- 25 Eylül 2018
- 1.015
- 2.907
- Konu Sahibi kesenmakas
Bir kaç gezme kıyafetini ayırın gerisine karışmayın. Annenize de laf söylemeyin. Al kendin bak o zaman derse şaşıp kalırsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anneme teşekkür etmiyor değilim elbette bu kanıya da nerden vardınızBen sizi yanlış buldum, hem incitmeden bakıyor anneniz hem de yersiz bi eleştiride bulunuyorsunuz. Saat kaçta uyursa uyusun bebeğiniz giysilerini kontrol edip öyle bırakmalısınız kirli sepetine. Üzerinde Yiyecek artıklarıyla beklemesi hiç hoş değil. Doğru yıkama yapın, 2 parça fazla alın, dışarıda giydirdiklerinizi günlük giyimlerin içine karıştırmayın. Bırakın çocuğunuz kendini beslemeyi öğrensin.
Annenize de teşekkür edin, ellerinden öpün. Herkes sizin kadar şanslı değil. Deniz aşırı ülkelerden bakıcılara muhtaç olup her türlü hallerini sîneye çekiyoruz biz.
Öncelikle biraz dikkatli okusanız k.valideme bu konuda cevap verdiğimi atlamamış olmanız gerekirdi.anneniz bkiyor cocugunuza yemeginizi yapiyor orda yiyorsunuz agirlik annenizde kvdeniz leke lafi yapiyor sizde hicbisey demiyosunuz oyle mi?
valla ben burda anane de degilde sizde ve kvde gordum sorunu anneniz yerinde olsam bana kiyafet lekeleniyor diye soyleseniz al cocugunu kendin bak der o gun birakirim bakmayi cok sanslisiniz
benim kvdemde annemde bakmaz cocuklarima ancak 1-2 saat o da ayda yilda bir keske baksalarda
tum kiyafetleri lekeli olsaaa
Yazdıklarımdan benim herhangi bir bedele katlanmadığım kanısına nasıl vardınız? Ayrıca şükretmediğimi nasıl çıkartıyorsunuz? 10 aylık bir bebekle ilgili kıyafetleri kirli haricinde karşıma sizce hiç sorun çıkmıyor mu?Valla ben krese ayda 2000 odeme yapiyorum ve her sey lekeli geliyor cok temiz kalsiniz derseniz evde oturup kendiniz bakin.Aksamlari anne evinde yediginiz yemege sayin
Odemediginiz kres parasina sayin
Evinizin tüm gun kirlenmemesine sayin
Biraz da sukredin o kadin bu yastan sonra cocuk bakiyor kolay mi saniyorsunuz?
Ben önlükk takabiliyorum.Kirlensin bence de, evde giyeceği şeyler de hafif leke kalsa da yapacak birşey yok..
Gezmelik kıyafetler zaten evde giyilmez.
Gerçekten önlük taktirmayip, kizartiyorsa anneniz ne yapsın..
Benim oğlum da aynısıydı, önlük giydiremezdim ve asla ben yediremezdim..
Böyle bir konu için annenizi uyarmayin bence.
Şaşırmam. Keşke dese demiyor değilim bazenBir kaç gezme kıyafetini ayırın gerisine karışmayın. Annenize de laf söylemeyin. Al kendin bak o zaman derse şaşıp kalırsın
Annemi bir işçi görsem burada konu açmazdım zira benim bir çalışanım için ne yapmam gerektiğini biliyor olurdum.Annenizin maaşını kesin yada ya düzgün bakın bebrgime yada başka iş arayın diyin. Sigorta yapıyormusınız başlattınız mı? Tövbe yarabbim bakmak zorunda degil sana bakmış senin çocuguna bakıyor. Bide diyorsunuz ki ben şöyle istiyorum ben böyle istiyorum bakıcı tutun. Zira böyle iyi anneleri daha fazla yıpratmayın.
Buradan aldığım gazla gece 3 e kadar dolap düzelttim. Benim de feda ettiğim kıyafet çok ama annem başkasını alınca da ses edemiyorum.Kusura bakmayin bana siz bu konuda duzensiz geldiniz biraz. Annenizin yaklasiminda sorun yok. Elbette bebek bu, gunde bilmem kac defa ust bas degistirecek. Bunun icin feda ettiginiz birkac takim kiyafet olmali. Bizim oglumla parktan gelisimizi gorseniz soka girersiniz. Resmen camur banyosu yapmis gibiyiz. Simdi buyudugu icin yemek yerken o kadar fazla kirletmiyor. Ben yediriyorum genelde. Kendi yerken de lokma lokma veriyorum. Ama eline meyve verdigim de oluyor. O kiyafetleri artik gozden cikardigim icin sorun etmiyorum. Siz bir an once duzenleyin dolabini.
Ah beni anlayan bir kardeşim dahayaz gelse rahat edeceğiz yaz da gelmedi ki çocuğu sere serpe giydireyim. Ben zaten oğlanla vakit geçireyim derdine arkasını gece ancak topluyorum o zaman da leke resmen yağışıyor.Kıyafetleri günlük ve gezmelik diye ayırın. Özellikle ek gıdaya geçtikten sonra kıyafetler müthiş batıyor. Önlük bile fayda etmiyor. Günde kaç kere değiştirmek gerekiyor. Haliyle her zaman hemen eline alıp yıkayamıyorsun. Leke kuruyunca da pek çıkası gelmiyor. Neler denedim. Yine de çıkaramıyordum. Olsun kıyafeti lekeli olsun da ben çocuğumla keyifli vakit geçireyim.
Herseyden ayni anda memnun kalamazsiniz. Hem anneniz hem kayinvalideniz ayni apartmanda diye anladim. Hayatta bu lukse sahip kac insan var? Gozunuz arkada kalmadan bakıyorlar çocuğunuza en onemlisi bu ve herseye değer. Isterseniz dolabini bastan asagiya bi dökün cocugun. Yeni bi duzen getirin. Dugunluk bayramlik olanlari kaldirin arkalara, anne leke olmasin bunlar deyin. Zaten kucucuk bebek bi giydigini 3 ay sonra giyemiyor fazla onem vermeyin kiyafete. Ben imkanim olmasina rağmen en uygun neyse onu aliyorum cunku kalitesinin hakkini veremeden küçülüp gidiyor. Onlar saglikla buyusun, kıyafetler kucuk kalsin lekeli kalsinAh dediğiniz gibi olsa. Annem istiyor ki tek zıbınla durmasın. Ben de öyleyim. Evde bi zıbın. Altına bile nadir giydiriyorum. Ama annem evde bebeyi grand tuvalet giydiriyor. Ben annem bakmıyor bakamıyor tü kaka demiyorum sadece tarzımız farklı kimseye de diyemiyorum bunu o nedenle yazdım. Ayrıca baby me den ben hiç memnun değilim ama fısfıs olan değil benim ki.
Yeni kıyafetleri saklayın, gezmeye giderken giydirirsiniz.
Anneniz evde nasılsa kirlileri giydirsin en azından yeniler kirlenmez.
Ebebekten leke çıkarıcı aldım, bazen amywayin leke çıkarıcısını da kullandım fakat pek randıman alamadım onlardan. A101inki bebek için uygun olur mu acaba. Siz de bebek için mi kullandınız?
Ben bazen bazıları sırf yorum yapmak için yapıyor gibi geliyor. Ağzımız dilimiz lal mi olmalı bebeğe bakıyorlar diye.Direk aklıma bu geldi.
Güzel yeni olanları dolabın üst arka taraflarına kaldırın. Annenize de söyleyin kolayda olanları alsın.
Biraz maddiyattan dem vurursanız o kadar başına buyruk davranamaz. Anneler böyledir.
Ayrıca önlükleri elinin altında olsun ki kolay ulaşsın..
Dışarı parka falan giderken eve gidip eli yüzü düzgün kıyafet alsın.
Her şeyi mesele yapıp konu açmak çok yersiz. Aslında çözüm çok basit.
Ayrıca neden tepki aldığınızı anlamadım. Çocuk bakıyorlar diye hiç bir konuda bir şey söylenilmeyecek mi? İnsanlar çok tuhaf..
Canim beyaz zibinlarin lekeli yerlerine az camasir suyu damlat beklet elinde durula makineye at yika. Kardesim kizinin kucuklerini vermisti yakalari hep demir ilaci cikmamis oyle cikardim kar beyaz oldular. Iyi disarda giydiricen seyleri sakla annenden evde giydirilicek seyler bellidir zatenMerhaba hanımlar biraz dertleşmek istedim.
10 aylık bir erkek bebeğim var. Oğluma annem ve kvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Bakımın ağırlığı annemde.
Benim annemle aşamadığım bir sorun var. Bazen kvalidemin tutumları da beni iyice anneme karşı geriyor.
Malum bebek çabuk büyüyorlar bu dönemde. Kıyafetler de malum pahalı. Bebeğim için ben de en iyisini istiyorum. Gücüm yettiğince eli yüzü düzgün kıyafetler alıyorum. Fakat annem yedirip içirme konusunda kendi yesin diye çok dikkatli değil. Ben de kendisinin yemesini teşvik ediyorum fakat kendim bir şey verdiğimde muhakkak önlüğünü takarım, bacaklarını da örterim mama sandalyesinde.
Hepimiz aynı apartmandayız. Sabahları annem gelip alıyor oğlanı ben işe giderken. Kıyafet de eline ne gelirse yeni eski küçük büyük kafasına göre alıp gidiyor. Ben çanta hazırladım kaç kez kendisi bir poşete o gün canı ne isterse eline ne geçtiyse doldurur alır gider.
O kadar özensiz ki daha 1 saat olmadan eline verdiği meyvelerden kaç kıyafeti lekelendi.
Basen bir yere gidecek oluyoruz şunu giydireyim diyorum bakıyorum kirli. Annem elinde yıkamış oluyor bazen fakat o lekeler çıkmamış oluyor ve tekrar yıkandığında da artık temizlenmiyor.
Akşam annemlerdeydim. Uykudan uyandı oğlum altına penye pantolon giydirdim mutfağa götürüp mama sandalyesine oturttum yemeğini hazırlıyorum annem eline kırmızı erik verdi ben daha önlük demeden hoop beyaz zıbını ve alt pantolonu lekelendi.
İşten gelince annem benim evimde bakmadığından onlara gidiyorum. Yedik içtik çıktık oğlanla oynadım uyuttum diyene kadar saat 11 oluyor. Çamaşırını haftada 1 2 ancak atıyorum. Görmediğim bazı lekeler de kuruyup iyice yerleştiğinden çıkmıyor.
Bayram öncesi yazlık kıyafet aldım 3 gömlek 10 tişört 10 zıbın bir kaç pantolon ve bir kaç şort. 500 tl ye yakın para verdim en uygunlarını almama rağmen. Şimdi emin olun zıbınlardan ve üst gruptan yıkanmasına rağmen yarısı lekeli.
K.validem de çocuğun üstü lekelenmesin eli batmasın tarzında yaklaşan bir kadın.
Bir şey oluyor kvalidem "ay annem bu lekeliymiş" diyiverince sinir katsayım iyice artıyor. "Anne bebek bu kirlenecek elbet" diyorum geçiştiriyorum ama ben de kendi annemin bu tutumundan çok rahatsızım. Ya gerçekten annemden oğlumun kıyafetlerini saklayasım geliyor
Ben çok titiz, takıntılı biri değilim. Fakat döke saça da yiyecekse önlüğü olur, olmaz mı?
K.validem çok büyük bir önlük yapmıştı oğlana. Şimdi o önlük annemde. Genelde o baktığı için. Diyorum anne şunu kullan, o önlük bağlayınca ağlıyormuş. Kıyafet üstüne giyilen önlüklerden aldım hava ısınmış terliyormuş. Boyundan önlük aldım, oğlum beyaz tenli ve teni çok hassas; boynu kızarıyormuş vs vs.
Ben de özgür yetişsin istiyorum, kendi yesin istiyorum, her şeyi yesin istiyorum elbet. Benden çok zaten kimse oğlum için en iyiyi isteyemez de böyle mi olmalı gerçekten.