• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve kayınvalidem arasında kaldım tavsiye verin

Aynen öyle. Annem çok zor bir kadın ve hatta bazen dilinin ayarı olmuyor. O yüzden bencede böyle olmaları daha iyi benim işime geliyor annem memnun olmasada
Buluttan nem kapan tipi var ise iletişim halinde olduklarını düşünsenize şöyle dedi böyle dedi mevzuları olacak bu kez de. Mesela Benim eşimin ailesiyle aram çok iyi. Kendi ailem de uyumsal eşimin ailesi de uyumsal onlar akdenizli biz karadenizliyiz. Arada bir problem olmadığı halde 3 , 4 ay da bir nasılsın iyi misin diye görüşürlerse görüşüyorlar. Kimse bunu takıntı yapmıyor.

Buluttan nem kapan tipi var ise iletişim halinde olduklarını düşünsenize şöyle dedi böyle dedi mevzuları olacak bu kez de. Mesela Benim eşimin ailesiyle aram çok iyi. Kendi ailem de uyumsal eşimin ailesi de uyumsal onlar akdenizli biz karadenizliyiz. Arada bir problem olmadığı halde 3 , 4 ay da bir nasılsın iyi misin diye görüşürlerse görüşüyorlar. Kimse bunu takıntı yapmıyor.
Ne güzel en iyiside öyle aslında. Bizimkiler dahada bana diyor ki keşke yakınında olan birisi ile tanışmış olsaydın.

Annenizin haklı yani var bir geçmiş olsun diye evet aranmalı bu insanlık ve değer vermekle görguyle ilgili bir şey bundan dolayı belkide anneniz huzursuz oluyor sizin arada kalmanız sadece üzücü

Benim annem biraz böyle her şeye karışmayı seven, diktatörlük yapmayı sever. Mesela nişanlım beni kıskanır, annem kızar bana der ki o sana ne hakla karışıyor diz daha evli değilsiniz, öyle karışmaya hakkı yok vs vs. Bir yandan diyorum acaba nişanlımı uyarsam mı, ama kv bulaştırmadan nişanlıma desem ki annem biraz darılmış sana hiç anneannemi sormadığın için. Bilmiyorum çok kararsızım ne yapıp edeceğimide bilmiyorum. Ama bizim taraflarda yaşasak bile annemin dibinde değil de anneme 1 saatlik mesafede yaşamayı düşünüyorum

Şuraya takıldım anneniz neden biliyor nişanlınızla aranızdaki ilişkinin detaylarını. Siz mi anlatıyorsunuz?

Ben 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu. Bilmiyorum çok kararsızım yarımlarınıza ihtiyacım var
bende 6 aydır nişanlıyım kuzum kayınvalidem ve kayınpeder 65 yaş üstü yasaklardan dolayı gelemediler çok sıkta konuşmadılar açıkcası bende olsam iki tarafa da uzakda yaşarım

öncelikle annenize nişanlınız ile ilgili olan şeyleri pek anlatmayın derim.
ben 2 yıllık evliyim, kv de annem de 10 dklık mesafede çünkü küçük bir yerde yaşıyoruz. nişanlılıkta da 2 yıllık evlilik sürecinde de birbirlerini nasılsın iyi misin diye aramazlar, ben bunda bir gariplik görmüyorum ve koskoca bir aile olduk düşüncesine girmiyorum. iki tarafla da ilişkim farklıdır. görüşmek istersek de üçümüz bir görüşürüz. hastalık dışında birbirlerini aramazlar. bizim düzenimiz böyle. annen biz kız tarafıyız düşüncesiyle bence hep aranmak istiyor. anneannen rahatsız olduğu için araması etik olan olabilir ama aramıyorsa da bu çok büyük bir problem değil bence.
yani siz annenize bu yüzden size karışma hakkını vermeyin ve aralarına girip kayınvalidenizle de konuşmayın. koskoca kadınlar, nerede aranıp aranmamasını bilirler, annen bunu hoş görmüyorsa da arasına mesafe koyar. nerede oturacağınıza da siz karar verin.

anneannen hasta iken senden bilgi almışlar, geçmiş olsun dileklerini iletmişler

bir de canı sıkkın olan anneni neden arasınlar ki

herkes o tarz aramaları konuşmaları sevmez

ailemi hal hatır sormaya 3 kere aradılar falan bana değişik geldi

15 yıldır evliyim benim ailem ve eşimin ailesinin toplam telefon görüşmesi yaklaşık o kadardır asla iki elin parmağına ulaşmaz

bir şey söylenecekse iletecekse iki tarafın da çocukları var iletişim onlar üzerinden olur yeter

anneniz potansiyel karışma adayı

kolay gelsin

Ay aramazsa aramasın ya en sevmediğim muhabbetler. Eşim daha ailemi bir kere aramamistir. Ben kayinvalidemi on günde bir filan ararım. Hiç niye aramadın kavgası ettiğimizi hatırlamıyorum. Nişan dönemi de aileler arası telefon trafiği yoktu. Neden olsun zaten. Cenaze olsa kalkılır gidilir. Bu kadar alıngan olmaya gerek yok. Annenin doldurusuna gelme.

Ben 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu. Bilmiyorum çok kararsızım yarımlarınıza ihtiyacım var
Biraz dayan evlilik arefesinde olan şeyler... ne annene yakın otur ne kayınvalidene. Bırak herkes kendi karakterince, insanlığınca davransın. Evlenene kadar sık dişini sessiz ol, laf taşıma. Evlenince de aynısını yapacaklar aç telefonu kendin söyle dersin evlenince. Eş adayınla sorumluluk alın aile olun ikinizin ailesini de kurduğunuz düzene karıştırmayın. Siz farklı bir ailesiniz. Sonuç olarak ne annen ne kaynanan mutlu olacak ama sen mutlu olacaksın.

Sizi aramayani sizde aramayın yani annenizden bahsediyorum aramiyorsalar siz niye annenize arattiriyorsunuz insanlık olsun diyemi anneniz kizmakta haklı ayrıca ona kızdı diye sizin evinize karışmasını nerden cikardiniz benm gorumcemin kv si dünürü olarak kvmi arar sorar bide utanmadan gelip bana ballandıra ballandıra anlatır ama benim annemi aramaz buyuzden bende anneme karışmam annemde isterse arar istemezse aramaz benim annemle kv de yakın oturuyor ben biraz daha uzağım çokta rahatım kv ni daha evlenmeden bukadar tutma derim....

Bende anneme aynısını dediğim, büyüklük sende kaldı işte sen onları korona atlattığı zaman aradın sağ olasın onlar seni aramadıysa kendi ayıbı dedim. Neden gelip bana şöyleler böyleler diyorsun gidip onlara neden annemi aramadın diyemem, sen beni çok darlıyorsun dedim
Doğru demişsin gerek yok yani seni darlamasına insanların boğazına da yapışamazsınki ara diye

Aslinsa cok normal ,brnim.kv de bana sorar iyiler mi falan der ,annemde benimle sorar ,direkt pek aramazlar,annen abartiyor ,cok sey etme

Annen şuanda bile gereginden fazla karisiyor, nerede yaşayacaginiz gibi... Evinizin içine de karişir gayet. Devamli birilerinin çekiştirmesine izin vermek yerine kendi dusuncelerinizi uygulasaniz arada kalmazsiniz.

Kimse kimseyi aramak zorunda değil. Nişanliniz yok ailesi niye sizi ziyaret etsin?
Bizim bu milletin zorla birbirini aratma sevdasinin anlamini cidden merak ediyorum. Birakin sizi cidden merak eden, gercekten isteyen arasin. Zorla aratinca düşünülmüş olmuyorsunuz.
Aramiyorsa da salın insanlari evleniyorsunuz diye illa sıkı fıkı olacak degiller.

Annenizin sizi doldurması hoş değil. Onlarda insanlık yok nasıl ağır bir cümle. Ayrıca Çok sık aramak bana da anlamsız geliyor, ki ne benim ailem ne eşimin ailesi birbirini sık aramaz. Sevgileri, saygıları ise bâki.
Aileler büyük sıkıntılarda bile orta yolu bulmaya çalışırken, anneniz pireyi deve yapanlardan.

Nerede yasayacagina annen karar vermeez sen nisanlinla karar vericeksin annenin dokdurusuna gelme madem herseye karisan diktatör biri

bak canım yaşın kaç bilmiyorum ama bunu bir abla tavsiyesi olarak alabilirsin istersen.ben kv ve kendi annemlede bu tarz sorunlar yaşamadım çünkü aralarına hiç girmedim.bizimkiler aramış mı onlar aramış mı hiç sormadım. sonuçta koca insanlar ve ben yeni bir aile kurdum onların yakın olması şart değil. annenle bence bu durumu konuş sonuçta bu sizin ilişkinizi etkileyebilir.. bir yandan bende istemezdim kızımın benden uzak olmasını ama sonuçta bir hayat kuracak sen kv yanında rahat ederim diyorsan git tabiki. ben asla gitmezdim ne kendi aileme yakın ne eşimin ailesine yakın olmak istemem🤷🏻‍♀️

Benim bir tane eltim var böyle KV deye neden anneme gitmiyorsun aramiyorsun yedi kadını kaç sene halada söyler. bir ararsa üç aramaz KV kimseyi zorla atamazsınız içten gelmeli..

O soğukluk devam eder öyle bizimkilerde öyleydi git gel ara sor yoktu halende öyledir babam başta çok laf etti garipsedi çünkü biz bağlı bı aileyiz ama huylarınin bu olduğunu anlayınca bana geldiğinde ugramiyo bile bayramda denk gelirse canı isterse uğrar ben derim hatta boşver napicaniz diye onlsr hiç gelmezler nerdeyse biz giderken bayrmda eğer işler yoksa takilirlar akrabalarini gezip gezip en son babamın evine düşerim ben gece yarısı birinde bırakırız biz yokuz diye de bide tembih ederler gelmezler ailemin evine

Arada kalmak çok kötü bir durum. Ama annenizi aramıyorsa kaynanan annen de aramasın. Yaşamaya gelirse iki tarafdan da uzakta otursanız daha az yorulursunuz.

Back