• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem yanlış mı anladı acaba

Siz diyorsunuz ben içi dışı bir biriyim diye ama bu bir kılıf değil. Sonuç belli olunca deseniz hadi bir nebze diyeceğimde daha baştan böyle deyince “ benden bir şey beklemeyin yapamam” demeye gelir gibi olmuş. Anneniz alınmakta haklı. Bir çözüm buluruz annecim üzülme deseydiniz ya kadın zaten gerilmiş.
Neyse anneler çocuklarını affederler, alırsınız gönlünü sıkmayın canınızı.

İyi akşamlar kızlar akşamdan beri biraz kafaya taktığım bir konuyu sorucam. Hamileyim ondan mı takıntılı oldum yoksa biraz pot mu kırmışım sizin gözünüzden görmek istedim.

Kız kardeşim dünden beri çok rahatsız korona şüphesi var bugün gidip test yaptırmış sonuç çıkmadı henüz beklemedeyiz . Annemle bu konu üzerine konuşuyorduk telefonda

konuştuk ettik yesin içsin dinlensin falan dedim klasik şeyler işte. Sonra ben şey dedim şimdi kardeşimin testi pozitif çıkarsa ne olucak tüm aile beşiniz birden karantinaya gireceksiniz di mi? evden kimse çıkamaz 15 gün. alışveriş falan ne olacak yeme içme olayı.biz de biraz daha yakın olsaydık yapardık bir şeyler ilgilenirdik ama ne yapsak ki bir plan ayarlama yapalım falan dedim nasıl olacak bu işler dedim.

annemin bunları diyince sesi değişti yok ya evde her şeyimiz var ekmeğimi evde yaparım gerek yok falan dedi. kendimi ve rahatımı düşündüğümü sandı

ama arabayla 15 dk mesafede oturuyoruz.eşim gündüz işte. ben hamileyim böyle bir durumda onlara nasıl faydam olacak diye düşündüm kendimce çözüm yolu aradım ama yanlış kelimelerle ifade ettim sanırım.

bi de babam 25 yıldır sigara içen birisi onun için de endişelendim. hadi kardeşim hasta oldu babam olmasın gitsin babannemin boş evde kalsın kendini karantinaya alsın falan dedim ne alaka dedi annem. Babamı söyleme sebebim sonuçta yemek yapamaz kardeşime annem bakacak evde kalmasının bir anlamı yok diye ne bileyim ya ben bunları diyince annemin sesi değişti kem küm etti gibi hissettim

bir şey var mı benim dediklerimde dobrayım lafı eğip bükmem ama kafama takıldı
15 dk mesafe ne kadar çokmuş gidemezsiniz tabi 😀😀Eşin çalışıyor sen hamilesin sanki taş taşıyacaksınız ya.Gerçekten evlat olarak ve kardeş olarak çok düşüncelisin hayran kaldım.Tek başına babaannenin boş eve gidecek ama annen kalsın yani.Bunun adı dobralık olmuyor ama sen öyle diyorsan öyle olsun

bende hamileyim teyzosumu aradim kac kez aman teyze varmi alinacak diye oda bana kiyamadi。 dedim kapiya birakir donerim bulundugu kata cikinca bulasacak degil ya。 artik bana yok deyince ayni sekilde babam yapti。bana arkasina siginmak gibi geldi kusura bakmayin。 gecmis olsun

Sen mantıklı konuşmuşsun. Annen neden bozulmuş anlamadım.
Alışveriş sorun olmaz. Artık kapıya geliyor herşey.
Senden yardım beklediğini düşünüp daha bişey istenmeden mazeretlerini sıralamana bozulmuş olabilir. Belki bişey istemeye niyeti yoktu. Bilemiyorum.

Ya ben mi çok duygusuzum anlamıyorum kardeşimle temaslı olan babamı nasıl bize çağırıp kendimi eşimi çocuğumu riske atayım ki. 15 gün kimseyi görmemeleri gerekiyor bu nasıl bir bakış açısı nerden bileyim babama bulaştı mı bulaşmadı mı
Bilmediğiniz sey hakkında annenizde fikir vermeyecektiniz zaten korkutucu bi süreç kardeşinize anneniz yemek yapacak babanıza kim bakacak orada ben hamile olsam senin gibi düşünürdüm ama annenizde o anda babasını düşündü ben napcam demiştir ben anneniz açısından dedim

Aile bu zamanlar İçin var. Belki kötü niyetle söylemediniz ama kırıcı olmuş bence. Nasıl olacak filan diye.. yardımı sizin teklif etmeniz gerekirdi. 15 dakka arabayla uzak bir mesafe değil. 1 saat olsa da uzak değil.

En fazla Eşiniz, bir sabah ya da bir akşam fazladan yarım saat bir zaman harcar, alışveriş yemek konusunda yardım eder. Meyve, yemek, malzeme temini yaparsınız.

Memlekette ananemlere akrabalar Bile değil, yalnızca tAnıldıklar arabalarıyla gelip malzeme taşıdılar, yaşlılar evlerinden çıkmasın diye.

yani o sırada düşünememiş olabilirsiniz ama şimdi siz kendiniz yardım teklifinde bulunun bence. Tatlı, börek yapın gönderin, gönüllerini alın.

Dobrayım,realistim diye kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz.Ama kırıcı konuştuğuzun siz de farkındasınız ki kendinizi affetme çabasına girmişsiniz şimdiden.

Kocanız işte de olsa altınızda araba varken ve 15 dkkalık mesafe için bu muhabbet yapılmaz.Endişe edeceğiniz tek şey sağlıkları olmalıydı. Alışveriş kısmını annenizin düşünmesine bile gerek kalmadan siz kendi içinizde düşünüp halletmeliydiniz.Ama siz daha en başından "benden bişi bekleme anne" moduna girmişsiniz (niyet böyle değildir belki ama cümlelerinizden çıkan sonuç bu)

Olan olmuş artık.Aynı konuyu tekrar açmayın ve hareketlerinizle kendinizi affettirmeye çalışın.Ola ki virüslü çıkarlarsa (Allah korusun) yemek yapın,eşiniz götürsün. Anneniz daha sormadan sanal marketten lazım olabilecek şeyleri alın,gönderin gönlü olsun.

Son düzenleme:
15 dklik mesafe var ama hamileyim esim calisiyo yoksa yardim ederdik babam da bos eve gecsin diyince haliyle anneniz de cok sukur bi ihtiyacimiz olmaz der tabi. Bana da biri boyle dese aman bana anlatmayin sorumluluk alamam demis gibi anlardim.
Anneniz hakli. Dobralik her aklindan geceni soylemek degildir karsinizda corona gibi ciddi bir durumda olan kardesiniz ve aileniz var. Sesli dusunmez ve onlarin acisindan empati kurarak yaklasirsaniz anlayacaginizi dusunuyorum.

Bu dobralik değil. kırıcılık veya patavatsızlık diyelim.....Yani anlayamıyorum evinize hiç yemek yapmıyor musunuz?yaptığınızı fazla yapıp yanına ihtiyaçları alıp kapıya bırakabilirdiniz akşam .ayrıca bunu hergun yapmanıza da gerek yok zaten .Bi de yemek sepeti,getir gibi uygulamalardan biseyler gönderip bu şekilde jest yapabilirdiniz keske hic dile getirmeseymissiniz .hasta olan siz olsaniz eminim anneniz o mesafeyi bahane etmezdi

Babanızla ilgili söylediğiniz değil ama gerisinde kırılmış olabilir.

Sanki hasta olmaları mesele değilmiş de size iş çıkması meseleymiş gibi davranmışsınız bence. Bir yardımınız olmayacaksa hiç lafını da etmeseydiniz.

Benim gerçekten bir beklentim yoktur kimseden ama böyle bir endişe anımda “Tüh, nasıl yapacağız.” diyen olsa çok canım sıkılırdı. “Merak etme kimseye ihtiyacım yok.” derdim ben de.

Konunuzu tekrar okudum da babanızla ilgili kısımda da alınmış olabilir. Sadece babanızı düşünmüşsünüz o evde çünkü. Anneniz kalsın kardeşinize baksın mantığındasınız sanırım.

Halbuki babanız dışında o evde yaşayan ve henüz rahatsızlık hissetmeyen üç kişi daha var. Anneniz de yaşı itibariyle riskli grupta olabilir.

Anneniz kendisini babanız kadar önemsemediğinizi düşünmüş olabilir.

Annenizin yerinde olsam çok kırılırdım. Sadece babanızı önemsiyor gibi evden ayrılmasını söylemişsiniz diğerleri ne olacak? Babanız sigara içiyormuş bir rahatsızlığı yok keyfinden yani. Annenizin mutlaka kafasına taktığı rahatsızlığı vardır senelerdir evine hizmet ediyor sonuçta. Annelerin 2.plâna atılmasına çok üzülüyorum.
Ayrıca 15dk mesafe uzak değil. Hamile olabilirsiniz bu sağlıklı olanlar için normal bir durum.
Allah izin verirse pozitif çıkanlar 10 günden sonra iyi oluyor. ( Benim çevremdekiler 8-10 gün sıkıntı yaşadı) 10 gün ailenizle siz ilgilenin sonra dinlenirsiniz, kendi hayatınıza dönersiniz . Ihtiyaclari olduğu süreçte evimiz uzak , hamileyim demek bahane gibi oluyor.
Test sonucu bile çıkmadan sıkıntıya düşmüşsünüz.

Bence babanızla ilgili kısımda bir sorun yok ama yardım kısmında ayıp etmişsiniz

Nasıl edeceğiz ne yapacağız tüh tarzı bir cevap bana yardım etmek istemiyor gibi hissettirirdi. Aksine siz çıkmayacaksınız biz getirip götüreceğiz filan diye kesin konuşurdum ben kendi ailem olsaydı söz konusu. Zaten mesafeniz de 15 dakikaymış. 15 dakika mesafe bile sayılmaz bence. Bu bir gerçekçi davranmak değil yani. Bildiğiniz patavatsızlık olmuş. Mutlaka aileniz için endişeleniyorsunuz ama anlatma tarzınız aman bana iş çıkmasın gibi olmuş.

Ben olsam kirilirdim. Boyle bir durumda cocugum yardim etmeyecekse kim edecek? Hamile olmaniz ya da 15 dk yakinlikta (bakin uzaklikta bile degil) olmaniz yemek yapip gondermenize, esinizin market alisverisi (ya da sizin sanal market alisverisi) yapip gondermenize engel degil. Siz hic suya sabuna bulasmadan halletmek istemissiniz ama insan en yakinindan bekler boyle seyleri.

Back