- 2 Ağustos 2018
- 573
- 497
- 103
- Konu Sahibi Carpediem95
-
Hmm tabi, kimsenin ic dunyasi yasadiklari hissettikleri onemli degil dimi? Sadece sizin disaridan ne gordugunuz onemli. Siz boyle demeyin diye evlenmesinOğlu hapisteyken yangından mal kaçırır gibi evlenen anneye bencil ve duygusuz derim ben kimse kusura bakmasın.İçini dökmekle çok iyi yapmışsın.
Konu sahibi annesinin nasıl bir kişilik olduğundan bahsetti ona istinaden yazdım.Hislerine bir şey diyen yok.Evlenmesin diyen de yok.Çocuğu hapisteyken böyle bir şey yapması hoş mu sizce?Hmm tabi, kimsenin ic dunyasi yasadiklari hissettikleri onemli degil dimi? Sadece sizin disaridan ne gordugunuz onemli. Siz boyle demeyin diye evlenmesin
Yahu neresi cocuk 27 yasinda bir adam her turlu annesini sıkıntiya sokan. Annesi tanişin da diyo kizina daha ne yapsin oglunun belli belirsiz sonucu icin karsidindaki evlenecegi adamin insanin anlayis gostermesini beklerse bu is olmaz. Iki koca insan ikiside evliligin ne oldugunu biliyor iki genc gibi flort mu etsinler mantik evliligi artikKonu sahibi annesinin nasıl bir kişilik olduğundan bahsetti ona istinaden yazdım.Hislerine bir şey diyen yok.Evlenmesin diyen de yok.Çocuğu hapisteyken böyle bir şey yapması hoş mu sizce?
Kız tanımak istiyor tanımadan etmeden on günde isteme mi olur? Tek olsa ne halt yerse yesin.10 yaşında çocuk var ortada.Adam nasıl biri bilmeden o çocukla aynı evde yaşaması ne kadar doğru? İkinci evlilikler daha dikkatli yapılmalı bence.Hele de ortada çocuk varsa.4 sene kocasız durmuş oğlu çıkana kadar da ölmez herhalde kocasızlıktan.Sonra birkaç ay tanışma evresi olur.Çocuklar adamla zaman geçirir mutlu mesut yapılır evlilik.Böylesi daha mı güzel yani?Yahu neresi cocuk 27 yasinda bir adam her turlu annesini sıkıntiya sokan. Annesi tanişin da diyo kizina daha ne yapsin oglunun belli belirsiz sonucu icin karsidindaki evlenecegi adamin insanin anlayis gostermesini beklerse bu is olmaz. Iki koca insan ikiside evliligin ne oldugunu biliyor iki genc gibi flort mu etsinler mantik evliligi artik
Ayrıca da insaf yani adamın karısı öleli 9 ay olmuş ayıptır.Üç ay daha beklesinler de senesi dolsun bari kadının.O üç ayda da konu sahibi ve kardeşleri adamı tanısın etsin.Oğlan hapisten çıkarmış dört beş aya zaten o çıkınca da nikahı yaparlar.Yahu neresi cocuk 27 yasinda bir adam her turlu annesini sıkıntiya sokan. Annesi tanişin da diyo kizina daha ne yapsin oglunun belli belirsiz sonucu icin karsidindaki evlenecegi adamin insanin anlayis gostermesini beklerse bu is olmaz. Iki koca insan ikiside evliligin ne oldugunu biliyor iki genc gibi flort mu etsinler mantik evliligi artik
Dedigin gibi daha guzel normali bu benim annemde 2.yi evlendi hersey uslubunca oldu ama herkesin hayat sartlari ayni degil. Demek istedigim o yasta bir kadin elbet bilir, kizinin tavirlari cok yanlis olmus bagirip cagirip kirip dokmek cozmuyor annede kendi acisindan bakiyordur. Kucuk cocugunuda dusunmustur yargilamayalim. Konusup anlasmaya calismis ustelikKız tanımak istiyor tanımadan etmeden on günde isteme mi olur? Tek olsa ne halt yerse yesin.10 yaşında çocuk var ortada.Adam nasıl biri bilmeden o çocukla aynı evde yaşaması ne kadar doğru? İkinci evlilikler daha dikkatli yapılmalı bence.Hele de ortada çocuk varsa.4 sene kocasız durmuş oğlu çıkana kadar da ölmez herhalde kocasızlıktan.Sonra birkaç ay tanışma evresi olur.Çocuklar adamla zaman geçirir mutlu mesut yapılır evlilik.Böylesi daha mı güzel yani?
Kendi çocukluğundan biliyor düşünmediğini.İlglenmiyormuş bile.İlgili bir anne zaten çocuklarının da gönlünü edip öyle evlenmeye çalışır.Dedigin gibi daha guzel normali bu benim annemde 2.yi evlendi hersey uslubunca oldu ama herkesin hayat sartlari ayni degil. Demek istedigim o yasta bir kadin elbet bilir, kizinin tavirlari cok yanlis olmus bagirip cagirip kirip dokmek cozmuyor annede kendi acisindan bakiyordur. Kucuk cocugunuda dusunmustur yargilamayalim. Konusup anlasmaya calismis ustelik
annenin gözünü koca bürümüş..abin rahatlık vermezMerhabalar , babam 4 yıl önce vefat etti. Annem 49 yaşında 10 yaşındaki erkek kardeşim ile babamdan kalan evde yaşıyorlar. 27 yaşında abim var ve cezaevinde şuan ( arkadaşı ile kavgaya karıştığın ) dan dolayı. Cezası kesinleşmedi fakat avukatın söylediğine göre suçsuz olduğu için karşi tarafin verdigi ifadeye göre de en fazla 6-8 ay sonra çıkacak. Her neyse anneme birisini önermişler hiç evlenmeyi dusumeyen annem olumlu bakmaya başladı ve gorusmek istedi. On on beş gün evvel gorustuler olumlu dusunuyor annem. Daha sonra tekrar ve tekrar gorustuler. Adam 60 yasinda emekliymis bir oglu varmis ( evli ). Emekli olmasina ragmen hala calisiyormus evi ve arabasi varmis. Annem bana fikrimi sordugunda senin hayatin kararina saygi duyarim evlenmek isteyebilirsin tabii acele etme dedim kardesime sordu o ilk basta istemedi sonrasinda istedi sana bisiklet alacagiz vs diyerek aklina girdi annem. Fakat hersey cok hizli gelisiyor ve bu beni rahatsiz etti annem ile cok siddetli bir tartisma yasadik. Abimin kapali gorusune gidip sormus beni isteyen birisi var sen ne dusunuyorsun oglum demis. Abim aglamisistemiyorum gebertirim hepinizi vs demis onun aglamasina cok uzuldum abim kolay kolay aglamaz.. Birincisi annemin acele etmesine cok kiriliyorum abim istemiyor hapisten cikana kadar en azindan karar cikana kadar bekle ve abim tanissin gorussun belki o zaman ister diyorum. İkincisi babami o kadar cok seviyorum ki daha olumunu bile kabullenemedim cok taze acim...ister istemez zoruma gidiyor sanirim... Ucuncusu ise cumartesi gunu beni istemeye gelecekler ailesi merak ediyormus beni adini koyalim diyorlar dedi bende bagirdim cagirdim ben gelmiyorum nikahina da dugunune de ne halin varsa gor sen benim abimn fikrine saygi duymuyosan bende sana duymuyorum artik babam yoksa annemde yok sildim seni dedim. Bugun tekrar aradi yalakalik yapiyor resmen ve hala benim kararim diye tekrarliyor. Peki abim hapisten ciktigi zaman nerde kalacak ne olacak diyorum ? Bu evde kalsin ben zaten o eve yerlesecegim diyor yada bizle gelir diyor. Bu kadar gamsizlik beni cildirtiyor. Abim kavgaci bir yapisi var o mahalleden artik kurtulmasi gerekiyor uyustrucuyu bile o mahallede basladi zar zor birakti. Psikolojisi pek normal degil yani bir iside ve sevgiliside yok suan tabii. O cocugu orada birakip evlenipgitmek ne kadar mantikli? Benim yzumden mi girdi hapse girmeseydi diyor ben cok cektim ondan diyor. Evet olabilir iyide kotu de olsa o senin evladin sonucta onu bekleyip kararina saygi duymali bu kadar acele etmemeli bence. Benle gelmez ki abin o eve diyor gelmezse de bi cozum bul kendi yasadigin yere yakin bir ev tut bu evi kiraya verip bi cozum bul yani... Daha kac gundur tanidigin adam yuzunden bizi ezip gectin yaziklar olsun dedim anneme. Ben ona evlenmesin demiyorum ki evlensin en dogal hakki okey ama bu acele neden..... mahkeme 11 nisanda karar verecek ve annem sonrasinda hemen evlenir eminim abimin cikmasini bile beklemez cok kirginim sizlere danismak istedim siz ne yapardiniz arkadaslar?
Zor mâna, hayirlisi diyelimKendi çocukluğundan biliyor düşünmediğini.İlglenmiyormuş bile.İlgili bir anne zaten çocuklarının da gönlünü edip öyle evlenmeye çalışır.
Henuz tanimadan evlenmesi cok aceleci davranmasi beni cok uzuyor.. on bes gun oldu daha o kadar aceleci ki cok uzuluyorum daha ben bile tanismadan hemen karar aldi uzuldumÜlkemizde böyle işte. Adamın karısı ölse kırkı çıkar çıkmaz evlenir, normal görülür. Kadın evlenmek istese hemen sorun. Neden? Çünkü o anne. Hayatını tamamen çocuklarına adamalı. Bana kalırsa evet, bir anne eğer bir çocuk doğurduysa onun sorumluluğunu almalı ama belli bir yaşa kadar. Bir yaştan sonra artık birey kendi başının çaresine bakabilmeli. Abiniz uslu dursaymış, girmeseymiş hapse. Hayatının sonuna kadar abinizin mi peşinden koşturacak? Annenizin de evlenmeye hakkı var. Hayatı paylaşacak birilerine ihtiyacı var. On yıl sonra küçük kardeşiniz de büyüyünce artık ne yapacak? Belki o yaştan sonra evlenmek daha zor olur diye düşünüyordur. He, acele de etmesin elbette, tanısın güzelce. Birkaç ay geçsin en azından ama evlenmesine de karşı çıkmasın. Abiniz boş yere ağlamasın yani.
Haklisiniz ama acele edip yanlis karar verirse butun duzenini bozup evlenecek sonucta acele karardan korkuyorumAnneniz haklı. Allah kadına sabır versin dedim okurken. Burada düşünülmesi gereken 10 yaşındaki çocuk.
Ben sizin yerinizde olsam annemin evliliğiyle uğraşacağıma o abiyi dert ederim. Adam 30 yaşına dayanmış, daha kendine hayrı yok. Anca asarım keserim... Allah kimseye vermesin böyle evlat. Kadın da bıkmış artık onun derdinden demek ki.
ABimi asla savunmuyorum siddeti asla savunmam ama bu acele karar ilerde buyuk sorunlara yol acabilir on yasindaki kardesim daha tanimiyor bir sure vakit gecirmemis etmemis keza bende oyle tanismadim bile henuz ana direk evlilik karari aldi...anneniz çok genç daha.
4 sene az buz değil. kardeşiniz de çok küçük belki ona bi baba figürü olsun istiyordur.
siz evlisiniz kardeşiniz de hapiste. bence annenize karışma hakkınız yok. adamda bi falso olsa sıkıntı olsa tamam ama emekli çalışan oğlu evli bi adamın neresinde yanlış var evlenmek için?
bu insanlar yaşlılığında mutlu olmasınlar mı yani başlarına yuları mı taktınız?
abinizdeki de bu ne bencillik hapse girmiş oradan tehdit ediyor öldürürüm falan. bence anneniz abinizden kurtulmak için evleniyor ki bence de evlensin. bi de abinizi tutuyorsunuz. kınadım sizi.
ABimi asla savunmuyorum siddeti asla savunmam ama bu acele karar ilerde buyuk sorunlara yol acabilir on yasindaki kardesim daha tanimiyor bir sure vakit gecirmemis etmemis keza bende oyle tanismadim bile henuz ana direk evlilik karari aldi...
Dayimlar ilgilenmezler hic kardesimle yani etrafta bir baba figuru yok dediginiz gibi... umarim hayirlisi olur haklisinizbak kardeşini düşünüyorsan abin dışında bi erkek figürü olması lazım örnek alacağı. belki de annen bunu düşünüyor ha olamaz mı?
şiddetten hapiste olan bir abi varken. belki de annen tanıyor ve soruşturdu eşine karşı nasıldı vs aklına yattı. bu insanlar 20 yaşında değil ki aylarca tanısınlar birbirlerini zaten hayat kısa diye düşünüyorlardır.
e sizin bu tavrınızdan sonra tanıştırmaması da doğal değil mi direkt kadına koca meraklısı gibi davranıyorsunuz?
erkekler eşleri öldüğünde 1 sene içinde evleniyor kaç tane duydum kimse onlara laf etmiyor daha ne kadar oldu tanıdın vs diye.
Siz evlimisiniz,ya da evlenecekmisiniz,gözünüzü koca bürüdü mü daha doğrusu merak ettimannenin gözünü koca bürümüş..abin rahatlık vermez
Dayimlar ilgilenmezler hic kardesimle yani etrafta bir baba figuru yok dediginiz gibi... umarim hayirlisi olur haklisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?