Annem yüzünden hayattan soğudum

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
238
103
Kirikkale
Kızlar belki bana kızacaksınız .Annem beni aşırı kendinden soğuttu.Ekim ayında evlendik .Düğünümde bin bir sorun yaşadım bir kısmı annem bir kısmı kayınvalidem yüzünden .Sonrasında eşimle küs kaldım baya bi .Şuan eşimle aram iyi çok şükür düğünü unuttuk atlattık gibi .Bugünde annemi yemek tarifi almak için aradım .Durduk yere hiç lafı bile geçmedi düğünün ama bana dedi ki ‘biz size kırıldık el öpmeye gelmediniz kayınvaliden kayınbaban . biz eşimle doğuda çalışıyoruz memuruz .Balayından dönerken ailelere uğradık ama kalmadık .Sadece eşim ve ben değil kayınbaban kaynanan da olacaktı.dedi
Eee anne ben 10 defa mı evlendim nereden bileyim öncesinde söyleseydin dedim .Sen bilmezden saten nereden bileceksin dedi eşine de kırılmadım .Onun ailesine kırıldım dedi .Kaynanan bir adet bilmiyor dedi .Millete rezil olduk ne diyeceğimizi şaşırdık dedi .
Kızlar annemle kayınvalidem hiç iyi anlaşamaz zaten ısrarla niye gelmesini istiyor onu da anlamıyorum .Neredeyse bir yıl olacak durduk yere benim moralimi bozuyor onu da anlamıyorum .ama gerçekten hayattan soğuttu beni .Hep bir sorun oluyor arayınca .ben aramasam o arıyor ama hep modum düşüyor konuşunca .Bir yıldır bunu mu dert edindi kendine anlamıyorum ki .
Çocukken hatırlıyorum hep sinirliydi .Babaannem kötü amcamlar kötü bir de çocuk aklı annem iyidir diye düşünüyordum .Sürekli babamla ailesi hakkında kavga ederdi .Şimdi hepsi öldü uğraşacağı Benim kaynanam kaldı ona mı sardı diye de aklımdan geçiyor .Ama ben gerçekten çok zorlanıyorum ve ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum

Seni mutsuz etmesine herşeye karışmasına izin verme. Gelmedik de adetler gelenekler bitti de. Biz eşimle mutlu olalım kaynanam sana gelmiş gelmemiş fark eder mi de. Önemli olan benim evimin huzuru de kaynanam sana gelse ne olur gelmese ne olur de sende sert çık anlasın. Bence en önemli şey senin eşinle mutlu olup olmaman gerisi boş kaynana gelmiş damat gitmiş. annen haksız

Kesinlikle haklısınız .Burada neler yaşadığımı bilmiyor annem ,ben kaç defa dolduruşuna gelip eşime çattım durduk yere

El öpmeye sadece kız ve damat gider aileler gitmez ki zaten

Alttaki arkadaşın aynısını yazicam . 32 yaşındayım 2 yıllık evliyim ve doğu Anadolu da kaldı ki buraliyim , dünürlerin el öpmeye gittiği nerenin adeti acaba elde değil gülmemek . Sanki dunurlerde neyse ... Ve kesinlikle siz haklısınız ,anneniz saçmalamış . Daha bilmiyorlar ki çiftleri nasıl mutsuz etsinler

Herkes sormuş neden ailesi gelmedi diye rezil olmuşlar .hangi arkadaşıma desem damadın ailesi gitmemiş .Moral bozacak kafasına takacak yer arıyor annem biraz ya
Aynen canım ama çevre baskısı muhtemelen. Sen de üzülme anneler olmadık şeyleri büyütüyorlar bazen.

Annem canı sıkıldıkça eşimin ailesi hakkında bir şeyler söylüyor . Yani çok sevmiyorum zaten ama bildiğin dolduruyor .

Kesinlikle haklısınız .Burada neler yaşadığımı bilmiyor annem ,ben kaç defa dolduruşuna gelip eşime çattım durduk yere
Annen seni apaçık mutsuz etmeye yuvanda huzurunu kaçırmaya çalışıyor. Sakın galeyana gelme. Kimseyle kavga etme. Suçlu bi kişi varsa o da annen. Sen ona sert bir şekilde uyar beni dolduramazsın ben artık evlendim. Evine kimsenin gelmesini bekleme kaynana dünür bu muhabbetleri geç herşeyden önce benim mutluluğum gelir de ben öyle adet töre şeyleri önemsemiyorum de . Baştan önünü kesmezsen ilerde daha çocuğun olacak allh bilir neler olur ne adetler çıkar

Dünürü kendin ara cagır anne simdi büyüklerin isine karısılmaz biz genciz idare edin darilmayin bize deyin gitsin..
Saracak birşeyler illa bulunuyor bazen dert etmeyin:)

Annem canı sıkıldıkça eşimin ailesi hakkında bir şeyler söylüyor . Yani çok sevmiyorum zaten ama bildiğin dolduruyor .
Dinleme gerçekten dinleme . Benim annem haklı olduğu halde ki çok sıkıntı yaşadığım halde kv tarafından yine annem bişey dediği zaman anne açma konuları ,boşver unut geçmişte kaldı yahut anlık dahi olsa boşver kötü şeyleri düşünmeye kim der geçerim . Sende aynısını yapmaya çalış asla dinleme.

Anneniz bundan zevk alıyor. He he de geç.

Ya ben belki yanlış düşünüyorum ama annemin kıskandığını düşünmeye başladım.düğünümden 5 gün sonra kendi gelin fotolarını (çokça altını vardı )durum yaptı .Bana o kadar altın gelmemişti . Bugünlerde de tatil planı yaptık.Aşırı mutluydum tatil yerimizi de babamın arkadaşı yardım etti gideceğimiz yeri iyi bildiği için annem yine moral bozdu .Eşim bana mesela hediye alır anneme anlatırım aman alsın düğününde bir şey almadı onu bari alsın der yani moral bozmakta üstüne yoktur

Amaç mod düşürmek , beğenmemek , ego . Siz düşünmeyin herşeyi de annenize anlatmayın .

Malesef her anne bir değil. Boşverin sizde daha çok eşinizin iyi şeylerini anlatın. Sizde eşinizle durum koyun mutlu olun. Kıskanan kişilere inat çok daha mutlu olun kaynananla da aranı iyi tut neden bozasın

Malesef her anne bir değil. Boşverin sizde daha çok eşinizin iyi şeylerini anlatın. Sizde eşinizle durum koyun mutlu olun. Kıskanan kişilere inat çok daha mutlu olun kaynananla da aranı iyi tut neden bozasın
Kesinlikle haklısınız belki benim kuruntum kıskanması ama en azından artık dolduruşuna gelip eşime çatmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…