- 15 Eylül 2020
- 358
- 182
- 53
- Konu Sahibi cikolatalipankek
-
Zaten taşınsam bile anneme 1 saat uzaklıkta yere taşınırım annemle çok yakın da olmam istememCanım kesinlikle ne annene nede kayınvalidene yakın bi yere taşın.
Eltim kızını üst katına dairesini verdi a deseler gençler yukarıya çıkıyor.
Misafir gelse karışıyor kızın öz annesi düşün 1 sene zor dayandılar yakında taşınacak
Annenin biraz sakinleşmesi lazım senin yapabiliceğin bişey yok kv öyleyse o onun ayıbı napalım yani demekki düşüncesiz bi kadınBen 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu. Bilmiyorum çok kararsızım yarımlarınıza ihtiyacım var
Hayır şimdiye kadar nişanlım hiç bir zaman karışması etmedi bana ailemi ara konuş falan filan diye. Ben zaten sürekli annesi ile iletişim içindeyim ya o yazar veya ben. Ve bana hiç bir zamanda aileme karşı şöyle böyle davranda demedi. Yani hiç bir şeyime karışmadı bu konu hakkında. Benim ailemde aramıyor nişanlımın ailesini, nişanlım bunu da dile getirmedi hiç bir zamanNişanlınız nasıl biri? Ailemi ara, sor vs diye sıkbogaz ediyor mu? Ailesiyle kuracağınız iletişime karışıyor mu, karışacağına dair sinyaller veriyor mu? Eğer bunlar yoksa bence çok da önemli değil ailesinin arayıp sormaması. Arayıp hal hatır sormaları özellikle hastalık gibi özel durumlarda aramaları elbette hoş olur ama yapmıyorlarmış. Sizin aileniz yapmasa nişanlınız sorun çıkarır mı? Bence nişanlınızın bu konulardaki düşünceleri, tavırları daha önemli.
Benim annem biraz böyle her şeye karışmayı seven, diktatörlük yapmayı sever. Mesela nişanlım beni kıskanır, annem kızar bana der ki o sana ne hakla karışıyor diz daha evli değilsiniz, öyle karışmaya hakkı yok vs vs. Bir yandan diyorum acaba nişanlımı uyarsam mı, ama kv bulaştırmadan nişanlıma desem ki annem biraz darılmış sana hiç anneannemi sormadığın için. Bilmiyorum çok kararsızım ne yapıp edeceğimide bilmiyorum. Ama bizim taraflarda yaşasak bile annemin dibinde değil de anneme 1 saatlik mesafede yaşamayı düşünüyorumİki aile arada sırada konuşsa da olur.Çok birbirlerini aramalarına gerek görmüyorum ben.Nişanlıyken eşimin ailesi de öyleydi.Evlendikten sonra babamın telefonunu dahi açmadılar.Önemli olan nişanlının ailenle arası.Arayıp sorması.Ve tabi ki ikinizin arasındaki ilişki.Hiç karışma ailelere.Annenizin de yangına körükle gider gibi geldi.Hoş ben kendi annemi gördüm ama eşimle şimdi annemlere yakın oturuyoruz.maşallah çok iyiyiz.Ama bence en iyisi her iki tarafa da uzak oturmak.Garanti değil çünkü iyi anlaşacağınız.
Evinize karışmaya hakkı olmadiginin farkinda lakin kv nin hareketleri yüzünden sizin canınızı sıkıp duygusal siddete maruz birakmaya hakkı var?Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu.
Bende anneme aynısını dediğim, büyüklük sende kaldı işte sen onları korona atlattığı zaman aradın sağ olasın onlar seni aramadıysa kendi ayıbı dedim. Neden gelip bana şöyleler böyleler diyorsun gidip onlara neden annemi aramadın diyemem, sen beni çok darlıyorsun dedimAnnenin biraz sakinleşmesi lazım senin yapabiliceğin bişey yok kv öyleyse o onun ayıbı napalım yani demekki düşüncesiz bi kadın
Zaten maalesef şimdiden başladı o annen şöyle dedi böyle yaptı demeler. Onun annesi hakkında benim hiç bir şikayetim yok çok şükür benim aram iyi kv ile. Ama annem ile nişanlımın arasında şimdiye kadar ufak tatsızlıklar oldu. Ben zaten anneme mesajı verdim evliliğime karışmanı istemem dedim. Annem daha diyor bana sen oraya gidersen onların arasında yapamazsın onlar bizim gibi değil diyorEvinize karışmaya hakkı olmadiginin farkinda lakin kv nin hareketleri yüzünden sizin canınızı sıkıp duygusal siddete maruz birakmaya hakkı var?
Anneniz kv nizle evlenmiyor huyunu suyunu sevmesine gerek yok herkesin yaklasimi farklıdır olaylara netice de.
Siz nişanlinizla kendi düzeninizi hayatinizi bu anne baba faktorlerinden bağımsız sekillendirin derim.Yoksa evliliginiz annem bunu dedi annen şunu yapti ile gecer.
Evet baskın bir karakter diyorum ya kendi annemi görüyorum.Değiştiremezsiniz.Ama asla nişanlınıza bahsetmeyin,dert yanmayın.Diyorum ya takmamaya çalışın.Annenize cevap da vermeyin.Üzüldüğünüzü gösterin üstünüze gelmesin.Benim annem biraz böyle her şeye karışmayı seven, diktatörlük yapmayı sever. Mesela nişanlım beni kıskanır, annem kızar bana der ki o sana ne hakla karışıyor diz daha evli değilsiniz, öyle karışmaya hakkı yok vs vs. Bir yandan diyorum acaba nişanlımı uyarsam mı, ama kv bulaştırmadan nişanlıma desem ki annem biraz darılmış sana hiç anneannemi sormadığın için. Bilmiyorum çok kararsızım ne yapıp edeceğimide bilmiyorum. Ama bizim taraflarda yaşasak bile annemin dibinde değil de anneme 1 saatlik mesafede yaşamayı düşünüyorum
şimdi sınırı çizmezseniz anneniz tabiki karışacak, korktuğunuz başınıza gelecek.Ben 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
Hayır ben karışmam senin evin içine karışmaya hakkım olmaz tarzı konuştu. Bilmiyorum çok kararsızım yarımlarınıza ihtiyacım var
Evet annem öyle. Bilmiyorum belki diyordur ama kv benim çok seviyor, hatta nişanlım bile diyor annem kolay kolay bir insanı bu kadar çok sevmez ama bir başkasını bı kadar çok seveceğini düşünmüyorum diyorAnneni idare etmeyi öğrenmen lazım. Annen herşeye karışıp, laf söylüyormuş gibi geldi bana. Sence kaynanan senle ilgili nişanlına birşey demiyor mu, bence kesin diyordur ama adam idare ediyordur.
Evet orası öyle tabiki. Ama acaba nişanlımı uyarsam mı, annesini katmasam. Desem ki annem sana darılmış bir arayıp sormadığın için desemBence iki tarafa da uzak bir yerde yaşayın. Elbette ki annen haklı sonuçta onlar hastalık geçirince annen aramış. Bir telefonla konuşmak bu kadar zor olmamalı. Ama kimseye de zorla bir şey yaptıramazsın kendi ayıbı. Yarın onların da başına bir şey geldiğinde senin ailen de aramasın.
Tamamen katılıyorum bu dediklerine. Ama anneme göre onların böyle yapması bana verdikleri değeri gösteriyormuş. Annem diyor ki ben onların ailesine bayılmıyorum ama senin ve nişanlının hatrı için aradım sordum. Kız evi Naz evli derler ama onlar takmıyor bile diyorşimdi sınırı çizmezseniz anneniz tabiki karışacak, korktuğunuz başınıza gelecek.
Tamamen kendi düşüncem olarak yazıyorum bunu, insanların dünü olduk diye birbirinin üstüne düşmesini beklemesine de anlam veremiyorum. Tamam çocuklarınız bir araya gelip yuva kurmak istemiş ama siz aileler olarak birbirinizle komşunuz kadar samimi olmak ZORUNDA değilsiniz ki. Samimi olabilirsiniz ne ala ama zorunluluk yok ortada.
Anneniz kolay kolay memnun olan birine benzemiyor. Bence az görüşmeleri daha iyi olurBen 7 aydır nişanlılıyım. Nişanlım benden uzakta ve bu 7 aylık süreçte nişanlım yanıma geldi sürekli ama nişanlımın ailesi ygelmedi ziyarete, ben onu sıkıntı yapmıyorum mesafe uzak ortada virüs falan filan var tabiki. Onu geçtim nişanlımın annes ailemi doğru düzgün arayıp sormuyorlar nasılsınız iyi misiniz diye toplasak belki 3 kez aramışlardır. Geçenlerde anneannem hastalandı acile kaldırıldı. Kv bunu biliyor hatta bana yazdı sordu nasıl iyi mi diye. Ama annem bana diyor ki onlar korona olduklarında ben senin hatırın için aradım sordum geçmiş olsun diye, onlar beni aramadılar bile diyor. Onlarda insanlık yok diyor. Ama benimde elimden bir şey gelmiyor kalkıp kayınvalideme annemi neden aramadın da diyemiyorum. Böyle ortada kalıyorum süreli annemle çatışma halimdeyim. annem tutturdu dedi evlendiğinde imkanı yok onların orada yaşamanı istemiyorum dedi. Bizim bu tarafa geliceksin dedi. Ama ben annem bu sefer nişanlım hakkında başıma her şeyi kalkarsa diye korkuyorum ilerde kocan neden bunu yaptı kocan neden böyle dedi falan. Bende buna tahammül edemem. Hatta annemede söyledim bunu, dedi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?