• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve kayınvalidem arasında kaldım tavsiye verin

Ben 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu. Bilmiyorum çok kararsızım yarımlarınıza ihtiyacım var
Nedense annelerin dediği istemesemde hep doğru çıkıyor eğer anneniz bir olumsuzluk görmüşse bence bunu nişanlınızla açıkça konuşun aile yapılarınız uymuyorsa bunları bilip evlenin benim aile yapım uymuyor farklı kültürlerdeyiz çok zorlandım halada zorlanıyorum bir sürü hastalığım oldu.inşallah çok mutlu olursunuz

Annen bir şey dediğinde onlar yapmıyorsa sen de yapma ama bana dertle mene hiç gerek yok de.
Biri bana dertlense ve ben onun istediğini yapmak için uğraşısam ara bulucu olursam bu sefer hep beni ara bulucu olarak kullanır. İstediğini desin.
Yansıtma kimseye bir şey.

Herkes doldurur yoksa seni.

Daha yedi ay olmuş nişanlanalı (bakın evleneli demiyorum) hemen kv kızı olmuşsunuz. Nişanlılık tarafların yeni tanıştığı, birbirini hoş tuttuğu zamanlardır. Benim kv ve annem araşırdı eskiden, ben evleneli yıllar oldu, çaya bile kırk yılda bir gider oldular. Zaten ayrı dünyaların insanlarıydılar ama bizim hatırımıza yakınlaşıp anlaştılar. Şimdiden annene bir geçmiş olsun diyecek görgüye sahip olmayan kaynana, belki ilerde sana da aynısını yapar.

Evlilik sonrası sorunlarımızı şimdiden görebiliyorum.
Umarım yanılırım.
Tek söyleyeceğim şuan o melek gibi olan kv adayı düğünden hemen sonraki gün yılan dilli oluyor.Cadı olup süpürgelere biniyor.
Siz siz olun bir başkası için (kocanız da dahil) annenizi asla kırmayın.
Ayrıca nerde yaşayacağınıza da kendiniz karar verin.
Burdaki pek çok konuyu baz alırsanız kv yanı bu seçim için mantıklı değil.Yine de siz bilirsiniz

Evlilik sonrası sorunlarımızı şimdiden görebiliyorum.
Umarım yanılırım.
Tek söyleyeceğim şuan o melek gibi olan kv adayı düğünden hemen sonraki gün yılan dilli oluyor.Cadı olup süpürgelere biniyor.
Siz siz olun bir başkası için (kocanız da dahil) annenizi asla kırmayın.
Ayrıca nerde yaşayacağınıza da kendiniz karar verin.
Burdaki pek çok konuyu baz alırsanız kv yanı bu seçim için mantıklı değil.Yine de siz bilirsiniz
Ortak karar ile, anneme 1 saatlik uzaklıkta yaşayacağız. Kv yanında olmak istemiyorum. Annemlede konuştum ve ortayı buldum, hiç bir şekilde evliliğime karışmanı istemem falan dedim uzun uzun konuştuk.

annenden de kv den de uzak otur bence. anne genelde aman kızımın huzuru kaçmasın der seninki kaçırmak için uğraşıyor

Ben 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu. Bilmiyorum çok kararsızım yarımlarınıza ihtiyacım var
Amaaan annelerde karşı tarafı suçlamaya can atıyor (iki taraf içinde söylüyorum). Bence ne kendi ailene ne eşinin ailesine yakın oturma yakın olunca bir olay olduğunda olayın sıcaklığıyla gaza gelip anlatıyorsun sonra siz eşinizle aranızda halletseniz de anneniz bunu unutmuyor. Sonrası dram kin nefret öfkee:skandal:.

Dünyanın en haklı annesi.
Ben aşırı anneci biriyim ondan da olabilir bu fikrim. Ellerinden öperim.

Öncelikle karşı tarafa anneni ezdirme anaların hakkı ödenmez. 1yillik anne ve annesini kaybetmiş bir evlat olarak söylüyorum. İkincisi karışma nişanlın umursuyor mu vay efendim o aradı bu aramadı kendi hallerine bırak yorulursun. Üçüncüsü annene yakın ol tabikiii. Yaa ana gibisi var mı bee. Kayınvaliden nasıl biri bilmiyorsun bile biliyorum deme evlenene kadar bilmiyorsun ben melek saniyodum seytanmis. Bunun doğumu var anana yakın ol yavrucum

Back