Annemden duyduklarım

rickyx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
15
9
1
Merhaba, yine burada buldum kendimi. Daha önce de konu açıp yazmıştım. Ailemin sadece akraba olduğu için kabul etmediği erkek arkadaşım ve bunun için okulumu bitiriyor olmalarıyla ilgili. 1 senedir devam ediyordu ilişkimiz ve annemler öğrendiği an şehir dışında üniversite okuduğum için ve o da o şehirde olduğu için okul hayatımı bitirme kararı aldılar. Bu dönem online olduğu için devam edebiliyorum şu an ama ne olacağı belli değil ilerisiyle ilgili. Erkek arkadaşımın yanına gitmekten ve okuluma devam edip bitirmekten başka bir çarem yoktu gözümde. Ama sabredip akışına bırakmak istedim biraz. Ailemle konuşmaya ikna etmeye çalıştım, önyargılı olduklarını anlatmaya çalıştım. 2 ay oldu telefonumu vermiyorlar benimle konuşmuyorlar tek dışarı salmıyorlar ve çok mutsuz bir dönemden geçiyorum erkek arkadaşımı da çok özlüyorum bir anda bitti her şey.
Geçen hafta annemle bir tartışma yaşadık ve ben aklımdan çıkaramıyorum sözlerini. Erkek arkadaşımla birlikte oldum kendi isteğimle ve pişmanlık da duymuyorum bundan. Bunun sadece beni ilgilendirecek bir durum olduğunu ve annem bile olsa bunun benim özel hayatım olduğunu düşünüp savunuyorum ona karşı. Annemin bunu öğrendiğinden beri her tartışmada bana bu konuda ettiği lafları kaldıramıyorum artık. Geçen tartışmamızda "madem bu kadar meraklıydın artık yat herkesin altına açtın önünü" , "ben seni böyle or*spuluklarını görmek için yetiştirmedim" , "ahlaksız, namussuz" , "sen böyle bir kızsan seni kerhaneye verseydik keşke" , "artık dul kadından farkın kalmadı ilerde de zengin bir adam bulur metresi olursun en fazla masadan paranı alırsın, kimse istemez seni" cümlelerini duydum ondan. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ama ben bu duyduklarımı hala yediremiyorum kendime. Bunları hak edecek bir şey yapmadım ona bunu saygıyla anlatmaya izah etmeye çalışıyorum ama olmuyor. Bu evde duramıyorum artık. Aklımdaki gitme düşüncesi çok daha yer kaplamaya başladı. Okuduğum şehre gidip erkek arkadaşımla okuluma da devam edip bitirip belki evlenip sonrasında hayatımı kurmak istiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin..

Birlikte olduğunuzu nerden duydu da bu lafları ediyor,siz mi söylediniz
Söylediyseniz neden böyle alalede söylenecek bir konu değil çünkü
İlişkim ailem tarafından büyük ihtimalle çevremdeki yakın arkadaşlarımdan birinin söyleyişiyle duyuldu. Bunu paylaştığım bir arkadaşım olabilir. Her şey ortaya çıktıktan sonra annem gelip bana sorduğunda da yalan söylemek inkar etmek istemedim ve açıkladım.

Tabi ki okulu bitirmek icin ne gerekiyorsa onu yapın

Yaşınız kaç, onlıne eğitim var şimdilik sonrasında okuduğunuz şehre ne olursa gidip hem okuyup hem çalışın. Kız kardeşim çok zor bir bölümde okudu 2. sınıftan itibaren de çalıştı. Siz de yapabilirsiniz.

Dedikleri çok ağır gerçekten ben de olsam sindiremezdim inşallah bu durumdan kurtulursunuz ama okulunuzu sakın bırakmayın karşı çıkın ailenize

Erkek arkadasiniz uzak bir akraba mi?sevmedikleri bi akrabalik iliskileri mi var yani ailecek gorusurmuydunuz normalde gorusmezmiydiniz?cinsellik yasadiginizi nasil ogrendi? hassas mevzular tabi ki soylediklerinde hicbir dogru soz yok ama sulalenin duyabilecegi sekilde evlilik oncesi birliktelik yasamaniz ileride olasi sekilde ayrilmaniz falan bunlar problem yaratabilecek mevzular. Muhtemelen icgudusel davranip sizi korumak istedi anneniz.

Bak tatlım çok üzülüyorum çok gençsin senin şuan da mağaza gezmen kozmetikçi gezmen kahvecilerde oturup arkadaşlarınla keyifli kahkahalı sohbetler ediyor olman gerekiyor ( hoş pandemi var olmadığını farzet yaşın bunu gerektiriyor) okulunu bitirip iyi bir iş bul ülkenin gezip görülmesi gereken çok güzel yerleri var hayatını yaşa tabi ki flört et ama biri için gözünün önüne perde çekme kim olursa karşına başkalarıda çıkar çıkmayada bilir sen hayattan keyif almaya bak. Her ne yaşarsan kabule geç belki zamanı değil bazı şeylerin. Bir kadın olarak bir erkek için savaşma, doğanın kanunu bu karşına hangi erkek çıkarsa çıksın onun senin için savaşması gerekiyor. ( burada trip atmaktan falan bahsetmiyorum)

Adi üstünde akraba... neyse olan olmuş. Ama akraba olduğu için illaki ailen tanıyordur ve istemediklerinde vardir bir sebep. Ayrıca okuluda bırakacaksın deger mi yani geleceğini mahvetmişsin bir erkek icin.
Bide birlikte olduğunuzu nerden duydu, keşke söylemeseydiniz.

Ah Allah’ım bir anne evladına neler söylüyor. Bu şekilde aralık kapı bırakmadıkları için kızlar da maalesef yanlış kişilere tutunup evlerden kaçıp mağdur oluyorlar. Yaptığını savunmuyorum ama bu senin kararın. Erkek arkadaşın içinde bişey soylemıyorum çünkü tanımıyorum değer mı değmez mı bilemiyorum. Ama sana tek soylıcegım okulunu mutlaka bitir sonra pişman olursun

Umarım bu günleri bir an önce geride bırakırsınız, annenizin dedikleri çok ağır şeylermiş gerçekten. Benim anlamadığım her aile yapısı farklıdır elbette ama evlenmeden birliktelik konusunda katı kuralları olan annenizin, size her ne kadar kızsa bile bu ilişkinin ciddi olabileceğini düşünmesi gerekmez miydi? Yani evlenme planınız da varmış hem görüşmenizi neden yasaklıyor ki o zaman? Bence ne olursa olsun okulunuzu bitirmeye bakın ama hayat planlarınızın temelinde erkek arkadaşınız olmasın olsa bile bunu ona belli etmeyin.

Bunları söyleyen annenin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum, anneniz size söylese kabul eder miydiniz?
Bence çok yanlış bir düşünce...

Sizi ilgilendiren özel hayatınızı keşke paylaşmasaydınız. Siz sizi anlamayacak birine kendinizi anlatmaya çalışıyorsunuz. Şimdi size çifte standart, ataerkil aile vs.konularından bahsetmeyeceğim.
Diğer bir durum beraber olmanıza rağmen aileniz istemiyorsa vardır bir bildikleri.
Okulunuzu bitirin sonra durumlara göre hareket edersiniz.

Normalde tutucu aileler kızları böyle bir ilişki yaşadıktan sonra gençleri en kısa zamanda evlendirme çabasına girerler.
Aileniz buna rağmen ilişkinizi kesmenizi istiyorsa
sevgiliniz sadece akraba olduğu için istenmiyor değil bence. Altında başka şeyler var gibi.
Bence siz de oturup bir düşünün aileniz bunca şeye rağmen gerçekten niye istemiyor sevgilinizi diye.

Annenizin kafa yapısında bulunan ‘namus’ kavramıyla kavga etmeyin ve o sözleri kaale alıp, içerlemeyin.
Onların hiçbirini hakedecek bir şey yapmadınız, velev ki annenizin söylediği gibi bir kadın olsanız bile yine onun harcı değil.
Okuldan kesinlikle ayrılmayın, sonucu ne olursa olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…