Annem ve Babam

KaramJS

Karagözlüsü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2016
132
95
Herkese merhaba.
Bu benim ilk yazım ve annemle babamın durumunu paylaşmak istedim. Ben 22 yaşında üniversiteden yeni mezun eğitilmek üzere bir ofiste ilk iş deneyimimi yapıyorum. Annem yaklaşık 10 yıldır çalışıyor. Ablam da aynı şekilde üniversite mezunu ve çalışıyor. Babam alkol bağımlısı. Ablam üniversitedeyken (şehir dışında okuduk ikimizde) o zamanlar bulunduğu işten çıktı ve o günden beri çalışmıyor ablam üniversiteyi bitireli 8 sene oluyor. Ben de bu yaz okulumu bitirdim ve geldim. Babamın ne ablama ne de bana maddi bir yardımı dokunmadı, annem işe girdiğinden beri herşeyimizle annem ilgilendi. Babadan para almak nedir bilmedik. Akşam saat 9 olduktan sonra herkes başka bir odaya geçer çünkü babam alkollu gelip evde oldukça büyük problemler çıkartırdı. Şiddet ve küfür içerikli. Anneme her zaman boşan desek de ' ablan okuyor para lazım ona' anne boşan diyoruz ' senin okulun var para lazım ' deyip durdu ve ablamı da beni de annem okuttu. Allah annemi başımızdan eksik etmesin.
Son olarak babamın uzak akrabalardan dul bir kadınla ( eski nişanlısı) ile bir ilişki yaşadığını öğrendik. Ben de okulu bitirdiğim için anneme artık yeter anne dedik ve boşanma konusu gündeme geldi. akrabalar işin içine girdi baya olaylar oldu annem de ben de ablam da kararımızdan dönmedik. Babam şimdi resmi nikahın düşmemesi şartıyla bizi rahatsız etmeyeceğini söyledi ve başka bir ülkeye iş için gitti. Sürekli arıyor iletişim kuruyoruz. Babama karşı sevgi değil de saygı hissediyorum sadece ve bazen öyle şeyler oluyor ki saygı da kalmıyor. Bazen de haksızlık mı yapıyoruz acaba bu adam benim babam ne olursa olsun diyorum vicdan azabı çekiyorum ve sonra annemin vücudunda bir iz görüyorum hiçbir şey kalmıyor. Şimdi babam başka ülkede ve sadece telefonla iletişim kuruyoruz. Ama nasıl davranmalıyım telefonda onunla nasıl konuşmalıyım bilemiyorum. Çok samimiyet kurunca da onu affettiğimizi zannedip geri dönmesini de istemiyorum çünkü hala beni affederler düşüncesine sahip kendisi.
Bilmiyorum sadece paylaşmak istedim.. Herkese iyi günler :)

babanızın nikahtan vazgeçmeme sebebi ne ki? saçma yani. ya boşanırısn ya boşanmazsın. böyle daha saçma.

Ben anne-baba da olsa bazı insanların sevgiyi hak etmediğini düşünüyorum,hatta bazen saygıyı da.Sizi ve annenizi yeterince yıpratmış,bundan sonra hataları için üzülmesi gereken vicdan azabı duyması gereken o,siz değilsiniz.

babanızın nikahtan vazgeçmeme sebebi ne ki? saçma yani. ya boşanırısn ya boşanmazsın. böyle daha saçma.

Tekrar barışmaya çalışacağını açık ve net bir şekilde söylüyor. Annem de huzurumuzu kaçırmasın şimdilik böyle kalsın nikahlı en ufak hatasında zaten boşayacağım ama maddi olarak biraz toparlanalım öyle diyor.

Belki bizim de bir hatamız olmuştur. İllaki olmuştur kabul ediyorum hatasız kul olmaz ne kadar sabırlıyız desek de bir yere kadar herkesin bir zayıf noktası oluyor. Biz mi hata yapıyoruz diye düşünmekten de geri kalamıyorum maalesef ki. Tesekkür ederim :)

babadan maddi destek görüyor musunuz?

Hayır hiçbirimiz görmüyoruz
maddi destek görmüyorsanız annenin kastettiği nedir?
annen boşanmak niyetinde değil.
siz de bir yere kadar karışabilirsiniz.
alkolik olmasında sizin ne gibi bir suçunuz olabilir ayrıca?

diyormuş annen o ne alaka o zaman. madem yardım almıyorsunuz? anlamadım ben. annenizin de boşanmaya nşyeti yok bence.
Yeni taşındık ve babamdan kalma hiçbir eşyayı yeni evimize almadık. Yeniden ev düzüyoruz yavaş yavaş ve taksitlerimiz var. Kiradayız. Annem de maddi olarak biraz rahatlayalım diyor. Önceden olsa babamla birlikte kaldığımızda eve yeni kavanoz bile almazdı heves etmezdi. Şimdi çok hevesli evimiz evimiz deyip duruyor ve yavaş yavaş taksit ödüyoruz. O yüzden maddi olarak toparlanmaktan bahsediyor. Yarın birgün ablanı seni istemeye gelirler ne olacağı belli olmaz düzgün eşyalar alalım diyor:)

boşanma masraflı olur o açından mı?

bana yine mantıklı gelmedi. neyse. hakkınızda hayırlısı.

maddi destek görmüyorsanız annenin kastettiği nedir?
annen boşanmak niyetinde değil.
siz de bir yere kadar karışabilirsiniz.
alkolik olmasında sizin ne gibi bir suçunuz olabilir ayrıca?

Maddi olarak destek görmüyoruz annemin bahsettiği kendi borçlarımız yeni bir ev yeni bir düzen kuruyoruz şuanda. İnsan ister istemez düşünüyor bu adam neden bu kadar içiyor diye ve bazen bizde hata olduğunu düşünüyorum sonra bu düşünceden vazgeçiyorum

boşanırlarsa babanız o evden çıkaracak mı sizi.?
alkolik olması ile sizin alakanız yok.
kendi kendinize eziyet etmeyin

Adamın kuruşu girmiyorsa evinize, boşanmanın maddi boyutta ne gibi bir zorluğu olacak ki? Evinize aldığınız yeni eşyaları anneniz boşanınca da alırsınız, medeni durum bekar olunca daha pahalı olmuyor ya.

boşanırlarsa babanız o evden çıkaracak mı sizi.?
alkolik olması ile sizin alakanız yok.
kendi kendinize eziyet etmeyin
Babam benim evim diyerek kovmuş annemleri bir gece evden. Ben üniversitedeydim tam bilmiyorum olayı sormak istemedim de açıkçası bilmek istemedim. Sadece bunu biliyorum. Teşekkür ederim :)

Babam benim evim diyerek kovmuş annemleri bir gece evden. Ben üniversitedeydim tam bilmiyorum olayı sormak istemedim de açıkçası bilmek istemedim. Sadece bunu biliyorum. Teşekkür ederim :)
boşanma durumunda paylaşacaklar zaten.
benim evi demesinin bir geçerliliği yok.
başkaca paylaşılacak ne var?
ama annen istemiyor boşanmak.
asıl mesele bu.

Tabi ki haklısınız maddiyat açısından ama oldu bittiye getirildi hemen ayrı eve çıktığımızda koltuğumuz bile yoktu malesef ki ve hemen taksitlere başlamak durumunda kaldık

boşanma durumunda paylaşacaklar zaten.
benim evi demesinin bir geçerliliği yok.
başkaca paylaşılacak ne var?
ama annen istemiyor boşanmak.
asıl mesele bu.
Haklı olabilirsiniz. Olayın içinde olduğum için dışarıdan bir gözle nasıl düşünülüyor bilmiyorum. Teşekkür ederim:)

Anneni boşanmaya istekli göremedim.
Babanda er geç mutlaka geri gelecek adam zaman geçsin affeder düşüncesiyle davranıyor.
Boşanmaya ikna edin,şiddet,huzursuzluk,ihanet var niye devam ettiriliyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…