Annem…

Çok üzüldüm güzel ablacım. Allah size de ferahlık versin bizle birlikte. Yolunuzu açsın.

Çok üzüldüm güzel ablacım. Allah size de ferahlık versin bizle birlikte. Yolunuzu açsın.
Amin cnm ve benm 2 bucuk yasinda evladim var o zaman 2 yasindaydi onun gozlerinin onunde dayak yedim cocugumu alip ciktim ha baristik ama bana ders oldu karismiyorum anlatip sisiriyolar beni yorum yapmiyorum bile artik atamiyosun ailen iste haklari var senin de haklarin var yine de helal ediyorum ben sen de kinlenme kimseye umarim guzel bir evliligin olur

Evlendikten sonra edinilen mal ortaktır.
Annenizin haberi olmadan nasıl satacak?
Zırnık alamazsınız diye atsın tutsun.
Avukattan bilgi alın haklarınızı babanıza söyleyin bu kadar atıp tutamaz
Bu şerh tek eve mi konuluyor yoksa evlilik içinde edinilmiş şerh 2 3 ebede konulabiliyor mu?

Köydeki eve ve arabaya niye şerh konulamıyor ki?

Hepimiz kanunun böyle olduğunu sanıyoruz ama davaya dönüşünce işler değişiyor, kardeşim de alamadı hiç bir şey, eve şerh konmuştu zaten ama mal paylaşım davası yıllarca uzadı, sonunda kardeşim hiç çalışmadığı ve altın vs.. gibi bir katkısı olmadığı için adamın evlilikten sonra edindiği diğer mallarından hak alamadı, yüzde 50 hak sahibi olduğu evi ise adamın talebiyle çocuğun üzerine yaptılar mahkeme kanalıyla, sonunda adam çocuğunda velayetini aldı, kardeşimde öylece kaldı. Bu arada mahkeme kardeşime nafaka bile bağlamadı, konu davaya gittiği zaman akıl almaz şeyler oluyor öyle adamın malına mülküne ortak olmuyorsunuz evlilikle kadınlar burada yanılıyor, o uzun uzun davalar hep erkekler lehine sonuçlanıyor. Kardeşim eşinden sadece ağır dayak yediği için tazminat alabildi o da çok komik bir paraydı. Bu arada çocuk nafakasına hapis çıkar ama eski eşe ödenen nafakaya asla çıkmaz faizle borç olarak işler bunu adamın bir geliri görülürse alırsınız bunu da annemle babamın boşanmasından biliyorum. Bu arada annemin de kardeşimin de davasına boşanma konusunda çok çok ünlü bir avukat baktı dünya paralar ödendi ama sonuç bu

köydeki ev evlendikten sonra lındı değil mi
miras vs değil tapu babanızın
hiçbir halt yapamazlar o zaman ona da şerh koydurun

Böylesini ilk defa duyuyorum. Belki de 2004 sonrası değişmiştir gerçekten.
Çünkü kuzenim boşandı karısı valla Söke söke aldı tüm malın yarısını

anladığım kadarıyla anneniz henüz 40'lı yaşlarında. neden çalışmadı ve halen çalışmamak için ısrarcı?

evlilik birliğinde alınan her mal ortak olmuyor mu ya?
Satılsa bile ikiye bölünüyor diye biliyorum.
Bi de keşke alınan mallara noterde şerh konsaydı. Bu saatten sonra asla koymaz sanırım babanız.

anladığım kadarıyla anneniz henüz 40'lı yaşlarında. neden çalışmadı ve halen çalışmamak için ısrarcı?
Annem 55 yaşında. Fiziksel olarak da iyi değil. Dizleri ağrıyor. Çalışması iyi olmwz onun için. Bi de şu çok göz ardı ediliyor bence. Bir kadın evin sorumluluğunu almışken erkek de dışarda çalışırken o maaş da kadının da hakkı oluyor. Bu etik olarak böyle ama ne yasalar ne de adalet böyle görmüyor. Babam da etik biri olmadığı için maaş tamamen ona aitmiş öyle diyor. Şerhde de sadece oturulan konuta şerh konulabilir dediler. O yüzden oturduğumuz ev şerhli sadece. Sürecin annemin lehine ilerleyeceğini bilsem hemen boşanmalarını sağlayacağım ama üstte mesajlarda da okuduklarım maalesef ki gerçek.

lafı hiç dolandırmaya gerek yok. annen kendine bir konfor alanı yaratmış ve canı çalışmak istemiyor. kendini içine soktuğu "acınası" durum için de sadece ve sadece ağlanıyor. ekonomik özgürlüğü olsa idi ne kendisi ne de siz bu kadar endişelenmek zorunda olacaktınız. fakat kendisi hayatı boyunca çalışmamayı tercih ederek eşinin ona sağlamış olduğu imkanlar dahilinde yaşamayı uygun gördü. şimdi de kızı ona konfor alanı sağlayabilecek duruma geldiğinden onun eteğinin altına saklanmaya çalışıyor.
ve son olarak annem, 60 yaşında ve çok ciddi kronik rahatsızlıklarına rağmen çalışıyor çünkü çalışmayı seviyor. kendinize dürüst davranarak durumu doğru tahlil ederseniz bu kadar yıpranmazsınız.

Konu sahibi ben sadece senin adına üzgünüm.
Bugünkü şartlarda baban kadar annenin de suçlu ve sorumlu olduğunu anlaman belki bir kaç seneni alacak ama bir noktada anlayacaksın.
Annen şimdi 55 yaşında ama 35'inde ne yapmış bugünü için? 75 yaşı için planı ne?

Hayatım annen hem yemeğini yapıp, çocuklarına bakıp hem de çalışabilirdi. Hepimiz öyle yapıyoruz çünkü...

Üstelik annen sizi bile kurtarabilecekken evde oturup bu adamın cocuklarina hayatları boyunca eziyet etmesine izin vermiş....Pekcok şey yapabilecekken tek yaptığı ömür boyu şikayet etmek olmuş....Senin onlara hiçbir borcun yok yani, şimdiye kadar ne yapıyorlarsa devam etsinler, sen kendini kurtarmaya bak....

Çocuklar bakacak tabii ki! Boşuna mı doğurup attı bı sürü...

Ben kendim nerdeyse 50 yaşımdayım, bir sürü hastalığım var öyle diz ağrısı filan da değil yani, ciddi hastalıklar, içiyorum ilacımı 30 yoldir her sabah kalkıp gidiyorum işe, daha da 10 yılım var nerdeyse emekliliğe....

Evime gelen yardımcı kadın 52 yasinda, kocası ölmüş 15 yıldır 3 çocuk bakıyor tek başına ...

Aslında aptaliz bence biz, dogurabilecegimiz kadar cok doğurup, evde yattigimiz yerden duygu sömürüsü yaparak , şikayet ederek, manipülasyonla vakti gelince kocanin sırtından inip doğurduklarimizın sırtına binmek hiç aklimiza gelmedi....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…