Annemden bir şey istemeye çekiniyorum fazlalık gibi hissettiriyor bana kendimi

lemansgel1

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2022
72
54
28
Daha öncelerden de sürekli annemle ilgili paylaşımlar yapıyordum. Ben KPSS hazırlanıyorum evdeyim çalışmıyorum ama evin her işini yapıyorum annem çalıştığı için yemek temizlik vs bana ait. Bir de erkek kardeşim var o da çalışıyor okumak istemedi 20 yaşında 3 senedir mobilyacıda çalışıyor. Annemin işi şükür iyi ev kendimizin herhangi bir borcumuz annem 12 bin maaş alıyor aylık ayrıca diğer evin kirası geliyor bir de babam vefat ettiği için dul aylığı alıyor 3 küsür. Bana da babamdan sadece 1700 tl yatıyor aylık, bir şey beğeniyorum anneme söylüyorum banane kendin al paran var diyor sürekli, kpss için kitaplarımı bile yatan aylıkla aldım tüm ihtiyaçlarımı faturamı dahil o parayla hallediyorum yeri geliyor markete çıkıyorum bi ihtşyac varsa o paradan alıyorum bundan gocunmuyorum ama ben bir ceket ayakkabı beğendim ikisi 800 TL yapıyor öyle marka bir şey de değil zaten anneme dedim kuzenimin düğünü var bayramda bunları beğendim diye direk kendin al valla yaptı. Neden bana böyle davranıyor acaba 1.700 TL gözüne 17 bin gibi mi gözüküyor ya da benim gerçekten annemden hiç bir şey istememem mi lazım ?

Daha öncelerden de sürekli annemle ilgili paylaşımlar yapıyordum. Ben KPSS hazırlanıyorum evdeyim çalışmıyorum ama evin her işini yapıyorum annem çalıştığı için yemek temizlik vs bana ait. Bir de erkek kardeşim var o da çalışıyor okumak istemedi 20 yaşında 3 senedir mobilyacıda çalışıyor. Annemin işi şükür iyi ev kendimizin herhangi bir borcumuz annem 12 bin maaş alıyor aylık ayrıca diğer evin kirası geliyor bir de babam vefat ettiği için dul aylığı alıyor 3 küsür. Bana da babamdan sadece 1700 tl yatıyor aylık, bir şey beğeniyorum anneme söylüyorum banane kendin al paran var diyor sürekli, kpss için kitaplarımı bile yatan aylıkla aldım tüm ihtiyaçlarımı faturamı dahil o parayla hallediyorum yeri geliyor markete çıkıyorum bi ihtşyac varsa o paradan alıyorum bundan gocunmuyorum ama ben bir ceket ayakkabı beğendim ikisi 800 TL yapıyor öyle marka bir şey de değil zaten anneme dedim kuzenimin düğünü var bayramda bunları beğendim diye direk kendin al valla yaptı. Neden bana böyle davranıyor acaba 1.700 TL gözüne 17 bin gibi mi gözüküyor ya da benim gerçekten annemden hiç bir şey istememem mi lazım ?
Durumunuz çok iyi. Annenin maaşı var. Kira yok, diğer evin kirası geliyor. Ne diye istediğiniz birkaç şey annenizin gözüne batıyor bu kadar?

Anne olarak çok üzüldüm kendi paran ne demek ya ihtiyac oldugunu zaman senin benim param mevzusu olmamalı aile içinde .
Ev işi temizlik vs den nasıl ders çalışıyorsunuz?
Gidip çalışın daha iyi eliniz para görür evin sorumluluğu herkesin omuzlarında ortak olur
Çalışmaya çalışıyorum sabah 7.30 kalkıp öğlene kadar temizlik sonra ders annemlerin geleceği vakitte yemek 8den sonra tekrar 2 saat kadar ders şeklinde yapmaya çalışıyorum. Daha önce hiç çalışmadığım için korkuyorum o yüzden kpss ile bir yerlere gelmek istiyorum

Durumunuz çok iyi. Annenin maaşı var. Kira yok, diğer evin kirası geliyor. Ne diye istediğiniz birkaç şey annenizin gözüne batıyor bu kadar?
Annem tutumlu biraz, öyle yemeyi gezmeyi sevmez eline geçen paraya altına yatırır nasıl olsa evdeyim diye 1700 tl para yeter sanıyor o banane kendin al vs diyince de zaten benim isteyesim gelmiyor çünkü alsa da ya lafını yapacak günlerce ya da zorla alacak bende istediğim için pişman oluyorum

Kaç yaşındasınız?

Kpss ye kaçıncı kez gireceksiniz?
Bölümünüz ne?

Evde olduğum için neye ihtiyacın var gözüyle bakıyor yapsa da zorla yapıyor bende bir şey istediğime pişman oluyorum

Asla pişman olmayın. Bir şey isterken karşıdakine mahçup hissi vermeyin aksine bunun sizin ihtiyacınız ve hakkınız olduğunu hissettirip kararlı ve ısrarlı bir şekilde isteyin. Karşısında ezilip büzülür seniz vermez.

Çalışmaya çalışıyorum sabah 7.30 kalkıp öğlene kadar temizlik sonra ders annemlerin geleceği vakitte yemek 8den sonra tekrar 2 saat kadar ders şeklinde yapmaya çalışıyorum. Daha önce hiç çalışmadığım için korkuyorum o yüzden kpss ile bir yerlere gelmek istiyorum
Seni anlıyorum, atan tabii iyi olur. Ama annenin tavırlarını anlamıyorum. Anlamayacağım da. Bir anne bir baba evladından esirgememeli ya. Kız çocuğusun bir de. Üstelik durumu da iyi öyle tek maaşlı da değil. Gelirleri var, kirası yok. Bilemiyorum bu kadar kötü hissettirilmemeli bir evlat.

Nedense bizim toplumumuzda kız çocuğu gözüne batıyor ailelerin, erkek çocukları paşa gibi oturtulup yediği önünde yemediği arkasında pohpohlanırken; eve emeği geçen, çocukluğundan beri hizmetçi gibi yetiştirilen kız çocuklarının emeği görev gibi addedilip kimsenin gözüne gelmiyor.

Annenizi değiştiremezsiniz, gözü dar biri belli ki, 1700 TL ortalama bir Adidas spor ayakkabı bile almıyor. Çok düşük bir meblağ. Umarım en kısa sürede atanırsınız. Üzücü size böyle hissettirilmesi.

Nedense bizim toplumumuzda kız çocuğu gözüne batıyor ailelerin, erkek çocukları paşa gibi oturtulup yediği önünde yemediği arkasında pohpohlanırken; eve emeği geçen, çocukluğundan beri hizmetçi gibi yetiştirilen kız çocuklarının emeği görev gibi addedilip kimsenin gözüne gelmiyor.

Annenizi değiştiremezsiniz, gözü dar biri belli ki, 1700 TL ortalama bir Adidas spor ayakkabı bile almıyor. Çok düşük bir meblağ. Umarım en kısa sürede atanırsınız. Üzücü size böyle hissettirilmesi.
Maalesef kız ya çalışsın ya da evlensin evden gitsin kafası var. Erkek çocuk da öyle ama erkek daha tolere edilen, alttan alınan, yatırım yapılan taraf maalesef. Kız çocuklarına bu fırsatların hiçbiri verilmiyor.

Anneniz çalışırken nasıl babanızdan aylık alıyor bende onu merak ettim şuan 😅

Bir üye söylemiş kesinlikle katılıyorum madem öyle o zaman kendinizi hırpalamayın ev işi gücü, yemeği için. Herkes kendi işini kendi yapsın. Kardeşinize nasıl?

Neden çalişmiyorsun? Ben anne babamdan para istememek için hem kpssye çalışıp hem işte çalışmıştım . O yıl kpssden de iyi bir puan almıştım üstelik .

X