıkılıyor

günahsa kızın günahı, hataysa kızın hatası

45 yaşında adam 15 lik kız ile birlikte olmuş değil ki konumuz

sevgilisi ile birlikte olan yetişkin kız

Müslüman olmakla ilgisi olabilir mi acaba

Gelinde onu elinde kirmizi kusak ile kanli carsaf bekleyen bidon kafalara anlatin. Anlatamazsiniz. Sonra kizlarda cözümü kacmakta felan ariyor saka gibi.
Annenin derdi bakirelik değil ama dikkat ediniz toplumsal baskı korksa çağır sevgilini istesin der evlensin seninle ne haliniz varsa görün derler bence bu işin içinde başka birşeyler var.

+100000... herkes herkesle eşit şartlarda ve ahlak ortamında yaşıyormuş gibi konuşmanın anlamı yok. Kızın durumu ortamı belli..
Tabi ki öyle. Keşke annesi ile empati kurabilseydi. Maalesef ergenimiz şu an sadece kendi gözünden bakıyor dünyaya. Annesini haklı bulduğum gibi bir yanılgıya düşülmesin. Ama o kadının dünyası o kadar. Ve konu sahibi erkek arkadaşına bir tık fazla güveniyor. Ama o dağlara kar yağar. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar işin özeti.

Müslüman olmakla ilgisi olabilir mi acaba

diyorum ya günahsa da kızın günahı diye

çocuklarımızı yetiştirelim ama yetişkin çocukların günahı ana babanın günahı değil ki

ayrıca ana babası Müslüman diye kızı da Müslüman olmak zorunda da değil

özetle çocuklarımız bizden farklı bireyler

evet konu sahibi ailesini tanırken bu tarz açıklamalara girmemeliydi ama kızım birisi ile birlikte olursa yıkılırım düşüncesi de bana çok uzak

Ha girersin bir işe çıkarsın ayrı eve, o zaman yaşa bildiğin gibi. Yine ailene söz hakkı düşer elbette ama dinleyip dinlememek sana kalır. Don Kişot musun mübarek kime karşı geliyorsun...

O anneye bu özgürlük fazla işte. Neyse size çok uzak belli ancak sizin gibi olmayanlara özgürlük pompalayarak iyi etmiyorsunuz bunu da belirteyim

Annenin derdi bakirelik değil ama dikkat ediniz toplumsal baskı korksa çağır sevgilini istesin der evlensin seninle ne haliniz varsa görün derler bence bu işin içinde başka birşeyler var.

Bir anne kizina o** muamelesi yapiyorsa bal gibi de kendi bakis acisinda bakirelik sorun. Bu adami istemiyor zaten. Baskasinda sorun olacak diye demedigini birakmiyor. Bende evlenmeden yasanmasi taraftari degilim bazi sebeplerden dolayi, ama bizim toplumda ki gibi kadinlara "baskasinin oyuncagi" (ne kadar terbiyesiz bir yaklasim bir insana karsi) veya ikinci el insan muamelesi göstermem.
Kiz su anda cahil ve kendi penceresinden bakip görüyor sadece herseyi. Etraflica düsünmeyi de tecrübe etmemis belli ki. Ama cocuklarimizi iyiye dogru yönlendirmek bu sekilde olmamali. O kisiyi neden istemiyorlar belli degil, ama cözümü bu sekilde bulamazlar

Bu acele neden diye dusundum,kendi ayaklari uzerine durmayan,anne baba buyrugunda bir bireysiniz ,cinsellik neyinize
Anneniz agir konusmus ama sizde onceliklerinizi dogru siralayamamissiniz,
Ilk beraber oldugum adamla nisanliydim,ustelik 29 yasindaydim,ustelik bir kurumda mudurdum , kimseye eyvallahim yoktu yani ,nisanlimsan ayrildim,ailem bile bilmiyordu yasananlari hic anlatmadim,siz biraz fazla mi rahatsiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…