Annem...

Benim annemde çok benziyor sadece fazla şiddet yok
Örneğin annem dısarı cıktıgında bir keresinde evi toplamıstık kardeslerimle süpriz olsun diye.Eve geldi bu evin hali ne çok dağınık diye bağırdı.Topladık ama diyince de sustu
Bir keresinde yemekte karpuz var mı evde demistim bağırmıştı yine o önündekiler yetmiyor mu diye
Babam filme gidelim sinemaya gidelim demisti annem güzel filmler çoktan geçti diye adama bağrındı
Bunlar hastalık derecesinde bence.Sabredin zaten evleniyorsunuz

Benim annemde çok benziyor sadece fazla şiddet yok
Örneğin annem dısarı cıktıgında bir keresinde evi toplamıstık kardeslerimle süpriz olsun diye.Eve geldi bu evin hali ne çok dağınık diye bağırdı.Topladık ama diyince de sustu
Bir keresinde yemekte karpuz var mı evde demistim bağırmıştı yine o önündekiler yetmiyor mu diye
Babam filme gidelim sinemaya gidelim demisti annem güzel filmler çoktan geçti diye adama bağrındı
Bunlar hastalık derecesinde bence.Sabredin zaten evleniyorsunuz

Öyle valla ..
Annemin aldığımız hediyeyi beğenmediğini bilirim.
Herşeyin hep fazlasını istiyor maddiyata inanılmaz önem veriyor.

Annenden Yana maalesef yüzün gülmemiş canım, inşallah evlenince çoook mutlu olursun Veee mükemmel bir anne olursun.

annenizi olduğu gibi kabul edin beklentilerinizi düşük tutun. olmıycağını bile bile değişmesini beklemeyin daha mutlu olursunuz.

Ben suan 31 yasindayim ve tam 12 yıldır evliyim. Bu kadar erken evlenmemin tek nedeni annem. Evlilik cehennem hayatından bir kurtuluştu benim için..
Biz anneme tanı koyamadik ama şizofren olduğunu düşünuyoruz çoğu zaman.
Benden 1 yas küçük kardesimle bana hayatı zehir etti cocuklugumuz genclik donemimiz hep onun emir ve yasaklari altinda evden okula okuldan eve ve hic yorulmak bilmeden ev isi temizlik ve yemek yapmakla gecti.. ben 12 yasimda cam sildigimi utu yaptigimi hatirliyorum. Cevrede herkes kizlarina bizi ornek gosterirdi bir gun annemin bir arkadsdi bu cocuklara yaptigin eziyet birak cocukluklarini yadasinlar dediginde yaptiklari banaysa ogrendikleri kendilerine essek gibi yapacaklar demisti o gunu hic unutmuyirum kalabalik bir ortamdi ve bir suru yasitim cocuk vardi cok rezil hissetmistim kendimi.. ben bi annenin evladini nasıl sevebilecegini eşimin aannesinde gördüm tattim ve evlatlarimada onun bize düşkün olduğu kadar düşkünüm.
Şuan için hiç üzülme arkadaşım annen sen evlenince de değişmeyecek o yüzden mesafeni koru ve hiç bir zaman beklentin olmasın ondan..
Birde ben yurt disindayim liseyi bitirir bitirmez evlendim annemi senede 1 kez yada 2 kez en fazla 6 hafta görmeme rağmen 1. haftadan sonra donmek icin gun sayitorum.. eşim olmadan türkiyeye gitmek dahi istemiyorum..
Bizde dahil olmak üzere kendi kardeşleri halalarim babannem dedem herkes kötü annem için. O kadar çok şahit olduğum olay varki halamlarla yaşanan mesela küçük olayları bile babama öyle farklı anlatıyor ki aslında hiç söylenmeye n sözleri söylenmiş gibi aktarıyor yani aşırı yalan söylüyor sırf haklı çıkabilmek için. Çevresinde akrabalardan kimse yok çünkü ona göre herkes kötü herkes onun kötülüğünu istiyor buna kendisini inandırmis ve o hayal dunyasinin içinde yaşıyor.. malesef böyle binlerce örnek var... ben ona inat mükemmel bi anne olmaya çalışıyorum bunu dahi çekemiyor çocuklarımi sürekli öpmem onları ilgiyle dinlemem dahi ona batıyor sürekli laf dokunduruyor ben annemin beni doyasıya öptugunu kucakladigini hiç hatirlamiyorum. Tatile gittiğimiz bir senesinde sarilmamisti bile eline vardığımda iyi iyi hoşgeldiniz deyip dur cekil yemek koyucam size demişti.. uf hangi birini anlatsam bilmiyorum öyle kötü anilarla doluyumki malesef Kimseye de anlatmiyorum arkadaşlarım canım annem bitanem diye anlatırken ben ya sessiz kalıyorum yada rol yapıyorum..
Herkesin bir imtihanı var bizimkide annemiz allah bu sınavı kaybettirmesin biz hep sabrimizi saygimizi koruyalım :KK43:

Yasadiklarina cok uzuldum biraz disini sık. Az kalmis sonucta evlenip.gidiceksin. haketmeyen insanlar kötu seyler yasar buda bi imtihan buda bize hayatin en buyuk kazigi :) Belkide annen annrnden gordugu siddeti size uyguluyo olabilir kendi annesinin hincini sizden aliyodur. Benim anneannemde cok kotu bi insanmis kendi cocugunun ayagina tufekte mermi sıkmis. Annemin kardesine ama annemler hicbizaman oyle degil ne annem nede kardesleri belkide onlar annemin yaptigini cocuklarima yasatmim diye dusunuyodur.

Anneler ve boyle babalar yuzunden kiz cocuklari hayatlarini mafediyor erken yasta hatta cocuk yasta kacip evleniyor ne diyim allah sabir versin allah boyle ailelerede akil versin bakamicaksalar boyle cocuk bakicaklarsa hic dogurmasinlar

Sizin adınıza çok üzüldüm.
Neyseki az bir zamanınız kalmış. Evlendikten sonra daha rahat olursunuz psikolojik açıdan.
Kardeşiniz ne yapar bilemiyorum..
Anneme sahip olduğum için bir kez daha şükrettim...

Canımsın benim kuzum benim.
Sen beni çok daha iyi anlarsın o zaman.
Yoruldum cidden.
Ben çocuğumun tırnağı taşa deyse yureğime hissederimm canının acısını.
Nişanlımın annesine bakıyorum oğluna karşı öyle şevkat dolu ki.
Nasıl kibar.
Nişanlım diyor ben daha çok kuçukken bile annem bi yetişkinmişim gibi konuşuyordu bana diyor.
Nasıl iç çekiyorum.
Dediğin gibi guzelim bizi böyle bir yapıda anne buyuttu ama biz evlatlarımızı çok daha farklı yetiştireceğiz.
Ömrumuz komşunun çocukları ile kıyaslanmakla geçti.
Ki her sene taktirlik bir çocuktum.
Sen yine ergenliğini doyasıya asi yaşamışsın uzum benim öyle bir hakkım bile yoktu sessizce odamda ağlardım.Böyle geçirdim.
Canımmmm seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim annem de bu kadar olmasa da buna yakın. Çok zorluk çekti inanılmaz azimli egolu kontrolcü bi kadın o yüzden huzur nedir bilmez. Hep bi sorun bulur rahat etmediği gibi ettirmez de. Ben de böyle bi konu açıcaktım ama sonra düşündüm ki bunun bi çözümü yok ancak dertleşmek için açılabilir. 30 umda evlendim evlenene kadar yedi beni resmen. Ben de çok dirayetliyim onun baskısı yüzünden bulduğumla evlenmedim çoook iyi bi eşim var milletin yuvasında huzuru olmaz benim tam tersi evimde huzurum var zaman zaman annem ağlatır eşim teselli eder. Ama asssla değişeceklerine inanmıyorum bu hayattaki sınavımın annem olduğunu düşünüyorum. Ben de eşimin annesinin çocuklarıyla iletişimine olgun tavrına saygısına çok imreniyorum. Tek bi çözüm buldum eşimle yüzgöz olmaktan çekiniyor kavgalarımızı ona anlatmamı istemiyor ben de anlatıyorum üzüldüğüm için anlıyor soruyor diyorum o yüzden artık bana daha az bulaşıyor tabiri caizse. İletişimi sınırlı tutuyorum açıkçası soğudum da artık insanın annesi için bunu demesi çok kötü ama öyle:KK43: bitarafım vicdan yapıyor içimden de çıkmıyor halleri. Allah seni de yuvanda çook mutlu etsin inşallah.

yapacak tek şey görmemeye duymamaya çalışman maalesef. benim annem de şiddet olayı hariç anlattıklarına yakın. üstüne bi de baba sorunum var. ben uzun süredir onlardan ayrıyım evlenip ayrılalı 9 yıl oldu. sana tavsiyem evden ayrıldıktan sonra bi uzmandan destek al. anneyle olan ilişki eşle olan ilişkini sen farkında olmasan da çok etkiliyo. biz aynı şehirdeyiz ama bikaç ayda anca görüşürüz. bu arada benim annem tedavi görüyor yıllardır ama bi faydasını görmedik henüz.. göreceğimizden umudum da yok böyle geldi böyle gidiyor...

canım senin yaşadıklarını benim bir akrabam yaşadı. annesinden kapı kenarında doz var diye hep dayak yermiş. örgü örermiş yumak bitmedi diye dayak yermiş. ama şimdi evlatları damatları çok iyi. eşi çok iyi bir insan. Allah biryerden seni güldürür. annene sen sunu söyle. sen hiç yaşlanmayacaksın. böyle aynı yaşta kalmayacaksın. gün gelir senin eline düşer. sen anladığım kadarıyla vicdanlı insansın. bakarsın. o zaman sana yaptıklarını hatırlar. benim akrabamın durumu aynen böyle oldu.

X